majjaeriksson

En tisdag i Prag

Kategori: Maja

Godmorgon!
 
Idag var jag uppe med tuppen redan efter klockan 6 för idag är det ingen vanlig dag för idag är det Philips födelsedag. Tjugoåtta år den tjugoåttonde. Jag gillar ju att fixa frukost och några små gåvor fick han också. Och nu har födelsedagspojken åkt till jobbet och jag ska ta tag i min dag.
 
Först: tisdagsbilder från Prag.
 
Vi bodde som sagt i en lägenhet som vi var jättenöjda med. Det var stort och låg väldigt bra. Här kikade jag ut på morgonsolen.
 
Det mesta som fastnat på bild under redan är fasader. Så mycket fint.
 
Kolla denna liksom.
 
Här blev jag sugen på bär men det blev inget köp. Kändes lite bökigt att bära hem en sån där låda till kvällssnacks och vi var på jakt efter något lite annat...
 
Vi hamnade på ett chokladcafé där vi åt varsin våffla. Gött ska det vara!
 
På tisdagen gick vi också på en utställning med stålfigurer. Det blev ett lite annorlunda inslag i resan och figurerna var riktigt häftiga.
 
Den här bilen var min favorit på utställningen. Känner i hela mig att en sån där liten bil är en bil för mig.
 
 
 
 
 
Vi var också inne i den enorma leksaksaffären Hamleys en sväng. Vi köpte inget, men Per och jag kilade in i ett litet hus och poff så blev jag jätteliten, eller Per jättestor?
 
Vi gick så mycket dessa två heldagar att jag har nog aldrig gått så mycket på två dagar. Men Prag var en promenadvänlig stad och det gillar jag.
 
Och den här bilden från boulevarden får faktiskt avsluta vår Pragresa.
 
Tack mamma, Ellen och Per för fyra fina dagar. :)
 
Maja.

En måndag i Prag

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
Jag sitter här med dagens andra tékopp. Det är skönt att vara hemma. Vi kom hem strax efter tio igår efter att bara ha rest och väntat hela dagen. Men bra har vi haft det.
 
Prag var verkligen jättefint. Jag tror faktiskt att jag kan sträcka mig så långt som att säga att det är den finaste staden jag hittills har besökt. Tätt följd av Lissabon tror jag. Självklart har jag en hel del bilder med mig hem och det ska bli riktigt kul att göra en fotobok i helgen. Men en hel del bilder ska ni ju få se här med förstås. Jag tänker att det får bli två Praginlägg. Ett per heldag. Ett idag och ett imorgon.
 
Så, lite Pragmåndag kommer här:
 
Vi bodde i en airbnb-lägenhet som var jättefin. Tyvärr blev det ju ingen hotellfrukost då, men det fixade vi bra själva. :)
 
Mitt resesällskap. Vem blir inte glad av såpbubblor? Tyvärr höll en av stadens sevärdheter - det astonomiska uret - på att repareras så vi fick inte se det. Det var lite synd. Men det var ju inte så att det inte fanns annat att kolla på.
 
Utsikt från Karlsbron.
 
Utsikt från en annan liten bro.
 
 
Lennon Wall. Vi hade så tur med vädret när vi kom dit. Just under måndagen var det verkligen växlande väder...
 
...men när vi kom till den här färggranna muren kikade det ner så fint ljus mellan grenarna.
 
Gulliga.
 
 
Pose vid utsikt. Obligatoriskt på resa ju.
 
 
Och sist, men absolut inte minst, det utsökta bakverket Trdelnik. Får du chansen - prova! Vi föll pladask och det är en gåta hur vi inte kunde köpa fler än två. ;)
 
 
Ja, så det var en liten rapport från måndagen. Imorgon serverar jag ett lass med tisdagsbilder. :)
 
Maja.

Redo för resa

Kategori: Maja

(null)

Imorgon bär det av. Vi åker bil från Motala efter 7. Buss från Linköping efter 8. Flyg från Arlanda 14.30 och landar i Prag 16.25. Det blir spännande det! Jag har just ägnat lite tid åt att stjärnmärka platser i GoogleMaps, så att vi har något att luta oss mot om vi inte vet vart vi ska gå. Jag tror och hoppas att det blir en mysig liten resa. :)

Idag har jag och Philip varit ute på Tornby. Jag köpte ett par skor och ett fiskfat.
(null)

Kanske slänger jag in något hej från Prag, men kamerabilder och en fullständig reseberättelse kommer först på torsdag.

