majjaeriksson

jag. ikväll.

Kategori: Maja

Maja.

och så var plugget igång

Kategori: Maja


En liten vatten bild igen. :)

Halloj. Idag är jag bara hemma. Fast jag ska plugga lite inför imorgon. Jag och Malin bestämde att vi skulle diskutera lite om vårat grupparbete imorgon efter att vi har slutat och då vill man ju vara lite förberedd och så. :) Annars är det två föreläsningar som gäller imorgon;

10.15-11 - "Skiljetecken som orsakar död, förändrat religioner, väckt och släckt kärlek" - Dramatisk titel det där, det blir spännande!

11.15-12 - "Att sätta punkt" - Jag tror att den skulle handla om barns skrivande, hur de får lära sig att sätta punkt i skrift fast inte i tal, eller något liknande.

Och sen efter det ska alltså Malin och jag snacka ihop oss lite, det blir nog bra tror jag. :)

Men nu ska jag kolla in lite tågtider till imorgon. Jag har ju månadskort nu, så jag kan åka hur mycket jag vill och vilka tider jag vill. Det känns bra att inte behöva bestämma dagen innan vilken tid man ska åka hem nästa dag.

Vi hörs, fortsätt gärna att kolla in här! :)

Maja.

Öret vettu

Kategori: Maja

Hej. Nu är jag hemma efter första dagen i Örebro. Jag ska berätta för er hur det har gått... NU:
Jag gick upp klockan fem. Hämtade Moa strax före sex. Åkte iväg med tåget 6.17 och anlände till Örebro 7.37. Tog liiite frukost där på centralen och tog sedan bussen till universitetet 8.11 (fast den kom typ tjugo över!). Anlände till universitetet och hittade salen. Och så satt vi där och myste. Jag var glad att jag hade Moa med mig, hon dämpade min nervositet som inte blev så farligt hög(?). Vid kvart över nio började jag. Vi skulle varit 13 i gruppen sa läraren men vi var bara 8... lite skumt, men rätt mysigt tycker jag. Läraren pratade lite och vi fick presentera oss och så. Sen fick vi veta att vi skulle ha ett grupparbete, vi fick välja på 4 ämnen. Som vanligt kände jag att alla ämnen verkade intressanta! (Så har det alltid varit på svenskan, alla andra har alltid tagit bort ämnen som de ABSOLUT inte vill jobba med, men jag har alltid kännt att allt känns bra och kul.) Så jag valde ett ämne och hamna med en tjej som heter Malin, hon verkar trevlig. :)
När vi fick gå nån gång före 11 så kände jag mig nöjd och lättad (jag hade såklart varit rätt nervös innan). Så då traskade jag och Moa in till centrum (jag hittade!) och åt lunch och strosade omkring och satt på en bänk och så och sen när vi skulle hitta till tåget så gick det också bra!
Det har varit en bra dag helt enkelt och nu ska jag tillbaka på onsdag igen! :)
Och just det: TACK MOA FÖR ATT DU FÖLJDE MED!!!

Maja.

igår och idag och... imorgon

Kategori: Maja

Hej hej. Nu är Ellen och jag hemma från Askersund. Vi har haft det mycket trevligt hos kusinerna.
Så här hade vi det igårkväll:
Pizzaparty:


Jag och Ville:


Hedda bakom ringar:


Och så här hade vi det idag innan vi åkte hem:
Mumsig brunch:


Ville i lekparken:


Ellen i lekparken:


Hedda i lekparken:


Fint!

Nu börjar det pirra lite i magen inför morgondagen här... Men det ska nog gå fint. Kolla in imorgon och läs hur jag/om jag överlevde måndagen! :S ;)

Maja.

Water and cousins

Kategori: Maja


Igår bestämde jag mig för att gå ut och fota under temat "Vatten". Så det gjorde jag. Det gick sådär, men bilden ovan är jag nöjd med.

