majjaeriksson

Trevlig helg!

Kategori: Maja

Ha en trevlig helg, det ska jag ha!

Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

Idag tycker jag om hösten!

Halv sju är det stickklubb. Jag håller på att sticka en mysgubbe. Huvud = En del. Kropp = En del. Ett ben = En del. Osv. Varje del fylls med bomull och delarna sys ihop med varandra. Ni får säkert se det färdiga resultatet. Säkert i helgen redan! Ska bli mysigt med stickklubb, tror att vi kommer vara ett (stort) gäng idag! :)

Imorgon är det jag som drar till Motala. Jag trivs med att vara smålänning på veckorna och östgöte på helgerna! ;)

Maja.

Porträtt och mer bild och text

Kategori: Maja

Idag har vi jobbat med porträtt. Vi skulle vara två och två och helt enkelt fota varandra och försöka få fram personligheten i bilden. SVÅRT! Det var jättesvårt. Och det blir så arrangerat liksom, "ställ dig där", "kolla däråt". Nja, det gick sådär... Imorgon ska vi fota på torget, det ser jag framemot. Då åker de analoga kamerorna fram igen och så ska vi fånga marknaden på torget. Det ska bli kulkul!

Annars har jag märkt att jag gillar detta med bild och text. Det är kul att redigera bilderna lite grann, kanske beskära. Och sen lägga på en text. Jag har gjort några till såna. Bara för min egen skull liksom.

Kan man leva på att göra vykort tror ni!? ;)

Maja.

Typografi, kroki, promenad, stickning och lite idol

Kategori: Maja

Förmiddagen spenderades framför datorerna igen. Vi hade en uppgift, att göra en framsida till en fototidning. Och så var det lite krav på vad den skulle heta och vad som skulle stå med. Men sen fick vi fria tyglar med foto och typsnitt.

På eftermiddagen var det dax för något mer spännande. Nämligen kroki. Det var dax att teckna! Teckna en nakenmodell! Det var kul! Svårt. Och kändes inte alls konstigt. Det gick sådär för mig. Men det var kul, som sagt. Och detta ska vi göra några tisdagseftermiddagar framöver. Ni kan väl få kika lite då, om ni inte skrattar...Det ska bli kul att förbättras! ;)

Alldeles nyssens var jag ute och promenerade. Matilda var min promenadkompis. :)

Och nu ska jag sticka lite innan jag ska se gårdagens Idol på min lilla dator!

Ha det gött!

Maja.

Jaaa...

Kategori: Maja

Hej!

Tänkte bjuda på några små bilder bara så här på kvällskvisten.

Jag och min nya väska som jag tycker mycket om:


Ett fint träd med en fin gunga:


Gula strumpbyxor i joggningdojjor:


Och höst på gatan:


Annars har dagen bestått av Indesign (=ännu ett för mig okännt dataprogram). Och lite rundpingis. Och inte så jättemycket mer. Men en bra dag har det varit!

Hoppas att eran också har varit bra!

GodKväll!

Maja.

Bil - tåg - cykel - Frukost

Kategori: Maja

Strax efter 6.00 lämnade jag Sonnorp. 6.52 gick tåget från Mjölby. 7.38 var tåget framme i Nässjö. 7.45 är det frulle på folkhögskolan. Perfekt! Så nu har jag ätit frulle och sitter på mitt rum. Ska mysa här, läsa ifatt bloggar, packa upp lite och så börjar skoldagen 10.30!

Ha en bra måndag!

Maja.

En bild säger mer en tusen ord...

Kategori: Maja

En nästan två år gammal bild på Moa och mig:Knäppisarna ovan har haft en bra dag. Pannkaksbak + ätning. Promenad + lite svampplock. Film (Dumma mej) + BananaSplit.

Tummen upp!

Maja.

Väska - en fin en

Kategori: Maja

Idag har jag köpt en väska. En fin en. Som jag tycker mycket om.Och så har jag köpt garn och stickor.
Och så har jag varit på kalas.

Och imorgon ska jag träffa min bästa vän.

Hoppas att ni också har en bra helg!

Maja.

Solen gick upp idag också. Jag var där.

Kategori: Maja

Klockan ringde klockan 6. Jag var trött och tvekade, men skuttade upp efter att ha blickat ut på den klara himlen. Jag skuttade i varmiga myskläder och skuttade vidare ut i friska luften och in i bilen. Jag åkte till Borenshult. Där mötte jag solen.

Fin morgon!

Maja.

Eksjö

Kategori: Maja

Hallejkon!

Idag har jag haft en trevlig dag i Eksjö tillsammans med Matilda. Det var frivilligt att besöka animationsfestivalen i Eksjö, men jag ångrar inte att jag gjorde det. Vi fick se 9 kortfilmer av Paul Driessen. Kul! Och sen såg vi på en presentation av ett dataspel som var handgjort. De hade alltså byggt dataspelsvärlden av modellera, glasspinnar, frigolit osv. Imponerande!

Lite Eksjömiljö:


Mysig liten stad? Oh yes! :)

Å fötter på bussresan tillbaka till Nässjö:


Kvart över fyra går mitt tåg mot Mjölby. I helgen väntar bullfest/födelsedagsfirande hos kusinen August och lite tid med kära vännen Moa. Och så mys med familjen såklart! 

Nästa inlägg trillar väl in någon gång imorgon skulle jag tro.

Trevlig helg!

Maja.

Det regnar varje dag....

Kategori: MajaIkväll ska jag sticka tillsammans med några andra glada stickare igen. Ska bli trevligt! Men jag kanske ska bryta mot reglerna och virka dock. ;)

Imorgon blir det en visit på animationsfestivalen i Eksjö innan jag åker hem till Motala!

Maja.

Låt aldrig tekniska prylar vinna över dig!

Kategori: Maja

Nej, det ska man inte göra. Ge inte upp!

Idag har jag haft en tuff dag i mörkrummet, min apparat krånglade... Och som ofta annars vet man inte exakt var felet ligger, så det tog ett tag för Gudrun (fotoläraren) att hitta det. Men till slut så. :) Men efter att ha varit i mörkrummet, med dess speciella belysning och kemikalier hela dagen, 8.30-16.40 (fika- å lunchpaus), så är man rätt trött kan jag säga er... Men till slut blev resultatet bra och nu är jag lite piggare efter att ha cyklat en sväng i regnet! :)

Vi höres tomorrow!

Maja.

Text och Bild

Kategori: Maja

Idag var det tänkt att vi skulle göra ett vykort av gårdagens bild. Men vår lärare är sjuk så vi fick pyssla med lite vad vi ville istället. Jag fortsatte att jobba i Photoshop med bild och text för jag tyckte att det var roligt. Jag lattjade bara och vissa blev väl mer seriösa än andra, men jag gillar de allihop:


Haha, dessa två ovan mailade jag till Ellen!

Det blev några stycken ni! Jag har inte jobbat med varje bild så länge, så de har sina skavanker men visst är de lite roliga!?

Ha en bra eftermiddag och kväll!

Maja.

En samhällsföreteelse och en halsduk

Kategori: Maja

Dagens uppgift i Photoshop var att göra en bild med både bild och text där man skulle visa en samhällsföreteelse man reagerar på. Man skulle kunna kalla det en politisk bild, men i det facket hamnar nog inte min skapelse direkt...

Jag använde iallafall dessa två foton:
Och skapade denna:

Den blev väl lite rolig!?

Och just det, halsduken:

Klar!

Maja.

Plocka svamp

Kategori: Maja

Idag har mamma, pappa och jag varit i skogen och plockat svamp. Jag kan väl säga att man inte behövde leta direkt... Det fanns en hel del med andra ord!Hur vet man när man har plockat tillräckligt med svampisar?

....

Tid till fundering

....

Svar: Handtaget på korgen går sönder!


Något annat trevligt är att min halsduk är 100%  färdig. Men det får ni se imorgon! :)

Nu väntar jag på svampmacka!

Jag åker tillbaka till Nässjö imorgonbitti, då vi börjar så sent som halv elva på måndagar.

Maja.

Kommer ni ihåg?

Kategori: MajaKommer ni ihåg Pär Päron Pärsson?

Han har fått en kompis:

Jag kallar henne Paprika Paprika! :)

Maja.

