majjaeriksson

deutschland

Kategori: Maja

Hejsan. Jag ville bara skriva att jag lever och har det bra. Jag bor bra, har en trevlig värdfamilj och ja... trivs bra helt enkelt. Det är otroligt varmt här. Jag tror det var 28 grader idag. Gosh, jag svimmade nästan. Men nu kan jag inte skriva mer för vi ska strax fara iväg mot en liten grillkväll.

Vi hörs snart igen. Jag saknar er!

Maja.

almost ready

Kategori: Maja

Klockan är nu snart två och nästan allt är klart inför min resa imorgon. Jag har växlat pengar, jag har bokat flygbuss, jag har checkat in, jag har köpt present till Jasmin med familj och jag tror att jag har läget under kontroll. Jag har dock inte packat än. Men jag har planerat och väskan ligger öppen där uppe, redo att fyllas. Det känns bra, det här. Det är viktigt att jag har koll på läget för jag blir lätt stressad och nervös och då är det bra att vara klar innan läggdags. Så, jag ska försöka att få allt packat och allt klart, innan det blir kväll.

Imorgon åker vi alltså. Från Linköping klockan 7.15 och från Skavsta 10.30. Det kommer nog bli en bra vecka, hoppas jag. Vi får se om vi hörs under veckan, annars hörs vi nästa måndag.

Ta hand om er.

Maja.

Vadstena

Kategori: Maja

Släktingar är en bra uppfinning, tycker jag.
Här kommer bilder från dagen:

Hedda fikade Oboy:


En fin svan:


Hedda och Ellen är söta:


Mina fötter i väntan på fotbollsmatch:


Jag, Aston och Sussie är fotbollsåskådare:


Hedda spelar fotboll:


En riktigt bra dag har det varit.

Hoppas att ni har haft en bra dag!?

Maja.

hmm

Kategori: Maja

Vädret är väl allt bra konstigt ibland. Tidigare idag så regnade det samtidigt som solen sken. Knäppt.Maja.

Helgen är här

Kategori: Maja

Nu är det fredag och helg. Jag cyklade till skolan imorse. Trotsade bilen som stod så fint bredvid cykeln och trampade iväg, det kändes bra! Mamma hämtade mig klockan halv tre i skolan och då var det dags för lite ärenden.
- Vi växlade pengar, svenska kronor till euro.
- Vi hämtade mitt körkort (det var väl på tiden va!? ;))
- Vi köpte present(er) till mormor som jag inte kan avslöja här...
- Och vi handlade mat. Och nötter.
Så nu sitter jag här och äter nötter, gött!
Och det är väl ungefär det jag ska ägna min fredag åt hade jag tänkt... eller kanske inte bara sitta och äta nötter, men nästan. Inga stora planer iallafall.

Imorgon kommer bli en bra dag. Ellen och jag ska till Vadstena med moster och kusiner. Vi ska bl.a. kolla när Hedda spelar match. Jag ska heja så att de vinner(Heddas lag såklart!) Senare sen ska vi fira mormor som har födelsedag imorgon. Det kommer bli en trevlig dag.

Söndagen lär jag få ägna åt packning och mentalförberedning för på måndag är det Tyskland som gäller. Jag är nervös. Men det kommer nog bli en riktigt trevlig vecka!

Vi hörs senare eller imorgon eller nått.

Maja.

Moset och Majset

Kategori: Maja

Idag har Moa varit här. Det blev inget Omberg, vädret var inte riktigt på vår sida. Men vi hade det bra ändå.

En Moa skulle alla ha.

Maja.

Folkis

Kategori: Maja

vad vackert väder det är!?

Kategori: Maja

Hej på er. Mår ni bra? (Jag förväntar mig inget svar, jag är bara artig). Jag mår bra. Fikade med Anneli efter skolan, trevligt, trevligt. Sen tutade jag hem och har suttit här ett tag... Konstigt väder det har varit idag - snö, regn, sol, inget. Väldigt mysko.

Jag ska försöka ägna mycket av kvällen åt plugg. Det är nämligen prov imorgon, prov på Sveriges ekonomi. Tjena, jag är verkligen helt borta på den fronten och inte mycket vill fastna där uppe i hjärnkontoret. Men jag ska försöka och jag ska göra mitt bästa! Imorgon hade jag också tänkt åka till Omberg med Moa och Ellen för att fota lite. När solen gick ner över vattnet... men vi får väl se vad vädergudarna tycker om den planen.

