majjaeriksson

Dagarna dom går och går...

Kategori: Maja

...efter varandra. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, sööööndag. Måndan försvann!
 
Hej!
 
En mörk tisdag i november. Vad ska man säga? I helgen ska det pyntas, det blir det fint det. Men innan dess rullar vardagen på med mest plugg och lite jobb. Igår gick plugget lite så här:
 
 
Idag har det gått betydligt bättre. Jag jobbar med en inlämning som ska in senast på söndag, men jag känner att det vore ju skönt att vara klar på fredag så man kan ta ledigt i advent. Så jag siktar på det!
 
I söndags hälsade vi på katterna, som jag skrev att vi skulle. Det blev lite selfies:
 
Och ett litet försök till utomhusvistelse. Men det blev inte så mycket av den varan. Det är ju inte så mysigt ute för varken katter eller människor nu i november, kan man tycka.
 
Till söndagsmiddag blev det räksallad och majskolv. Enkelt, fräscht och gott!
 
Och igårkväll glöggade vi. Glögg, pepparkakor och julmust är nog det vi har tjuvstartat med i år.
 
Imorgon och på fredag ska jag jobba 16-20 och det är dom jobbtimmarna som gäller denna vecka. Ibland kan jag känna en viss stress/dåligt samvete/lathet/prioriteringsbrist/osv osv osv över att jag skulle kunna vara mer effektiv med både plugg och jobb och få mer timmar gjorda, men jag är ändå ganska bra på att skjuta de negativa känslorna ifrån mig. Man är ju bara människa och kan inte vara hundraprocentig varje dag. Ibland loggas man ut på grund av inaktivitet och då är det så. Då är det bara att logga in på nytt nästa timme, eller dag. Och där har livscoachen talat klart för idag. ;)
 
Vi hörs!
 
Maja.

Sista lördagen i november

Kategori: Maja

Hej!
 
Så fint att vara hemma igen och så fin lördagen var. :)
 
Den började med att jag gjorde frukost/brunch. Philip och jag kompletterar varandra bra för han tycker att det är roligt att laga middag och är bra på det och jag tycker att det är roligt att fixa frukost och är bra på det. Igår blev det detta frallrecept, smoothie och kaffe/té.
 
Men när Philip kom upp kände han att han inte mådde så bra så vi bäddade ner oss lite igen. Philip somnade om och jag åt frukost i sängen.
 
Och medan han vilade upp sig så passade jag på att göra lite nytta. Som att vårda blommor.
 
Och städa insidan av ugnsluckan(!!!!!!) Kolla, före:
 
Och efter:
 
Sen mådde Philip bättre igen och vi tog en sväng ut i novembersolen. Vi behövde nämligen köpa en liten gå-bort-present. Det blev en liten glasvas att sätta en stickling i och en matchande choklad. På mataffären köpte vi också några glassar, Magnum pink är ju min favorit och de kostade två kronor styck så vi köpte på oss ett lager... ;) Och just det; ett lager strumpbyxor köpte jag med.
 
Och sen chillade vi bara i hemmets lugna vrå fram till att vi skulle bort till Emma, Pontus och lilla Ebba på kvällen. När Philip och jag bjöd på middag blev det ju lite franskt och igår blev vi bjudna på en amerikanskinspirerad meny.
 
Till förrätt blev det Flatbread pizza:
 
Till huvudrätt West coast chili (man fick sallad med, men jag tog bilden innan den kom till tallriken):
 
Och till efterrätt Red Velvet Oreo cheesecake:
 
Mycket mycket trevlig kväll! Sen kan jag ju inte avslöja för mycket detaljer eftersom det ju är lite av en tävling va, men jag kan säga att Philip och jag gav inte samma poäng till värdparet och att huvudrätten var min favoriträtt under middagen. Efter middagen spelade vi spel och hade en mycket bra kväll.
 
Och tillsammans blev allt detta en perfekt lördag i mina ögon. :)
 
Nästa halv-åtta-hos-oss-middag blir den sjätte januari hos Tilda och Tobias.
 
