majjaeriksson

Så mycket magi

Kategori: Maja

 
 
Igår åt jag lunch med en av de finaste vänner.
Igår boxades jag med mina favoritlillasyster.
Igår avslutades kvällen med mitt favoritsällskap och bland annat våffelmagi.
Snart beger jag mig mot huvudstaden och möter min kära kära vän Moa och imorgon flyger vi mot Gran Canaria och solen för en vecka semester och kompismys.
Tacksam och glad, i kropp och hjärta och själ.
 
Återkommer med en reserapport någon gång efter den fjärde april då!
 
Maja.
 

Vet ni vad?

Kategori: Maja

Det är svårt att sluta blogga när det finns så mycket fint här i livet.
 
Vädret idag är dock inte så fint...
 
 
Och Caputte har varit på rymmen...
 
 
Men årets första lamm är här!!!
 
 
Årets lamm är beräknade till 4e april, så idag var ju lite väl tidigt. Stina födde två små lammisar idag, men tyvärr så klarade sig inte den ena. Den var så liten och svag och andades så svagt så svagt. Pappa försökte med nappflaska och värmande kramar, men tyvärr så mäktade lammisen inte med jordelivet. Lika sorgligt varje gång, men samtidigt sånt som händer tyvärr. Syrran är uppe på benen och äter och är pigg iallafall! Hoppas övriga tackor kniper lite längre dock, så det är starkare lammisar som kommer till världen.
 
Kanske kanske att det trillar in ett litet inlägg imorgonbitti, annars efter utomlandsvistelsen!
 
Maja.

Jag...

Kategori: Maja

... kanske pausar lite ändå.
 
Maja.
 

Du Lilla Moln

Kategori: Maja

 
"Kolla, bara det där lilla molnet gör det ju värt att gå ut!"
 
 
 
 
Och sipporna!
 
Maja.

Smatter smatter

Kategori: Maja

 
När jag vaknade och kikade ut var det vyn ovan som jag fick syn på. Utbrast "NAAAE!" på min bredaste östgötska och blev inte särskilt vårbubblig. Nu regnar det bara. Men det känns inte så kul det heller. Meeeen, nu är det ju bara 9 dagar kvar till Gran Canaria!
 
Nu: plugg.
Ikväll: box.
 
Det kan bli så att det blir lite tyst här några dagar, så att ni vet.
 
Maja.

Och grät av skratt

Kategori: Maja

Gårdagens mumsiga och färgglada mellis.

Idag har lillasyster och jag varit och shoppsat i Ikanohuset lite. Jag köpte en vårjacka! Ellen tycker att jag ser ut som ett kändisbarn i den... Men jag är nöjd!
 
Jag har också hämtat ut mitt pass och köpt solkräm!!
 
Och lite annat smått och gott som inte ni får se. HA!
 
Ha de!
 
Maja.

Katten och jag

Kategori: Maja

 
 
 
Stannade för att fota blåsippor på vägen hem. Bus ville vara med.
 
Maja.

Utflykt!

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Fin utflykt till fina Håleberget med fint sällskap igår.
 
Nu snart ett spinningpass!
 
Maja.

Lördagen är här!

Kategori: Maja


Igårkväll. Fredagsmys ensam. Läsning framför tvn. På måndag börjar en ny kurs och till på torsdag ska jag ha läst Snabba Cash av Jens Lapidus. Jag har inte läst den innan och inte heller sett filmen. Det är inte den typ av story som vanligen lockar mig. Men det är ju det som är kul med att läsa litteratur, att man får läsa böcker man inte själv hade valt, och lära sig lite nytt.
 
Idag. Jag blir upphämtad om ett tag, för lördagsmys. Tillsammans.
 
Maja.
 

Många % choklad

Kategori: Maja

Hej och hallå på fredagen!
 
