majjaeriksson

Bra dag, St.Anna-helgen och livet

Kategori: Maja

Vilken bra dag det har varit idag. Jag var supertrött imorse, verkligen. Men när jag väl kom till jobbet så var det bra som vanligt. Moa och jag hade en jättebra jobbdag tillsammans och jobbade verkligen superbra! Efter jobbet åkte vi till Moas mormor och åt. Det var mysigt och gott och nu tror jag att jag är mätt i några dagar! ;)
 
Men nu tänkte jag att ni skulle få se lite bilder från St.Anna-helgen:
 
Vem gillar inte grupphopp?
 
Lite Östersjöutsikt:
 
Klippmönster:
 
Fiskemys:
 
Fiiiint löv:
 
En något otydlig skylt:
 
Fotbollslagsindelning:
 
Det är väl så här alla skejtar?:
 
 
Naturens mönster:
 
 
Gruppfoto! Matheus, Lisa, Aston, Per, Ellen, Hedda, Ville, jag och Viggo:
 
St.Anna är mitt lilla sommarparadis! Hoppas vi ses nästa sommar!
 
Annars rullar livet på. Just precis nu känns allt så himla bra. Det är mycket jobb. Men det är kul faktiskt och dagarna bara flyger fram. På torsdag ska Moa och jag fika på värsta bakelsen har vi tänkt. Och i helgen händer två roliga saker också. Så häng på!
 
Maja.
 

Jag? Cool?

Kategori: Maja

 
Alltså, om jag var hälften så cool som jag ser ut på bilden ovan så vore jag lycklig! Haha.
 
Har haft en bra helg i St.Anna och harf fler bilder, men känner mig sjukt obloggig. Jag återkommer!

Maja.

Life's good

Kategori: Maja

 
Det har varit tre varma dagar nu och alltså lite tuffare jobbförhållanden. Men vi har kämpat på, min vän Moa och jag. Och när vi får höra fina och berömmande ord från hyresgästerna blir vi så glada och får en extra energikick. Kul!
 
Men nu är det helg och traditionsenlig tripp till St.Anna med släktingar. Det ska bli en fin helg!
 
Maja.

Halluuu, wake uuuup!

Kategori: Maja

 
Varför känns det som en dröm?
Jag gillar det inte.
 
Maja.
 

Hot hot hot

Kategori: Maja

Idag var det varmaste dagen på hela sommaren! Utan tvekan. Gött för alla lediga lirare, kan jag tänka mig, men att jobba var så där... Men Moa och jag jobbar ju alltid på bra. Utan tvekan. Fast idag kände vi liksom att det var okej att ta det liiiite lugnare än vanligt. Moa dokumenterade lite med sin mobil.
 
Jag och Moa i vår kära elbil:
 
Och en liten serie på när jag provar en rutschkana:
 
 
 
Men som sagt, jag hoppas inte att ni tvekar på att vi jobbar. För jobbar det gör vi sannerligen, vi äger på att jobba tillochmed!
 
Tjing!
 
Maja.

Jag gav inte upp igår och jag tänker inte ge upp idag

Kategori: Maja

Igår blev det pizza- och speedwaymys med familjen och kusinfamiljen. Det var ganska fint det.
 
 
Och idag blir det jobb och sen att träffa Lovisa! :)
 
Måste. Hålla. Mig. Aktiverad. Måste  Göra. Grejer. Måste.
 
Om ni har något önskemål om vad ni vill se mer av på bloggen så lämna gärna en kommentar.
 
Maja.

Ett foto varje dá, gör magen glá...

Kategori: Maja

Jag har märkt att jag fotar väldigt lite nu för tiden. Det är väl naturligt eftersom jag mest jobbar. Men det är synd att det är så, jag har kommit på mig själv med att sakna fotandet. Så det får tusanimej bli ändring på det nu. Jag har bestämt mig för att jag måste fota minst en bild per dag nu.
 
Två härliga bilder från en fin lördagsmorgon:
 
 
Och två små blombilder som jag tog alldeles nyssens:
 
 
Jag tror att det är så att det blir pizza och speedway ikväll. Kan ju bli ganska trevligt alltså!
 
Ha de!
 
Maja.

Nästa station: Skövde

Kategori: Maja

Igår tog jag tåget till Skövde för att hälsa på min vän Philip. Det var trevligt att komma hemifrån lite och att träffa en Sörängare. På något sätt kan tiden på Sörängen kännas som en dröm ibland. Ni vet, man har ju alltid bott i samma stad och gått i samma skola under flera år och haft samma klassisar i flera år osv. Och när man slutat har man ju ändå kanske träffat på de ibland liksom, eller iallafall sett de på avstånd i stan typ. Men när jag slutade på folkhögskolan tog det verkligen slut, en dag var vi där och nästa var allt borta liksom. Folk försvann åt sina håll. Så det var trevligt att träffa Philip lite och känna att året där nere i Nässjö inte var en dröm och att det finns kvar liksom. Haha. Nu känns det som om jag bara svamlat i flera rader här, men hoppas att ni uppfattade någonting.
 