Ha det fint!

Maja.

Man kanske skulle bli bonde...

Kategori: Maja

Man får citera sig själv på sin egen blogg.
 
... kan jag tänka ibland. Eller ganska ofta. Jag kan bli så trött och less på allt vad plugget innebär. Och det känns dessutom som att det är mycket som ska klaras av den här terminen. Jag kan bli handlingsförlamad för att jag inte vet var jag ska börja nästan. Och vetskapen om att uppgifter måste göras och godkännas för att jag ska få skriva uppsats i vår sätter ju inte mindre press på en.... Antagligen hjälper det inte att gnälla, men herregud, ibland måste man!
 
Jaja, en uppgift i taget så ska det ju gå, eller hur!? VISST!? Skicka styrkande tankar åt mitt håll tack. Gärna under hela terminen.
 
Återkommer förhoppningsvis med ett muntrare inlägg imorgon... :)
 
Maja.

Brandlarm på bibblan!

Kategori: Maja

(null)

Godmorgon på torsdagen! 

Jag känner mig... trött. Jag har gjort dagens att-göra-lista så kort som möjligt för att fokusera på det viktigaste vilket är att förbereda inför nästa veckas plugguppgift. 

Veckans tre jobbdagar har gått bra, men igår hände något utöver det vanliga. Klockan var kanske tre när brandlarmet på bibblan gick igång. Det tjuter och blinkar och en automatiserad röst meddelar gång på gång att byggnaden ska utrymmas. Jag blev helt stel och stressad. Som passpersonal i disk har man såklart vissa ansvarsområden vid såna situationer och även fast jag har läst vad som gäller har jag aldrig varit på plats när det har hänt förut. Och eftersom det inte var någon förberedd övning så visste jag/vi ju inte om det faktiskt brann på riktigt någonstans i byggnaden. MEN allt gick bra. Jag lyckades göra det jag skulle och det brann inte på bibblan. Pjuuh vilken upplevelse... Men nu vet jag hur det går till. ;)

Dags att ta tag i den här dagen!

Maja.
Vecka 38

Kategori: Maja

 
Helgen blev en bra helg. Lugn och skön med mycket hemmatid, men också ett besök på landet och söndagmiddag hos Philips föräldrar.
 
Och tjoff poff bang så var det måndag och ny vecka igen.
 
Min vecka ser ut så här:
 
Måndag: Förmiddagsplugg. Jobb 16-20.
Tisdag: Lunch med Moa. Jobb 14-19.
Onsdag: Jobb 10-16.
Torsdag: Plugg.
Fredag: Plugg.
Lördag: -
Söndag: Mot Prag med mamma, Ellen och Per!
 
Det ska väl bli bra!? Vi hörs under veckan. :)
 
Maja.

Hej lördag!

Kategori: Maja

Det är alltså lördag och Philip har nyss åkt till jobbet. Det är skönt att vara hemma från Borås. Jag sa det till Philip att man kanske skulle bo isär varannan vecka för det är så fint att komma hem. Han sa att jag kan ju bo uppe hos Ellen ibland när hon flyttar in, men jag vet inte jag... ;)
 
Igår var det fredag och jag skrotade runt här hemma. Nej, jag gjorde faktiskt en jäkla massa nytta. Städade som jag aldrig har städat förut och så skrev jag ner vad som ska göras under terminens tre kurser. Efter det behövde jag ta helg.... ;)
 
Jag gjorde också kylskåpsdörrsrens igår och satte upp en liten seriestripp. När Philip läste tidningen sa han Det här är ju vi och jag som nyss hade kommit hem till hemmets trygga vrå blev nästan gråtig och så klippte jag ut den. Philip älskar ju sina tofflor och jag mina växter.
 
Igår kväll gjorde vi tacopaj. Riktigt smarrig fredagsmiddag med dubbeldipp. ;)
 
Idag är det som sagt lördag och mina planer är obefintliga, men en skön dag blir det. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Hjärnan kräver godis

Kategori: Maja

Hej igen!
 
