majjaeriksson

Hard day

Kategori: Maja

Det är dagar som idag som man inte gillar att heta Maja Charlotta. Det var lång skoldag, körkortsteori och sen hårdplugg. Historiearbetet ska ju vara klart imorgon och när denna dag började var jag långt ifrån klar. Nu, klockan  22.25, är jag typ klar. Jag är väl klar med inte nöjd. Jag förstår inte varför jag inte jobbat mer med det här tidigare, vi har ju haft långt tid på oss! Usch och fy, är besviken på mig själv och arbetet. Känns inte bra. Vet inte ens varför jag skriver här nu när jag skulle kunna plugga mer, men jag orkar inte. Ge mig jullov!

Maja.

Första advent

Kategori: Maja

Jupp, idag ska man tända det första ljuset i staken. Det är väl mysigt, tycker ni inte!?

Tänkte bjuda på min önskelista, som jag gav till mamma häromdagen, som en liten julstämningshöjare.

MAJAS ÖNSKELISTA JULEN -09
Parfym (en som luktar gott)
Tröja (en varm en)
Bok (en bra sådan)
Skrivblock (ett litet, fint muntrar alltid upp)
Hörlurar till mp3:n (nej, mamma, inte stora som jag-lyssnar-på-radion-i-traktorn-lurar!)

Fin liten lista va!? Njaa, jag vet inte det, jag känner att jag inte önskar mig så mycket i år. Men jag längtar till julafton och dagen innan! Hoppas att det är snö då!

Idag ska jag plugga (surprise! nej men jag måste verkligen, annars kommer läxhögen växa!) Och sen ska Moa och jag till körskolis en sväng och göra test på teorilektion nr.1 och 2.

Moa är bäst!

Ha en bra dag!

Övningskörning och bebis

Kategori: Maja

Har just varit ute med pappa och övningskört. Det gick bra! Nu är han ute och rider. Det är bara pappa och jag hemma idag för både Ellen och mamma är i Stockholm, dock på olika håll. Ellen är där över dagen med konfirmationen och mamma är där fredag-söndag för att umgås med några släktingar och hälsa på min nya syssling, Ella! Jag är lite avis för att jag inte fick följa med, jag älskar bebisar, men på julafton är det min tur, då får jag träffa lilla Ella!

När jag har surfat klart här så ska jag försöka plugga, mitt historie arbete om Berlinmuren ska nämligen vara klart på tisdag!

Maja.

Idol

Kategori: Maja

Jag tror att Mariette åker hem ikväll, tyvärr.Trevlig helg på er.

Maja.

Lite gamla bilder

Kategori: Maja

Joo, jag tänkte att lite gamla bilder kunde muntra upp så här på torsdagen. Beskåda och njut!

Loveli.

Maja.

Ett brustet schema och mina älskade bönder

Kategori: Maja

Hej. Idag var det skola mellan 8 och 13.20 som gällde. Först ut var matte c i 2 timmar. Vi håller på med, för mig, svåra saker så man hinner ju inte räkna så där jätte många tal. Men när jag trodde att jag hade nått botten idag så klarade jag plötsligt ett tal, vilket såklart gjorde mig glad. Geografi next, vi har fått varsin liten stad och med hjälp av endast en kartbok ska man beskriva platsen så mycket man bara kan. Rätt kul tycker jag. Efter geografin var det samhäll, då vi läste om rashygien. Uppgiften var att försöka dra paralleller till dagens samhälle, lite suddiga instruktioner där va. Efter samhällen var det lunch, fiskburgare (=helt okej.) Och sist på schemat: naturkunskap och labb. Det gick väl inte prima ballerina, men man gör ju sitt bästa. På tal om schema så hände det en hemsk sak idag. Mitt schema gick sönder, rätt av på mitten.

