majjaeriksson

En tuff hockeymatch

Kategori: Maja

Idag har jag, Ellen, Lisa och Matheus spelat hockey nere på isstadion. Det var en tuff match, ojojoj vad vi kämpade. Efter mycket skridskoåkande, många mål och lite varm choklad så var det oavgjort, 19-19- Då bestämde vi att sista målet vinner. Hade vi kämpat hårt innan, så var det inget mot vad vi gjorde nu. Det gällde liv och död. Mest kämpade jag, jag tog till och med till dödsskriket och sälen. Med andra ord, jag slängde mig framför Lisas klubba när hon skulle skjuta och så skrek jag ett desperat skrik. Och självklart blev det inte mål och självklart blev jag matchens lirare för den uppoffringen. Men, tyvärr vann Lisa och Matheus några miunter senare. Det var inte rättvist egentligen. I bilen på hemvägen spelades Everybody hurts , sorgligt var det. Men jag börjar repa mig nu.

Några bilder:







Klockan halv tre ska vi vara hos Wiks, då börjar nyårsfirandet med korvgrillning vid Resjön. Det kommer bli fint det. Gott nytt år på er!

Maja.

Detta underbara vinterlandskap

Kategori: Maja

Sitter här under ett stort täcke och är lite rosig om kinderna. Var nyss ute och promenerade när Lisa red. Det var härligt. Även starten på dagen kändes positiv idag. Om förra körlektionen var den sämsta så var dagens den bästa. Så nu känns det bra igen! :) Efter körlektionen blev det en runda på stan med mina kära systrar och sen blev det hem, lunch och så promenix som jag sa.

Jag passade på att fota där ute i vinterlandskapet:

















Hihi.

Nu börjar det blir mörkt ute.

Maja.

Tisdag

Kategori: Maja

Har spenderat lite härlig tid med Lovisa. Vi träffades på stan och åt pizza/kebabtallrik och så satt vi där och prata läääänge. Sen gick vi omkring på stan en liten stund och sen fick jag skjuts hem. Ibland glömmer jag hur lika vi är, men idag blev jag påmind. Hihi. Tack för skjutsen igen och tack för dagen!<3

Nu ska jag nörda runt lite på nätet. Framåt kvällen kommer Lisa och Matheus hem. De lär väl vara lagom bruna efter att ha varit i Thailand sen lucia eller vad det är. Det blir kul att träffa de igen.

Imorgon bitti är det körlektion. Känns ju kul, eller inte. Men oddsen att det går sämre än förra gången är inte så höga - det är ju positivt!

Ha de.

Maja. 

Nyårsmeny - check!

Kategori: Maja

Japp, nu har Wiks varit här och det betyder att nyårsmenyn är planerad. Det kommer nog bli super tror jag.

Nu äter jag godis. Av någon anledning köpte pappa lösgodis häromdagen trots att vi har typ fyra chokladaskar i huset. Men va tusan, det kan man väl inte klaga på!? Mums, mums.

Hihi.

Maja.

Bada bada

Kategori: Maja

Har lagt över bilder från denna gamla dator till den nya nu. Jobbigt. Men skönt att kunna radera massa skit, som t.ex. bilder på någon som borstar tänderna eller någon äcklig deg från när man bakade någon gång. Nu ligger skapligt normala och "viktiga" bilder på den nya datorn. Den är fin är den. Men internetsaken till den kommer den 11 januari, så fram till det får man använda den gamla om man vill surfa, och det vill man ju.

Jag ska snart ta mig ett bad. Det var länge sen. Sen jag fick dusch upp till övervåningen så har det inte blivit mycket tid på nedervåningen i badkaret, men det ska det bli idag.

Ha det gött.

Maja.

Juletid

Kategori: Maja











Lite julaftonsbilder så här den 26:e. Hoppas ni har det bra i julmyset!

Maja.

Oh, happy day

Kategori: Maja

Ja då har julafton kommit och gått. Igår var en underbar dag som alltid. Många härliga släktingar och mycket god julmat. Julklapparna var som vanligt stora glädjepaket. Hushållet blev en dator rikare. Jag fick tre böcker. Jag fick en fin tröja. Jag fick 500 kronor. Jag fick en jätte mysig halsduk. Jag fick fina, randiga långkalsonger. Och jag fick massa mer saker. Tack alla!<3

Jag får se om jag bjuder på lite bilder senare idag, kanske kanske inte. Men jag har inte tid nu iallafall, vi ska snart ge oss av mot Västanvik för att fira kussen.

Men vi hörs, va så säkra!

Maja.

