majjaeriksson

When the moon hits your eye like a big pizza pie ...

Kategori: Maja

...That's amore...


På bild: Månen.
När: Igår kväll.Större delen av det som är kvar av denna dag kommer bestå av matteplugg. Imorgon är det prov!

Maja.

Vår

Kategori: Maja

Ja, nu tror jag bestämt att det är vår på riktigt. Mina bevis? Kolla in bilderna nedan!Övertygad? Tänkte väl det.

Maja.

misslyckad morgon

Kategori: Maja

Ellen väckte mig halv åtta, klockslaget när vi skulle sitta i bilen och åka iväg. Jag fick en chock när jag tittade på klockan; den var ju herregud halv sju nyss! :O Jag hoppade upp ur sängen, tvättade mig fort och skyndade i kläderna. Fem minuter senare tutade vi iväg. Då var det tänkt att jag skulle skjutsa Ellen och sen åka till skolan. Men eftersom jag skulle vara "frivilligt" i skolan till klockan åtta (jag hade egentligen lektionen vid nio, men tänkte att jag skulle ha den som Anneli och Maria har nu när jag inte hade någon tyska idag) så kände jag att det var väldigt onödigt att 1. Stressa dit. 2. Vara lite halväcklig. 3. Ha fula kläder. 4. Inte ha ätit. När jag kunde åka hem och 1. Komma till min "riktiga" lektion. 2. Ta det lugnt. 3. Ha lite finare kläder. 4. Få lite frulle i magen. Så jag valde att åka hem. Haha, ni ska veta vad jag velade där i bilen. Men nu är jag hemma och äter lite yougurt med flingor.
Just det, vet ni vad som hände mer? Jo, när jag kom hem så skulle jag stryka min skjorta och då brände jag mig såklart på strykgärnet, det sved till kan jag säga och ett stort rött märkte påminner mig om smärtan som delvis sitter kvar för att jag sköljde under kallt vatten alldeles för kort tid. Ja, gud, sikken morgon. Undra hur resten av dagen ska gå?

Men en rolig sak: Igår kväll, sent, föddes tre små trillinglamm. Snövit som varit så tjock, så tjock, blev äntligen mamma. Tre små tjejer blev det. Vad de ska heta återstår och se och bilder kommer också, snart! :)

Hoppas att ni får en bra dag, jag ska försöka! ;)

Maja.

Plugghäst

Kategori: Maja

Nu har jag slutat för dagen. De andra i mattegruppen skulle få tillbaka sina prov och eftersom jag inte har gjort det än fick inte jag vara kvar. Skönt då! Nu väntar jag på att mamma ska hämta mig och sen ska jag hem och plugga. Psykologiprov imorgon, internationella relationer inlämning till onsdag och matteprov på torsdag. Det är bara att ta tag i't!

Hoppas att ni har en bra måndag. :)

Maja.

Idag har jag...

Kategori: Maja

ridit. Det ni. Det var ett tag sen. Vilket kändes i baken när jag hoppa av sen. ;)Nu är du impad va storasyrran? ;) Igår red Ellen och idag jag... men det blir nog ingen vana om jag känner oss rätt.

Jag har dessvärre inte pluggat så mycket, men lite. Det är ju inte så roligt förstår ni, så jag får inte så mycket gjort på så kort tid... ;)

Ta hand om er och fortsätt läs: majjaeriksson.blogg.se - en blogg som har allt. Haha. ;)

Maja.

Ett godmorgon och några bilder

Kategori: Maja

Godmorgon. Jag sov rätt länge idag. Men så har vi ju förlorat en timme också, men ska det inte vara sommar ute nu då? Det ser ut som höst.

Här kommer lite bilder som togs igår:

Först ut denna mumsiga bild:


Gul tulpan:


Knäppa Gustav står på sin mamma:


Lilla Svea och i bakgrunden hennes mor:

Så de beter sig de små liven, allt för att vara med på kort. ;)

Elvis tyckte att det var sådär att det var kallt och blött på marken, men han trotsade sin rädsla och vågade sig ut.