Jag visste att det skulle ske, men att det skulle gå såhär fort kom som en chock. Usch, blir lite illa till mods bara jag tänker på det. Haha ;)

När skolan var över var det dags att åka hem. Jag ringde då pappa för att jag ville ha skjuts hem. Men det var inte pappa som svarade utan hans arbetspolare. Av honom fick jag veta att pappa var på konferens, sen så frågade han om han kunde hälsa något till pappa, varpå jag svarade: "Ingen fara, hej då!" Vart kom det ifrån? Jag tror inte ens man säger så i det sammanhanget (ingen fara!?!?) Jaja, det var bara att börja traska hemåt. Så jag gick så fort mina små ben bar mig, vilket inte var så fasligt fort.

Himlen var grå och det blåste rätt mycket, men det regnade inte och vilken tur då att huvudsaken för promenerare är just oregn. När jag hade 100 meter kvar och precis ser huset så ringer såklart pappa och säger att konferensen är slut. Trevligt, kan man ju tycka, men i det läget hjälpte det ju inte mig så mycket. Men jag fick mig en 50 minuters promenad i oregn helt gratis, så va tusan!

När jag hade nått hemmets varma famn så var det plugg som gällde. Jag pluggade projektarbete och kände mig rätt duktig. Efter det var jag inte riktigt lika duktig. Om jag skulle sammanfatta min eftermiddag och kväll med 3 ord så skulle det lyda: Tv, tv och.... tv. Jag kollade på That 70's Show, Förkväll, Halv åtta hos mig och Bonde söker fru. Mysigt? Ja. Duktigt? Nej. Men jag bara måste säga att jag älskar Bonde söker fru. Det är ett så mysigt program tycker jag och ni ska höra hur jag lever mig in i det. ("Va? Vad sa hon?" eller "Skicka hem henne, för tusan, jag hatar henne!" eller "Ja, prata med henne, ni passar ihop!") Hahah, ja jag älskar't och erkänner't. Hihi.

Ta hand om er och jag lovar att ni inte ska få en så här detaljerad beskrivning av min dag på länge nu. Haha.

Maja.

Pizza och savanter

Kategori: Maja

Idag vankas det pizza i Sonnorp, hemlagad. Det ska bli gott.

Idag på psykologin så såg vi på en film om savanter. För er som inte vet vad det är så är det männiksor som är super smarta på någonting, oftast bara på en sak. Det var en kille som fick åka en helikoptertur över Rom på 45 minuter och efter det skulle han rita Rom på ett fem meter långt papper. Alltså, han skulle rita Rom ur minnet, allt han hade att gå på var den 45 minuter långa helikopterturen över staden. Som ni kanske listat ut så klarade han det galant, han hade koll på alla detaljer, tillochmed hur många fönster stora byggnader hade. Helt otroligt! Det var spännande att se faktiskt.

Och för att avsluta detta korta inlägg så vill jag hälsa till Kajsa och Lovisa att jag kollat in hon Amanda på youtube. Jag trodde seriöst att ni överdrev, men det var snarare tvärtom. Herregud, man hoppas ju att människan spelar. (mm ah mm ja mm hi mmm aa.....) Helt galet.

Fortsätt kolla in och ge mig gärna inspiration eller förslag på vad jag kan skriva om, känner att idétorka härjar.

Maja.

Måndag

Kategori: Maja

Känner mig rätt trött. Det har varit en hård dag. Hjärnan har haft fullt upp hela dagen, först skola och sen körkortsteori. Men men, man ska väl känna att man lever, eller hur!? Annars har jag inte så mycket att dela med mig av, jag uppdaterar ju så ofta här numera så ni vet ju vad jag hittat på de senaste dagarna. Det jag känner just nu, som ni kanske inte vet, är att jag längtar till julafton. Nästan som ett litet barn tänker jag på och ser fram emot traditionen och imorgon är det en månad kvar. Nedräkning! En dag ska jag berätta för er hur julafton ser ut för min del. Jag tycker det är lite mysigt det där, att prata om hur man firar jul och höra hur andra har det. Det kan ju vara så olika i olika familjer. Men som sagt, det tar vi en annan gång, så att ni har något att se fram emot! ;)

Vi höres när vi höres!

