majjaeriksson

Gör, check, borta

Kategori: Maja

 
 
 
Igår promenerade jag till Varamon, som du kan se ovan, och det var inte dumt alls. Pluggmotivationen är som oftast ganska frånvarande dessa dagar. Det är lite sorgligt att det är så. Att jag bara ser utbildningen som något jag ska ta mig igenom och checka av. Jag önskar att jag var lite mer engagerad och intresserad, men ofta tänker jag bara det här kommer jag aldrig ha användning av i yrkeslivet sen. Tråkigt men sant. MEN, jag ligger i fas och har gjort det som jag ska ha gjort så här långt och nog njuter jag av studentlivet alltid. Jag trivs väldigt bra med att sköta mig själv och styra över min egen tid och gå på promenad när jag vill och pyssla hemma med saker som gör mig glad.
 
Idag ska jag dock jobba 16-20, men det ser jag faktiskt fram emot. Och sen är det ju faktiskt påsk och då tänker jag bara göra sånt där som jag tycker om. Så det så.
 
Maja.

Årets ris

Kategori: Maja

Hej!
 
Igår var Ellen och jag på leksaksaffären för att köpa present till en 2åring. Och hem kom vi med en leksak till mig...
 
Och så blev det påskpyssel. Jag hade ju redan i söndags hämtat lite björkris på landet, men inte riktigt bestämt vad jag skulle hänga i. Men nu visste jag! Vi klippte till lite ägg av papper/kartong och sen använde vi min nya leksak för att göra äggen fina. Det blev riktigt fint!
 
Och riset blev riktigt "classy", iallafall för att vara ett Majaris.
 
Nu går jag omkring i läggan och undrar vad jag skulle kunna dippa i färg härnäst... ;)
 
Maja.

Tips, vår och våfflor

Kategori: Maja

Godmorgon måndag och ny vecka!
 
Det känns fint att det är påskveckan och att det på söndag blir april. Med april kommer mycket gott. Och det gjorde det även med gårdagen.
 
På morgonen, okej jag ska inte vara sån, på förmiddagen menar jag förstås, så skickade jag följande bild på snapchat:
 
Och eftersom den kom med en fråga och jag har pålitliga vänner så fick jag flera bra svar. Och jag sparade dom och tänkte nu visa er. Tips är ju till för att delas tänker jag.
 
 
 
 
 
 
Bra tips, visst!? Nästa söndag borde vi alla äta vaniljscones, lyxigare gröt, rester från lördagsgodiset och dricka kaffe. Sedan kanske ta en promenad i skogen, eller ett pass på gymmet och sen avsluta dagen med att rensa lite hemma för att sedan skänka bort. Låter ju alldeles perfekt på så många plan. Tack för tips!<3
 
Även fast jag inte riktigt gjorde allt det där igår så blev det en mycket fin söndag.
 
Det blev först en tur till mina föräldrar där vi bland annat hämtade hem videung och påskris. Igår var det ju vår. Så härligt.
 
 
 
Och sen åkte vi till Philips föräldrar för att fira våffeldagen. Inte så dumt det heller.
 
Och så avlutade vi dagen med biljard hemma då vi fått med oss ett litet biljardbord från Philips föräldrars vind hem. Jag tror aldrig att jag har spelat biljard faktiskt. Men det var ju jättekul! Det får bli rematch ikväll.
 
Nu höll jag på att glömma en sak! På kvällen klämde vi också in veckans nya recpet. Gravade äggulor! Det ni. Jag återkommer i slutet på veckan med vidare rapport där.
 
Min söndag får 10 av 10 poäng. Känner mig nästan oförskämt bortskämd av allt och alla runtomkring mig. Där finns så mycket fint.<3
 
Maja.

Bokutmaningen - K och S

Kategori: Maja

Hej!
 
Nu har jag läst 6 av (förhoppningsvis) 29 böcker (2018). Jag har en bild av att jag kommer vara lite extra lässugen i sommar när det är sommarlov från pluggläsningen, jag hoppas det. Här är inlägget om de två första böckerna jag läste, och här om nummer tre och fyra.
 
 
Årets femte bok blev Carrie av Stephen King. Det är Kings debutroman som jag valde att läsa för att jag ville läsa något av denne författare och då kändes det enkelt att välja just hans första. Till en början upplevde jag den som lite... rörig, men in mot mitten någonstans var jag inne i det och spänd på vad som skulle hända. Läs baksidestexten nedan så kanske du själv blir nyfiken.
 