Det var allt för nu. Take care!

Maja.

well

Kategori: Maja

Hejsan. Tyskarna skulle åkt hem i morse, men p.g.a. vulkanen på Island så var planet inställt. Så det blev en bonusdag! Knasigt värre. Men imorgon kommer de iväg iallafall, först buss till Linköping och sen tåg hela vägen ner till södra Tyskland. Det skulle visst ta 20 timmar, lite drygt! Usch, det blir inte kul för de, stackarna. Men de kommer ju hem iallafall, det är ju positivt! Så imorgon är utbytet över och jag kommer bli "ensam", det kommer nog kännas lite konstigt. Jasmin har ju följt med till skolan varje dag och vi har ätit lunch och vi har åkt hem och vi har åkt dit och hit. Nu kommer jag liksom göra det där själv, mina handlingar och planer kommer bara gälla mig liksom. Haha, det låter lite knäppt hör jag, men ni förstår nog. ;)

Här kommer en bild på Jasmin och lammen:


Och en bild från Varamon där vi var igår:


Jag vet inte hur jag ska sammanfatta denna utbytesvecka för att ni ska få en rättvis bild av den, det är svårt. Men jag kan säga att jag är glad att jag deltog. Jag är nog lite stolt över mig själv för att jag deltog och att jag överlevde veckan. Det har varit en bra vecka. Jag har träffat nya människor, tyskar och svenskar. Vi har gjort roliga aktiviteter. Prinsesstårta, Omberg, bowling, konsert, Vadstena, Varamon m.m. Jasmin är en trevlig prick, jag är glad att jag "fick" henne. Det har varit en annorlunda vecka. Det har varit jobbigt emellanåt, ibland känner man bara för att vara själv när man inte kan vara det. Och jag har blivit trött. Men det har varit en bra vecka, det har det. Jag är glad att jag deltog.

Hmm, kanske inte ett så förskräckligt uttömande inlägg som lovat... men.

Hoppas att allt är bra med er!

Maja.

Lördag

Kategori: Maja

Tyskarna är i Stockholm hela dagen, så Ellen och jag passade på att ta en liten promenad. Här kommer den i bilder:


Resten av dagen och kvällen ska jag ägna åt att vila och prata svenska. Klockan 23 ska jag hämta Jasmin.

Maja.

bowling

Kategori: Maja

Tjollahopp hopp och hej! Kom hem nyss hem efter att ha spelat bowling tillsammans med tyskar och svenskar. Det var trevligt. Men det gick inte så bra för mig... tyvärr. Jag gillade inte banorna!
Nu sitter jag här med en tekopp. Imorgon är det skola 8-14.30 och konsert 18.30.

Ni ska veta att jag uppdaterar endast för eran skull! ;)

Maja.

I'm a live

Kategori: Maja

Hej hopp och hejsan, här kommer ett litet inlägg så att ni vet att jag lever.
Jag lever! Min tyska vän, Jasmin, är i detta nu i stan med några andra tyskar och några andra svenskar. Och här sitter jag, i skolan. Tyskarna är med på de flesta lektioner, motvilligt. De förstår knappast någon svenska, så det är inte så himla roligt för de att sitta med på lektionerna. Men så är livet. Annars då? Jo det går bra. Jag pratar lite för mycket engelska och lite för lite tyska, men jag försöker. I eftermiddag ska vi åka till Omberg, vi ska grilla där. Det blir nog bra hoppas jag. Jag ska ta med kameran och förhoppningsvis knäpper jag några bilder.

Hoppas att allt är bra med er!

Vi hörs snart igen!

Maja.