Snölandet

Kategori: Maja











Jupp, där har ni det.

Maja.

Every day

Kategori: Maja

Har haft min sämsta körlektion idag. Ja ja, då har jag ju haft den, som pappa sa. Nästa blir om en vecka, hoppas att det går bättre då.

Gårdagen var en bra dag. Gick på jullov vid tolv och då traskade jag hem till mormor och morfar. Där var vi ett tag och vid fyra gick Ellen och jag ner på stan. Sen blev vi hämtade klockan halv sex och då for vi hem en stund och sen åkte vi vidare till farmor och farfar där vi firade farmor.

Bilder från igår:

Min knäppa kusin Ville


Liiite (men bara lite) mindre knäppa Hedda


Gulliga sysslingen Ella och Ellens hand


Vi kollade på Astrid Lindgrens jul. Lotta!


Rumpnissarna! "Voffor gör hon på detta viset?" <3


Emil!

Hihi. Jag måste nog gå ut och fota lite idag. Det är så fint där ute i snön!

Have a nice day.

Maja.

Nöjd tjej

Kategori: Maja

Körlektionen imorse gick helt okej, lite väl mycket nytt på en gång, men jag ger godkänt till mig själv iallafall. Nästa körlektion blir redan på onsdag, på morgonen klockan kvart i nio. Det känns väl lite si och så att ha körlektion där dagen innan jul och så tidigt på morgonen med, men men. Det är ju bra att köra på egentligen och så hinner man med mera under dagen när man går upp tidigt.

Annars har jag haft en redovisning idag. Om Ernest Hemingway och en novell som heter Soldat kommer hem som han har skrivit. Jag är verkligen ingen som väljer att redovisa muntligt, men jag tycker att det gick skapligt där iallafall. Hoppas läraren blev nöjd!

Nu har jag slutat detta läsår med naturkunskap. Vi fick tillbaka ett prov och jag blev chockad när jag fick se resultatet. MVG var 32 poäng, jag fick 31! Ibland kan ju sånt kännas lite surt, att man är så nära liksom, men jag blev jätte glad! Jag trodde inte att det hade gått så bra!

Så nu sitter jag här i mediateket och är mycket nöjd efter dagen som gått. Jag väntar på Moa som slutar vid halv fyra. Vi ska åka till fina Blommedal och byta julklappar. Undra vad jag får av Moa!? Det blir spännande.

Imorgon är det avslutning mellan 10 och 12 som gäller och sen är det efterlängtade lovet äntligen här!

Ha det prima!

Maja.

I'm not cold

Kategori: Maja

Bäst att passa på innan det blir "höst" tänkte jag och gick ut, så här kommer lite fler vinterbilder. :)















Maja.

What a wonderful world

Kategori: Maja










Maja.

Best friends

Kategori: Maja

Elvis och jag är bästisar. Här ser ni älsklingsgrabben, iklädd en halsduk.<3

Maja.

It's Friday

Kategori: Maja

Hallo. Ska snart ta och bege mig till Sandra, min tyskalärare. Vi ska nämligen baka hos henne denna sista tyskalektion innan lovet. Det blir nog trevligt.

Trevlig helg på er.

Maja.

You wish

Kategori: Maja

Halloj och god kväll. Jag vill ha lov. Snart är det lov. Jag funderar på att skicka in en förfrågan till rektorn och se om han kan förlänga lovet. Man kan ju alltid försöka, eller hur!?

Suck, hej då och god natt när det blir dax för det.

Maja.

Frisören du

Kategori: Maja

Jag var hos frisan och klippte mig idag. Det behövdes kan jag säga, jag såg ut som en hippie innan. Det är lite jobbigt att klippa sig tycker jag. Jag gillar inte det där att sitta och ha min spegelbild framför mig, jag vet inte vart jag ska kolla liksom. ;) Det låter ju helknäppt, men så är det ju Maja Charlotta vi pratar om också. Det är också lite läskigt att se hur håret faller ner och liksom täcker golvet. Då tänker jag: "Tänker hon lämna något hår kvar på mitt huvud eller?" Men med min kaluffs är det inget att oroa sig för egentligen, det finns så det räcker till andra med om det skulle behövas. Haha. Jag kanske skulle ta och samla ihop mitt avklippta hår nästa gång och sälja till någon som är i behov av en peruk. Nej, det låter rätt äckligt.

Nu ska jag ...... ehh, jag vet inte.

Men ha det bra.

Maja.

Snow

Kategori: Maja



Jaa ni, det var rikligt med snöfall idag. :)

Maja.

