majjaeriksson

Ta vara på det du har när du har det

Kategori: Maja

I tisdags morse träffade mamma på våran lilla kisse Elvis. Men sen när vi gick ut till stallet under dagen så var han inte där. Vi gick omkring och ropade och tjoade på honom, men ingen Elvis kom fram. När kvällen kom och många tårar hade fällts så förstod vi, ingen mer Elvis, antagligen har räven tagit honom, tänkte vi. Jag gick ut till stallet, det var sent, men jag kunde inte riktigt greppa att Elvis var borta, att jag aldrig skulle få se honom mer, aldrig höra hans ständigt spinnande. Jag gick in i stallet, såg hans tomma korg, hans orörda kudde, tårarna rann ner för mina kinder, vår älskling var försvunnen. Natten gick, vissa sov, andra kunde inte. På onsdagen väckte Lisa mig och sa att de inte hade sett Elvis den morgonen heller. Man försökte acceptera, försökte förstå, för vad kan man göra liksom!? Eftermiddagen kom. En bil svänger ner vid vårt hus, Lisa säger att det är grannen. "Det är katten", säger jag. "De kommer med katten." Världen står stilla fram till att kvinnan som kommer fram till oss säger: "Jag har fått en extra katt." Känslan som infann sig i mitt hjärta då kan inte beskrivas med ord. De visade ett kort i kameran, Lisa kollade på det, trodde att det var Elvis, men var inte säker, såg inte riktigt. "Men vi åker och hämtar honom", sa grannen. Och så åkte de iväg, bara några hus bort, men det kändes som en evighet innan de kom tillbaka. Och visst var det Elvis de hade med sig, visst var det vår älskade lilla kurrande katt. Just i den stunden kändes det som en dröm, men nu vet jag, nu förstår jag, han är tillbaka, tillbaka för att stanna.

Kom ihåg detta och ta vara på det du har när du har det, för en dag finns det inte kvar vid din sida längre.


Hemma, hemma för att stanna<3

Maja.

It's me

Kategori: Maja

Halloj. Nyss kom jag och tänka på hur mycket jag har bloggat i juni, det är ett par inlägg alltså, men jag gillar't! Jag kan ibland tycka att det känns lite onödigt när man inte har något vettigt alls att berätta, men vissa bloggare publicerar ju 3 inlägg per dag. Riktigt så långt har jag inte kommit än dock, och jag vill lugnt meddela att jag inte siktar dit heller.

Igår var en härlig dag. Jag och syrrorna mina cyklade in till stan och mormor och morfar. Ellen på en normal cykel och Lisa och jag på tandemcykeln. Väl framme vid vårt mål lånade vi mormors skrivare och skrev ut massor med fina foton. Jag fick även ett album av mormor där jag nu har satt in kort. Så nu närmast blir det att använda kameran på midsommar och i Spanien och sen åker det in i albumet. Minnen är bra fint alltså!

Bjuder på lite härliga djurbilder här under, kolla och njut!

     Fina katten Elvis!<3

  Fina katten Bus och fina kaninen Viggo<3

 Elvis uppe på kaninen Pelles bur!<3


Det får räcka för nu, jag får ge hästarna rättvisa en annan dag. Vill du se bilderna i större format?:)

Ha en bra dag.

Maja.

Jag vill bara säga tack...

Kategori: Maja

...till fina kommentarer av fina läsare. Jag har inte många läsare, men de jag har är de bästa.

...till två underbara vänner med namnen Kajsa och Lovisa för denna härliga dag. Ni är guld värda.

så TACK!

Maja.

En vecka kvar till Spanien!

Kategori: Maja

Idag har jag sytt nya gardiner till mitt rum. Det blev fint, trots att jag är sämst på att sy.
Jag: "Jag är inte född till att sy."
Mamma: "Nej."
Det är fakta liksom.

Nu håller jag på att göra så att jag blir medlem på fujidirekt.se så att vi kan framkalla kort. Jag har tänkt att jag ska köpa ett nytt album där jag ska sätta in bilder från 2008 och från i år. Känner mig riktigt laddad inför det.

Ikväll ska Ellen och jag på bio, vi ska se 17 again. :)

Imorron ska jag träffa Kajsa och Lollo. :)

Maja.

Sommarlov

Kategori: Maja

Det var när vi, Moa, jag och Ellen, satt och såg på Super-Nanny som Ellen kläckte ur sig den brillianta kommentaren: "Jag vill ha stekt ägg, stekt ägg vore gott."
Hahahahah

Snart ska Moa och jag cykla till stan och kolla in studenterna :)

Hej då.

Look like we made it

Kategori: Maja

Vinden fläktade, solen som tittade fram bakom molnen värmde och i alla människor jag mötte såg jag glädjen. Allt var inte perfekt, jag tror aldrig att det är det, helt perfekt. Men plötsligt var alla problem, allt grubbel som bortblåst. Jag ville bara sträcka mina armar rätt ut, jag ville bara sjunga och skratta.


Imorron vid cirka 11 börjar sommarlovet.

Maja.

Yeah

Kategori: Maja

och hoppsan, jag fick nästan ett utbrott på mig själv imorse ser jag, haha. ;)

Men jag har p.g.a det lyckats åstadkomma lite idag. Gått promenad i nästan en timme, rullat och stekt köttbullar, sms:at med vänner, hållt humöret uppe OCH städat. Här under ska ni nu få njuta av fyra bilder. Mitt rum före och efter städning och mitt badrum före och efter städning, *stolt*.  Håll till godo.