Dittan och dattan

Kategori: Maja

Det va värst vad det va många som hade tittat in här idag. Det gillas! Och tack för era kommentarer och som svar till Tilda kan jag säga att det är köpt på Åhlens i Ikanohuset, men det är en vaxduk fast inte den glansiga typen. :)

Nu är det kväll och tillochmed jag kan nästan säga att lovet är över för den här gången. ;) Tråkigt men sant. En rolig vecka väntar dock. Med tyskbesök och mycket roliga aktiviteter på det. Det ser jag framemot. Självklart är jag nervös, men jag har ändå en bra känsla i magen. Jag tror att jag kommer vara glad och nöjd när jag sitter är om en vecka. Och så blir det ju Tyskland den 26:e april, det blir grejer det! :)

Nu ska jag sitta här och mysa med bloggar och annat. Imorgon är det skola från klockan 10.10 som gäller. Det blir att ta cykeln då. Klockan 18.50 ska vi hämta Jasmin inne i Linköping. Vi får se hur det blir med bloggandet i veckan. Vi har ju som sagt mycket roliga aktiviteter inplanerade och när vi inte har det vet jag inte om det blir så mycket bloggtid. Kanske hörs vi varje dag eller en dag eller ingen. Den som lever får se helt enkelt.

Vi hörs snart!

Maja.

Go'bitar

Kategori: Maja

Nu ska ni få se lite go'bitar från mitt rum. Väggarna är gråa, men mycket saker är självklart gröna. ;)Fint va!? Jag tycker det.

Idag har jag varit duktig, jag har pluggat. Inte tillräckligt dock, men dagen är inte slut än... :)
Fint väder idag, härligt! Hoppas att det håller i sig!

Ta vara på det sista av helgen/lovet.

Maja

Happy

Kategori: Maja

Nu är mitt rum klart!Idag har jag haft släkten här. De har firat mig. Då blev jag glad. Jag fick mycket fint. :)

Nu chattar jag med Jasmin, tyskan som ska bo här en vecka, med start på måndag.

Ha det bra!

Maja.

Kissen

Kategori: Maja

När solen kom fram så bestämde Elvis och jag att det var dax att sola lite.

Han är en fin katt, min Elvis.

Maja.

Planer för dagen

Kategori: Maja

Idag var det ju tänkt att Moa och jag skulle måla i mitt rum. Men det visade sig att det behövdes spackla mer än vad vi trodde så vi kan inte börja måla än. Trist. Desto roligare att jag ska träffa Moa iallafall. Hon hämtar mig vid tolv- halv ett och då ska vi ner till stan och äta lunch. Jag ska även ta mitt körkortskort, jag vet att jag varit seg med det... Men när dagen är slut kan jag bocka av det från listan. Efter att jag umgåtts med Moa så måste jag nog plugga lite. Och ikväll är det Så ska det låta. Det är ett mysigt program! Och Solsidan, det är kul!

Hoppas att ni får en bra dag!

Maja.

Vår

Kategori: Maja

Maja.

stan och sen rumfix

Kategori: Maja

Guten morgen.
Om ungefär en halvtimme ska jag åka till stan. Där ska jag träffa Lovisa.
Sen ska jag hem och spackla på väggarna lite. ;)

Maja.

Jobba på, jobba på

Kategori: Maja

Nu är vi igång med mitt rum. Det är tufft. Än så länge har vi bara hunnit så långt att vi drar bort tapet. Det är inget proffs som har satt upp de direkt... Här kommer lite bilder:

Ellen är snäll och hjäper till:


Bakom tapeten gömde sig gamla tidningar:


Jag, med en lite annorlunda arbetsstil:


Så här ser mitt fönster ut för närvarande:


Tur att Moa kommer hit och hjälper till på fredag. Det är precis vad jag behöver; en rolig kompis som kan hjäpa till. ;)

Nej, nu måste jag gå upp och fortsätta arbeta. Det måste ju vara klart till måndag, då kommer ju Jasmin som ska bo däruppe. :)

Ha det bra!

Maja.

Jag längtar till sommaren

Kategori: Maja


Syster Ellen och kompis Moa.

Maja.

Jag ska måla hela världen, lilla mamma...

Kategori: Maja

Hej. Idag har varit en bra dag. Kusin Hedda är här och det är roligt. Vi har varit inne i Linköping en sväng, i Ikanohuset och IKEA. Jag köpte en tröja och lite fina grejer till mitt rum. Jag ska nämligen måla om. Väggarna blir grå och så blir det mycket gröna grejer, för jag gillar ju grönt. Så imorgon blir det att köpa färg och så sätter jag igång. :) Det ska bli kul och fint, hoppas jag.

Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det mycket bra, jag gillar att det är lov!

