majjaeriksson

Söndag

Kategori: Maja

Hej! 
 
Vi var ute på tur igår så jag tänkte visa lite bilder.
 
Jag kände mig riktigt cool i min outfit. Är tyvärr inte ironisk. ;)
(null)
 
Vi var förbi Bona handelsträdgård en sväng. Köpte en citronchili, tre balkonglådeblommor och gräslöksfrön.
(null)
 
Sen hängde vi i Karlsby.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Och Philip fick inte mindre än tre gäddor. Först en liten, sen en lite större och sen en ännu större. Bilden nedan blev gårdagens bästa bild.
(null)
 
Och innan du frågar mormor - alla gäddor fick simma vidare. ;)
 
På kvällen gjorde jag årets första rabarberpaj av rabarber från husknuten och Ellen kom ner på fika och yatzy. 
 
En alldeles perfekt söndag, vågar jag faktiskt påstå.
 
Maja.
 

En liten sommarlängtan

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Somriga ögonblick från 2018.
 
Det är ju ett tag kvar. Jag inser det. Men idag behöver jag tänka på lite sommarhärligheter så låt mig. Jag tror att den här sommaren blir speciell eftersom jag i augusti börjar jobba på mitt första "riktiga" jobb. Den 7 augusti börjar jag och jag har faktiskt därför bestämt mig för att vara ledig hela juli. Bara vara och det med gott samvete eftersom jag vet att det sen drar igång och det ordentligt. Den enda juliplanen som finns är kusinens bröllop, utöver det är det tomt och öppet för små utflykter och allmänt härliga dagar.
 
I juni tar jag förhoppningsvis examen. Den 15 juni ska jag ha examenskalas i Sonnorp, oavsett om jag tagit examen eller inte förstås. ;) Jag hade inte tänkt ha nått sånt först, men sen när jag inte direkt firade min födelsedag tänkte jag att något kalas kanske jag vill ha ändå. Så det tror jag blir bra. Planerandet och pysslandet inför det pågår mest hela tiden. ;)
 
Dagen efter midsommar ska Philip och jag åka till Kroatien. Det ser man ju fram emot. Vi åker lördag till lördag och ska bara ha det jättebra. Kanske vågar vi hyra cyklar annars strosar vi bara. Kanske åker vi ut till någon ö eller så går vi till favoritstranden varje dag. Och handlar frukost på affären, chips på stranden och äter på restaurang varje kväll.
 
Oavsett hur det går med uppsatsen så är jag snart där.
 
Maja.

Min jobb-bujo

Kategori: Maja

God morgon!

Jag vaknade redan vid 6 idag och eftersom jag brukar vara som effektivast på förmiddagen är jag nu redo för plugg. Det går framåt, men det är mycket kvar att göra.

Och hela jag vill bara pyssla. Inte skriva och tänka utan pyssla. Låta händerna jobba och inte tänka på något annat än det konkreta som händerna gör. Jaja, pluggar jag duktigt så kan jag ju kanske avsätta lite tid för pyssel i eftermiddag. ;)

Så länge kan jag visa min jobb-bujo. I samband med att jag fick jobb så klickade jag ju hem den där fina gråa anteckningsboken och nu har jag förberett lite inför första jobbmånaden.
(null)

Det är ju svårt för mig nu att veta vad jag kommer ha användning av i augusti och framåt, så därför valde jag att köra på ett klassiskt upplägg och med mycket än så länge tomma ytor.

Först har jag en klassisk future log. Där en översikt över hela skolåret får plats. Och där tänker jag att större datum och händelser ska markeras.
(null)

Sen körde jag på en månadsöversikt där kanske mellanstora händelser kan få plats också.
(null)

Och augustis veckor ser ut som nedan. Där har jag lämnat en stor yta tom för jag tänker att jag kommer ha mycket saker som jag vill skriva ner och komma ihåg. 
(null)

Jag tänker att jag precis som i min röda Bullet journal kommer prova olika upplägg varje månad för att hitta vad som funkar. 

Kanske småbörjar jag lite med ett septemberupplägg efter några timmars plugg. ;)

Maja.

Balkongfix, picknick och 3årskalas

Kategori: Maja

Hej på söndagen!

Rullar påskdagarna på fint? Det gör mina tycker jag.

I fredags stod balkongfix på schemat. Helt i rättan tid för det är visst sommar nu. Smutsig och tråkig balkong...
(null)

... blev sommarfin igen!
(null)

Vi målade ägg också. Jag inspirerads av min nya favoritbild...
(null)
 
...och Philip målade av mig. Är det likt tycker ni?
(null)

Långfredagen bjöd också på årets första somriga picknick. Vi åkte förbi Lidl och köpte vad vi var sugna på och så åt vi det på en filt i Varamon. Sånt är ju det bästa som finns i livet.
(null)

(null)

(null)

Igår var jag på 3årskalas i Nyköping. En gurka i högsta hugg.<3
(null)

Fina dagar alltså.

Idag har jag föreslagit frukost på balkongen men nu snarkas det visst här bredvid mig så jag kanske får ha lite tålamod........ ;)

Maja.

Namnskylt är beställd

Kategori: Maja

(null)

Hej! Vad snål jag var sist. Här har jag gått och fått livets jobb och jag bara "Och så har jag gått och fått jobb. Jajemen. Mitt första riktiga jobb. Skolbibliotekarie på högstadiebibliotek. Spännande värre. Ju."

Men det var så nytt då och det är det fortfarande. Det är en vecka och en dag sedan jag fick samtalet som jag inte var beredd på, jag hade inte tänkt så mycket på det, att jag faktiskt kunde få det. Men så fort jag fick frågan insåg jag att jag skulle tacka ja, att jag vore dum annars.