Sen började det regna:


Och så började det porla i en liten liten bäck:


Jag tycker att det var rätt skönt att stå mitt i regnet och känna hur håret, jackan, byxorna och kameran blev blötare och blötare. Jag tror att jag har saknat regnet över vintern.

Idag ska jag plugga. Försöka plugga.
Imorgon är det måndag och skola.
Jag måste ta ett kort till körkortet snart, det har inte blivit av än. Visserligen gäller körkortstillståndet i ett helt år, men det känns lite onödigt att släpa runt på det och passet när man vill köra bil lagligt. Nej, så kan vi inte ha det. Jag får ta mig till en fotograf i veckan, så är det bara.

Njut av söndagen, det ska jag göra!

Maja.

Jag och Greger

Kategori: Maja


Jag och Greger. Man kan säga vad man vill om namnet, men utseendet är det inget fel.

Maja.

Helg

Kategori: Maja

God eftermiddag. Skoldagen är nu över och jag har även hunnit äta lite mellis. Nu ska jag bara slappa galet fram till cirkus halv sju då jag ska till Kajsa och fortsätta slappa där. ;) Äntligen helg!

Maja.

Två lamm till

Kategori: Maja

Japp, idag har det kommit två lamm till.

Stina har fått en liten Svea:


Och Greta har fått ett litet bagglamm som inte hunnit få något namn. Där var det dock lite problem i förlossningen så pappa och jag fick rycka ut som barnmorskor, eller mest pappa, jag var mer assisterande. Vi hjälptes åt att lägga Greta ner och så fick jag hålla fast henne vid huvudet medan pappa drog ut lammet som inte ville komma ut ordentligt själv. Det är en mäktig känsla att vara med när ett lamm föds, men liksom glömmer allt annat och det är bara det där och då som gäller. Även efter födseln har det varit lite problematiskt med maten och så, men vi hoppas och tror att det ordnar sig. :)


Elvis kollar nyfiket på lammen och undrar vad de är för några:


Jag och Gustav:


De är så härliga och gulliga att man blir alldeles varm. Nu måste jag kila ut till de bara för det! Haha, tur att det är helg imorgon, man får inte mycket läxor gjorda när man har små lamm hundra meter från läxhögen! ;)

Hoppas att ni mår bra, tack för att ni fortsätter att titta in här.

Maja.

Idag tänkte jag på hur orättvist livet är

Kategori: MajaIdag tänkte jag på hur orättvist livet är.
Jag tänkte inte på fattigdom kontra rikedom och jag jämförde inte mig själv med ett barn i Afrika.
Nej, jag tänkte på den information, den historia, jag nyss tagit in.
Jag tänkte på en liten flicka som var stor nog att vara med, lyssna och höra på.
Jag tänkte på en liten flicka vars mamma låg stilla och sjuk.
Jag tänkte på en flicka som var för liten för att förstå.
Jag log åt flickan och önskade att jag hade gjort det fler gånger.
Jag log åt flickan och tänkte på hur orättvist livet är.

Maja.

cykla cykla cykla

Kategori: Maja

Godmorgon.
Idag ska jag vara duktig och ta cykeln till skolan. Vad gör man inte för att skynda på våren? ;) Jag planerar att cykla vid halv tio cirkus.

Snart är det helg!

Maja.

foton, gustav och greger

Kategori: Maja

Goddagens.
Vet ni vad jag gör? Det hoppas jag inte för det vore rätt otäckt. Jag beställer kort till framkallning. Det var länge sen, så många foton blir det och det tar tyvärr ett tag att ladda upp... Av någon anledning så går det mycket långsammare på fuji än på alla andra sidor... men men, jag sitter ju inte i sjön som man säger. ;)

Inga mer lamm än, men det dröjer nog inte länge för Snövit är väääldigt tjock nu. Just det, jag fick mig ett gott skratt när jag fick veta vad lammen ska heta. Det är ju inte vi som äger de och inte vi som döper de heller vill jag bara säga som en liten varning. ;) Jo, namnet på lammen ska börja på samma bokstav som mammans namn och hon heter Grållan så, lammen som föddes häromdan ska heta.... håll i er.... Gustav och Greger. Hahah. Gustav är gulligt, men Greger!? Hahaha, jaa, jag vet inte vad jag ska säga. Men som sagt min familj har ingentling med namnen att göra. ;) Haha.