I eftermiddag ska lillasyrran och jag fara mot Askersund och kusinerna. Det ska bli mysigt det. Vi stannar över natten så nästa inlägg trillar nog in imorgon. Titta gärna in då! :)

Maja.

fototankar

Kategori: Maja

Jag kanske vill bli fotograf. Eller till att börja med läsa någon fotokurs eller gå på en fotoskola. Jag har kollat runt lite, både i våras och nu när jag har börjar tänka på det på allvar igen och det är inte lätt alltså. Det är svårt att veta hur mycket man behöver kunna/hur bra man måste vara för att platsa. Och det är svårt att få en bild av hur en kurs är och vad den går ut på bara genom att läsa några rader. Men det är en sak som återkommer under fliken "ansökan" som jag har stannat till vid flera gånger, på flera hemsidor, en sak som lockar mig till att söka och framför allt till att fota! Det är när man ska skicka med fotoprover i ansökningarna och de (fotona) ska ha särskilda teman. Där står liksom ett litet ord som mina tre foton ska passa in under. Bara att läsa dessa teman gör mig laddad och full på idéer. Några exempel:
"Yta"
"Ett rum"
"Gammal"
"Vatten"
Jag ska försöka forska i det här med fotograf, för just nu känns det bra. Och tills vidare ska jag försöka hitta/komma på såna där teman och fota därefter bara för mig själv liksom (lugn, ni får säkert ta del av resultatet!) Jag blir liksom glad och vill börja med en gång. Frågan är vad mitt första tema ska bli...

Maja.

Örebro

Kategori: Maja

Hejsan. Idag har jag varit i Örebro tillsammans med Lisa och Matheus. Innan jag kör igång med lite bilder och bildtexter så tänkte jag dela med mig av min åka-tåg-upplevelse (som jag skrev i mobilen när jag satt på tåget); Världen susar förbi på andra sidan tågfönstret. För det mesta är det skog, skog och skog. Men ibland kan man se en liten sjö och skymta en liten stuga bland alla träd. Ibland ser man tillochmed en väg, en riktig bilväg, med asfalt! ;) Och jag får ju inte glömma de små villaområdena som försvinner lika fort som de dykt upp. Utsikten från kupén är alltså inte så spektakulär, men vad kan man begära liksom!? Då är det desto roligare att titta sig omkring inne i tåget; Sträcka på sig och försöka se vad hon på andra sidan gången gör på sin dator, smyglyssna på mannen med mysig dialekt som pratar i mobilen, och självklart kan man inte låta bli att fnissa lite åt grabben som lyckats somna med öppen mun några platser bort.

Nu över till det gamla vanliga.
Lisa:


Jag fikade på kladdkaka med grädde:


Vatten och slottet:


Underliga och inte jättesköna bänkar:


En fin duva:


En liten liten liten bit av slottet:


Vi har haft en bra dag! Det gick bra att åka tåg. Det gick bra att åka buss till universitetet! Vi hittade huset jag ska vara i på måndag och för det mesta och vi gick tillochmed in och kollade runt lite. Jag tror nog att jag ska hitta! Sen promenerade vi in till centrum. Vilket, enligt skylten, skulle vara 2,9 kilometer, men kändes som minst 3,5. I stan shoppade vi lite, för mig blev det en matlåda och ett par jeans. Och så åt vi. Jag åt bakad potatis med kyckling och curry, gött! Och lite senare fikade vi (som ni såg några bilder upp). Jaa, och så gick vi omkring lite i affärer och så, satt vid slottet lite och så gick vi till tåget och väntade och sen åkte vi hem. SLUT.

Maja

Utflykt med Moset

Kategori: Maja

Idag har Moa och jag varit på utflykt. Det var kul! :) Här kommer bilder och lite förklaringar;

Vi åkte till Omberg och här ser ni utsikten:


Moa fotar loss:


Självutlösare på två glada töser:


Moa i vatten (nästan):


Moa vid en bäck (jag tycker att bilden ser så exotisk ut):


Medhavd laxsallad och Mer-festis:


När vi fikade så planerade vi lite. Vi har bestämt att vi ska besöka olika platser i Sverige. Först ganska nära Motala liksom och sen får man se hur det blir. Vi har valt att kalla det Majset och Moset utforskar Sverige.


Sen hamna vid i Källstad kyrka, lite underligt kanske, men sant.


Vi passade på att skriva i gästboken (som för övrigt var från 1952!)


Sen besökte vi en "ekologisk trädgård vid tåkern" och där såg vi en gris.


En fem-stjärnig utflykt alltså! :D

Maja.

fin utflykt - blodigt slut

Kategori: Maja

Hej. Nu har jag varit i Söderköping med Anneli. Det var mycket trevligt och tur med vädret hade vi! :)

Min glass. Wienervals.


Anneli och glassar. Hon valde Chansen.


Sen gick vi en omväg till bilen. Här är rådhuset, tror jag.


Fina solrosor.


Fina hus.


Solen och någon underlig typ staty.


Buss-Åke. Mer sånt, tack!


Där fick vi till en härlig utflykt, tack Anneli! :)

Nu till något som hände när jag hade lämnat Anneli och var nästan hemma. Jag åkte till Östenssons för att handla lite. När jag kom fram till parkeringen tänkte jag ringa mamma och fråga om vi behövde något mer än det jag tänkte handla och så. Men just när jag skulle ringa så fick jag näsblod. Jag satt alltså där i bilen när näsblodet började rinna. Men jag ringde mamma som jag hade tänkt och jag bad henne komma till parkeringen där jag satt. Det gjorde hon. Efter ett tag. I väntan på henne satt jag och försökte dölja blodet som kom från min näsa. Jag menar, det vore ju lite jobbigt om någon fick syn på mig och trodde att någon typ hade slagit mig eller så. Men jag lyckades dölja min näsa, mestadels genom att låtsas klia på den. Sen kom mamma. Jag bad henne gå in och köpa typ toapapper. Men då hittade hon några oanvända pappersnäsdukar i bilen, i facket precis bredvid mig! Så jag torkade av mig och så åkte vi hem. I varsin bil. Utan att ha handlat. Lite underligt blev det allt.
Men nu är mamma och handlar. :)

Vi hörs imorgon!

Maja.

bank bank bank

Kategori: Maja

Godmorgon bloggisar!

Idag när jag vaknade till så hörde jag ett bankande på taket. Det spikades och borrades och jag vet inte vad. Sen när jag skulle gå ner så såg jag en kille utanför fönstret. Men jag tror inte att han såg mig, hoppas inte det! Det var alltså två personer som lagade stuprännan, tror jag. Sånt tycker jag inte att de behöver göra så här dax på dagen!

Vid elva eller strax innan ska jag och Selma åka till mormor och morfar, det är dax för Selma att åka hem! Men på fredag kommer hon tillbaka. :)
Sen är det frissan som gäller halv tolv. Sen hem och äta lite lunch. Och kvart i två ska jag hämta Anneli i Borensberg för vidare färd mot Söderköping. Det låter väl bra va!? Jag tycker det.

Jag återkommer senare idag med bilder och så, om jag känner mig själv rätt. ;)

Maja.

promenad och lite planer

Kategori: Maja

Hej. Nu har Selma och jag varit ute på promenix. Bilden nedan är dock från igår;


Här kommer lite planer för kommande dagar:

Tisdag - Jag ska klippa mig. Jag har aldrig gillat att sitta där hos frisören och tvingas stirra på mig själv i spegeln. Men jag inser att kalluffsen måste klippas emellanåt och nu är det dax.
Jag och Anneli ska åka till Söderköping/Smultronstället. Det ska bli riktigt trevligt och gott!

Onsdag - Moa och jag ska göra en liten utflykt till Omberg. Vi tar med oss kamerorna, laxsallad oxh lite kex. Vi kommer få det riktigt bra! Håller tummarna för vädret bara!!

Torsdag - Jag tar tåget till Örebro tillsammans med Lisa och Matheus. Syftet är att Lisa ska visa mig hur man åker tåg och typ vilken buss jag ska ta till universitetet. Och så blir det nog lite shopping. Jag skulle behöva ett par jeans.

Fredag - tomt.

Lördag- Söndag - Ellen och jag tar röda faran och kör upp till kusinerna i Askersund. Vi passar på att spendera lite tid med våra mysiga kusiner när deras föräldrar är på party.

Måndag - Svenskan i Örebro sätter igång!! Spännande, bra och läskigt!

Det känns helt okej att det kanske inte händer så jättemycket idag! ;)

Och ni ser ju att ni måste fortsätta att titta in här; ni vill ju veta vad jag väljer för smarrig glass imorgon, vad Moa och jag får för väder på onsdag, om vi kommer till Örebro på torsdag, vad vi hittar på i Askersund på lördag-söndag och hur jag/om jag överlever måndagen!

Maja.

jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp

Kategori: Maja

Idag har mamma, pappa, Selma och jag varit i svampskogen. Vi hittade en hel del kantareller som vi självklart tog med oss hem, fast det finns rätt många som man inte vågar ta hem också, kolla bara:


Mina svamp-polare:


Knäpp-Selma tog ett litet dopp i halvfräscht vatten:


En härlig svampis promenix var det allt!

Hörs snart!

Maja.

ofcourse

Kategori: Maja

God Förmiddag. Gissa vem som är här!?
...

...

...SELMA!


Hon ska vara här till imorgon kväll för mormor och morfar är på Ålands kryssning.
Det blir trevligt, Selma är så himla mysig! :)

Och när vi ändå talar om ... djur, så är de små baggarna väldigt söta nu, kolla bara:


Hihi. Jag trivs här på "bondgården". Hehe.

Nu ska jag läsa alla "mina" bloggar och sen blir det nog en liten promenix med Selmis.

Vi hörs, fortsätt läsa!

Maja.

femkamp i Toka

Kategori: Maja

Japp, det var femkamp i Toka.
Ellen och mamma går tipspromenad:


Lite av Vättern och så:


Ellen:


Andra femkampare:


Selma:


Priser:


Ösregn:


Som ni kanske förstår efter att ha sett sista bilden så försvann vi hem rätt fort. Men det var trevligt så länge det vara. :)

Klockan fem är det släktträff som gäller!

Maja.

växjö

Kategori: Maja

Idag har pappa, jag och Lisa varit i Växjö. Pappa och jag flyttade in lite grejer i Lisas lilla lägenhet där medan hon skrev tenta. Men först åt vi pasta och pizza buffé:


Lisas lilla lägenhet:


Kokvrån:


Gulligt va!? Klantig som jag var glömde jag att ta kort när vi hade släpat upp/in lite grejer, så tyvärr får ni ingen efter bild...
En bra dag har jag haft iallafall!

Imorgon är det först femkamp i Toka som gäller och på kvällen är det släktträff i Älvan. Och så måste jag jogga också. :)

Vi hörs!

Maja.

bicycle

Kategori: Maja

Hej. Idag ska jag cykla till Charlottenborg och storasyrran. Hon ska hjälpa mig att fatta lite grejer angående min framtid, kanske beställer vi lite böcker och kollar om det finns nått schema och så. :) Jag har tänkt åka typ kvart över tolv så det blir lunch hos syrran också. Fram till dess ska jag inte göra så mycket.

Jahooopp. Men kolla in snart igen så har det nog trillat in ett sprillans nytt inlägg, bara för dig. ;)

Maja.

roadtrip with friends

Kategori: Maja

Idag har jag blivit ännu en fin dag rikare. Jag har ju, som ni kanske redan vet, varit ute på roadtrip tillsammans med mina vänner Kajsa, Lovisa, Tobias och Robin. Målet var Södertälje, Tom Tits, och där hamna vi också (tur va!? :O ;)) 

Idag har jag kommit två på citat som jag ska trycka på en t-shirt; på framsidan ska det stå: Jag är en stolt pensionär och på baksidan Jag är besviken som person.
Jag är rädd att det är för internt för att ni ska skratta lite eller ens fnissa, men jag tycker att det är klockrent! Hahaha

En bra dag har det varit som sagt, morgondagen är tom på planer men det känns bra för sen händer det grejer igen!

Vi hörs.

Maja.

fina dagar

Kategori: Maja

Hejsan och hallå, nu är jag hemma från St.Anna. Här kommer bilder:

= Jag har haft fina dagar tillsammans med en mormor, två syrror och tre kusiner! :)

Imorgon blire roadtrip till Tom Tits med Kajsa, Lollo, Tobbe och Robban. Jag återkommer med en rapport om morgondagen så fort jag får möjlighet.

Maja.

För säkerhetsskull

Kategori: Maja

Jag vet att jag sa att jag skulle höra av mig imorgon innan vi åker till St.Anna men när jag nu satt här vid datorn så började jag tänka att jag kanske inte hinner det. Jag tror att jag gör det men jag är inte helt säker. Och det kändes inte bra så då tänkte jag att jag bara var tvungen att skriva nu ikväll. Så här kommer det:
Det har varit en bra dag idag. En seg morgon. En fin lunchstund på stan med Anneli. Tack Anneli! Och en löparrundan till Boren och därmed ett dopp. Och nyss taco. Jag har också fotat liiite idag:


Så, det var ALLT för idag. ;) Jag lovar inte att jag hör av mig imorgon för vi åker klockan 11 och innan det måste jag jogga och jag har inte börjat packa än... Så, så är det. Men vi hörs på tisdag kväll, det lovar jag! :)

Ta hand om er.

Maja.

GodMorgon och Hejsan

Kategori: Maja

Idag vaknade jag före nio! Jag drömde så konstigt, verkligen jätteunderlig dröm. Och jag väljer att inte säga mer. ;)

Idag ska jag luncha med Anneli, jogga och packa!

Jag och Anneli i skolan för snart 2 år sedan:

Tiden går fort när man har roligt!


Jag hör av mig imorgon innan vi far iväg mot St.Anna.

Maja.

St.Anna fredag-tisdag

Kategori: Maja

Idag måste jag börja kolla kläd-läget, jag åker ju till St.Anna med fina släktingar fredag-tisdag. Här kommer gamla tillbakablickar på St.Anna-somrar:

2006


2007


2008


2009


En fin tradition det där, det blir 10:e året i rad nu tror jag. :)

Maja.

gränna med favvosar

Kategori: Maja

Idag har jag varit i Gränna med mina två favoriter; Moa och Ellen.

Det här var det första vi möttes av, vi tänkte gå in och be om ett skägg...


Moa och jag provade en rolig gunga


Ellen och Moa


Ett fint hus med roliga växter


Snygga klubbor


"Ni ger mig hopp"


Det var fint i hamnen


Vill du ha skaldjursröra? Eller kanske kycklng öra? Hihi


Fina tjejer som väntar på mat


Min mat (bakad potatis med kycklingRöra)


På hemvägen stannade vi i Ödeshög och gick på toa och åt glass
Vi har haft en underbar dag!!

Maja.

Mooooot Grännaaaa

Kategori: Maja

Vet ni vad jag ska göra imorgon? (Det hoppas jag inte att ni vet för det vore ju rätt läskigt.) Jag ska åka till Gränna med Moa! Det kommer nog bli riktigt mysigt. Jag ska köpa mååånga polkisar. Hihi. ;)

Vi hörs imorgon eftermiddag/kväll!

Maja.

bra kväll igår + måskrock

Kategori: Maja

Jag fotade tyvärr inget igår men jag hade en bra kväll. :) Nästa gång jag ser Kajsa och Lovisa ska vi åka till Tom Tits med Tobbe och Robin, det blir roligt.

Jag läste nyss på aftonbladet.se och ni vet ju hur det är, man kan mötas av alla möjliga knasiga rubriker där. Idag fångade denna mitt intresse: "Daniel knockades av mås". Man bara måste ju läsa vidare eller hur!? "Snacka om krock! När Daniel Aspdahl, 21, åkte karusell i blixtfart knockades han – av en mås. Daniel förlorade medvetandet."
Egentligen är det väldigt okul, men ni måste ju hålla med om att man ser lite bilder framför sig och fnissar lite för sig själv. ;) Hihi.

Ha en bra dag!

Vi höres.

