majjaeriksson

En bulle på Boren

Kategori: Maja

Igårkväll blev det en liten tur på Boren. Vilken fin sommar vi har och vilken tur att dagarna är långa.
 
 
Vi hade med oss bullfika.
 
Och fiskade förstås. Och när vi börjat ta sikte på bryggan ja då började det nappa. En glad mupp och en liten fisk:
 
Sen fixade vi med att få fast båten, till tonerna av en vattenskidare och hans båt. Ser ni?
 
Och sen tog jag ett snabbdopp i tjugoengradigt vatten innan vi åkte hemåt.
 
Idag ska jag hänga på museet precis som igår och imorgon. Tur att dagen är lång och kvällen förhoppningsvis fin. :)
 
Maja.

Ledig dag och ny inredning

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag har haft en bra ledig dag. Jag kickstartade dagen med storstädning - diskberg, dammråttor och växter blev omhändertagna och även fast det till en början inte kändes så inspirerande så är det ju såå värt det när det är överstökat sen.
 
Efter lunch hämtade jag upp lillasystern och på vägen hem till landet hämtade vi upp ett efterlängtat paket med tyg som äntligen kommit! Jag beställde tyg till vardagsrumsgardiner för över en månad sedan, men på grund av att leverantören hade sommarstängt dröjde det mycket längre än planerat innan jag fick hem det... Men nu äntligen! Och det var nog allt ännu lite finare än jag hade föreställt mig.
 
På landet blev det blåbärspajfika!
 
Innan mamma och jag gav oss ut på östgötaslätten för ett loppisbesök.
 
Vi åkte till Antikea/Nostalgistallet som ligger strax utanför Fornåsa = Ett personligt favoritloppis.
 
Idag blev det dock inget fynd för min del, men det var som vanligt kul att kika runt. Mycket fina saker!
 
Sen blev det lite mer landethäng. Bland annat med chillarn nedan.
 
Innan jag lämnade det fina tyget i mammans händer för att åka och handla mat och sånt och sen åka hem till stan. Jag tänkte nu visa er några nya ting här hemifrån. I köket har vi nyligen blivit med gardin. Mamma hittade ett fint orange tyg till oss och det passar riktigt fint i köket! :)
 
Mattan som jag köpt på IKEA har ni fått en glimt av tidigare, men jag ville vänta in ett vardagsrumsbord innan jag visade er lite mer. I söndags när vi var hos kusinerna i Askersund fick vi med oss ett vardagsrumsbord hem. Mormor och morfar hade det när mamma och moster var små, det står till och med deras telefonnummer på undersidan. ;) En annan bra grej är att man kan fälla upp bordet och göra det större om man ska få gäster. Så det passar ju bra när det blir inflyttningsfika för släkten nästa helg! :)
 
Det är så kul att skapa vårt hem och jag ser mycket fram emot att få upp gardinerna i vardagsrummet! :)
 
Nu ska jag alldeles strax ge mig på att göra en ceasarsallad till Philip kommer hem vid åtta. Och sen ska jag njuta av sommarkvällen. :) Trevlig helg!
 
Maja.

Ett litet hej

Kategori: Maja

 
Tänk va. Jag överlevde att jobba elva dagar i sträck. Visst, det är inte världens mest påfrestande jobb att vara museivärd och biblioteksassistent och jag har inte jobbat åtta timmar alla elva dagar, men jag har haft någonstans där jag måste vara, jag har varit där och jag har fasenimej gjort det bra. Nu tar jag en välförtjänt ledig dag imorgon. ;)
 
Jag känner att pressen på den lediga dagen är påtaglig, men jag försöker trycka undan den känslan. Jag ska göra det jag känner och vad det är får jag se imorgon. Det behövs efter så många dagar med bestämda tider, vardagslunk och serviceanda. Imorgon ska jag bara tänka på mig själv. Och kanske visa er lite ny inredning. Fast jag lovar inget. Jag måste se hur jag känner imorgon.
 
Nu känner jag för att ligga platt.
 
Maja.

21 juli 2016

Kategori: Maja

Jag började med att komponera en rubrik som skulle sammanfatta min dag, men det var svårt att få till det, kanske för att jag har haft ganska mycket för mig idag.
 
Imorse vaknade jag i färgklicken nedan och insåg än en gång att vi nog borde lägga över det vita överkastet när vi får gäster. ;)
 
Efter att ha vikt tvätt och slängt in smutsig åt jag frukost. En rostad macka med ost och kiwimarmelad, yoghurt med något crunchy och kiwi och så ett glas blåbärssoppa. Framför Nyhetsmorgon.
 
Efter lite mer tvättfix och lite mer Nyhetsmorgonglutt cyklade jag i kanske två minuter till museet. Fuskar dock med att lägga upp en bild som togs igår. Förlåt.
 
Och så hängde jag på museet från kanske 10.40-16.03. Det kom lite besökare trots att det kanske inte var något museiväder och det blev en bra dag. Hemma igen blev det bikini på och en glass på balkongen. Har det varit trettio grader idag tro?
 