Två bilder på Philip och mig från klassresan på Gotland:
 
 
Men nu är jag alltså hemma igen. Och innan jag avslutar måste jag bara hissa tåg. Alltså det är ju smidigt och lätt och det går så fort. Tack tågen, för att ni kan skjutsa på oss människor när vi vill komma iväg lite.
 
Men nu är jag alltså hemma igen!
 
Och imorgon är det jobb som gäller igen. Det blir vecka 6 av 8 nu!
 
Maja.

That night you said

Kategori: Maja

Förlåt att det varit lite tyst på bloggen. Men ibland blir det så.
 
Tänkte dela med mig av två fina saker.
 
Denna fina tovade blomma fick jag av min lillasyster. Hon har gjort den själv. Hon är fin. Blomman och systern.
 
Igår fick jag syn på en fin regnbåge.
 
Maja.

Foton från bröllopet i lördags

Kategori: Maja

Nämen tjenare hörrni!
 
Tänkte att ni nu skulle få äran att se några bilder från bröllopet i lördags då:
 
 
Maja.

Hard work work

Kategori: Maja

Idag tänkte jag att ni skulle få er en liten titt på hur det kan se ut när jag jobbar. Moa är så duktig och förevigar ibland med sin mobilkamera förstår ni.
 
Ibland klipper vi gräs:
 
Ibland plockar vi skräp och tömmer papperskorgar:
 
Och ibland rensar vi orgäs. Och då kan man ibland känna att man behöver lägga sig på mage:
 
Gött va!? Ja, vi har det rätt gött på jobbet Moa och jag! :)
 
Maja.

Jag vill att ditt hem blir där jag hänger min hatt

Kategori: Maja

 
Man kanske skulle ha en husvagn?
 
"egentligen är det väl bättre att leva och få ont i hjärtat än att undvika och inte uppleva" kloka ord från en klok vän. Du vet vem du är! Och ja, du kan vara lugn, jag lyssnade på de andra orden också. Tack!
 
Maja.

"Du kommer sakna mig"

Kategori: Maja

 
Och så var det måndag igen. Hujedamej vad trött jag är! Fast helgen kändes rätt lång ändå på något sätt. Igår, i dagboken, skrev jag upp massa + från helgen. Tillexempel dessa:
 
+ jag var bröllopsfotograf och blev nöjd med resultatet
+ jag joggade fredag och söndag
+ jag tog en lång promenad söndag
+ jag solade lite
+ jag planerade in en tisdagsfika med Anneli
 
osv. Testa själva, man blir positiv och redo för veckan!
 
Vi får se vad denna vecka har att bjuda på förutom jobb. ;) Häng på!
 
Maja.
 

Sooooommarkväll!

Kategori: Maja

 
Maja,

Bröllopsfotografen Maja

Kategori: Maja

 
Det var kul att leka bröllopsfotograf. Pirrigt först, men sen bara kul. Och jag blev nöjd med resultatet också. Har valt ut några egna favoriter, men kommer såklart skicka med alla foton till brudparet. Hoppas att de också blir nöjda! Kanske kanske kan ni få se någon bild utan blurr en dag. Kanske. Men först måste ju huvudpersonerna få se.
 
Maja.

För jag är då inte helt säker.

Kategori: Maja

Foton från Gotland. Jag hade en fin klassresa där.
 

Ibland stannar jag upp. Känner hur Maja, 17, gjorde och kände likadant. Det är inte bra. Jag vill inte hamna där igen. Vill inte göra allt med honom i tanken. Vill inte jogga och tänka att det är liiiite för honom. Vill inte fota ett bröllop och tänka; nu hade han varit liiiite stolt. Vill inte ha honom i tanken hela hela hela hela tiden. Vill inte. Vill. Vill inte. Vill. Jag vet inte vad som är rätt? Eller vad som är bäst? Men jag vet att jag måste åka och hälsa på honom. Jag vill. Och jag har hört att det är viktigt att göra som man vill. Om man inte vet något annat än vad man vill, då är det extra viktigt att man gör just det man vill. Hålla fast vid det. Eller hur? Säg att det är så! Säg att det inte är helt crazyknäppt och bananas att hälsa på honom! Snälla, jag behöver att du säger det. För jag är då inte helt säker.

 

Men jag vill.


Maja.

sommarjobb, bröllopsfotograf, bloggläsning, utbildningen

Kategori: Maja


... och så har halva sommarjobbstiden gått och blivit historia. Det har gått fortare än kvickt det. Fyra veckor. Fyra veckor kvar.
 
Imorgon ska jag fota ett bröllop! Förstår ni vilken ära och förstår ni vilket ansvar? Jag är smickrad, pirrig och peppad. Det måste bli bra och det kommer bli bra! Det ska bli kul och spännande att prova på yrket som bröllopsfotograf. Vem vet, jag kanske fastnar för't!
 
Annars har jag fastnat för en ny bloggkategori, vi kan kalla den kärlek-kanskemestolycklig-gamla känslor-nya känslor-vän-mer-allt-livet. Jag läser texter som man redan från första ordet känner är äkta och som känns i hjärtat. Och jag gillar det. Att slukas med. Försvinna in i. Och jag skriver själv och jag önskar och jah vill bli bättre på det. Att skriva. Att skriva fint.
 
Jag kom in på utbildningen jag sökt, Kulturvetenskap 3 år, Linköping. Men just nu är jag inte det minsta pepp, ärligt talat. Men det blir nog bra. Jag vet liksom inte vad jag skulle göra annars. Men det är ju sommar ett tag till, som tur är!
 
Okej, jag återkommer imorgon om hur bröllopsfotograferingen gick. Håll tummarna!
 
Maja.

Let's do it

Kategori: Maja

 
Regnet det bara öser ner! Eller det gjorde det förut.
 
Imorgon är det fredagsmys. Och på lördag händer det något spännande som gör mig lite pirrig i magen. Återkommer om det då! ;)
 
Maja.

Är jag djup?

Kategori: Maja

Frukost, lunch, mellis eller middag någon dag.

Ibland är jag så himla djup. Och ibland inte alls. Idag har jag varit både och. Och nu är jag ingenting.
 
Det jag försöker säga är att livet mitt rullar på. Jag jobbar på. Vissa dagar är det tufft att gå upp. Ögonen vill kolla i kors och spagettibenen vill bara lägga sig ner igen. Men när jag sätter mig i bilen och höjer radion, ja då är jag vaken och redo för dagen. Jobbet går fint. Jag trivs med det. Moa och jag har det bra. Jobbar verkligen super ihop. Kvällarna flyger fram. Helgerna med. Det känns viktigt att fylla de med något fint och bra, kvällarna och helgerna. Och det gör jag. Ibland är det en lunch med en god vän, ibland är det en tripp till Söderköping med familjen och ibland är det "bara" några avsnitt av Lost med lillasyrran.
Jag saknar människor. Och känner att jag borde sakna andra. Jag längtar och tänker på människor. Och känner att jag borde längta och tänka på andra.
Ibland tror jag att jag tror lite på Gud. Jag tror på karma iallafall. Eller hoppas.
 
Oj, jag var visst lite djup nu. Eller ytlig. Eller ingenting.
 
Maja.

Söderköping

Kategori: Maja

 
Vi drog till Söderköping idag efter att jag slutat jobbet. Det är en fin liten stad och så har de ju god glass så det räcker och blir över! ;)
 
Maja.

Så att jag kan prata om dig

Kategori: Maja

 
Jag tror att du är borta nu
Men jag kan inte prata om det
För du har aldrig funnits
Kom tillbaka
Kom tillbaka så att jag kan prata om dig
 
Maja.

Efter regn...

Kategori: Maja

 
Maja.

Hej fotolust!

Kategori: Maja

När jag kikade ut på världen som var täckt av dimma och droppar så slog fotosuget till. Kilade in och hämtade kameran. Och fotade loss lite. Gick in. Valde ut några favvosar. Gjorde bilderna kvadratiska och ökade kontasterna lite. Och här är vi nu:
 
 
 
 
 
 
 
Alltså gud vad jag tycker om det här. Att fota när jag verkligen känner för det. Och kämpa sådär lagom mycket för att få till det jag vill få till. Och välja ut små droppar. Och fixa till det lite i datorn. Men bara lite. Och sen bara vara nöjd och känna att det blev fint.
 
Maja.

Nej. Ja.

Kategori: Maja

 
Det känns som historia. Bara.
Fin historia. Men historia är historia.
Men man vill inte att fin historia blir ful nutid.
Nej. Då är det bättre med historia och punkt.
Ja.

Maja.

Åh, vilken härlig dag

Kategori: Maja

Ja, rubriken talar den sanna sanningen idag!
 
 Fina Moakompis
 
Båtar i Råssnäs
 
Grabbar uppe i hopptorn
 
Utsikten uppåt liksom
 
Pizzaaaa
 
För det är ju, som jag så klokt sa idag, att efter klockan fyra har vi ju faktiskt sommarlov. :)
 
Maja.

Livet i allmänhet

Kategori: Maja

 
Idag när jag har jobbat har jag lyssnat lite på sommarpratare. David Hellenius, Anja Pärsson och Klara Zimmerberg. Jag gillar sommarprat. De gör mig glad, lite djup och att lyssna på andra som pratar om sitt liv får mig att tänka på mitt liksom. Så det har jag gjort idag. Inte har jag direkt kommit fram till något. Eller kanske lite, men bara sånt där tjaffs som hamnar i dagboken, ni vet. ;)
 
Nu tillagas det taco här i köket och klockan sex blir det Spidermanbio. Rena rama fredagen ju!
 
Ha de!
 
Maja,

Det är så jag vill att det ska vara.

Kategori: Maja

 
Det var så trevligt igår på Kolmården. Det är så här jag vill att min sommar ska vara. Jobb på veckorna och roligheter och utflykter på helgerna. Det är så jag vill att det ska vara och då tänker jag se till att det blir så.
Jag vill träffa lite Sörängare också, för jag saknar dom. Så det planeras det för!
 
Imorgon drar jobbvecka 3 av 8 igång. Vad fort det går ni!
 
Maja.