Maja.

Söndag

Kategori: Maja

Idag har jag varit i Linköping med mamma, pappa och Ellen. Vi var på IKEA och Ikano huset. Jag shoppade som vanligt inte så mycket men jag fick med mig en skjorta, ett par trosor, en kortlek och Vänner säsong 7 hem. Vi åt på Feferoni, där det blev kebab med bröd. Kebab igår och kebab idag, det kan inte vara så nyttigt, men det blev inga pommes idag iallafall. Nu har Ellen och jag sett 3 avsnitt av Vänner och fler kommer det bli, love it.

Imorgon börjar jag 10.10 i missionskyrkan där några klassisar ska guida och sen blir det skola till 15.30. Efter det blir det Moa och som vanligt på måndagar: körkortsteori.

Nu ska jag surfa gärnet på nätet, hehe.

Maja.

Movie movie movie

Kategori: Maja


Hemma efter en kväll med pizza/kebabtallrik och New Moon på bio. Tack för kvällen girls!<3 Jag tyckte bion var bra. Tiden gick fort och jag åt inte alls mycket godis = två tecken på att det var en bra film. Eftersom jag läst böckerna så visste jag ju hur det skulle gå hela tiden, men jag gillade den. Mycket var skrämmande likt så som jag hade tänkt mig det när jag läste. Tummen upp för New Moon alltså, den rekommenderas! Nu har jag godis att svulla imorgon med, tihi.

Nu ska jag läsa mina vanliga bloggar innan jag ska sova.

Hoppas att ni har haft en lika bra lördag som jag har haft.

Maja.

Dagens bilder

Kategori: Maja

Härliga va!? Förlåt oseriösiteten i vissa bilder (nr. 6 och 8), men jag har hört att det inte är bra för hjärtat om man är fööör seriös. Hihi

Maja.

Dagens

Kategori: Maja

Dagens minus och plus
Vi börjar med det negativa:
- Trots att jag själv inte gillar när folk planerar om samma dag, så gjorde jag det idag. Jag kände att jag inte orkade vänta idag, när jag för en gångs skull inte hade tyska och jag kände mig allmänt trött och seg. Dessutom skulle varken Anneli eller Maria äta i skolan. Så, ja, det blev inte trafikskolis med Moa idag, jag kände att jag lika gärna kan göra det en annan dag. Jag är ledsen Moa!

Det positiva:
+ Det är fredag, helg och solen skiner.


Dagens annorlunda händelse
Imorse när jag cyklade till skolan så såg jag en helikopter i luften. När jag sedan kom till fotbollsplanerna nedanför Staffanstorp så hade helikoptern landat på planen. Det var en polishelikopter. På vägen stod en äldre man med sin cykel. När jag cyklade förbi sa han med lite finsk dialekt (tror jag): "Är det bankrån eller?" Var på jag svarade med min bredaste östgötska mitt i farten: "Jag vet inte dö!" Hahah, det var lite halvkul och annorlunda, jag undrar vad polishelikoptern gjorde där!? 

Dagens Ser fram emot: 
Att träffa Kajsa och Lovisa imorgon, pizza och New Moon väntar.

Dagens borden:
Jag borde plugga och städa.

Dagens avslutningsfras:
Ha en jätte bra helg och ta hand om er!

Maja.

Planerare number one

Kategori: Maja

Uppsats var det idag. Jag skrev om ensamhet. Jag tror att det gick bra. Jag hoppas att det gick bra.

Imorgon bitti är det körlektion nr.4 som gäller, just nu ser jag inte alls fram emot det, men så är det ibland.

Imorgon efter skolan ska jag vara i miniaulan, för att få information om rapportskrivning, det kommer förhoppningsvis vara nyttigt och bra.