 
Och sen läste jag Låt oss hoppas på det bästa av Carolina Setterwall. Boken handlar om min, och säkerligen många andras, största mardröm - Att någon nära ska dö. Den handlar om Carolina som hittar sin man (och far till hennes lille son) död en morgon. Och det är klart att den drabbar en liksom. Och något som drabbar en tycker man ju om.
 
 
 
Maja.

Lördag i Närke

Kategori: Maja

Hej!
 
Imorse klockan nio blev jag upphämtad av mamma, mormor och lillasyster och tillsammans gasade vi mot Närke. Första stoppet blev Hallsberg. Där mötte vi moster och kusin och gick på två loppisar. Jag köpte några saker som jag kanske visar en annan dag. Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Bra & begagnat i Hallsberg. :)
 
 
Sen åkte vi till Kumla för lunch. Restaurangen var i samma byggnad som ett växthus och det stället kan jag också rekommendera. På sommaren ska det tydligen vara ännu finare, med växter utanför och så, och det kan man ju tänka sig.
 
 
 
Och maten var mycket god. Jag åt svensk rapsgriskarré som serverades med potatisfondant, rödvinssås samt vintertopping. Goda rum hette restaurangen.
 
 
Nästa Närkestopp blev i Laxå på Linne och lump som är en sån där affär där jag tycker att typ allt är jättefint, men tyvärr är ju inget jättebilligt.
 
 
Och sista stoppet blev hemma hos kussarna i Askersund där det blev bullfika! :)
 
 
En mycket trevlig dag, tack alla inblandade!<3
 
Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

 
 

 
 
1. Nära oss bor en så oerhört gullig katt. Han ser gammal och vis ut, men också lite ledsen. Vi kallar honom för Knutte och kikar alltid efter honom när vi är ute på promenad.
 
2. Boken jag läser nu är en sån bok man vill läsa ganska fort. Berättar när jag är klar.
 
3. Min plugghörna. Plugget rullar på. Idag är det inlämning på en avslutande uppgift i en av kurserna så jag har lite att ta tag i. Men jag ska nog hinna få till det. Tänk att snart har halva pluggtiden gått och om ett år är jag alldeles snart utbildad bibliotekarie.
 
4. Frukt. Jag bestämde mig ju för att inte äta onyttigheter på vardagar och jag måste säga att jag är stolt över att jag håller i det.
 
5. Igår jobbade jag i Ljungsbro en sväng. Med ballonger ovanför huvudet.
 
Ja, lite fina små saker från dagarna som passerar i ett rasande tempo. Men nu måste jag göra nytta!
 
Maja.

När himlen var blå

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Och nu i skrivande stund snöar det igen.......
 
Maja.

Söndag

Kategori: Maja

God söndag!
 
Fåglarna kvittrar och solen skiner och jag är hemma igen. Ja, sen i fredags då. Igår var det släkten som gällde hela dagen. Det blev kroppkakor hos mormor och morfar och på dagen och på kvällen var det bildvisning och provsmakning av asiatiska snacks hemma på landet med anledning av Ellens och Pers resa. Mysig dag!
 
Och jag fick present med! Som Ellen hade köpt på resan.
 
Antagligen den svåraste växtutmaningen jag har gett mig på, men jag ska se till att jorden aldrig är torr och jag ska hålla alla tummar jag har. Fatta vad fräckt om man lyckas föda upp ett bonsaiträd!
 
När jag ändå är inne på temat kan jag ju uppdatera er om lite annat grönt här hemma. Till exempel tomaterna. En liten planta har fått flytta till eget och har dessutom fått ett litet växthus i form av en plastpåse. Jag ska nog separera de andra små gröna under dagen.
 
 
Och idag upptäckte jag att en liten rot kikade ut ur avokadokärnan. Det är ju kul när det händer lite!
 
Och nu är söndagslunket på topp här hemma. Vi började dagen med scones och hur dagen fortsätter är ganska öppet och oplanerat än så länge. Men ut i solen ska vi väl och så ska två filmaffischer upp på väggen och skräp borde vi åka och kasta och vi måste ju faktiskt få till ett veckans recept så här sista dagen och så var det ju lite växtplantering med. Så okej, lite planerad är väl dagen, men ändå på ett sånt där skönt söndagssätt. ;)
 
Vi hörs i veckan!
 