Idag blir det nog en ganska klassisk söndag. Jag har börjat morgonen med att köra igång två tvättmaskiner och när de är klara blir det två till, vi har också skräp att köra till återvinningen och en del disk att ta tag i och kommer nog handla lite mat inför veckan och sen tänkte vi åka och hälsa på våra kissar också. :)
 
Vi hörs när det blivit ny vecka!
 
Maja.

Fredag!

Kategori: Maja

God eftermiddag!
 
Jag befinner mig i detta nu på Borås stadsbibliotek. När jag var i Borås förra gången blev det aldrig något besök här men nu kände jag ändå att det var dags. Jag pluggar ju ändå till bibliotekarie och tycker att det är kul att se olika bibliotek och dessutom är det en bra plats att fördriva lite tid på. Min buss hem går inte förrän klockan 17.25 så här kan jag sitta ett tag tänker jag.
 
Jag är nöjd med veckan här. De två obligatoriska och examinerande momenten i tisdags respektive onsdags gick bra (3,5 nya högskolepoäng - check!) och i övrigt har det också känts lärorikt och nyttigt att närvara under veckan. Fredagskänslan infann sig i min kropp redan tidigt imorse när jag vaknade på det mörka vandrarhemsrummet och självklart är känslan extra gó efter en sådan här vecka och när jag dessutom ska åka hem.
 
Helgplanen är endast en: Imorgon är det nämligen dags för middag nummer 2 i Halv åtta hos oss-turnén. Vi har redan fått se menyn som Emma och Pontus ska bjuda på faktiskt, men jag berättar och visar bilder för er på söndag. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.
 

 
 
 
 

Gamla texters charm

Kategori: Maja

Vilken lång dag! Hujedamej. De klämmer verkligen in så mycket som möjligt de här dagarna och det är väl logiskt att passa på när vi alla är på samma fysiska plats, men det blir mycket som ska in och dessutom är man ju inte van vid att sitta i skolbänken på det här traditionella sättet heller.
 
Idag var vi också några stycken som besökte biblioteksmuseet. Där fick vi träffa ett riktigt orginal som hade myyyycket att berätta. Kanske lite väl mycket när man hade en sån lång dag i bagaget, men han var underhållande också. Och det är ju inspirerande med folk som på riktigt är intresserade av det de pratar om.
 
Det fanns en hel del att kolla på också och jag passade på att knäppa några bilder för att kunna visa er. Det är ju något så oerhört charmigt med gamla texter och skyltar. Både med designen och det gamla språket.
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag läsa igenom det jag ska förmedla imorgon bitti klockan 9 och sen blir det mobil-tv under täcket.
 
Vi hörs!
 
Maja.

På plats!

Kategori: Maja

God kväll!
 
Nu är veckan igång och även fast jag fortfarande hellre hade velat vara hemma (såklart!) så känns det bättre just nu än vad det gjorde igårkväll och imorse när jag skulle åka.
 
Kanske vände det redan när jag stod där i Mjölby strax före nio och väntade på bussen...
 
... för då kom jag nämligen på att den där stora uppgiften, som vi lämnade in för nästan tre veckor sedan, väl måste vara rättad snart. Och så kollade jag och så hade jag bara några minuter tidigare fått kommentarer på mitt arbete. Och det var godkänt!!! Det trodde jag verkligen inte, som ni kanske minns. Och jag fick en del anmärkningar också, men vad gör det när det räckte till godkänt! Check på den!
 
Iallafall, sen åkte jag buss till Borås och mellan 13 och 17 var det föreläsningar i kursen Utveckla och leda kultur- och informationsverksamheter. Och sen gick jag till Ica och handlade med mig lite för att överleva kvällen och morgonen och sen tog jag en buss till vandrarhemmet. Jag bor faktiskt inte på samma vandrarhem som när jag var här sist utan testar nu ett nytt. Och hittills upplever jag det här stället som trevligare än det förra.
 
Jag har redan gjort mig hemmastadd.
 