På fredag slutar jag klockan tolv, men ska nog vänta på Moa som slutar tre. Jag har ändå mycket plugg (projektarbete om kvinnohistoria, historie arbete om berlinmuren, tyska arbete om bröderna Grimm och tyska översättning) så nog kommer jag ha att göra alltid. När Moa har slutat ska vi till trafikskolis och testa vad vi kan efter teorilektion nr.1 som var i måndags.

På lördag ska jag äta pizza och gå på bio (Twilight- New moon) med Kajsa och Lovisa.

Låter det bra? Jag tycker att det känns bra!

Maja.

Lång dag

Kategori: Maja

Ja, det känns som om denna dag har varit ovanligt lång. Känner mig lite sådär, antagligen beroende på vaccineringen igår, armen gör ont och så är nacken och ryggen lite knepig. Men imorgon tänker jag allt vara på topp! Det vankas nämligen uppsatsskrivning i fem timmar. Sen om man sitter kvar hela tiden ut är väl en annan femma, men jag siktar högt och då blir det väl inte att man lämnar salen i första taget. Jag ska ta med mig dricka, clementiner och marabou digestive för att hålla energin uppe, så det kommer nog gå vägen. Ni kan ju hålla en tumme eller två för mig. ;) Innan jag släcker lyset nu ikväll så ska jag läsa lite om vad man ska tänka på när man skriver uppsats och så ska jag försöka läsa lite så jag får inspiration också. Och drömma, såklart, drömma om något riktigt spännande och fint som har med relationer och starka band att göra.

Jag känner för att fota, dock har det varit lite risigt väder för det den senaste tiden, men det kommer väl en vändpunkt när man minst anar det.

Ha det bra hörrni.

Maja.

Måndag

Kategori: Maja

Började skolan klockan tio med vaccinering mot svininfluensan, själva sticket kändes inte nämnvärt, men nu ikväll känns armen lite skum. Var i skolan till halv fyra och sen blev det fika med Moa på stan och efter det körkortsteori på körskolan kl. 17-18.45. Vi är väl medvetna om att vi som 18-åringar är lite efter, men nu är vi på gång! :)

Sammanfattning: En bra och händelserik dag. :)

Ta hand om er mina bloggläsare.

Maja.

My best friend

Kategori: Maja

Min bästa vän har varit här idag.

Vi var duktiga och pluggade:
Plötsligt (efter att "någon" lagt en bit papper i ljuset) så hände en olycka!


Det var coolt först, men sen blev det läskigt på riktigt och det var då kastrullen kom fram.


Jag och Moa

I bakgrunden: ett öppet fönster p.g.a. den stank som eldsvådan orsakade.

Tack för dagen Moa!

Härligt med lite bilder va!?
Tack för alla kommentarer om mitt tal, det värmer verkligen.

Imorgon ska jag plugga lite matte och övningsköra.

Maja.

Puuh som i lättnad

Kategori: Maja

Talet avklarat och det känns mycket bra. Lättnaden som spreds när det äntligen var överstökat var en skön känsla som jag starkt rekomenderar. När det sen hade sjunkit in lite så kom jag ju såklart på saker jag var mindre nöjd med, som t.ex. att jag kunde pratat saktare och kollat upp mer från manuskorten. Men trots allt så är jag nöjd och det känns oerhört skönt att kunna bocka av detta tal från listan. Jag är ju trots allt ingen talare. ;) Och som jag lovade så ska ni nu få ta del av mitt tal:

RELATIONER OCH STARKA BAND
Jag har många relationer, det har ni också. Det kan vara en relation till en mormor, en relation till vaktmästaren på skolan eller till vem som helst. Det kan vara en relation till ditt hem eller till någon annan plats, men det kan lika gärna vara en relation till en sak. Varför inte till en bil eller båt. Jag anser att vi alla har många relationer, bra som dåliga, men vi har inte lika många starka band.