Nej, nu ska jag väl vända mig till fujis hemsida igen.

Maja.

Blyertskonst, mästare och lamm

Kategori: Maja


Om man har tråkigt i skolan så kan man roa sig med blyerts. ;)

Nu är det kväll. Igen. Det är värst vad tiden går. Jag har precis sett på Mästarnas mästare med mamma och pappa. Nästa vecka är det final, det blir spännande det. Jag hejar på Louise tror jag! :)

Nu ska jag läsa mina favvobloggar och så ska jag gå ut till lammen en sväng innan läggdax.

Ta hand om er!

Maja.

Lamm

Kategori: Maja

Idag har två små lamm kommit till livet i Sonnorp. Det var Grållan som fick två små baggar runt klockan 18 idag. Bjuder på tre bilder, men är fullt medveten om att de inte är så fina. Jag ursäktar det med att säga: "Det är väldigt svårt att ta kort i stallet/ladugården p.g.a att det är lite för mörkt..." Men när lammen får komma ut och skutta så bjuder jag på "finare" bilder.
Så länge för ni nöja er med dessa:Knasiga bilder blev det, men visst är lammen underbara! Hoppas att det blir fler!

Maja.

Säääääälen

Kategori: Maja

Nu är vi hemma från Sälen. Vi har haft det jättebra! :)
Skidåkning, släktingar, blandat väder, ömma fötter, trötta ben, god mat, mycket onyttigheter, glada skratt, pappas födelsedag m.m. m.m. m.m.

Bilder:


Ni ser ju hur härligt vi har haft det!
Mer bilder kanske kommer upp en annan dag, för jag lovar att det finns många fler. Och, kanske kommer det upp filmer också, om jag klurar ut hur man gör, men det får ni inte ha för höga förväntningar på!

Nu ska jag åka till Ica Maxi och köpa Twilight - New moon.

Vi hörs.

Maja.

Minibuss, istappar och ett litet farväl

Kategori: Maja

När jag och Ellen kom hem så möttes vi av två saker:

1. En vit minibuss med texten: LSW IF på väg! Det är den vi ska åka i till Sälen imorgon. Jag tycker att texten är lite rolig. Jag vet att jag är lättroad. ;)

2. Dessa coola istappar:Vi hörs väl när vi hörs. Kanske en gång till idag, kanske inte. Men det blir nog inget bloggande från Sälen så ni får helt enkelt överleva till på söndag. Så länge kan ni se framemot det långa och härliga inlägg som med all säkerhet kommer dyka upp här på söndag kväll!

Ta hand om er.

Maja.

Dagen i några bilder och några ord:

Kategori: Maja

I solen på förmiddagen:


Underbart.

Efter skolan åkte Moa och jag till stan. Först åt vi varsin god räkmacka på Ubbes och så gick vi och kolla efter en hyrfilm, men vi hitta ingen... Vi gick och köpte mumsigt naturgodis istället och så tutade vi hem till Sonnorp. Väl hemma kollade vi på Macken:


Haha, det var mycket roligt. Vi tyckte att det var ett perfekt sätt att fira våra körkort på. Hihi. ;)
Tack för dagen Moa, vi är bäst! :)<3

Sälen närmar sig, bara imorgon kvar...

Maja.

Varför livet leker just nu:

Kategori: Maja

- Jag har körkort.
- Jag behöver inte jobba med mitt projektarbete längre.
- Jag har haft en bra helg med musikal, vänner och vårtecken.
- Jag börjar klockan halv två idag.
- Solen skiner.
- Jag ska träffa Moa efter skolan.
- På onsdag åker jag till Sälen.

= Därför leker livet just nu.

Maja.

Helgen är snart slut och morgondagen kommer bli en bra dag

Kategori: Maja

Helgen lider mot sitt slut. Jag har haft en mycket bra helg!
Imorgon börjar jag klockan halv två. Slutar halv fyra. Då ska jag umgåsa med min vän. Moa.
Vi ska fira våra körkort och projektarbeten. Hihi.

Maja.