 
Nu ska jag äta en liten wrap som jag köpte med med mig och kanske underhålla mig med youtube och eventuellt förbereda lite inför morgonens seminarium och morgondagen i allmänhet. Det blir en lång dag som börjar med seminarium klockan 9 och avslutas med ett besök på biblioteksmuseet mellan 17 och 18.30. Jag får se om jag orkar höra av mig något till er efter det. ;)
 
Jag ska ta en sak i taget, först: överleva ensam på ett vandrarhem en hel kväll och natt....
 
Maja.

Laddar-söndag!

Kategori: Maja

God kväll!
 
Du vet hur man kan känna att man önskar att dagen aldrig tog slut? Så har jag verkligen känt idag. Imorgon ska jag åka till Borås och bo där fram till fredag. Jag är lite nervös och inte så pepp på att hänga själv på ett vandrarhem fyra kvällar. Sen blir det säkert helt okej när jag väl är där och så, men du kan säkert förstå hur jag känner. Ja, så jag ville helt enkelt att söndagen skulle gå sakta fram idag. Det vet jag inte om den har gjort riktigt, men jag känner att den har varit... behaglig. En bra laddar-söndag!
 
Den började med sconesbrunch!
 
Jag har också planterat om ekarna. De har inte sett så glada ut den senaste tiden, så vi får hoppas att en omplantering kan göra susen. Den ena fick flytta in i den röda krukan jag köpte igår.
 
Vi har också städat trappan och källaren, jag har rensat i några lådor här hemma, målat naglarna, packat och vi har tagit en uppfriskande promenad. Och så gick vi och hämtade Tre små rätter och nu ikväll spelade vi Bingolotto. Ingen vinst tyvärr, men pulsen höjdes allt någon gång där. ;)
 
 
Och så alldeles nyss har vi spelat lite spel. 2-0 till Philip... Nu är det väl dags att packa ner datorn också och vattna alla blommor. Sen är jag väl nästan redo för några dagar borta. Nästan.
 
Jag hör av mig från Borås!
 
Maja.

6 fynd för 125 kronor

Kategori: Maja

Halloj!
 
Imorse matchade jag frukostskålen med outfiten. Det ni!
 
Och sen gick jag ut i en grå värld och väntade...
 
... på mamma! Vi skulle nämligen ta en tur till Skänninge av alla ställen för att se om vi kunde göra några loppisfynd.
 
Och det gjorde vi! Detta köpte jag i den första affären. En kruka, en ljusstake och ett karottunderlägg (lite roligare än de där i kork som vi har nu)
 
Och på det andra stället köpte jag en liten bild på en blomma och två ljuslyktor till.
 
Alltsammans för 125 kronor. Rätt bra deal tycker jag! :)
 
Nu är det lördagsmys som gäller för hela slanten. Hoppas att du har en trevlig helg!
 
Maja.

Släkten Palett

Kategori: Maja

Släkten Palett består av inte mindre än tolv individer. Allt från en något utmärglad gammelmormor till små nyfödda på tillväxt.
 
Den där gammelmormorn var en gång något större, men då var hon svag och orkade inte bära upp sig själv.
 
Något drastiskt behövde göras och frågan är fortfarande om det som gjordes var det rätta. Men nu är bladen starkare och nya små individer orkar träda fram.
 
Släkten skulle kunna växa i en oändlighet.
 
 
Men frågan är hur många man får plats med i ett hem?
 
Det jag gillar mest med palettbladen är hur olika de är. Hur många olika färger det finns och hur varje individ växer på sitt sätt.
 
 
 
 
Man kan nog ha några fler än tolv i ett hem ändå.
 
Maja.

Mitt jobbpass och första julinköpen

Kategori: Maja

Hej!

Idag hade jag ett tretimmarspass på huvudbiblioteket och jag tänkte passa på att berätta lite mer i detalj hur de tre timmarna var och vad jag sysslade med. I allmänhet tycker jag att man vet för lite om hur folk har det på sina arbetsplatser och vad olika jobb innebär mer konkret, eller hur!?