Och lite efter det packade Philip och jag ner lite förnödenheter som engångsgrill, kylklampar och ketchup och sen åkte vi till Tokanäset och paddlade. Vi har varit riktigt duktiga på att ta vara på sommarkvällarna den senaste tiden.
 
Vi paddlade till "andra sidan" där jag tog ett dopp och så grillade vi hamburgare.
 
Och efter att vi hade haft det rätt gött paddlade vi till första sidan igen.
 
Eller ja, vissa paddlade iallafall... ;)
 
Så bra middag - både vad gäller location, smak, väder och sällskap.<3
 
När vi kom hem för ett tag sen köttade vi lite städning och nu ska vi se klart en film som vi inte såg klart igår. Imorgon väntar biblioteksjobb!
 
Maja.

Fint från helgen

Kategori: Maja

Det är kanske årets skönaste dag där ute och jag sitter vid datorn. Jag kände för det bara. Jag var faktiskt ute nyss och jag ska nog ut sen igen, men nu ville jag skriva några rader. Jag var på dop i helgen. I Dalarna. Det var fint det. Tack Freja och John för att jag fick komma på Tuva Astrid Ingas fina dop! :)
 
Det var i Sundborn kyrka som var en hima fin en.
 
Och det känns fint att vara ett tumlöv på Tuvas träd.
 
Ett besök vid gruvan blev det också.
 
Och gos med Verakompisen såklart! (Jaa, jag är larvigt stolt över att hon gillar ballongen, och jag blev såå glad när jag såg att Tuva även hade sin ballong på sin vagn :))
 
Det var en fin helg. Tack alla inblandade för det! :)
 
Maja.

Promenaddejt och 22-fika

Kategori: Maja

När jag skriver det här sitter jag vid skrivbordet. Ljusslingan är tänd. Balkongdörren är öppen. Tekoppen står redo bredvid mig. Halvtom. Eller halvfull.
 
Vid lunchtid, när jag var på jobbet, fick jag ett sms av Philip. Han frågade om jag ville boka in en promenaddejt med honom ikväll efter middagen. Gulligt, eftersom vi ju liksom bor ihop. Jag tackade ja förstås och en promenaddejt blev det. Vi lyssnade på fågelkvitter, såg en hare och ett rådjur, kollade på fiskar på kyrkogården och plockade vildhallon. Som vi gjorde paj av. En himla fin kväll i sin enkelhet. Mitt emellan våra jobbdagar. Bildbevis? Kommer här!
 
 
 
 
 
 
Maja.

Mer materiella ting och mer färg

Kategori: Maja

Jag hoppas att ni känner mig så väl så att ni vet att jag hellre är ute i naturen än i ett köpcentrum. Påminner er om det innan jag visar vad jag har köpt idag.
 
En tetrislampa till "Philips" rum. Man kan placera bitarna hur man vill och ja, den är cool tycker vi.
 
En randig matta från IKEA. Ni ska få se lite mer i sin helhet när jag har hittat ett träigt vardagsrumsbord.
 
Och en apelsinväska som jag föll lite för inne på TGR.
 
Annars har jag återsett Linköpingsbibblan för första gången på ganska länge idag. Jag hade dubbelpass 10-13+13-16 och det var kul och gick bra och fanns mycket nytta att göra. Imorgon väntar en längre dag med pass 10-13, lite lunch och bokuppsättning och sen pass 16-19+. Heja heja!
 
Maja.

Uppdatering: Läget hemma

Kategori: Maja

Godkväll!
 
Jag tänkte att det var dags att uppdatera er lite om hur det ser ut här hemma i lägenheten. Det är kul när det mesta är på plats och man liksom småfixar och provar sig fram och mer och mer får till det. Även fast man ju aldrig behöver känna sig helt klar.
 
Fast vi mjukstartar med två syner som man möts av redan innan man kommer in. Blommor som pryder husväggen.
 
 
Nu går vi in.
 
I skrivbordshörnan har en ljusslinga fått flytta in.
 
Och bokhyllan har fått en liten ny touch med en tavla från Philips pojkrum högst upp.
 
Idag fick jag en duk av mamma. Hon hade hittat den på Återvinningen och tänkt att den skulle bli häftig hemma hos oss, och det tycker jag nog allt att den blev!

Imorgon ska jag nog köpa en matta. :)
 
Maja.

Bondebacka, bebisar och ballong

Kategori: Maja

 
Efter att ha börjat sommaren ganska soft så väntar nu lite mer jobb. Idag jobbade jag museet och hade en bra dag - hela 34 besökare kom trots det fina vädret och jag sålde glass och lite annat och allt gick fint. Även imorgon och på måndag är det museijobb som väntar och sen biblioteksjobb tisdag-fredag. Sen kommer helgen spenderas i Dalarna tack vare dop! Och på tal om det: Igår fick jag äntligen träffa lilla Tuva (Freja och Johns lilla goding). Och Tuva och Vera fick träffa varandra för första gången, vilket antagligen var större för oss som stod runt om, men jag tyckte nog att det sa kompisklick direkt. ;)
 
Och nu kan jag också avslöja vad det var för litet virkprojekt jag satte igång med häromdagen, om någon har suttit på (virk)nålar. Jag gjorde en liten luftballong till Tuva. Jag har ju gjort både en mobil och en vagnballong till Vera och hon verkar tycka om dem så jag tänkte att Tuva också kunde få en. Hon verkade bli glad hon med.
 