Maja.

hi

Kategori: Maja

Halloj. Här sitter jag och lyssnar på låtar från Hairspray. Men nu ska jag stänga av datorn, byta om, sätta mig i röda faran, köra till Fålehagen och jogga. Ikväll ska jag till Lovisa, det blir taco och mys. Kajsa kommer också, fast lite senare.


Här är vi alla tre. En annan dag. En annan sommar.


Ha en bra dag, bilder från min kväll kommer nog upp imorron!

Maja.

joggare? konstnär? fotograf?

Kategori: Maja

Nu är jag hemma igen, har just varit i Fålehagen och joggat lite. Min kondition är långt ifrån bra och jag har inget vidare löparhuvud, men jag kämpar på. 3 gånger i veckan.

Tidigare lekte jag konstnär:
Och innan det lekte jag fotograf:
Maja.

en fin kväll igår

Kategori: Maja

Hej hej. Igår kväll var jag och min familj alltså hemma hos familjen Wik. Det var trevligt det. Vi åt kräftor, grillat och en mumsig blåbärscheesecake. Jag tog tyvärr inga bilder på människor eller mat heller för den delen. Det blev bara dessa:
Två mysiga bilder tycker jag.

Idag har jag två planer för dagen: 1. Jogga. 2. Se Sommarkväll med Anne Lundberg (haha)

Vi hörs!

Maja.

stora vänstern

Kategori: Maja

Idag har jag, pappa, mamma och Ellen provat en ny sjö, nämligen Stora Vänstern (tror jag). Vi var inte där så länge, men vi hade det mysigt.

Så här såg det ut:


Jag och Ellen badade:
En simkunnig kotte:


Pappa fiskade lite, han fick upp en liten mört:


Mysigt va!?
Ikväll bär det av till familjen Wik för lite grillning och ännu mer mys. Bra dag!

Maja.

hemligresa 2010

Kategori: Maja

Ellen och jag blev upphämtade av de andra kl. 6.45 i måndags morse och så började våran resa. Det var dåligt med gissningar men Gusten påstod att han visste vart vi skulle. När vi kom till södertälje lämnade vi E4:an. Jag visst fortfarande inte var vi skulle hamna. Men då hände det, vi hade (o)turen att hamna bakom en lastbil med texten: "Gotlands bilfrakt", och då förstod jag nog vart vi var på väg. Och mycket riktigt, vi följde lastbilen hela vägen till Nynäshamn och vattnet och därifrån tog vi färjan till Visby, Gotland.
Så nu är jag fylld med nya upplevelser som jag hade kunnat berätta hur mycket som helst om. Men jag väljer att låta bilderna tala, kameran är trots allt också ganska full av upplevelser.

Jag på färjan:


Lummelunda grottan:
Ellen utanför den naturliga ingången:


En fin dörr i Visby:


Visby Sankta Maria Domkyrka:


Visby:


Promenad runt Ringmuren:


Gusten och Tilda:


Fika på Prästgårdscaféet:


Hoburgsgubben på Gotlands sydligaste udde:


Fint:


Raukparken Folhammar:
Jungfrun, Sveriges största rauk och så lilla jag:Vi åkte en rundtur i Visby:


Almedalen:


Hej då Gotland:
Man skulle kunna sammanfatta hemligaresan 2010 med orden: Vi var på Gotland och hade det väldigt bra! :)

Tack mormor och Anita!

Maja.

hemligresa

Kategori: Maja

Hej i regnet. Fy vilket tråkigt väder det har gått och blivit, inte roligt alls.

Imorgon drar jag på hemligresa tillsammans med Ellen, mormor, Tilda, Gusten och Anita. Vi kommer vara borta måndag-onsdag och jag har inte en endaste liten gissning på vart vi ska. Såhär har det sett ut andra år:
2006 - Oslo
2007 - Helsingfors
2008 - Köpenhamn
2009 - London (ohemlig)

Iår tror jag att vi kommer hålla oss inom Sveriges gränser. Det är såå spännande!

Men vi hörs väl på onsdag eller torsdag då, troligtvis nya upplevelser och mycket bilder!

Maja.