 

 

Jo, men jag är rätt nöjd faktiskt. Och det bör väl tilläggas att jag hade huvudvärk när jag äntligen var klar. ;)

Maja.

Förändring, ja tack!

Kategori: Maja

Jag måste ta tag i det här, livet alltså. Jag måste hitta en mening. Jag måste engagera mig i det som kallas Mitt Liv. Jag måste aktivera mig.

Nyss när jag satte mig här vid datorn och kollade på bilddagboken och lite bloggar så kände jag det, en förändring måste ske, och det snarast! Jag har fastnat, de flesta dagar gör jag inget vettigt alls, oftast gör jag ingenting över huvudtaget, så kan vi inte ha det! Måste ta mig i kragen, måste sparka mig själv där bak, måste göra något! Det behöver inte vara någon jorden-runt- resa, det behöver inte ens vara en liten helgtripp till en närliggande ort. Det räcker med att städa mitt kaotiska rum + badrum, ta en promenad, hjälpa till i huset + stallet, cykla en runda, kanske göra en packlista till Spanien (13 dagar kvar), hålla mig borta från datorn, skicka lite sms till härliga vänner. Men en sak är säker, en förändring behövs, och det nu! Jag börjar sakta men säkert med att städa, så att man slipper följa gångarna av kläder i mitt rum!

Maja.

5 juni

Kategori: Maja

18 år, 1 månad,  3 veckor och 2 dagar. Mitt liv, så här långt. 

Jag tänker på hur många människor det är som har varit delaktiga i mitt liv. Som har traskat där bredvid och på något sett påverkat och format mig till den jag är idag. Jag tror att alla männsikor jag har mött har lämnat kvar något hos mig, har gett ett intryck, lämnat ett avtryck. Oavsett vad som lämnats här hos mig så tror jag att det har påverkat mig. Allt som jag fått och gett genom åren har format mig, min personlighet och min syn på livet och möten med andra människor kommer påverka mitt liv till den dagen då mitt liv är över.Maja.Helg

Kategori: Maja

Nej kanske ni tänker, man får helg på fredagen. Men nej säger jag, för jag har inga lektioner imorron. Och nu har jag slutat för dagen. Var bara tvungen att samla lite krafter här i mediateket innan jag cyklar hemåt. Det är jobbigt att cykla när det blåser, säger jag, med risk för att låta väääldigt lat, vilket jag iochförsig är.

Fick ett sms från Anneli nyss, hon är nämligen i Tunisien. Hon hade det bra skrev hon. Skulle gå och bada och sola den lyckosten. ;) Men kul att höra att hon har det bra. :)

Måndag och tisdag kvar i skolan, sen avslutning onsdag och därmed trevlig sommar! Jag tror sommaren -09 kommer bli en riktigt bra sommar. Sommaren -07 toppar min lista hitills men jag känner på mig att denna sommar kommer gasa och tuta om med hästlängder!

Maja.

Ingen sörjer när du dör

Kategori: Maja

Idag när jag kom ut på Charlottenborgsbron såg jag att bron över kanalen var öppen och då tänkte jag: "Jaså, idag får jag se en båt trots allt." Men icke, idag tvättade de under bron, japp, personligen tycker jag det låter rätt onödigt, men det gjorde de iallafall. Så även idag fick jag stå där vid en broöppning utan att se en båt.

Efter skolan blev det Linköping med mamma, Ellen, Lisa och Matheus. Jag shoppade en väska, en plånbok och godis. :)

Maja.

Don't hate the player, hate the game

Kategori: Maja

Idag hände en lite småskum grej på vägen till skolan. Jag cyklade precis som jag oftast gör och när jag kom till bron över kanalen såg jag att det blinkade och så fälldes bommarna ner. Jag tänkte då som man ofta gör i den situationen:
"Typiskt, broöppning, hoppas jag hinner i tid ändå." Jag stod där med min cykel och väntade på att bron skulle öppnas och att några båtar skulle segla förbi. Jag väntade och väntade, men inget hände. En man kom, låste upp ett litet skåp och grejade lite där vilket resulterade i att bommarna åkte upp och jag kunde sätta mig på cykeln och ta mig över bron, utan at ha sett en enda båt. Skumt var det.

Maja.

Seriöst

Kategori: Maja

Det blev ingen lektion halv tolv heller, tyskaläraren (som man träffade på 5 minuter senare när alla hade gått) hade kollat på torsdagens schema där vi börjar halv ett, så ingen tyska. Då var det 2 timmar till idrotten skulle börja, så Maria och jag gick och fråga om vi kunde skippa idrotten och det fick vi tack och lov. Herregud vilken dag. Man kan lugnt säga att jag ställlde klockan på sex i onödan. Bättre lycka nästa gång som man säger...

Nu är jag hemma iallafall, efter en svettig cykeltur.

Maja.  

I skolan

Kategori: Maja

Sitter i skolan. Var här åtta men så visar det sig att vi börjar halv tolv, gah, va jobbigt. Maria och jag gick då in till stan, till tandläkarn där vi hämtade nya gummisnoddar, och så traskade vi tillbaka och nu är vi här igen. Tur att jag har saker att plugga med iaf, så jag kan göra något för att få tiden att gå.

I lördags och igår övningskörde jag med pappa, det gick bra. Jag börjar få in snitsen nu, tror jag.

Det var allt för nu.

Maja.