Maja.

the future

Kategori: Maja

Jag måste sett rätt rolig ut när jag tittade ut genom fönstret idag. Jag blev chockad och några fula ord trilla ut ur min mun. Jag vill inte ha snö! Det var ju vår igår och jätteskönt väder. Nej, nu är jag verkligen inte glad på vädergudarna! Jag har redan hotat de med att inte sätta min fot utanför huset idag, som en protest, men vi får se hur det går med det...

Igår hjälpte Lisa mig med att kolla upp kurser och utbildningar till min framtid. Jag har hittat två folkhögskolor som jag ska söka till. Den ena är i Nässjö och heter Ord&Bild&Form och den andra är en estetlinje med inriktning foto någonstans i Skåne, typ Vellinge tror jag. Till Ord&Bild&Form måste man skicka med två provtexter, som jag nämnt för er förut och till den andra ska man skicka med foton. Det känns som att det är rätt så väldigt svårt att komma in på de just därför, att man ska skicka in prover. Jag är inte såå bra, jag vill lära ju mig! Men vi får se, jag ska verkligen försöka få ihop två bra texter och bra foton. Jag tänker även kolla om jag hittar några fler folkhögskolor som jag kan tänka mig, för att öka mina chanser.
Jag sökte även "vanlig" svenska på några universitet, det verkar gå ut på ungefär samma sak på de olika ställena. Det känns bra att liksom säkra med universiteten, även fast det inte är säkert att jag kommer in där heller.
Nu har jag tagit tag i det iallafall och gjort någonting. Sen får vi se vad som händer. Jag ska fortsätta kolla runt och se om jag hittar något mer kul.

Som avslutning vill jag tacka min syster Lisa, utan henne hade jag inte tagit tag i det där igår eller kanske någonsin. Så: Tack, du är bäst! <3

Nu ska jag sitta här vid datorn ett tag och surfa runt och läsa lite bloggar och aftonbladet och lite till.

Hoppas att ni får en jättetrevlig dag, jag ska försöka trots den j**** snön! ;)

Maja.

En glad maja

Kategori: Maja

Hej och hopp i vårsolen. Vad skönt det är ute nu, riktigt friskt och soligt. Underbart!

Har spenderat mycket tid ute hos lammen redan idag (surprise!). Man kan sitta hur länge som helst hos de, de är så mysiga och blir bara mer och mer keliga. De gör mig glad!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag surfa lite nyttigare, det gäller min framtid. Puh.

Jag känner mig glad idag! :)

Maja.

Glad Påsk

Kategori: Maja

Glad påsk från mig till er! :)


Min fina storasyster och fina Saga, Sara eller Stina (vi vet fortfarande inte vem som är vem av trillingarna, hahah)


Jag vet att det blir mycket bilder på lammen, men de är såå gulliga och härliga.

Maja.

Pictures of the day

Kategori: Maja


Maja.

Lite funderingar i väntans tider

Kategori: Maja

Hej och hopp och hejsan. Här kommer ett inlägg från skolans mediatek. Samhällen slutade klockan elva och så har jag hunnit äta också. Jag ska ha matteprov klockan halv två, så det är bara att vänta. Jag ska försöka aktivera mig så mycket jag kan så att jag inte somnar, men två timmar känns sådär. Jag ska kolla lite på matten sen, så att jag ökar mina chanser att klara provet, det vore ju skönt om provet gick bra så att det blir ett trevligt avslut innan lovet, men vi får se, det är svårt. Sen ska jag kanske läsa lite. Och kanske skriva lite. Nån text. Jag ska söka kurser/utbildningar till hösten i helgen och till iallafall en kurs behöver jag skicka med två texter i ansökan. Två texter. Verkligen specifik så där, man vet ju precis vad man ska skriva. Jag har börjat på en liten novell iallafall och text två får nog bli en lite kortare text, som liksom är lite djup (jag kan ju försöka). Typ beskriva en känsla eller något. Vi får se. Men hoppas jag får ihop något innan helgen är slut, för jag har tänkt att Lisa ska hjälpa mig att söka.
Lisa och Matheus kommer nämligen till Motala idag, det blir trevligt det.

Igår fick vi våra sista lamm. Pippi fick två små baggar. Så nio lamm blev det i år - Svea, Gustav, Greger, Gabriel, Sara, Saga, Sanna och de som föddes igår vet jag inte vad de ska heta än. :)

Snart är det påsklov även för mig, bara några timmar kvar...

Maja.