(null)

Jag har nog fortfarande lite svårt att förstå det dock. I onsdags var jag på ett litet möte med skolbibliotekschefen för att prata lite mer detaljer och då pekade hon på en ryggsäck i hörnet och sa "där står din dator" och att hon hade beställt en namnskylt. Då blev det plötsligt på riktigt.

(null)

Jag ska jobba som högstadiebibliotekarie på två skolor - Hälla och Skolgårda. Hälla är ju bara högstadiet så där är jag "själv", men på Skolgårda finns det en bibliotekarie som har hela skolan nu och ska finnas kvar även sen.

(null)

Jag kommer börja den 7 augusti med introduktion och så och jag tror att det kommer bli en bra och lugn start, skolan börjar först den 19 augusti sen. Upplägget är inte spikat än och jag kommer kunna styra det lite själv - när jag ska vara på respektive skola och så, men allt sånt där får vi ju återkomma till i augusti såklart.

Jag är pepp iallafall. Känner mig förväntansfull och laddad inför att "börja jobba på riktigt". :)

Glad Påsk!

Maja.Hej från pendeln!

Kategori: Maja

Jag är på räls mot lite jobb i vanlig måndagsordning. Det är skönt att ha lite kontakt med verkligheten när man är mitt uppe i uppsatsskrivandet.

Helgen blev bra. Inget "regelrätt" kalas direkt, för det ville jag inte ha i år. Men igår kom mamma, Lisa och Vera på brunchbesök så det blev lite kalas iallafall. (null)

Alltid kul att hänga med Vera!<3
(null)

Och bra att jag för några år sedan skrivit uppsats om barnböcker så att det finns några såna i hyllan också.
(null)

(null)

På eftermiddagen sågs vi igen för det var dags för pappa att ge sin present - däckbyte. Och Philip och jag passade på att spraymåla vår balkongspaljé grön. Nästa helg tar vi nästa sida tror jag.
(null)

(null)

Idag började jag dagen på kontoret. En trappa upp alltså. ;) Ellen är i Japan men jag har lånat hennes lägga när jag ringt det där tacka-ja-till-jobbet-samtalet och i förmiddags när jag hade möte med min uppsatshandledare. Bra att ha ett kontor att gå till när Philip är hemma. ;)
(null)

Nu ska jag fortsätta min lilla resa här och fortsätta lyssna på den här boken:
(null)

Jag gillar den! Känner verkligen för huvudpersonen - pensionären Ingmar - och tycker Jonas läser jättebra. Så ett litet tips så här på måndagen. :)

Vi hörs i veckan!

Maja.

Fredag

Kategori: Maja

Hallojsan!

Jag och Philip har haft en fin dag. Jag bestämde mig för att vara ledig idag för att fira. Jag fyller ju år imorgon. Och så har jag gått och fått jobb. Jajemen. Mitt första riktiga jobb. Skolbibliotekarie på högstadiebibliotek. Spännande värre. Ju. :D

Jag började dagen med att ringa och tacka ja till jobbet. Och sen gjorde jag snabbfrallor.
(null)

Mindre än en timme efter att jag hade fått jobbsamtalet igår klickade jag hem jobb-bujon och redan idag kom den. Jag är så nöjd och ser fram emot att fylla den med allt jobbrelaterat som ligger framför mig.
(null)

Sen åkte vi upp till Toka. För att ta aprilbilden.
(null)

För att ha det gött.
(null)

(null)

Och för att äta burgare.
(null)

Och brownie. Jag tinade min över grillen.
(null)

Och så gjorde vi en skylt. Tydlighet är viktigt.
(null)

Ikväll har vi firat vidare med ryggbiff och sockerdricka och jag känner mig nu redo att bli 28 år.

Vi ses på andra sidan!

Maja.

Sängläge

Kategori: Maja

(null)

Ja nu är det sängläge! Vilken vecka. Det känns som att det har gått i ett verkligen. 

I måndags jobbade jag som vanligt 14-19. I tisdags var jag på jobbintervju. Onsdag var det "bara" hemmaplugg. Torsdag var det uppsatsintervju i Tranås och i fredags var det uppsatsintervju i Mjölby. Igår jobbade jag 11-15 och pluggade lite efter det och idag har jag jobbat 10-17. 

Kvällens plan:
(null)

Kommande vecka blir också en del fläng - Vadstena, Linköping, Åtvidaberg, Borås - men sen är det min födelsedagshelg och då ska jag chilla som aldrig förr. ;)

Vi hörs i veckan!

Maja.
En erfarenhet rikare

Kategori: Maja

Två glada ärtplantor i mitt fönster.
 
Jo, men då har jag varit på min första riktiga arbetsintervju. För en skolbibibliotekarietjänst för två högstadieskolor - läskigt, både med intervjun och tjänsten, men jag tycker att det gick bra. Jag blev grillad med ganska mycket frågor som till exempel Vad vill du bli bättre på? Varför ska vi anställa just dig? Hur mycket av en initativtagare är du? Och Hur skulle en kollega beskriva dig? Och såna klurigheter. Men de jag träffade var trevliga och lätta att prata med så jag tycker att det gick bra. Det var 12 sökande och 4 blev kallade till intervju, sen får vi se vad jag får för besked i nästa steg, men jag känner att jag inte gjorde bort mig iallafall och att det känns skönt att ha det överstökat. ;)
 
Det har därför varit lite svårt att hålla fokus på uppsatsen idag, både innan och nu efter intervjun. Så jag tar nog nya och starka tag imorgon istället och är stolt över det jag har uträttat idag och att jag har blivit en erfarenhet rikare. :)
 
Maja.