Lördag

Kategori: Maja

Bilder från en promenix hemma i Sonnorp igår:

Jag är glad att jag åkte hem till Sonnorp. Man Jag vet liksom inte vad jag ska fylla hela helgerna med där nere i Nässjö. När man slutar klockan 12 på fredagen och inte vet vad man ska hitta på i helgen så känns det väldigt segt. Man gör ju allt man kan hitta på rätt fort och sen vet man inte var man ska ta vägen. Det är rätt många som försvinner hem eller iväg över helgerna så det är inte som på kvällarna på vardagarna att man träffar på folkismänniskor om man går en sväng på området. Skönt att hem är så nära då. :)

Maja.

Hej impuls

Kategori: Maja

Hej från Östergötland!

Jag hade icke planerat att åka hem denna helg. Inte ens imorse när jag vaknade visste jag att jag skulle sitta här i Sonnorp några timmar senare. Men jag fick en impuls, en känsla och blev tvungen att följa den. Det är viktigt! Det var samma sak när jag flyttade/bytte rum nere i Nässjö: Plötsligt, från ingenstans, fick jag för mig det och sen kunde jag inte släppa det. Samma sak idag. Jag kände för att åka hem så jag gjorde det!

Gör så ni också, följ känslan inom er för det är erat liv! :)

Trevlig helg!

Maja.

En liten bild och snart är det stickmys

Kategori: Maja

En av de tre akvarellpappersbilderna jag fick till idag:Att bilden hänger på tork och att den är tagen med mobilen är ju inte lika fint. Men om ni vill se vad jag åstadkommer här får ni faktiskt komma hit och kolla live. Punkt. ;)

Om en timme ska jag ta min stickning och gå till det gemensamma utrymmet Gläntan och umgåsa och sticka med några andra stickare. Det blir nog trevligt. :)

Vi hörs imorgon!

Maja.

Folkislivet

Kategori: Maja

Kursen rullar på. Idag har vi mest förberett inför imorgon genom att scanna in bilder som vi sedan skrev ut på OH-papper och genom att pensla på kemikalier på akvarellpapper. Imorgon ska vi nämligen kopiera några foton var ner på dessa akvarellpapper. Vi kommer få fram ett pappersfoto som blir lite blåaktigt och ett mer brunt. Ska bli kul att se hur det blir! Som vanligt är det lite småpirrigt och man hoppas att det iallafall blir något! ;)

Så här ser mina bilder ut på OH just nu:
Nu på eftermiddagen hade vi en föreläsare på besök. Han heter Branko och berättade om när han fotade kändisar med hålkamera. Det var kul att se hans bilder, men framförallt att höra alla historier kring fotona! :)

Även kvällarna börjar fyllas med aktiviteter för intresserade. Det är kör, musik, idrott, dans, skoltidning och imorgon drar en stickklubb igång. Kul att det händer grejer även om allt kanske inte tilltalar just mig. Men imorgon blir det både idrott och stickning för min del. Synd att det är på samma dag, men tur att det inte är på samma tid!

Snart (klockan fem) är det middag i vanlig ordning och sen får vi se vad som händer. Jag tror nog att det blir en ganska lång promenad för min del! :)

Hoppas att ni har det bra ni också!

Maja.

Tid och Minne

Kategori: Maja

Idag har vi jobbat i Photoshop. Uppgiften var "Tid och Minne" och våran inspiration skulle vara en utställning som vi kollade på när vi var i Göteborg förra veckan.

Jag använde mig av dessa två bilder som jag själv har tagit:

Och skapade denna:


Jag är nöjd och tycker att jag har utfört uppgiften. :)

Hoppas att ni har en bra tisdag!

Maja.

Lunch, tillbaka i Småland, lite stickning och annat trevligt

Kategori: Maja

Sonnorp - Bil - Tåg - Cykel - Sörängen

I'm back!

Det var skönt med en långhelg med bästa familjen, men nu är jag tillbaka och redo för en ny vecka! :)

Idag lunchade jag med Anneli och därför tänker jag bjuda på en lite drygt 3 år gammal bild på oss:


Varför gapar jag?

Tack för en trevlig lunch, Anneli!