Jag har just ägnat tid till att baka lite. Och det gick väl som vanligt när jag har bestämt mig för att baka... Jag går in med en studsande entusiasm och höga förväntningar och så kör jag på och det rätt fort. Jag vet att detta kan orsaka misstag och tabbar under processens gång, så idag tog jag det relativt lugnt och läste verkligen ordentligt. Men ja, såklart blev det inte topnotch. Jag är ju ingen mästerbagare direkt. Men det gick väl inte såå dåligt heller, egentligen.
 
Detta är boken som jag tycker om så mycket och tänker prova alla recept ur:
 
Jag gjorde maränger! Och som ni ser blev dom inte riiiktigt som i boken (oklart varför) men vad tusan!
 
Och så blev det brownies! Dom blev såklart inte heller som i boken, men ruskigt goa!
 
Sammanfattning: Övning ger färdighet och äta bakverk bör man annars dör man! :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Utomhuslunch

Kategori: Maja

Hej igen! Var bara tvungen att logga in på bloggen igen för att dela med mig av min lunchupplevelse. Efter att ha pluggat helt-okej-duktigt på morgonen lockade solen, så jag fixade lite laxsallad och satte mig utomhus och åt. Superhärligt! Hade Mr Vind lugnat sig lite hade det varit riktigt varmt.
 
 
 
 
 
Götteligöttgött!
 
Maja.

Tavla, blommor och choklad

Kategori: Maja

 
Sådärja! Igår kom vårversionen av fönstertavlan upp där ute på bodväggen. Tycker att det blev himla bra!
 
Igår gick jag också en sväng med kameran och fotade blåsippor och tussilagos. Kolla:
 
 
 
 
Härligt!
Imorgon dyker det nog upp ett bakinlägg här någon gång på eftermiddagen. Jag fick nämligen en underbar bok med 30 läckra chokladrecept häromdagen och på lördag blir det utflykt och då tänkte jag ta med två förhoppningsvis goa och snygga chokladsaker från den där boken. Kolla in imorgon!
 
Maja.

Tänk om vi kunde pausa tiden

Kategori: Maja

 
 
Vårsol, tulpaner och fötter.
 
Mycket är så fint nu. Vissa stunder nästan overkligt fint.
Så fort jag vänder mig om och går längtar jag tills jag kommer tillbaka igen.
 
Maja.

Fotomorgon

Kategori: Maja

 
Jag vaknade före klockan sex. Himlen, ja den såg ut så där. Då kan jag bara inte vända mig om och sova vidare. Så jag tog med mig min vän Nikon ut och spenderade en halvtimme på åkern. Dessa stunder är nog mina favoriter av alla stunder.
 
 
 
 
 
Maja.

Tionde

Kategori: Maja

Hängde med Caputte.
 
Jag har alldeles nyss skickat in en liten skrivuppgift och jag ska strax gå på nästa som ska vara klar på onsdag. Pluggmotivationen är fortfarande mer frånvarande än närvarande, men i torsdags fick jag VG-besked på hemtentan i förra kursen och sånt ger alltid en postiv knuff framåt.
Idag har jag också i uppgift att fixa lunchen åt hästar och får, hoppas att jag kommer ihåg det!
Klockan fem är det spinning och jag ska ta cykeln dit. Får dock skjuts hem efter träningen, som tur är.
Det var väl ungefär läget för denna måndag. Kan passa på att tacka er, fina bloggisar. Jag ser en ganska stadig kurva i statistiken och tänk att glädjen att blogga håller i sig!
 
Maja.

Vår och kalas

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Maja.

Under ytan

Kategori: Maja

 
Kom på att jag har glömt att berätta att jag har köpt en liten undervattenskamera. Om tre veckor är Moa och jag på Gran Canaria (det är tillåtet att upprepa det ett antal gånger fram till dess) och då ska jag fota Nemo. Eller iallafall Moa. Tänk er en go kompisbild på oss båda i Atlanten (trodde det var Medelhavet, men det är ju för tusan Atlanten! Bra koll...). Det blir fint det. Och pass har jag fixat med, så nu kan jag komma dit och hem. Finfint. Längtar.
 
