majjaeriksson

Semlor

Kategori: Maja

 
Tänkte önska er trevlig helg med en bild på gårdagens semlor! Jag vill inte lura någon att vi bakade hela semlan från scratch, men vi köpte iallafall släta bullar, mandelmassa och grädde och fixade ihop kalaset själva så att säga. Gott nog, tycker jag, och gott smakade det!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Let's look back!

Kategori: Maja

Hej!
Idag tyckte jag att det var dags för en härlig tillbakablick och inte vilken tillbakablick som helst, utan en tillbakablick till Spanien! Sommaren 2009 var jag i Spanien tillsammans med min kära vän Moa och en knippe andra goa människor och jag minns det som riktigt härligt! Och varmt. Vi bodde i en villa och det var så fint så fint.
Kolla:
 
 
 
 
 
 
Åh, det såg ju inte dumt ut alls!
Moa och jag har pratat om att vi ska försöka komma iväg på en solsemestervecka i vår. Jag hoppas innerligt att vi får till det! Det vore alldeles alldeles underbart. Jag och den finaste av vänner under solen. Mmm. Om två veckor ska jag till Moa i Falun och då kanske det bokas något... vem vet!? ;)
 
Maja.

Onsdag

Kategori: Maja

8.24. Dagens frukost. Honungsmelon och Oboy.
 
9.15. Plugg. Vi läser nu en kurs om teori och metod. Det handlar om olika sätt att tolka texter. Det är ganska klurigt och ibland lite väl vetenskapligt krångligt, men samtidigt intressant.
 
11.00. Mer plugg. Till varje gång ska vi också läsa en novell, som en grupp av klassen har i uppgift att analysera utifrån just dagens teorier. Det där vetenskapligt krångliga blir då förhoppningsvis lite mer konkret och lättförståeligt.
 
12.03. Lunch. Omelett och greenthings.
 
12.36. På promenad.
 
13.07. Mer plugg. Svår bok. Längdskidor i bakgrunden.
 
Klar med dagens plugg! Nu tänker jag försvinna iväg till regnskogar och mäktiga vattenfall via Animal Planet. Ikväll blir det spinning innan två favoritprogram; Sveriges mästerkock och Mia på Grötö. Och sen sovdags.
Japp, så kan en vanlig onsdag se ut!
 
Maja.

Bild och text

Kategori: Maja

Halloj!
 
Satte mig och kollade i lite gamla mappar (har ingen ordning, kommer nog aldrig bli klar med rensandet för det kommer nyttt fortare än jag slänger...) och hittade lite gamla godingar. Både texter och bilder, och som nedan, bild och text kombinerat. Tycker att de är lite småmysiga!
 
 
 
 
 
 
Maja.

Vårväska

Kategori: Maja

 
En annan anledning (än bilderna i inlägget nedan) till att jag har dragit på mig en vårlängtan är att jag är sugen på att börja använda denna fina tygväska som jag fick i julklapp av kusinerna. Den är så fin tycker jag! Glad och vårig! Och visst, det vore ju inte helt åt fanders att börja använda den nu i vinterrusket... fast jo, nästan, det känns lite knasigt. Så den får vänta på våren den också!
 
Imorgon ska jag in till Linkan för föreläsning. Nice! Det blir bra det. Annars är fredag en dag jag ser fram emot nu. Då blir nämligen den där lilla festen, som blev intsälld senast, av. Trevligt trevligt!
 
Maja.

En liten längtan efter vår

Kategori: Maja

 
 
 
Igår tänkte jag lite på veckan som gått och insåg att den hade varit himla bra ändå. Jag skrev en tenta. Jag började en ny kurs. Jag genomförde ett grupparbete inklusive redovsning. Jag tränade två gånger. Jag har börjat lära känna en ny person. Och jag fick bocka av hela basblocket. Till exempel. Mycket att vara stolt och tacksam över!
 
Maja.
 

Ungefär sju minus

Kategori: Maja

 
Hallå där! Idag blir det ett litet inlägg med små foton från gårdagens Sonnorpsvyer. :)
 
En baggis!
 