Och nu är jag alltså tillbaka i Småland och tänker visa er min halsduk:

OBS! Mattan är liten så halsduken är inte såå stor som den kanske ser ut. Men fin blir den, visst!? Jag tänker knyta på gröna fransar på den sen när den är klar! :)

Nu ska jag läsa bloggar och kanske rent av sticka lite innan jag ska chatta med min fina vän Moa som jag aldrig träffade i helgen!

Ha de!

Maja.

Hejsan på söndagen!

Kategori: Maja

Jag har haft en bra dag med min familj! Vi åkte och hälsade på Lisa och Antonia och så tog vi med oss Lisa och åkte in till stan. Innan vi chillade lite hemma hos Lisa. Och innan alltihopa var vi på Ikea en sväng.

1. Jag har börjat sticka en halsduk (har kommit längre än på bilden nu):


2. Antonia påväg ut till hagen:


Känner mig inte så bloggig. Hoppas att det kommer!

Maja.

Det är viktigare på något vis

Kategori: Maja

Ni kanske minns att jag berättade om att jag gillar livsöden, att jag tycker om att kolla på dokumentärer och hur jag hade bestämt mig för att börja läsa självbiografiska böcker. Det har jag gjort. Jag har läst dessa:

     

Två olika livshistorier!

Och igår började jag läsa ännu en:Jag gillar't! Det är något speciellt med att läsa om en sann historia. Det är viktigare på något vis. Mer äkta. Mer gripande och fascinerande. Jag tänker fortsätta. Jag har flera på lager i bokhyllan och ännu fler nerskrivna i en lista. :)

Nu ska jag återgå till boken. Ikväll kanske jag ska träffa Moa. Annars blir det Sonnorpsmys hela dagen, vilet inte är fy skam. Imorgon är det Ikea och Norrköping som gäller!

Ha en trevlig helg ni också!

Maja.

Sönnörp!

Kategori: Maja

Nu är jag i Sonnorp. Sen ett tag tillbaka. Vad fort det går, resandet mellan Nässjö och Mjölby alltså. Och sen till Motala. Sviiisch.

Ha det fredagsmysigt! :)

Maja.

Lite små punkter så här på torsdagen

Kategori: Maja

- Idag framkallade vi film från Göteborg. En av mina filmer var helt tom... Det hade inte blivit något alls!:( Gudrun sa att det händer alla någon gång, även om man hållit på länge, och då kändes det lite bättre. Och när jag tänkte på att jag iallafall hade en film med bilder på blev jag också lite gladare. Men tusan så surt ändå! Dessutom var de "viktigaste" och "finaste" bilderna på den rullen. Trodde jag. :( Så just idag är jag inte så glad på den analoga tekniken. Men några bilder har jag tagit fram. :)

- Idag var det idrott. Frivillig. Efter ordinarie skoltid. Jag gick dit. Läraren påminde mig lite om Dag-Otto, han var rolig! Han pratade bara idag, kollade lite varför vi var där och vilka förväntningar vi hade. Sen gick han. Då spelade vi Spökboll. Jag var med ett tag, men det är faktiskt en av de läskigaste lekarna man kan leka så jag hoppa av efter några omgångar. Så nu sitter jag här nyduschad. Nästa torsdag tänker jag vara med till 100%, då blir det fotboll! :)

- Jag vill hissa brev! Jag vill hylla snigelpost! Är inte det underbart!? Papper med handskrivna bokstäver. Jag älskar't! Både att få och att skicka! :)

- Imorgon ska jag till Motala. Jag stannar fredag-måndag då vi är lediga på måndag. Mamma och jag och Ellen ska hälsa på Lisa i Norrköping. Vilket ska bli gööör mysigt! Och på måndag ska jag luncha med Anneli. I övrigt får vi se vad som händer. Det blir nog mest mys i Sonnorp, vilket inte är dumt någonstans!

- Nu ska jag gå och torka mina bilder som jag framkallade idag. De ligger liksom i "Sköljen" så nu ska jag gå och köra de igenom en grej som liknar en brödrost. Längst ner på "brödrosten" skickar man in bilderna som liksom värms och pressas så vattnet rinner ut på ena sidan och ett torrt fotografi kommer ut på andra! :)

- Nästa blogginlägg blir ännu mer östgötsk! :)

Maja.