Hur jag har det? Jodå, helt okej tycker jag. Kursen som har introducerats så här långt (Information Retrieval) är kanske inte direkt inspirerande (hint: matte på engelska) men jag har hört från en säker källa att den till en början verkar vara värre än den egentligen är, så det är ju lugnande.
 
På vandrarhemmet är det också okej. Jag bor på samma ställe som jag gjort de två gångerna innan och jag har till och med haft samma rum alla tre gångerna så jag börjar känna mig hemma här. ;)
 
Vill du se några bilder från dagen? Jo, men visst.
 
Det svåraste med att vara borta så här tycker jag nog nästan är maten. Det finns ett gemensamt kök på vandrarhemmet, men jag har inte känt att jag vill stå där och tillaga något eller sitta där och äta så jag kör lite olagat på rummet på morgonen och kvällen. Dagens frukost:
 
Utsikten från att av mina två fönster. Vandrarhemmet ligger på ett gammalt regemente och byggnaden utanför fönstret är en skola.
 
 Jag promenerade till plugget imorse. Det tar ungefär en halvtimme. Det går att åka buss, men jag går gärna.
 
Utsikt från ett fönster på högskolan. Borås målade fasader har jag väl hyllat förut? :)
 
Vi gick i skolan 9 till 16 idag, med en timmes lunchpaus. Då blev det varm mat på en indisk restaurang, för det var så förskräckligt lång kö till högskolerestaurangen.
 
Efter fyra promenerade jag ut i regnet och förbi Ica innan jag promenerade "hem" till vandrarhemmet. Regn är mer regel än undantag här i Borås... ;)
 
Och på bilden nedan ser du det som får bli kvällens middag om ett tag. Efter dagens massiva informationspåfyllning känner jag att hjärnan kräver godis. ;)
 
Imorgon är det också 9 till 16 som gäller men då handlar det om hela tre olika kurser. Men det känns bra, ombyte förnöjer. ;) Planen för kvällen består inte av så mycket mer än att äta. Kanske läser jag lite (skönlitterärt!) och så blir det lite youtube och annat chill. Det känns rätt skönt. :)
 
Hoppas att allt är bra med dig!
 
Maja.

Hej från Borås!

Kategori: Maja

Jag kom hit med bussen vid klockan tio och nu sitter jag på stadsbiblioteket. Vi börjar först klockan ett så jag tänkte sitta här tills det är dags att gå till högskolan. Jag har lite blandade känslor inför veckan. Jag har på känn att kurserna som ska introduceras är rätt kluriga och att det därför både kommer vara utmanande och nyttigt att vara på plats. Sist när det var fysisk träff så var jag inte så nöjd. En stor del av tillfällena då kändes som bortkastad tid som jag lika gärna kunde spenderat hemma. Vi får se hur det blir den här gången, jag har inte så höga förväntningar, men ska göra det bästa av situationen.
 
Innan jag har något nytt att rapportera om härifrån tänker jag att jag kan slänga upp lite bilder på ögonblick som fångats sen sist. För nu är det ju några dagar sedan sist igen...
 
I onsdags kväll träffade Philip och jag en gosig kisse när vi var ute och cyklade. Jag älskar att träffa på gosiga kissar.<3
 
I torsdags eftermiddag var vi ute på Boren en sväng.
 
 
Och i fredags promenerade jag till mammas jobb för att låna bilen. Promenaden tog mig 55 minuter och när jag börjar dagen så tänker jag att jag borde göra det oftare.
 
Stor del av fredagen spenderades sen på landet med Ellen och Per. Vi (läs: mest jag) bakade till exempel bullar.
 
I lördags jobbade jag men igår var jag ledig! Då åkte pappa och jag till Nyköping för att hämta mamma som hade varit där några dagar. Självklart stannade vi i några timmar för häng med Lisa och Vera.
 
När dagarna bara går och går och det känns som att mycket är samma så är det skönt att titta tillbaka, och fokusera, på såna här ögonblick. :)
 
Imorgon kan jag ju försöka skriva några rader om hur de två första dagarna har varit. ;)
 
Maja.

Hej från soffan!

Kategori: Maja

5 september 2014.
 
Nog finns det både för- och nackdelar med att plugga och att plugga på distans, men lyxen med att sitta på soffan och styra över sin egna dag och tid kommer jag garanterat sakna i framtiden. Så jag ska passa på att njuta av det nu under mitt, förhoppningsvis, sista pluggår någonsin.
 