Ett hem och en Caputte:
 
Träd och en himmel:
 
En Maja (ser ni att en fågel har skitit på mitt huvud!? :P):
 
Och där uppe, bakom rullgardinen, ligger mitt rum:

Maja.

Check!

Kategori: Maja

 
 
Där satt jag i onsdags och hade det bra.
 
Ibland förbereder jag lite inlägg. Gör dom en tid och skriver in att dom ska publiceras en annan. Så var fallet med dom två föregående inläggen och så är fallet även med detta. Det kan vara skönt att blogga loss och sen pausa utan att ni märker det. Haha. Iallafall, när man gör så kan det ju hända att man missar att berätta en bra sak som har hänt en dag. Så nu gör jag det i efterskott. I torsdags satt vi med en liten gruppupggift när jag fick reda på att resultatet för konsthemtentan kommit ut. Jag loggar in. Ser att det står att jag har 90 hp. Hmm, det var mycket, tänker jag och säger jag högt. "Det kan ju inte stämma, jag måste fått någon annans poäng, det måste blivit fel!" Jag kollar i raddan med ämnen och betyg och ser att historian, den där jäkeln som har jagat mig i tre terminer och jag gjorde för fjärde gången i måndags och jag inte ens ville skriva om för det var ju kört, att det bakom den står det "G". Jag tror fortfarande inte på det. Loggar in på mailen. Mailen säger också att den är avklarad. Jag tror fortfarande inte på det. Det är först efter ett besök hos tenta-tanten (förlåt, du är ju inte riktigt en tant), då jag hämtat ut tentan (och två andra med fina bokstäver på) som jag förstår. Jag klarade den! Dom måste varit jäkligt scyssta, för det stod saker som "Du svarar inte på frågan..." men ändå fick jag poäng. Jag var i chock! Det måste varit den första tentan som jag bladdrat mig till att klara. Ja, skit samma, ingen är gladare än jag! Jag är stolt och framförallt lättad. Nu har jag ingenting efter mig längre. Jag har alla poäng jag kan ha och basblocket är avklarat. Nu är det liksom helt okej och det enda som gäller är att gå framåt och bara framåt. Fantastiskt!
 
Vill också passa på att tacka för besöken här den senaste tiden, tror vi blivit en litelite större liten skara! :)
 
Maja.

"Du är ju för go"

Kategori: Maja

 
 
 
Maja.

Innan man släpper taget

Kategori: Maja

 
 
 
Man hänger ju där, som ett visset löv, en ledsen fjäder eller tung snö. Innan man släpper taget.
 
Maja.

Instagram och pluslista

Kategori: Maja

Här ser ni lite januari genom instagram; alfapet och blåbärspaj, träning, läsning framför brasa och igår blev det muffinsbak! Jag heter majacharlotta på instagram.
 
Nu kör vi en liten pluslista baserad på igår:
 
+ igår började vi med litteraturvetenskap 2
+ igår fick jag tillbaka ett positivt tentaresultat
+ igår bakade jag muffins
+ igår (och i förrgår) smsade jag med en främling, fick numret av en kompis och skrev "Hej", kul grej!
+ igår var en bättre dag än i förrgår

Maja.

Vimplar!

Kategori: Maja

 
Idag vaknade jag och kände att idag är en såå mycket bättre dag än igår. Visst, det som sög igår suger idag med, men vad fasen, man kan inte låta det vinna över en varje dag. Idag är jag vinnaren. Punkt.
 
Igår började jag med ett nytt pyssel och kanske var det redan där det började vända, humöret. Det är riktigt terapeutiskt bra att dyka in i ett litet projekt för mig. Då stannar jag upp och kan egentligen tänka på vad som helst, men då tänker jag mest på det jag gör där och då och det andra försvinner lite längre bort och blir iallafall lite suddigt och grumligt.
Jag ska göra vimplar! Ni kanske har sett att jag har vimplar längs taket i mitt rum!? Nu tänkte jag skapa egna. Så jag klipper helt enkelt till trianglar (två i varje tyg för att sy ihop sen) i lite roliga mönster. Vi får se hur det blir! :)
 
Maja.