Halloj!

Kategori: Maja

Nu är vi tillbaka från Göteborg! Just nu sitter jag i mitt rum och äter. Vi missade middagen här på skolan, men de la undan mat till oss. Så jag sitter här med en foliebytta. Hehe.

Vi har haft tre bra dagar, med studiebesök, mys och fotande. Jag kommer bjuda på två bilder som kanske kan ge er en liten känsla av hur vi hade det på ön på måndagskvällen:

Annars är det ju mest analogt som gäller nu, så jag kan tyvärr inte visa er så mycket = nackdel med analogt! Några bilder kommer nog scannas in så att ni får se de vid ett senare tillfälle. Den som väntar på något gott... ;)

Kvällen tänkte jag spendera ungefär här där jag sitter nu och så blir det nog läggdax ganska tidigt.

Hoppas att allt är bra med er!

Maja.

Idag möter sommar höst, himlen är blå och solen värmer samtidigt som löven börjar byta skepnad

Kategori: Maja

Imorgon drar jag och resten av fotogänget till Göteborg, måndag-onsdag. Så jag bloggar igen på onsdag! :)

Ha det bra!

Maja.

Lördag

Kategori: Maja

Matilda och jag cyklade till kulturhuset.


Där fanns det dansande damer:
Och sjungande herrar:


Och loppis:


Matilda kollade på gamla vykort:


Och efter det chillade vi lite för oss själva, jag kollade på Vänner och lite så. Och sen lagade vi mat tillsammans. Matildas makaroner och mina wokgrönsaker. Och sen tog vi en promenad upp till Lövhult där vi åkte linbana:


Det har varit en bra dag!

Maja.

Promenix igår, Loppis idag

Kategori: Maja

Hej! Igår tog jag en promenad upp till friluftsområdet Lövhult. Jag gillar sjön som är där, och hela omgivningen.

På kvällen tittade jag och Matilda på bloopers från Vänner och hade det mysigt. :)

Idag firar Kulturhuset Pigalle ett år. Det firas med lite rörelse och aktiviteter, bland annat loppis. Så det ska kollas in idag! Kanske fotar jag lite! :)

Ha en bra lördag och tack för att ni läser och kommenterar!

Maja.

Mitt nya rum

Kategori: Maja

Fint va!? Toan var tråkig så den fick ni ingen bild på. ;)

Imorgon bjuder jag på bilder från promenixen jag tog efter middagen idag. :)

Maja.

Photoshop och Flytt

Kategori: Maja

Halloj på fredagen!

Idag har det hänt två grejer som jag tänkte nämna.

1. Mer Photoshop. Ex:


->2. Jag har flyttat. Till ett rum i Lindängen, huset där man har rum med egen dusch och toalett. Jag kände att det var värt 200:- extra. Det känns mycket bra! :) När jag har fått i ordning kommer jag visa bilder. Vi får se när det blir! ;)

Ha det gött!

Maja.

Mer Photoshop och föreläsning

Kategori: Maja

Hejsan! Idag var det dax för mer Photoshop. Det är, som jag skrivit förut, inte riktigt min grej. Men idag var jag mer motiverad att ta tag i det. Jag inser ju att det är bra att kunna! Samtidigt och med hjälp av läraren gjorde vi en bild av flera bilder. Kolla:

Dessa fyra bilder använde vi och gjorde så att det såg ut som att affischen suttit på planket en längre tid, så här:


Coolt va!? Inte alls enkelt kan jag säga! Men det finns en jättebra sida på nätet, moderskeppet.se. Där finns videos med grunder, tips och finesser som man kan använda sig av i just Photoshop. :)

På eftermiddagen idag var det en föreläsning. Det var en dietist som pratade om hur man ska äta för att få i sig allt man behöver, främst om man är vegan/vegetarian. Jag är ju ingetdera och funderar inte direkt på att bli heller, men jag tycker att ämnet är intressant och jag gillar föreläsningar. Tyvärr var det ganska segt och tråkigt. Tyvärr!

Nu ska jag gå och hälsa på hos Ulrika, en tjej som bor i huset där man har egen rum och toalett. Jag funderar nämligen på att flytta till det huset istället.

Maja.