Mitt starkaste band är till min lillasyster, Ellen. (sen visade jag en bild på Ellen och mig från i somras). Det finns många bilder på Ellen och mig men jag tycker att den här bilden är den som visar vår relation allra bäst. Ellen är den person som jag tillbringar mest tid tillsammans med, och så har det alltid varit. Jag har en äldre syster också, som är mer jämnårig med mig egentligen, men trots det så spenderar jag mest tid med Ellen. Kanske är det för att jag är barnslig, jag vet inte. Men Ellen och jag går bättre ihop än vad jag och min ädre syster gör helt enkelt.

Jag har läst artikeln Storasyster eller pseudotvilling från Expressen som handlar om att man har olika egenskaper och personlighet beroende på vem i syskonskaran man är. I den artikeln så står det att yngstabarnet ofta har inställningen att allt ordnar sig och det stämmer verkligen in på Ellen, som är just yngstabarn. Hon oroar sig väldigt sällan för någonting och hon har väldigt dålig koll på saker, t.ex. när vi skulle åka tåg härom veckan så frågade hon hemma: "När går tåget?" Hon fick ett svar, men när vi sedan satt i bilen på väg till tåget så frågade hon igen, "När går tåget?". Att hon har så dålig koll kan få mig, som vill ha koll på allting att bli galen.

I artikeln så stod det också att yngstabarndet ofta är en drömmare och livsnjutare som inte anstränger sig i onödan. Även det stämmer in på Ellen. Livsnjutare som hon är, duschar hon, lääänge. Hittar hon sen en bastu så kan man drömma om att få ut henne därifrån inom en snar framtid.

Och det går inte att räkna hur många filmer Ellen ser under en vecka. Jag, personligen, kanske inte skulle sätta mig framför tv:n och se film efter film om jag inte hade gjort det jag skulle först. Ellen däremot är ofta långt borta i tankarna och hör inte alltid vad man säger åt henne, och hon har en tendens att skjuta upp saker, t.ex. läxor eller duka. Ibland slutar det med att hon gör läxan på morgonen innan skolan och att någon annan får duka inför middagen.

En annan sak som stod i artikeln Storasyster eller pseudotvilling, var att yngstabarn ofta är kreativa. Det stämmer också in på Ellen. Hon gillar att rita, och gör det mycket bra. Hon är också mer intresserad av t.ex. smycken och nagellack än vad jag och min äldre syter är, och det stod i artikeln att den yngsta av tre tjejer brukar vara kvinnligast.

I det mesta så är nog Ellen och jag rätt olika och kanske är det just det som gör att vi passar så bra ihop och har så roligt tillsammans. Som alla andra syskon så bråkar och tjaffsar vi såklart ibland, men det går alltid över lika fort som det började. Jag kan som sagt bli galen på Ellen för att hon har så dålig koll och hennes inställning att allt ordnar sig kan göra så att jag får panik. Att hon ritar fint kan göra mig, som ritar som en kratta, avundsjuk vissa dagar och att hon som yngstabarn inte behöver ta lika mycket ansvar kan också kännas orättvist. Så det är klart att hon är världens jobbigaste ibland.

Men det bästa med alltihop är att det inte spelar någon roll hur mycket jag skäller på henne och hur arg jag är, för oavsett vad så kommer hon vara min lillasyster nästa dag också. Och trots våra olikheter så är hon den jag har starkast band till.

Japp, det var mitt tal. Ledsen att jag inte kunde visa bilden för er, men det beror på att jag sitter i skolan. Det är ju den berömda tyskan jag sitter och väntar på som de flesta andra fredagar. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om ni tycker att jag är lite halvfläpp som skriver mitt tal här, medan de andra slänger det i papperskorgen och förtränger det. Men jag var nervös inför den här uppgiften, och jag är nöjd med resultatet oavsett vilket betyg jag får. Sen får ni tycka vad ni vill.