Du är för nära

Kategori: Maja

 
 
Stövlade ut på åkern imorse igen.
 
Det jag tänkte skriva här idag blev för nära. Om jag tog bort det som blev för nära så blev det dåligt. Är inte det lite hårt? Att jag måste kasta mig ut, naken för ett stup, för att jag ska känna att det känns. Det tycker jag.
Idag blev det för nära så då blev det ingenting. Fast detta kanske var någonting. Jag är för besatt av ting. Och samtidigt för djup. Tjing!
 
Maja.

En våffla till mig

Kategori: Maja

 
Jag fick en våffla av min lillasyster, som mellis nu innan träningen. Fint och gott och tror ni inte att jag kommer trampa på bra med den uppladdningen!? Det tror jag! Spinning klockan fyra alltså. Innan mer plugg. Jag tror att man kommer långt med bra pluggpauser jag. Morgondagens tenta känns som en bergvägg som kommer emot mig men jag ska göra allt jag kan för att klå den jäkeln. Imorgon klockan två gäller det. Håll tummarna då!
 
Maja.

Alltså rumpan

Kategori: Maja

 
Det finaste med idag var fikan med Moa. Så nice bara och precis vad man kan behöva en lördag som denna. Annars tänker jag mest att den där tentan kan ta sig där Gud inte kollar. Japp. Jag sa det och jag menar det. På måndag har jag en resttenta. Jag ska återigen göra ett försök på den allra första historiakursen, alltså vi snackar forntid till 1500. Jag säger det igen. Tentan kan ta sig där Gud inte kollar.
 
Maja.

Pulkafredag!

Kategori: Maja

Ikväll skulle jag på partaj, men det blev dessvärre insällt på grund av sjukdom. Trist. Men lillasystern min var inte sen att slänga fram en planB; pulkaåkning! Jag var inte sen att säga ja! Nu är jag hemma efter en timme i backen med Ellen, hennes Per och hans lillasyster Anna. Sketakul!
 
Tog inte med kameran men ni får två från stunden av förväntan:
 
 
Det här med tre inlägg per dag var lite annorlunda och säkerligen ett undantag. Men jag gillar bloggen!
 
Maja,

Att göra kullerbyttor

Kategori: Maja

 
Det är när jag går där som jag förstår.
Jag har trott att bara han gillar mig, bara någon gillar mig.
Så kommer allt bli bra.
Då kommer inte bara stunder, utan hela livet, vara som att göra kullerbyttor på rosa moln.
Det är när jag går där som jag förstår.
Så kan det ju inte vara.
Och om det är så.
Då är det inte så jag vill ha det.
Det är när jag går där som jag förstår.
Jag måste lära mig att göra mina egna kullerbyttor.
Jag kanske inte förstår det här imorgon eller om en kvart.
Men jag förstod det där.
Och jag kan gå tillbaka dit.
Jag kan gå tillbaka dit och göra kullerbyttor där.
 
Maja.

Tre muffins

Kategori: Maja

God morgon!
 
Så här såg det ut när jag väntade på tåget igår:
 
Det fick bli sockar för att bli vän med den kalla vintern:
 
Och här satt jag och lyssnade på när andra pratade om en bok (till nästa gång ska jag också läsa), åt tre muffins, drack te och spelade något mystiskt spel:
 
Det var fint! Jag är glad att jag deltog! :)
 
Maja.

Att komma ifrån

Kategori: Maja

 
 
Häromdagen åt jag våfflor till lunch. Smarrigt värre och ett ypperligt sätt att sätta guldkant på tillvaron!
 
Jag är hemma mycket. När det inte är föreläsning, seminarium eller tenta så är det hemmaplugg och då är jag hemma. Visst jag tar en promenad med en vän ibland och fikar med en vän ibland och tränar ju några kvällar i veckan. Men jag är hemma mycket. Det är inte alltid skönt och bra. Det kan bli för mycket hemma- och ensamtid. Jag kan tänka för mycket, vandra ner i en negativ spiral och fokusera på fel saker. När jag känner att det blivit för mycket sånt försöker jag komma ifrån det. Och det är precis vad jag tänker göra i eftermiddag! Några klasskompisar startade en bokcirkel förra året och i eftermiddag har jag tänkt att jag ska hänga på. Inte för att jag har läst det man skulle ha läst, men man kan ju fika och umgås med lite trevliga människor tänker jag. Och komma ifrån.
 