Melodifestivalen med fina vänner

Kategori: Maja

Kvällen har spenderats på Sjöbovägen med Lovisa och Kajsa. Vi såg på melodifestivalen och hade det mysigt. Anna vann. Jag hejade på Salem, men Anna är också bra. Får se hur det går i utlandet för den lilla jäntan... En bra kväll iallafall, hade saknat mina kära vänner för länge!

Lovisa och Kajsa:


Jag har fina vänner!

Maja.

Dagens foton

Kategori: Maja

Vattentunna som förlorat sin funktion:


Istappig buske:


Istappigt tak:


Åkervy i solsken:


Hasselnötter:


Vacker vy från toppen av en liten snöhög:


Dagens vårtecken: Ellen och jag cyklade. Det var härligt. Speciellt där det var bar asfalt. ;) Vi cyklade till godishuset och köpte godis, mumma.

Ellen på väg till godishuset:


Jag på väg till godishuset:


Godispåsen på väg hem från godishuset:


Hihi. Nu ska jag läsa igenom mitt projektarbete och så ska det skickas in. Det kommer kännas bra.

Maja.

Tummen upp för buddy holly

Kategori: Maja

Vi var ju på musikal nu ikväll. Buddy Holly. Den var riktigt bra. Det var mycket musik, vilket var väldigt härligt. Och det var roliga skådespelare. Och så Brolle förstås, han är verkligen goer han. Så helt klart tummen upp för musikalen, jag ville inte att den skulle ta slut!

Nu har vi varit hemma ett tag och jag har surfat en liten snabbis. Men nu är det dags att sova. Imorgon väntar det sista plugget på projektarbetet och så ska det skickas in. Får se om det händer något mer nämnvärt...

Vi hörs, ha en bra lördag!

Maja.

mindre panik

Kategori: Maja

Nu är jag lite gladare och lugnare. Jag har kommit in i värsta flowet i skrivandet nu och det känns väldigt bra.

En positiv sak till: imorgon ska jag, mamma, pappa, lillasyrran och mormor till Cloetta center och se:


BUDDY HOLLY THE MUSICAL!

Det ser jag framemot! :)

Nu ska jag fortsätta med pluggandet.

Maja.

panik

Kategori: Maja

Jag trodde aldrig att jag skulle få sån panik över projektarbetet som jag fick idag. Jag känner mig helt förvirrad och alldeles jätte trött i huvudet och samtidigt är jag inte alls nöjd med arbetet. Jag satt i mediateket i skolan och skrev, eller försökte skriva, men paniken bara växte. Usch. Jag valde att åka hem istället så det gjorde jag. Nu är jag hemma och ska försöka lugna ner mig och ta tag i det lugnt och sansat. Det där med att skicka in det imorgon kan jag drömma om. Jag ska satsa lite till nu med projektarbetet och sen måste jag göra klart min religionsredovisning som jag ska ha imorgon. Puh.

Jag skulle betala rätt mycket för att spola fram tiden till onsdag då projektarbetet är över och jag är på väg till Sälen!

Maja.

Bil och projektarbete

Kategori: Maja

Idag körde jag bil till och från skolan. Det kändes coolt, konstigt, vuxet och läskigt. Det gick bra också, jag sitter ju här, hemma nu. ;) Jag krockade inte en enda gång och jag fick inte ens motorstopp, eller jo, på parkeringen, men det gjorde inte så mycket. ;) Hihi.

Jag har skickat mitt projektarbete till systeryster idag. Det är dock inte klart än men jag tyckte att det skulle kännas bra om hon läste det och kommenterade lite. Ju mer hon kommenterar desto bättre kommer det kännas, konstigt. :P Jag hade tänkt skicka in projektarbetet på fredag, för de säger att det kan bli konstigt om man skickar det hemifrån och att de sen öppnar det i skolan. Men jag vet inte, just nu känns det som att jag inte kommer hinna bli klar och framförallt inte nöjd till fredag. Och då kan jag ju inte skicka in det när det är två dagar kvar. Så vi får se helt enkelt. Kanske blir det så att jag sitter här i panik på söndag kväll/natt vid elva tolv. Det måste vara inne på söndag kl. 00.00. Bara det gör ju att man blir alldeles nervös. Jaja, jag måste försöka hålla mig lugn nu. Ska surfa lite fort och sen ta tag i plugget igen.