Jag hade pass klockan 10-13 idag. Passet är uppdelat i två delar och ofta, om jag får chansen att välja, så gillar jag att sitta ute i receptionen bland folket första halvan, för att sen smita in i återlämningsrummet och sköta mig själv och det som behöver göras där inne den sista stunden. :) Idag fick jag chansen att välja och valde då att börja just ute bland folket i receptionen. Receptionspassen kan se mycket olika ut, ibland blir det kö och ibland kan man rulla tummarna. Idag tycker jag att det var lagom mycket.

Mellan 10.00-11.30 idag fick jag hjälpa till med/svara på följande frågor (jag tror att jag lyckades skriva ner allt):

- låna ut en bok x2

- lägga in en pinkod x2

- släppa in en person som skulle hämta en sak i återlämningsrummet

- svara nej tyvärr på om det finns microvågsugnar på biblioteket (för typ hungriga studerande studenter)

- hjälpa en person med hens mobil kanske fem gånger (sådana ärenden är vanliga och många tror att man liksom är någon slags allvetande expert när man sitter där i receptionen. Frågor just om wi-fi och annat kring mobiler brukar jag ju oftast kunna hjälpa till med dock och många blir då oerhört tacksamma, som att man har löst något stort världsproblem (kan du känna igen dig mormor?;)).

- svara nej på fråga om parkeringstillstånd (parkeringsfrågan är ett stort problem, jag vet inte hur de som planerade och byggde biblioteket tänkte riktigt)

- visa en låntagare hur man själv kan söka efter en bok och hur man se om den finns på biblioteket

- svara nej på om vi hade en tidning som ibland finns i receptionen

- öppna ett skåp där stadsarkivet lägger kuvert med betyg som folk har beställt för att en person skulle lägga in ett kuvert

- svara på var är toaletten? x4

- ta emot en femma och ta bort en liten skuld

- här fick jag också springa och hämta pengarna som ska ligga i kassan för det hade den som haft morgonpasset visst glömt bort

- hänvisa till informationsdisken då personen sökte en bok (frågor om böcker ska vi i regel skicka vidare till bibliotekarierna som sitter i en annan disk, men ibland blir det att jag söker upp det själv, får jag en titel eller författare så är det ju enkelt liksom, men risken finns att det blir svårare frågor om till exempel bredare ämnen eller så och då är det skönt att kunna hänvisa låntagaren vidare. Ibland skickar jag vidare direkt (som i det här fallet), ibland tar jag mig an det själv och klarar det utmärkt och ibland får jag skicka vidare efter att ha försökt lite, läs: misslyckats, och det är ju inte lika kul.

- kolla upp om en låntagare hade kvar några böcker på sitt konto

- berätta var det finns sittplatser

- och om bibliotekets wi-fi

- lägga i skivor i fem tv-spelsfodral som skulle lånas ut (vi har tomma fodral ute i hyllan och skivorna bakom disk för att förhindra stöld)

- svara ja, det går bra att lämna i den analoga lådan bredvid på en fråga om återlämningskrångel

Och sen hade en och en halv timme gått. Det gick fort och smärtfritt. :)

Sen hängde jag i återlämningsrummet 11.30-13.00. Även där, i Bibbi-rummet som vi kallar det, kan arbetssituationen se mycket olika ut från pass till pass. Ibland är det fullt upp hela passet och ibland får man leta efter jobb, om man är jobbsugen ;). Jobbet där inne handlar helt enkelt om att göra det som behöver göras. Det kan vara att byta ut fulla vagnar, gå ut med fulla vagnar, dra reservationer, ställa ut reservationer i reservationshyllan och sortera böcker som ska till andra bibliotek osv. Och ja, lagom mycket sådant pysslade jag med och poff så var passet över. Skönt med snabba och effektiva pass. :)

Gud vad mycket bladder och text det blev. Vi avslutar med två bilder på lite ytligt för att balansera upp det. Innan jag for hem tog jag nämligen en sväng i några affärer. Detta är inte så vanligt, ofta "springer" jag bara från tåget och till tåget, men nu var jag liten shoppingsugen apropå att det ganska snart är december ändå. Jag kom hem med dessa fyra:

 
 
Stjärnan från Indiska och papper och snören från Lagerhaus. Jag vet inte vad det är men det känns som att jag ser ovanligt mycket fram emot julmyset i år. Inte själva julafton nödvändigtvis, men allt runt omkring. Jag vill pynta, baka lussekatter, slå in julklappar och klä granar. Men det får vänta lite till. :)
 
Sen jag kom hem har jag ätit mellis och vilat och nästan somnat och pluggat, eller mest fått en bild över vad jag måste ha gjort innan nästa vecka då det är dags att åka till Borås igen. Så torsdag och fredag blir det hemmaplugg för hela slanten och det känns skönt! Vi hörs!
 
Maja.

Familjen Elefant

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
Låt mig presentera... Familjen Elefantöra! En brokig skara på fem starka individer.
 
 
 
 
 
Några fakta om dessa gulliga rundbladiga retroväxter:
Elefantöra heter Pilea peperomioides på latin,
tillhör familjen nässelväxter,
har sitt ursprung i Kina
och kom till Skandinavien 1946.
 
Man tycker ju om dom. :)
 
Gó tisdag!
 
Maja.

Sen sist och jobbfilosofi

Kategori: Maja

Och så blev det varken några ord eller bilder under någon av dagarna... Jag ska nog sluta "lova" saker inför framtiden. ;) Men jag kan ta igen det nu, för det har ju självklart fångats en del små ögonblick med mobilkameran under min frånvaro här.
 
I torsdags kväll till exempel så lagade jag en liten färgglad... varm sallad? Med kyckling, paprika, Harry Kuvert (jag vet att det inte heter så egentligen...) och färgglad pasta. Och sen avokado till. Och tomater för syn skull. ;)
 
I fredags jobbade jag i Ljungsbro 10-16 och slogs av att jag tycker om bibliotek (det var ju tur :P). Varning för pretentiösa ord nu --> Det är fint hur biblioteken är vad de alltid har varit - ett ställe att låna böcker på - men hur det finns utrymme till att göra så mycket mer, stort som smått. Ytligt som livsviktigt. Inspirerande känsla inför mitt framtida arbete känner jag.
 
 
 
På kvällen poppade det över mitt i Sverigematchen!
 
Och i lördags blev det mer jobb. Snöblandat rusk först...
 
Och fint på vägen hem.
 
Och mer jobb på söndagen.
 
Och fint på vägen hem...
 
Och farsdagsmiddag hos Philips föräldrar på eftermiddagen/kvällen.
 
Och jobb i Ljungsbro på förmiddagen idag då. Det är så lugnt så kände att jag kunde passa på att uppdatera er lite. Fram till klockan ett jobbar jag. :)
 
Jag känner mer å mer hur jag ser fram emot att ha en riktig anställning. Att själv få hitta på lite saker som ska göras och bestämma lite mer och kanske rent av vara lite mer kreativ och fri. Men tiden jag har haft, och kommer ha fram till dess att jag själv blir färdig bibliotekarie och börjar jobba på "riktigt", är jag å andra sidan mycket tacksam över. Allt har sin tid och inget det andra utan det första. :)
 
Nu höll jag på att lova något som jag inte kan lova att jag kan hålla så vi struntar i det. ;)
 
Ha det bra!
 
Maja.

Torsdag 9 november

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag blev nöjd med plugget igår, det var inte som för sju år sedan när jag hade "pluggat mer än någonsin på en och samma dag", men jag läste på bra vad gäller de båda pågående kurserna och kände att jag, ja, lärde mig saker. Så det kändes bra. Jag blev också nöjd med att jag tog gårdagens friska luft under ett gyllene tillfälle precis innan solnedgången. Jag har bildbevis:
 
 
 
 
 
Idag ser det inte ut som att det blir så gyllene när det kommer till vädret, men jag ska återigen göra mitt bästa för att känna mig nöjd med plugget vid dagens slut. Imorgon ska jag jobba i Ljungsbro 10-16 och i helgen blir det jobb både lördag och söndag 11-15, så vi får se hur det påverkar bloggisen, men några ord och bilder dyker nog upp under någon av dagarna. :)
 
Maja.