Tyskan börjar om en timme och tio minuter. Segt. Men samtidigt vill jag inte klaga för mycket, jag menar, egentligen är det ju en otroligt världslig sak det här med väntan. Jag skulle vilja avsluta dagens långa inlägg med att önska er en trevlig helg! :)

Maja.

Tack till er

Kategori: Maja

Jag har inte bloggen med de mesta läsarna, men jag tror allt att jag har de bästa. Tack till er!

Har skrivit klart mitt tal. Dock tar det cirka 3,5 minuter och ska ta 5 så jag kanske måste lägga till några meningar. Men jag är rätt nöjd, är jag fortfarande nöjd imorgon när jag har framfört det så kanske ni kan få läsa mitt manus här på bloggis. Det skulle ni nog gilla, thihi.

Imorgon är det fredag och det känns skööönt. Planerat inför helgen är att Moa kommer hit på lördag, me like.

Take care.

Maja.

Kyrka och bönder

Kategori: Maja

Hemma. Har varit i skolan först som vanligt, men sen hände något lite ovanligt. Jag, Anneli och Maria begav oss till Ask kyrka. Varför undrar säkert ni och då svarar jag artigt: Jo, förstår du, att vi har en uppgift i religionen att vi ska guida klassen i en kyrka. Vi ska prata om kyrkans historia och om symboler och sånt som finns i kyrkan. Vi trodde nog att det skulle bli en svår uppgfift, men jag tror vi hade tur med våran kyrka, för det fanns massor. Mycket fina målningar och mycket att peka på och berätta om. Så det där ska nog gå galant. Det svåraste blir att få in hela klassen i kyrkan, som är väääldigt liten. Men fin!

En bild på Ask kyrka bara för att det varit lite (läs:väldigt) dåligt med bilder den senaste tiden:Det som gäller nu är såklart plugg, det är bl.a. naturkunskap som gäller då det är prov imorgon.

Ikväll klockan åtta är onsdagens höjdpunkt, Bonde söker fru!

Maja.

Studiedag

Kategori: Maja

Denna dag är en studiedag. Ledigt från skolan, men tanken är att man ska studera. Jag har studerat en del, men har nu tagit en paus. Fast jag funderar hela tiden på studierna. På fredag är det svenska nationella muntligt tal som gäller. Ämnet är relationer och starka band och man har fått ett häfte med bilder och texter. Man ska ha med två verk (bild+bild, text+bild, text+text) i sitt tal, men ska alltså presentera dessa och på ett snyggt sätt försöka väva in de i sitt tal. Man kan egentligen prata om precis vad som helst, jag menar, vad hör inte till relationer och starka band!? Det borde vara lätt, men det går inte bra för mig. Jag vet inte vad jag ska tala om. Jag hade en tanke först som kändes rätt bra, men jag började tvivla och nu råder idétorka... Hoppas jag knäcker denna hårda nöt snart!

Ha en bra dag!

Maja.

I scream, you scream, everybody scream for icecream

Kategori: Maja

Hallå där
Mor och far har fortfarande inte kommit hem från Växjö, jag börjar tro att de inte vill komma hem... haha ;)

Plans for tomorrow:
Skola 10.10-15.30
Fika med Moa
Körkortsteori på körskolan
Plugga

Studiedag på tisdag, skööönt.

Nu kom föräldrarna hem!

Fortsätt läsa min blogg kompisar!

Maja.

Gomorron, gomorron

Kategori: Maja

Nu är det lördags morgon, det gillar jag. Fast bäst av alla dagar och tider gillar jag fredags kvällar, då har man heela helgen framför sig. Idag ska mamma och pappa åka till Växjö, Lisa ska tävla imorgon. Så idag och imorgon blir det bara Ellen och jag. Och med tanke på att varken mamma eller pappa läser detta så vågar jag säga att det ska bli skönt, Ellen och jag ska svulla onyttigheter! Haha ;) Men så måste vi ju ta in hästarna och ge de käk ikväll med och ta ut de imorgon, som tur är räcker det med att gå upp klockan åtta imorgon (det känns bättre än kl. 6 iallafall)

Annars kanske jag måste plugga idag. Känns som om man pluggat rätt mycket ett tag, men läxhögen verkar inte krympa det minsta. Det tar vi tag i idag! Sen känner jag för att fotografera också, vi får se om vädret tillåter...