Maja.

Nära fönstret

Kategori: Maja

 
 
 
 
Maja.

Fikadejt!

Kategori: Maja

Halloj!
Efter att ha sovit lite för länge igår och sen pluggat duktigt, promenerade jag in till stan.
 
 
 
Efter att ha gått i nästan en timme nådde jag civilistationen och då stack det lite så där härligt i låren. Anledningen till min stadsvistelse var en fikadejt med en kompis! Det var mycket trevligt och gott.
 
Eftersom jag försov mig idag också (det är tydligen viktigt att man trycker på "Snooze" Och inte "Ok" om det är snooza man vill göra...) så har jag inte tid att sitta här egentligen. Men det enda jag har inplanerat idag är plugg, plugg och plugg, så det lockar inte riktigt att dyka in i det. Men man ska väl... Snart.
 
Maja.

Solen vs Molnen

Kategori: Maja

Goder Morgon!
 
Jag boktavligen stövlade ut på åkern med kameran för jag fick se det här:
 
 
Jag är rädd att molnen kommer vinna över solen idag, men det var en fin kamp att fånga.
 
Ha en bra dag!
 
Maja.

Oboy, vilket vackert väder!

Kategori: Maja

 
 
 
Det finaste igår måste varit promenaden med en fin vän. Det är som att vi tänker högt, tillsammans. Och allt blir självklart. Och det som inte är självklart blir lättare att bära.
 
Idag ska jag få klart hemtentan i konst och skicka in den och så är det spinning klockan fyra. Kanske att jag tar mig en promenad i snövädret därimellan, det ser ganska mysigt ut faktiskt.
 
Maja.
 

Januari som det ska vara

Kategori: Maja

 
 
 
Maja.

En pluggplats och mera lera

Kategori: Maja

Där kan man plugga.
 
Idag tänker jag att ni ska hålla tummarna för mig. För det är tentadags igen och historia är sannerligen inte mitt starkaste ämne. Men om ni lovar att heja på mig idag vid klockan två så lovar jag att göra mitt bästa. Deal? Fint!
 
Jag tänkte också visa några till modelleriga figurer (ni kanske kommer ihåg frukterna!?)
 
 
Vi får väl se om det blir någon mobil tillslut. Jag tycker iallafall att figurerna är lite smågulliga.
 
Maja.

Ord är liv

Kategori: Maja

 
 
 
 
Boktjuven. Det tog faktiskt ett tag innan jag kom in i den ordentligt. Jag tror att det berodde på att jag hade ganska höga förväntningar efter att ha hört fina ord om den, från olika håll. Men när jag hade glömt bort andras lovord och skaffat mig en egen uppfattning så tyckte jag om den. På riktigt. Den är fin. Hela historien är gripande och hemsk men samtidigt fin. Och i den stora historien finns det samtidigt plats för det lilla, iakttagelserna, stora som små. Jag är svag för de små illustrationerna och de olika små inläggen med olika typsnitt och sånt som förekommer lite här och var. Och så tycker jag om Liesel, Boktjuven. Läs!
 
Jag kunde inte läst boken så mycket lägligare än vad jag gjorde för den 24:e februari har filmen nämligen premiär på bio. Jag har redan bestämt att jag ska gå! Se!
 
Nästa bok jag ska bege mig in i är Tiggarflickan av Alice Munro. Jag fick den av mormor i julklapp (tack mormor!) och jag är nyfiken. Det ska bli spännande att läsa just noveller och det känns på något sätt allmänbildande och bra att läsa en nobelpristagare i litteratur. Speciellt nu när en termin med bara litteraturvetenskap väntar för min del.
 
 
Maja.