Maja.

Ett litet hej

Kategori: Maja

 
 
Hej!
 
Jag kom på att det kanske vore lite trevligt av mig att slänga iväg ett litet hej från Borås. Så hej!
 
Tre av fem dagar är nu avklarade och jag har lite blandade känslor. Jag tycker tyvärr inte att det har gett så mycket att vara på plats den här gången, så här långt. Av olika anledningar. Dels har två föreläsningar varit online. Alltså vi har suttit i ett klassrum men föreläsaren har befunnit sig på annan ort och vi hade lika gärna kunnat sitta hemma och lyssna på det. Föreläsaren som skulle föreläst imorse blev dessutom sjuk så idag började vi först klockan 10.30. Där hade de kanske kunnat klämma in något annat eftersom vi ändå är här, kan jag tycka. Så lite så kan jag känna. Det kostar ju ändå pengar för oss att vara här i fem dagar och då är det ju trevligt om man känner att det är värt det. Sen tror jag att morgondagen kommer bli givande och det är ju trevligt att träffa lite klasskompisar och så men, nja, inte helnöjd denna gång tyvärr. Dessutom tycker jag att det är rätt ensamt att bo på vandrarhem och liksom ja, vara ensam. Jag känner mig, sorgligt nog, inte riktigt som mig själv när jag inte är hemma eller kan komma hem och liksom ladda om.
 
Idag blev det dock lite klasshäng efter skolans slut och det var ju såklart trevligt. En burgare sitter ju aldrig fel och de är ju trevliga klasskompisarna.
 
Men jag kan inte låta bli att verkligen se fram emot stunden när jag sitter på bussen påväg hem på fredag. Och det är ju samtidigt något himla fint med det. Att ha något att längta hem till alltså.<3
 
Maja.

Fruhippa!

Kategori: Maja

Hej!
 
Idag har jag jobbat 10-16 och igår var det fruhippa för kusin Tilda. Vi började dagen med att överraska henne efter ett gruppträningspass på gymmet. När hon kom ut från salen och trodde att hon hade tränat klart så hoppade vi fram och så fick hon köra en halvtimme till. Träningspasset skulle vara ett litet lätt, men jag vet inte, jag tyckte instruktören körde på rätt bra. Och idag känns det när jag går kan jag säga. ;)
 
Efter träningen åkte vi hem till Alexandra där vi åt lunch och spelade spel.
 
 
 
Det var jag, Elsa, Tilda, Alexandra, Isabella, Lovisa och Lisa.
 
 
Vid tre åkte vi till ViBlomman där vi fick göra varsin fin bukett. Det såg himla lätt ut när proffset gjorde det kan jag säga och en annan är ju dessutom inte så noggrann med sånt där, men jag ger mig själv godkänt.
 
 

Sen blev det lite häng hemma hos Lovisa innan vi avslutade kvällen på Pinchos. Jag hade inte varit på Pinchos innan men jag hade på känn att det skulle vara ett ställe för mig. Och det var det! Goda minirätter och allt sköts ju via en app. ;)
 

Rolig dag! :)
 
Imorgon ska jag upp tidigt för färd mot Borås... Så nu ska jag ladda batterierna inför en intensiv vecka!
 
Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

 
Hej!
 
Jag vet inte varför men jag känner mig trött. Lite sovtrött, men mest... loj liksom. Seg. Det är väl inte helt orimligt att skylla detta på vintern som bara pågår och pågår och pågår där ute? Vårdropp från tak och solbränd asfalt vore inte så dumt nu. Men just nu yr snön utanför fönstret.
 
Gårdagen blev en ganska händelserik och bra dag. Jag började med att tvätta tre maskiner, sen åkte jag in till Linköping och gick hem till Moa där jag blev bjuden på lunch. Och sen hade jag ett jobbpass på Hb kl. 13-16. Det passet är verkligen det "värsta". Det var mycket att göra och det blev högt tempo hela passet. Och på kvällen sen var jag på bio med Philip, Lovisa och Martin. Vi såg Filip och Fredriks film Tårtgeneralen och den var bra. Jag hade egentligen inga förväntningar när jag satte mig i biostolen, så jag blev riktigt positivt överraskad. Många skratt blev det! :)
 
Idag har jag kvällspasset klockan 16-20 så om några timmar bär det av till Linkan igen. Innan dess... gör jag inte jättemycket. Jag ska till Borås nästa vecka och har lite förberedelser att fixa inför det, men jag tänker att jag tar det mesta imorgon när jag ska vara hemma hela dagen. Som sagt, är visst lite extra loj och seg dessa dagar. Hoppas att det ska släppa snart!
 