Ha det jätte bra.

Maja.

Tell me

Kategori: Maja

Varför letar jag efter ditt namn i listan

När jag vet att jag kommer hitta det

Ett namn

Ett namn utan betydelse

 

Maja.

Torsdag

Kategori: Maja

Hej. Snön virvlar utanför mitt fönster och jag funderar på vad jag tycker om det. Fördelar: Det är ju rätt fint och mysigt. Det får mig att tänka på julen. Nackdelar: Man blir oerhört blöt och man måste ha på sig så mycket. Det är också läskigare att köra bil, men så länge det inte är halt är väl det ok.  

Idag hade jag min tredje körlektion. Jag var som vanligt oerhört nervös innan, men det gick bra sen. Lättnaden efter körlektionen är vääldigt behaglig, då släpper nervositeten och jag tänker: "Det här var väl inte så farligt ändå!" Men lika *** är jag lika nervös nästa gång, och lika *** släpper det när jag har kört klart även nästa gång. Men men, när man är nervös känner man att man lever och det är bra, har jag hört. Jag körde innan skolan började så efter körlektionen traskade jag till skolan (blev blöt), där jag hade samhäll där jag lyssnade på debatter och sen var det lunch och sist hade jag lite projektarbeteshandledarträff (hm, långt ord det där...) och sen slutade jag, men då satt jag kvar och jobbade en stund, men nu är jag hemma. Pappa skjutsade mig, han är snäll han! :)

Imorgon har jag en lektion(!!) Tyska. 14.40-15.30. Innan det måste jag hitta en tysk artikel om något som är aktuellt i Tyskland nu, det kan vara vad som helst, en brand, en film, någon person, what ever. Den artikeln ska jag återberätta imorgon på lektionen. Sen blir det helg. Tjoflöjt!

Maja.

Home

Kategori: Maja

God morgon. Är nu hemma efter en sällsynt kort skoldag (50 min), tuggummit som jag tog innan jag åkte hemifrån hann knappt bli smaklöst. Det är då man vet att skoldagen är kort, haha. ;)

Nu är det tid för plugg egentligen, men först tänkte jag tipsa om en bra film som vi kollade på i Växjö:

Poster Freedom Writers (2007)

Den heter Freedom Writers och handlar om en klass. Eleverna i klassen kommer från hårt utsatta områden i Long Beach, Kalifornien och i deras vardag ingår ingredienser som gängvåld, kriminalitet, familjemisshandel och droger. Erin Gruwell är är klassen lärare, hon är ung och nyutbildad lärare och börjar kämpa med klassens alla individer. Hon får hårt motstånd under sitt arbete, både av eleverna och andra lärare, men hon låter sig inte rubbas hur tufft det än är.

Jag tycker att detta var en mycket bra film som jag starkt rekommenderar. Det är spännande att höra elevernas personliga historier och se hur de utvecklas genom filmen. Freedom Writers är en stark film som jag tycker att ni ska se om ni får chansen!


Nej, man kanske skulle ta tag i pluggandet.

Maja.

Måndag och kväll

Kategori: Maja

Har just sett på Systar i jeans och självklart gråtit en skvätt, eller två. That's me.

Har bara en lektion imorgon. Tyska mellan 8-8.50. Skönt med en lektion. Inte lika skönt att det är klockan åtta på morgonen men man borde verkligen inte klaga. Annars är det rätt mycket i skolan nu, det känns som om det är något på g i alla ämnen. Så man vet ju vad man har att göra imorgon när man är ledig efter 8.50 iallafall. Yey. Eller nått.

Ta hand om er så kommer ett mer positivt inlägg snart.

Maja.