Ta hand om er.

Maja.

Döden

Kategori: Maja

När jag var liten och låg och skulle sova så tänkte jag ibland på döden. Jag tänkte på hur det skulle vara att dö och hur det skulle bli, efteråt. Jag kommer ihåg hur jag tänkte att allt bara skulle bli svart och tyst. Hur man skulle ligga där i mörkret och inte kunna se, höra eller känna någonting. Hur man skulle vilja röra på sig och säga något och hur man skulle upptäcka att det inte gick, att man inte kunde göra någonting. Att allt bara skulle vara slut. Plötsligt slut och så för alltid slut. Och hur livet skulle fortsätta att rulla på, fast nu med än människa mindre.

Jag kommer så väl ihåg hur jag låg där i min säng och funderade i mörkret. Hur mina tankar kväll efter kväll drogs åt samma håll trots att jag varje gång blev rädd. Jag minns att jag blev tvungen at tända lampan och kanske spela någon musik, eller iallafall låta mina öron lyssna till något ljud, vad som helst. Bara det inte var tyst och mörkt. Som döden.

Än idag kan jag fundera så där. Det är otäckt att tänka sig att det bara tar slut när man dör. Att det bara är mörkt och tyst och slut.

Nej usch, jag tror jag väljer att tro på ett liv efter döden.


Maja.

hallon

Kategori: Maja

Har just ätit hallon. Hallon är nog nästan det bästa jag vet, i ätväg. Nu är jag iallafall fylld med hallonenergi och ska försöka kolla igenom mina favvobloggar fort så att energin räcker till att plugga också. Nedan följer en bild på en tallrik där mina hallon nyss låg. Jag kan inte bestämma mig om bilden ser äcklig ut eller inte. Så, tycker ni att den ser äcklig ut så förstår jag och accepterar det fullt ut. Men ni ska veta att det inte var äckligt, det var underbart gott och det har gjort mig pigg och det som finns kvar är hallonsaft. Hihi. ;)För er som blev äcklade kommer här en mer inbjudande bild, från google:


Ursäkta min konstiga energi, men vi säger väl att det är hallonen som talar. ;)

Ha det bäst!

Maja.

Måndag

Kategori: Maja

Nu har en ny vecka dragit igång igen. Det känns lite tungt, men det går väl fort som alltid nu för tiden. På söndag ska projektarbetet vara inskickat, men jag satsar på att skicka in det på fredag. Det blir nog bäst om man gör det i skolan.

Annars då? Jo jag är ensam hemma för tillfället. Vilket inte är allt för roligt men lite skönt... ;)

Hoppas att ni mår bra! Vi hörs!

Maja.

Bilder på födelsedagsbarnet

Kategori: Maja

Vi såg att himlen var rosa och sprang ut som små barn, jag med kameran i högsta hugg!

Syster<3

Denna tös och jag har även varit på godishuset idag. Det blev min debutkörning utan föräldrar! Lite läskigt var det, men bra gick det! :) Hihi.

Imorgon ska jag åka till skolan till åtta. Jag börjar 10.10, men jag ska plugga. Jag är så dålig på att göra det hemma... Det bästa är att Moa också ska vara där till åtta, det blir perfekt sällskap!! :)

Maja.

Grattis syster

Kategori: Maja

Idag fyller min lillasyster 15 år. GRATTIS! :)<3Min fina fina syster!<3

Maja.

Bilder

Kategori: Maja

Fint väder idag igen, det gillas starkt:


Is blir till vatten, iallafall delvis. Jag hoppas att ni ser hur det droppar:


Jag fick present idag även fast det inte är jag som fyller år. Här ser ni en fin biltårta som grattis till körkortet:


Fina hunden Selma:


Hjärta på alltihop känner jag!<3

Maja.

Hej på er

Kategori: Maja

Idag är det lördag och det betyder att släkten kommer för att fira Ellen. De dyker upp här vid ett och innan det är det mycket som ska fixas. Det ska visst städas och bakas... Hm, allting har verkligen en baksida, även kalas!