Det är inte så jätteskarpt pluggläge så här från start, jag ska till Borås måndag till torsdag nästa vecka och det känns lite som att det är då det börjar på riktigt. Men lite läsning ska jag ta mig igenom denna vecka för att få en så bra start som möjligt. :)
 
Jag har ju en del pluggerfarenhet med mig nu, men det är fortfarande inte helt lätt alla dagar. Nedanstående ord skrev jag för åtta år sedan, på dagen. Ord jag hade kunnat skriva idag också. ;)
 
 
Så mycket som har hänt och så mycket som är sig likt. ;)
 
Vi hörs!
 
Maja.

Instagram i augusti

Kategori: Maja

Och där var också augusti över. Månaden då hela Sverige bestämde sig för att NU är det höst, och vad skönt det känns! Mitt augusti har väl sett ut som alla mina andra månader på instagram. ;) Typ växter, ätbart och katter. Men det är ju sånt jag gillar så jag tänker fortsätta att visa upp det. :)
 
Min avokado har växt på fint och nu har den ju till och med fått flytta till större kruka.
 
Jag har ätit röda vinbär.
 
Och vi har gjort paella hemma, Philip och jag.
 
Jag jobbade i Ekholmen under några varma veckor och då unnade vi oss glass någon lunch.
 
 En del av min elefantörefamilj.
 
 Kaktus.<3
 
Kräftfiske.
 
 Lite nytt har kommit upp på väggen.
 
 En Karlsbyutflykt har vi varit på.
 
 På landet har jag hängt lite grann.
 
 Och så har jag torkat fådda äpplen.
 
Och bakat med Ellen och Per. 

Och denna goding (alltså jag själv ;)) blev augustis sista. Jag är 5 eller 6 år på bilden och jag älskar den. Såå nöjd min.<3
 
Och det var mitt augusti genom instagram. September kommer bland annat bestå av några dagar i Borås nästa vecka och Prag i slutet av månaden med mamma, Ellen och Per! DET blir BRA! :)

Maja.Skogen

Kategori: Maja

 
Vi var i skogen idag. Mellan ungefär klockan ett och halv tre promenerade vi omkring och andades skogsluft. Jag kom på att vi skulle satt igång någon slags träningsapp så att vi se kunde se hur vi hade gått på en karta, för jag har ju noll koll när det kommer till världsuppfattning och lokalsinne. Men det gjorde vi inte. Så ingen kan någonsin veta hur vi gick.
 
Vi såg mycket harsyra iallafall.
 
Och en "helikopter". Jag vet inte jag...
 
När jag nästan gett upp hoppet om ätbar svamp pekade Philip plötsligt ner i marken på sidan av stigen. Och där satt en liten kantarell med sin kantarellfamilj! :)
 
Och sen kunde vi nöjda i hågen försöka hitta tillbaka till bilen. Vi lyckades!
 
En liten portion till en liten Maja blev det iallafall. :)
 
Och det var söndagens naturutflykt det. Lite senare ska vi till Liljeblads för en liten kvällsfika och sen gäller det att ladda för pluggstart... ;)
 
Maja.

Lördag

Kategori: Maja

Gókväll på lördagen!

Idag har Philip och jag tömt båten på vatten.
(null)

(null)

Eller jag ska vara ärlig - Philip tömde båten.
(null)

Jag plockade med mig några ekollon hem och så fick jag en liten blomma.<3
(null)

Sen åkte vi till landet för att hälsa på våra katter, men de var inte hemma... :(
(null)

Sen fortsatte vi ut på vischan för att kolla in vad Boställets vedugnsbageri hade att bjuda på. Har du varit där? Om inte kan jag rekommendera ett besök. Mycket mysigt ställe.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vid fem skjutsade jag Philip till en pokerkväll och själv åkte jag och andades lite Vätternluft. 

Det är ju något med vatten. Om jag tycker något är jobbigt eller är nervös för något så kan jag tänka "oavsett vad som händer så slår vattnet mot stranden i XXX (exempelvis Råssnäs)". Det låter säkert lite larvigt, men det ger mig liksom ett litet litet lugn och något att fokusera på. Typ.
(null)

Ha det fint!

Maja.