Jag kanske borde lära mig att virka något annat snart. ;)
 
Maja.

Maja och andungarna

Kategori: Maja

Det känns som att det har varit lite dåligt med sånt där riktigt livsnjuteri på senaste tiden, men idag sköt den mätaren i höjden. Hängde med några fjuniga kompisar och var bara där och då.
 
 
 
 
 
 
 
Maja.

Jobb, ledigt, glass och virkning

Kategori: Maja

Jag ökar jobbandet lite successivt så här i juli. Förra veckan var jag ju helledig, denna vecka jobbar jag tre dagar (igår och i helgen), nästa vecka jobbar jag fem dagar och veckan efter det hela sju dagar.
 
Igår jobbade jag på museet och lämnade den fina vyn nedan bakom mig när jag gick hem. Det känns fortfarande lite underligt att gå hem i en annan riktning än tidigare. Den nya hemvägen är finare och plattare.
 
Igårkväll åkte jag och Philip ut till Råssnäs och tog en promenad. Upptäckte först idag hur fint det hade fastnat på bild.
 
Idag började dagen med att jag åt en vitaminrik frukost med samma Philip som inte känt sig helt kry i dagarna. *skickar friska tankar till jobbande sambo*
 
Efter diskberg och dusch läste jag ut en bok på balkongen.
 
Sen la jag ner boken i en skrynklig tygkasse och promenerade till bibblan med den. Med Tom Malmquists sommarprat i öronen. Han har skrivit boken I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv som jag tyckte var "Otroligt otroligt sorglig. Och läsvärd." (vem tusan citerar sig själv? jo, en som bloggar). Sommarpratet var fint!
 
Under stadspromenaden fick jag en plötslig virkidé så jag blev tvungen att åka till landet och låna lite garn av mamma.
 
Sen åkte jag hem igen och började virka. Bara lite innan det blev glasspaus dock. ;)
 
Och så lite till innan det blev bloggpaus.
 
Ni får se i slutet av veckan. ;) Nu ska jag återgå till handarbetet.
 
Maja.

Fint hemma

Kategori: Maja

Idag har mamma och pappa varit här och hjälpt oss att skruva upp saker på väggarna. Vi har fått det riktigt fint!
 
Skrivbordshörnan blev precis som jag hade tänkt med stringhyllan och växtaffischerna.
 
Och det fina påfågeltyget som jag köpte på loppis i våras har vi häftat på en skiva och även det har kommit upp på väggen idag. Omedvetet hade jag matchat lamporna med tyget. :)
 
Har jag nämnt att vi har rabarber vid husknuten? Det har vi iallafall och idag blev det en paj! Bredvid en liten blombukett som vi fick av mamma.
 
Lampan i köket har också kommit upp.
 
Och ännu en stringhylla. I sovrummet. Och vita fluffiga gardiner. Som sockervadd nästan. Det känns mjukt i sovrummet nu.
 
Idag känner jag verkligen att vårat hem har blivit vårat hem. Det mesta är på plats och jag är nöjd med hur allting ser ut. Det vi väntar på är vardagsrumsgardinerna och så behöver vi en matta till vardagsrummet, köksgardiner och sänglampor. Jag tror att det är det största sådär, men jag tycker ändå att vi har fixat allt rätt fort. Och himla fint. :)
 
Maja.

Första juli

Kategori: Maja

Första juli tvåtusensexton har varit en fin dag hos mig.
 
Frullen den åts i sängen. Man börjar ju vänja sig vid att ha en stor och skön säng och inser liksom att där kan det vara mysigt att hänga lite.
 
Efter frukost fixade Philip och jag med lite diverse, som det känns som att vi gjort i evigheter nu. Och så handlade vi lite och sen hämtade vi upp Moa vid stationen! Philip släppte av oss på stan och vi åt lunch på Ströget.
 
Sen promenerade vi hem till läggan där Moa fick sig en liten husesyn och sen bokade vi in en helg när jag ska få gå på husesyn hos henne - första helgen i september. :)
 
Moa fick också hjälpa mig att måla en spegel som jag hoppas kommer upp på en vägg nära mig på söndag kanske.
 
Sen åkte vi en sväng till Återvinningen där Moa köpte en liten blomkruka och jag en liten godisskål som jag fyllde med nyttigt godis när jag kom hem. Älskar att det finns vinbär vid husknuten!
 
Jag chillade loss i soffan ett ganska bra slag innan jag kände att hjärnan hade syrebrist, då gick jag ut en sväng.
 
När jag kom in började jag med middagen -fisk, spenat och potäter - som jag åt tillsammans med min sambo när han kom hem från jobbet och nyss spelade vi Geni och han vann, fast på slutet blev han nervös för jag kom nästan ifatt och om.
 
Trevlig helg!
 
Maja.