Stan och Uzbekistan

Kategori: Maja

Var på stan med Maria och Anneli förut. Först fikade vi och sen gick vi omkring och strosade lite. Jag tycker att det är härligt att Sverige äntligen förvandlats till ett vinterlandskap.

Nu ligger jag på golvet i vardagsummet med datorn framför mig. Jag ska skriva om Uzbekistan till imorgon. Jag vet inte hur det är med er, men jag tror inte knappt att jag har hört att det finns ett land med det namnet, än mindre hört om vad det är för ett land. Är inte det märkligt egentligen, jag menar, Uzbekistan har nästan 28 miljoner invånare! :O Jag tycker allt att det är lite underligt.

Maja.

Min favvofrukt

Kategori: Maja




Maja.

Knäckeliknäck

Kategori: Maja



Då har man gjort knäck också, det var värst vad jag var julbakig i år. :)

Maja.

Feels good

Kategori: Maja

Har övningskört med pappa nyss. Det gick mycket bra. Jag gör allt färre misstag och idag flöt det på riktigt bra, kan ju köra vart som helst utan problem ju. Imorgon är det körlektion på morgonen och körkortsteori på kvällen som gäller.

Jag funderar på att göra knäck idag. Och plugga MÅSTE jag göra, det är prov imorgon!

PS! Det snöar ute! DS!

Maja.

Looks like we made it

Kategori: Maja



Jag måste faktiskt erkänna att jag var skeptiskt, jag trodde inte att vi skulle få ihop det. Men tji fick jag, dessutom blev det ju rätt snyggt alltså! Vi är stolta över vårt pepparkakshus syrran och jag! :)

Trevlig kväll.

Hjälpsam som jag är

Kategori: Maja

Just nu hjälper jag mamma på ett väldigt bra sätt. Ni kanske vet hur svårt det är att köpa julklappar, det tycker iallafall mamma. Så nu gör jag en god gärning genom att jag klickar hem böcker till mig själv på internet, schysst va!? Har beställt två pocket a la 41 kronor. När det kostar så lite så vågar man ju chansa lite! :)

Vid halv nio for Lisa och Matheus mot Arlanda, sorgligt men sant. Jag tror att de kommer få det jättebra i värmen!

Idag ska Ellen och jag göra pepparkakshus, det blir spännande att se hur vi löser det. Det finns en risk att hon utropar: "Sluta va så bossig!" och kastar non stop på mig. Men ett pepparkakshus vill vi ha, sen om det slutar med att vi säger upp vårt systraskap, så får vi väl leva med det. Hihi ;)

Maja.

Helg

Kategori: Maja

Jag minns våra skuggor på väggen.
Jag tror inte de såg det.
Den perfekta formen av ett hjärta.


Slutade klockan tolv idag. Åt lunch och sen spelade Maria och jag lite dataspel. Hihi, riktigt beroende framkallande, men kul! Nu är jag hemma och det är helg, skönt. Jag känner att det är en bra dag idag. Ellen och jag ska baka pepparkakor och så kommer Lisa och Matheus till Motala. Visserligen åker de imorgon bitti, men åndå. De ska nämligen åka till Thailand över jul. Det kommer allt bli lite sorgligt att fira jul utan storasyrran, men jag har tvingat henne att fira nyår med oss iallafall.

Trevlig helg på er.

Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

Jag vill så gärna skriva något. Något fint. Och lite djupt. Jag börjar ofta på inlägg som jag inte avslutar. Det är lite trist. Men jag får inte till det. Blir inte nöjd helt enkelt.

Då är det desto roligare att läsa andras bloggar. Att lite försiktigt titta in i någon annans liv, läsa en fin text, eller mötas av fina foton. Jag har en hel drös med favvobloggar som jag lagt till som favoriter och de klickar jag mig in till varje dag, det är mysigt. Hihi.

Snart är det helg.

Maja.

Lycka <3

Kategori: Maja







Lycka <3

Maja.

Hallu

Kategori: Maja

Skrev nyss ett inlägg om hur min julafton brukar se ut. Jag skrev klart det och publicerade det. Gick ner och åt. Gick upp igen. Läste det. Tänkte: Nee. Och raderade det. Anledningen: Det var inget bra inlägg, det gjorde inte julafton rättvisa helt enkelt. Haha. Jag hör själv hur larvigt det låter nu, men det är sanningen. Men kanske kommer det ett nytt inlägg på ämnet någon dag, kanske, kanske inte.

Nu ska jag försöka forska i vad jag ska göra efter studenten. - Lycka till, Maja! -Tack, det kan jag behöva.

Ta hand om er.