Idag fyller min kära vän Lovisa år. Men hon är i Norge och ser förmodligen inte detta. Men Lollo, om du ser detta, någon gång så: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! :)<3

Här ser ni mig och Lovisa en härlig sommardag:
 

Ha en jättebra lördag!

Maja.

Solnedgång

Kategori: MajaTrevlig helg på er!

Maja.

snart utbildningsmässa

Kategori: Maja

Har just haft naturkunskapsprov. Det gick sådär. Kunde gått bättre, men kunde gått sämre. Jag har inte så höga förväntningar på resultatet. Jag hade nog önskat att det gick lite bättre, men det är inte hela världen.

Vid tjugo i nio kommer pappa, då ska han skjutsa oss till Ekenäs där det ska vara en utbildningsmässa. Mycket mer än så vet vi inte, men det märks väl vad det är för påhitt. Sen blir det tillbaka till skolan för lunch och sen dubbeltimma i internationella relationer och så sist tyska. Klockan halv fyra är det helg, skönt!

Ha det bra.

Maja.

Ett tack och ett grattis

Kategori: Maja

Tack till er som grattat mig angående körkortet, både här och på annat sätt. Jag blir väldigt glad! :) Och jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Tänk att lilla jag har körkort. Det är lite svårt att förstå.

Jag har nu suttit i mediataket i skolan sen klockan 8 trots att jag börjar 10.10. Jag har pluggat projektarbete. Det går mycket bättre att jobba när man sitter i skolan än hemma. Men nu tror jag inte att jag ska plugga mer, man kan ju inte trötta ut sig totalt. ;)

Jag slutar tidigt idag, runt tolv ungefär. Då ska jag promenera in till stan för att kolla om jag hittar något till Ellen, hon fyller ju snart! :) Och på tal om det, jag har ju faktiskt en faster som fyller år idag, så faster, om du läser detta: Grattis på födelsedagen, ha en bra dag! :)

Min familj ska åka och fira faster idag, men jag har prov imorgon och har därför bestämt mig för att stanna hemma och plugga. Eftersom jag har fokuserat på körkortsteorin den närmaste tiden så har jag inte hunnit plugga så mycket inför morgondagens prov. Men det fixar jag i eftermiddag/kväll! :)

Ha en bra dag, det ska jag försöka ha!

Maja.

Två saker att fira

Kategori: Maja

Jag kom på att vi har två saker att fira idag. Dels att jag har tagit körkort idag, som ni nog redan snappat upp. ;) Den andra anledningen till att fira idag är att Elvis fyller 1 år.

Elvis som bebis:


Elvis nästan 1 år:


GRATTIS ELVIS PÅ 1-ÅRSDAGEN!<3

Maja.

Körkort

Kategori: Maja

Idag har jag tagit körkort. Jag kirra teorin idag, 57 poäng bara! YEAH! :D
Nu är jag så otroligt lättad och glad, men fortfarande lite skakig. Men mest glad!

Ska jag fira? Självklart! Hur? Med kebabtallrik! Och? Glädjeskutt och glädjesånger!

Maja.

när solen gick upp imorse

Kategori: Maja


Vad illa att jag inte har fattat att man kan ändra storleken på bilderna förut... Känner mig rätt dum nu. Men samtidigt glad, för nu kan jag veriera storleken ibland. Det är ju bra. ;)

Maja.

Mer snö

Kategori: Maja

Vad vill vädergudarna? Att vi ska begravas i snö och inte kunna ta oss upp?

Maja.

Måndag

Kategori: Maja

Hej bloggisar.
Jag börjar klockan 12.25 idag, lyxigt värre! Det känns verkligen bra med en mjukstart så här efter lovet. :)
Idag är det svenska, matte och naturkunskap som står på schemat. Skoldagen slutar klockan halv fyra och då blir det hem och jobba järnet med projektarbetet.

Jag hade tänkt cykla till skolan idag, men nu tittar jag ut genom fönstret och håller tummarna för skjuts. Pappa har ju lunch ungefär när jag börjar, så det bådar ju gott. :)

Hoppas att ni får en bra dag. I min värld är det nog en rätt hård vecka som tar son början idag, men jag tror att jag överlever!

Maja.