I backspegeln: plugg!

Kategori: Maja

Hej!
 
Måndagen blev som en söndag och igår jobbade jag 14 till 19, men idag och imorgon är det plugg som gäller. På facebook finns det en funktion som kallas 'Den här dagen', där kan man se vad som hände på ens facebook just den här dagen tidigare år, vilka man blev vänner med och vad man själv skrev. Nu mera använder jag bara facebook för att slentrianmässigt scrolla igenom flödet och för att mitt plugg har en grupp där som vi använder rätt flitigt, men förr skrev jag visst saker ibland. Med varierad intressantgrad, minst sagt...(Precis som blogginläggen då ;))
 
Något jag har slagits av är hur mycket jag har pluggat genom åren. År 2016 måste väl varit det enda året utan plugg sen jag började i sexårs? SJUKT JU!? Det är ju helt klart dags att "bli något". ;)
 
Det återstår att se hur det går med plugget just idag. Idag för sju år sedan gick det visst jättebra:
 
 
Igår för fem år sedan var det lite sämre med den saken...
 
Om jag hamnar någonstans där emellan idag så blir jag nöjd. ;)
 
Maja.

Vera i skogen

Kategori: Maja

God kväll!
 
Nu är jag hemma efter en trevlig helg i Nyköping. Vera är verkligen i en härlig ålder nu. Hon pratar på som bara den och springer och förstår vad man säger osv osv osv. Igår när Lisa red så tog jag, Ellen och Vera en skogspromenad. Och när vi kom till en bra plats satte vi Vera på en mossbeklädd sten bredvid ett träd. Hon blev nog lite paff och undrade varför hon skulle sitta där och det kan man ju förstå, men det blev några bra bilder. Den första och den sista är nog mina favoriter. :)
 
 
 
 
 
 
Imorgon är det ny vecka igen, men mer om det då tänker jag.
 
Tack för helgen, ni inblandade. :)
 
Maja.

Trött som en nykastrerad katt

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
Hur är läget med dig?
 
Med mig är det... bra egentligen. Jag känner mig bara rätt trött. Sovtrött och aningens pluggtrött. Nästan lika trött som en nykastrerad katt. ;)
 
I tisdags pluggade jag mot deadline med sovande katter i knät. Och på datorn.
 
 
Jag gav upp och lämnade in kl. 21.30. Det var så skönt att vakna igår och känna att idag ska jag inte hänga en enda minut med det där dokumentet. Jag förbereder mig på att få komplettera, men ärligt talat är jag bara nöjd med att jag fick till något som jag kunde lämna in, jag har nog aldrig haft så svårt med en uppgift tidigare.
 
Igår bjöd Moa mig på lunch. Och efterrätt! Trevligt, välbehövligt och gulligt.
 
Sen jobbade jag 14-18 och då fick jag reda på, precis som jag misstänkte, att informationsökningsuppgiften som jag lämnade in för tre veckor sedan inte räckte hela vägen. Trots att jag var förberedd på det, så blev jag självklart lite less av beskedet. Men men, jag tror att det ska gå bättre andra gången då jag är medveten om vad som saknades och HEJ - jag har ju klarat 2 av 3 delkurser.
 
På kvällen såg Philip och jag sista avsnittet av Stranger Things säsong 2. Riktigt bra serie!
 
Idag skulle jag bara vilja dra täcket över huvudet, eller resa till solen, men jag bestämde mig ändå för att tacka ja till att jobba några timmar (16-20) och det blir nog bra. Fram till dess tänkte jag inte vara så jätteproduktiv. Jag ska väl kanske sätta mig in i de nya kurserna lite och iallafall sätta små lappar vid kapitlena jag ska läsa. ;)

Klockan fyra imorgon eftermiddag bär det av mot en helg i Nyköping. Det ska bli så kul att hänga med Vera och att komma bort lite. Jag får nog önska trevlig helg redan här:

Trevlig helg!

Maja.