Maja.

Time to sleep

Kategori: Maja

Skoldagen tillbringades inte i skolan utan ute på landsbyggden i fem olika kyrkor, det var rätt trevligt faktiskt. Efter skolis var det körskolis och teori. Nu har jag precis varit inne på fuji och beställt lite foton och nu ska jag sova.

God natt.

Bilder från en härlig dag

Kategori: Maja









Batterierna är laddade, imorgon är det måndag!

Maja.

Julbak på G

Kategori: Maja

Yes, dagen är kommen. Idag blir det julbak med Moa, det ska bli mysigt. Men det får vänta några timmar, först måste jag plugga på om Ask kyrka så att jag kan det någorlunda bra imorgon. Vi (klassen) ska nämligen på kyrkoturné imorgon, alla har ju varit i en kyrka och imorgon ska vi guida klassen i kyrkan. Det blir nog en bra skoldag tror jag!

Hoppas jag kan bjuda på härliga bilder från julbaket ikväll sen!

Ha en bra söndag!

Maja.

Maja Städar'n Eriksson

Kategori: Maja

Nej, skulle inte tro det va. Jag är rent ut sagt dålig på att städa., men idag blev jag tvungen.


Jag hade pappas gamla badbrallor på mej när jag moppade mitt badrumsgolv


Och sen hände en olycka. Jag råkade vippa ut rengöringsmedel på heltäckningsmattan. Ju mer jag torkade desto mer skum blev det, oerhört irriterande.

Så vi kan inte lägga till Maja Städar'n Eriksson i listan över mina smeknamn, så att ni vet alltså.

Nu har iallafall det varit lite släktingar här, det var trevligt. :)

Ha en bra kväll!

Maja.

Hej då Tove!

Kategori: Maja

Tove åkte ut ur idol, jag blev lite förvånad, trodde Calle skulle åka. Men det blir nog en bra final. :)

Jag har lite ont i halsen idag. Jag tror att det är en liten chockreaktion på kylan som drabbat oss denna vecka. Hoppas att det inte blir värre bara, halsontet alltså, och kylan med för den delen.

Imorgon blir det lite firande för mamma klockan tre. Jag sa till mamma att vecka mig tio i tre. "Då städar jag på fem minuter och duschar på fem." Haha, härlig tidsoptimist jag är va!? Nej vars, oddsen för att jag skulle sova till tio i tre är knappt befintliga, med tanke på att mitt rekord är typ 10.40. Och det är väl bra egentligen, för jag har en del att städa och jag skulle behöva få in lite pluggtid innan tre med.

Trevlig helg!

Maja.

3 december

Kategori: Maja

Det är kallt ute. Julen närmar sig. Jag längtar till julen. Julafton är en så mysig dag, man vill inte att den ska ta slut.

Imorse hade jag körlektion, det gick bra. Jag är ingen mästerförare än, men utvecklingen går framåt så snart så. ;) Sen var det en kort skoldag, det var skönt. Imorgon är det på't igen. Då blir det skolan mellan 8-12 och så ett litet (eller rätt stort) hål innan tyskan 14.40-15.30.

Planerat för helgen är att mamma ska firas lite på lördag och på söndag blir det julbak hos Moa! :) Räkna med att det blir härliga bilder från baket allstå! ;)

Ja, vad mer kan jag säga än att jag trivs med livet.

Ha det bra.

Maja.

Take a breath

Kategori: Maja

Ta hand om er i kylan!

Maja.

Du måste känna det

Kategori: Maja

 

Mörkret började falla. Kylan kröp hela tiden tätt bakom mig. För varje steg jag tog tycktes kylan bli mer envis. Mina vantar som med åren blivit kallare och kallare, värmde inte nämnvärt. Jag strosade gatan fram. Himlen var grå och bakom molnen skymtade jag en suddig måne. Kylan hade ett fast grepp om mina händer. En bil åkte förbi. En cykel. Lysen i dunklet. Jag blickade på husen. Jag försökte återigen värma mina händer. I ett fönster mötte jag en liten flickas blick. Emellan adventljusstakens sken glittrade hennes ögon. Hon log. Jag log. Plötsligt var jag inte lika kall. Plötsligt var inte månen lika suddig.


Maja.

1 december

Kategori: Maja

Jag hade lite tur i oturen. När jag kom till skolan klockan åtta så var det ingen tyska så då kunde jag göra klart historiearbetet. Nu sitter jag här och med en något höjd nöjdgrad iallafall.

Slutar halv fyra idag. Ska nog övningsklöra med pappa ikväll.

Ha det bra.

Maja.