I'm good

Kategori: Maja

 
 
 
 
Tulpaner. Lite ledsna och mycket fina.
 
God morgon!
Här sitter jag med en tekopp och känner mig glad. För jag gillar mornar. Man kan stå i köket och se soluppgången. Och igår fick jag ett tentaresultat; VG. Och ja, jag tror det var just det som vände lite på min ledsenhet och fick mig att dansa, gå en lång glädjepromenad och vara lite mer glad helt enkelt.
 
Imorgon kommer nog lite boktankar för igår läste jag ut en och idag ska jag börja med en ny!
 
Maja.

Två från rummet

Kategori: Maja

 
 
Okej, det närmar sig tenta. På fredag är det dags igen och just nu känns det sådär. Men det ska jag försöka ändra på! Ovan ser ni två bilder från mitt lilla rum. Alla tre tavlorna på nedersta bilden fick jag i julklapp och nu sitter dom samlade på min vägg. Fint!
 
Maja.

6:e

Kategori: Maja

Framför brasan en kväll.
 

Ett patetiskt rosa moln av hopp, låt mig strosa på det lite.
 

Maja.

En plats

Kategori: Maja

 
 
 
 
En liten sjö med en ännu mindre is.
 
Maja.

Macaroons!

Kategori: Maja

Igår gjorde jag och lillasyster Macaroons! Ja, inte riktigt från scratch då, för Ellen fick en förpackning Macaroonmix i julklapp (Tack Hedda!), men ändå.
 
Vi tillsatte ju ändå lite vatten och karamellfärg såklart och blandade samman allt och gjorde smörkrämen som ska vara emellan.
 
Och sprittsade ut. Och ja, Ellen ligger bakom de rosa och jag de gröna. Att hon alltid ska knäcka mig...
 
Vi fick ihop några fina. Tycker dock att de är finare än goda, vilket jag misstänkt hela tiden.
 
 
Kul att testa på!
 
Maja.

Igår vid tre

Kategori: Maja

 
 
Japp. Ellen, Per och jag åt pannkakor och såg på serien Once Upon a Time igår. En serie vi har börjat kika på nu detta år och fastnat för. Den är spännande, kolla in den!
Jag är så glad att jag får hänga med lillasyster och hennes Per lite. Tacksam. Och i år ska dom gå på bal och ta studenten och det ska bli såå kul att titta på och försöka fånga med kameran förstås! Men det återkommer vi till när det blir maj och juni. :)
 
Maja.

I väntan på nytt

Kategori: Maja

Jag är inte mycket för att sammanfatta året som gått, speciellt inte nu så här 2 januari. Jag vill blicka framåt.
Men jag kände att jag ville blogga och det finns ju inte så mycket att ta av från 2014 än liksom. Jag har mest pluggat, promenerat lite, pysslat lite, kollat på en ny serie och sovit och ja, inte fotat så mycket. Så det får blir några foton från 2013 tänker jag. I väntan på nytt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okej, det där kändes ju helt okej ändå. Vad mycket fint!

Maja.

Bring it on

Kategori: Maja

Kvällens favoritfoto. Hamburgerbrödsdeg på jäsning, tulpaner och glögg.
 
NU är det 2014!
 
Fin kväll igår, som varje nyårsafton. Jag tycker att det är så mysigt att laga mat tillsammans allihop. Något man kanske borde göra någon mer gång än på nyårsafton? Mm. Bilderna gjorde sannerligen inte maten rättvisa, men jag kan berätta vad vi åt. Till förrätt blev det laxrulle med avokado- och äppleröra, till huvudrätt hamburgare med bröd, dressing, lyftpotatis och massa gott och till efterrätt fruktsallad med grädde och en pralin på det. Riktigt bra meny! Varje nyår när vi planerar menyn tänker jag att Det här är bannemej den bästa menyn hittills! Det blir så bra varje år. Och varje nyårsafton i hela mitt liv har jag firat med familjen och bästisfamiljen. Det är en såå fin tradition! Fint fint fint alltihop.
 
Nu är jag redo för 2014. Hoppas att ni hänger på här på bloggis!
 
Maja.