Maja.

Hemmatankar

Kategori: Maja

Hej!
 
Den bästa tiden för hemmaplugg måste nästan vara nu. Sjätte mars, man längtar efter vår, men det man ser där ute är verkligen vinter. Då kan det vara skönt att stanna inne. Så det tänker jag göra idag.
 
När jag ändå hänger hemma så kan jag passa på att lyfta de hemma"projekt" som fyller mina tankar nu.
 
1. Vi söker en golvlampa. En lite roligare. Gärna färgglad och mönstrad. Den ska få plats mellan filmhyllan och soffan, men kanske ändå vara modell större så att den liksom tillför något mer än sin funktion. Och det ska inte bara vara mysbelysning utan man ska kunna läsa också. Nedan ser ni hur det ser ut idag. Lampan vi har i nuläget är ju rätt tråkig må jag säga.
 
 
2. Tv-möbeln i stora rummet. Tvn ska bort för vi har två och denna ser vi aldrig på (rim!). Vad kan vi ställa på möbeln istället? Vi har varit inne på akvarium och växter, men jag vet inte... Det vore ju praktiskt att ha kvar själva möbeln på grund av bra förvaring och så, men samtidigt känner jag att det är så uppenabart att det är en tv-möbel så det kanske blir märkligt att ha något annat än en tv där? Åsikt någon? Just precis nu fick jag för mig att man kanske skulle kunna måla den! Fast det får jag nog inte... ;)
 
 
Nej, nu har jag läsning att ta tag i! Imorgon ska jag dock variera min sysselsättning lite så då planerar jag att dokumentera lite av min dag.
 
Vi hörs!
 
Maja.

Finalmiddagen!

Kategori: Maja

 
Japp, igår var det alltså dags - finalmiddag i Halv åtta hos oss. Vi började ju i höstas med en fransk middag här hemma, sen var vi hos Emma och Pontus och åt amerikanskt, efter det blev det italienskt hos Tilda och Tobias och igår hos Martin och Lovisa blev det en avslutande middag med temat Sverige. 
 
Till förrätt serverades det en klassisk råraka med löjrom, rödlök och gräddfil.
 
Varmrätten bestod av renskavsgryta med ugnsrostad potatis, stekt spetskål samt rårörda lingon.
 
Och till efterrätt en chokladfondant med hemlagad hjortronsorbet.
 
Så himla fint och gott! Och jag kan också avslöja att denna middag tog hem segern!
 
Paret Liljeblad fick 48 poäng!
Philip och jag kom tvåa med 47 poäng.
Och på en delad tredjeplats kom Pontus & Emma och Tilda & Tobias med 45 poäng vardera!
 
Roligt att det blev så jämna poäng, tyckte vi. :)
 
Vinnarna fick, förutom äran naturligtivs, en plastpokal som jag och Philip hade fixat och tanken är nu att denna ska vara ett vandringspris. För nästa tävling blir....
 
...en...
 
...Bästa Hamburgare-tävling!
 
Jajemen, nu håller vi igång den här trevliga traditionen och börjar på nytt någon gång i vår/sommar. Så nu är det bara att börja öva. ;)
 
Maja.

Fredagsgott i finrummet

Kategori: Maja

Hej!
 
Igår blev det en smarrig tvårätters här hemma och därmed också två nya recept testade denna vecka.
 
Först åt vi skaldjurspasta där vi lyxade till det med havskräftor. Man firar ju bara fyra år av kärlek en gång! ;)<3
 
Och till efterrätt fixade jag snickerspaj! Och jordgubbar.
 
Två mycket välsmakande rätter och inte nog med det, vi åt det i vår nya soffa! Jajemen, pappa och jag gasade till Mjölby och hämtade den nya soffan igår eftermiddag och nu är rummet så fint så fint. Jag ska påminna er om hur det såg ut innan först.
 
Före:
 
Efter:
 
Ny vägg, ny matta och ny soffa. Nytt och fräscht och fint. Det känns mycket bra! :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.