Idag är en promenad ett måste, det ser ut som vår där ute! Och ikväll vankas det släktkalas för lillasyster.
 
Maja.

Idag är det ingen vanlig dag...

Kategori: Maja

 
Jag förstod inte att det var klockan som ringde, jag är inte van att gå upp så tidigt. Jag klämde mig i micron när jag skulle göra varm choklad, jag ville ju smyga med luckan. Jag sjöng mitt falskaste, för det är det enda jag kan. Jag grattade lillasyster, för hon fyller år i dag och är min favoritperson i hela världen.
Av mig fick hon ett dansspel till Wii:et, gissa om vi ska skaka loss framför tv:n ikväll (det ska vi) och en tröja med heltäckande hamburgertryck! Lajbans presenter va!? Ellen blev glad iallafall!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

5 fina från igår

Kategori: Maja

10.39. Frukost i duntäcke.
 
13.45. Nylackade naglar.
 
15.45. Solen målade på min vägg.
 
20.00. Köttbullar hos Philip.
 
22.40. Fruktsallad hos Philip.
 
Maja.

Blåsippa funnen!

Kategori: Maja

Jag har gått och spejat efter blåsippor flera gånger nu. Man vet ju var de brukar kika upp och man ser ju bladen. Jag har smågrävt och hittat små knoppar, men igår fick jag äntligen syn på en utslagen en! De är så fina, blåsipporna. Ser fram emot att se dem måla marken blålila.
 
Okej, idag ska jag försöka ta tag i plugget och iallafall bena ut vad uppgifterna handlar om. Kursen heter Skrivandets konst II och handlar om referat och kritisk granskning av litteraturvetenskaplig avhandling eller artikel. Det låter väl inte helt åt fanders ändå, men motivationen är som sagt på vift. Men jag ska försöka tänka att ju vettigare och effektivare jag spenderar dagens timmar, desto fortare blir det kväll och då ska jag rulla köttbullar med Philip. Så let's do this! (efter bloggläsning och go frulle ;))
 
Maja.

Tisdag

Kategori: Maja

Igår 18.04. Paketinslagning vid brasan. På fredag fyller lillasyster 19 år.
 
Idag är det semlans OCH pannkakans dag. Men jag åt en semla igår och det finns så pyttelite mjölk. Så det blir nog varken en semla eller en pannkaka för min del idag. Fast man vet ju aldrig.
Jag gick upp alldeles nyss. Tröttis. Introduktionen till kursen igår kändes väl sådär. Och det här med uppsatsen. Är lite trött på det akademiska och vetenskapliga just nu. Vill bli kreativt uppväckt. Typ. Och igår tänkte jag att jag nog bara vill gå ut i skogen och jobba där. Tänker det lite idag med. Skogshuggare nästa?
 
Maja.

Hand i hand

Kategori: Maja

 
Igår. Hand i hand. En munk vid Boren, en puss i fångstgropen och prat om allt och inget.
"Skogsmupp!"
"Jag tror att vi är det båda två."
 
Nu. Introduktion på ny kurs.
 
Maja.
 
 

Vår Vinter Sommar

Kategori: Maja

Fredagsbrunchen.
 
Det är andra mars och det snöar. Inga ytterligare kommentarer. Eller jo, om fyra veckor är Moa och jag på Gran Canaria. Det ni!
 
Maja.

Boktjuven

Kategori: Maja

 
Igår var jag i Linköping och såg Boktjuven på bio med Emelie. Jag har ju läst boken och tyckte om den mycket, så det var därför jag ville se filmen. Vågat tycker vissa (som Matilda till exempel, Hej Matilda om du läser detta!). Jag tyckte om filmen. Den var fin. Det blev lite annorlunda känsla än i boken då Döden inte berättar allt, av den enkla anledning att man ju ser vad som händer. Men Döden är med. Och det är en hemsk och sorglig historia. Men mest fin. Jag tycker faktiskt att ni ska se den. Ord är liv.
 
Maja.