majjaeriksson

Sommarprat jag lyssnat på

Kategori: Maja

(null)

Hej! Hur går det för dig med sommarpraten? Har du lyssnat på något, många, alla eller inget alls? Jag har lyssnat på en hel del. Eftersom det kommer ett nytt varje dag är det ju en utmaning att hinna med alla, men jag ger mig själv godkänt så här långt och kommer nog gå tillbaka för att lyssna på några jag har hoppat över.

Hittills ser min lista ut så här:


Fares Fares☑️

Grynet Molvig

Isabella Löwengrip☑️

Anders Hansen☑️

Stina Wollter☑️

Magnus Ranstorp☑️

Tony Irving☑️

Jonas Hassen Khemiri☑️

Nicklas Lidström

Caroline Farberger☑️

Anne Ramberg

Erik Niva☑️

Kodjo Akolor

Carin Rodebjer

Isabelle Gulldén☑️

Jonas Gardell

Hamid Zafar☑️

Carina Bergfeldt☑️

Sven-David Sandström

Anne Sverdrup-Thygeson☑️

Joakim Lundell☑️

Emma Frans☑️

Leif Östling

John Lundvik

Björn Runge☑️


(null)


Tre favoriter:


- Stina Wollter. Ett hyllat sommarprat och jag hänger på och håller med. Otroligt gripande om Maja, ett barn som har cancer och om deras relation, Majas och Stinas. Jag grät där jag låg vid adriatiska havet.


- Jonas Hassen Khemiri. Om rädsla, skrivande och relationer. Jag gillade hans sätt att berätta och att pratet hade en tydlig röd tråd samtidigt som det innehöll så mycket. Blev både sorgsen och skrattade till någon gång, minns jag.


- Hamid Zafar. Blev en favorit hos mig för att det inspirerade och gjorde mig stolt över mitt yrkesval. Han hyllar nämligen bland annat bibliotek;


"Jag tror inte att man nog kan betona värdet av biblioteken, som en plats där alla är välkomna, en plats för stillhet och kunskap. Och det är helt gratis."


"Det är så viktigt med bra bibliotekarier, inte minst på skolbiblioteken, som kan fånga upp elever och barn, stimulera läslusten och lotsa vidare in i berättelserna och böckernas värld"


(null)


Två överraskningar:


- Joakim Lundell. Seriöst och fint berättat om ett liv som innehållit mycket oseriöst och ofint. Viktig historia om att leva med diagnoser och ett bevis på att man faktiskt kan förändras och inte alltid behöver vara den man en gång var.


- Anne Sverdrup-Thygeson. Om insekter. Så befriande att höra ett prat som inte handlar om prataren själv. Och inte ens om några andra människor. Det är istället en uppmaning om att prata fint om insekter och att sprida kunskap om hur viktiga de är för oss och vår värld. Man gillar ju att lära sig underlig fakta, som om fantastiska egenskaper hos småkryp till exempel. Och man gillar ju norska.


Maja.

Kommentarer

  • Mormor säger:

    Har lyssnat på alla!
    Har samma favoriter som du, men även Jonas Gardell var bra. Carina Bergfeldt också en favorit👍En som var bättre än jag trott var Tony Irving👏🏻
    Men egentligen har ju alla en historia att förmedla som är angelägen🤗

    2019-07-17 | 20:45:51

Kommentera inlägget här: