majjaeriksson

framtid

Kategori: Maja

Hej bloggis. Idag är det lördag. Jag gillar lördagar. Fast nuförtiden när jag inte går i skolan 5 dagar i veckan känns inte helgen lika speciell. Jag är ju ledig så många dagar. Det är bra. Men ibland är det fruktansvärt tråkigt och segt. Jag läser ju svenska nu, det hoppas jag att ni har förstått. Den kursen slutar efter jul. Jag har sökt två kurser till vårterminen; Medie- och kommunikationsvetenskap A och såhär står det om kursen:
"Efter avslutad kurs har du kunskaper om mediernas framväxt, utbredning och inflytande. Mediehistoria är ett viktigt inslag där utvecklingen av tryck- och skrivkonsten, film, radio, tv, press och nya medier står i fokus. Du skaffar dig insikter om hur medierna smälter in i varandra, hur nya journalistiska former uppkommer, hur nöjes- och upplevelseindustrin utvecklas och hur det nya medielandskapet påverkar våra vanor. Du inhämtar kunskaper om olika kommunikationsteoretiska och estetiska perspektiv på medier. Efter avslutad kurs ska du med ett vetenskapligt förhållningssätt kunna genomföra kritiska analyser av medier och kommunikation."

Jag tycker att den låter intressant. Eftersom jag kanske funderar på att bli fotograf så kan det ju vara bra att komma i närheten av området lite.

Det här är det andra kursen jag sökt; Litteraturvetenskap A och såhär står det om den:
"Här övar du först upp förmågan att analysera och förstå skönlitterära texter av olika slag. Hur skiljer sig egentligen en roman från en dikt och från ett drama? Hur åstadkommer en författare sina olika effekter? Vad menas med synvinkel och metafor och dramatisk ironi? Varför uppfattar vi någon som berättelsens hjälte och någon som dess skurk? Varför kan vi sympatisera med en romanfigur som beter sig på ett sätt som vi i verkliga livet inte alls skulle uppskatta? Vad kan en dramatiker göra som en romanförfattare inte kan och vice versa? Efter att ha diskuterat frågor som dessa får du ge dig i kast med den äldre litteraturhistorien. Vi börjar med en versberättelse om vänskapen och döden, skriven på lertavlor för ett antal tusen år sedan, och slutar i vår egen tid. Samtidigt som vi diskuterar enskilda verk uppmärksammar vi de sammanhang som de ingår i. Vad är karaktäristiskt för en viss epok och en viss genre? Vilken ställning hade författaren och litteraturen vid olika tidpunkter i olika länder? I den avslutande delkursen med litteratur från 1800- och 1900-talet fokuserar vi på analyser av enskilda verk. Du som väljer att fortsätta med Litteraturvetenskap B kommer att fördjupa dig mer i dessa två århundraden."

Känns också Jag liksom, men jag hoppas på den första! Till hösten har jag tänkt gå på någon folkhögskola och läsa foto. Om jag kommer in såklart! Men jag ska försöka vara ute i god tid och söka många. Så då får vi se var jag hamnar. Jag kanske flyttar då. Det lockar faktiskt. Jag menar, alla kökssaker jag fick i studentpresent kanske blir omorderna om jag inte börjar använda de snart! ;)

Ha en bra lördag ni!

Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Hej dej Maja!!!! Det där låter ju toppen bra!!



    Lycka till!!



    Kram mormor

    2010-10-30 | 19:00:39
    Bloggadress: http://majjaeriksson
  • Freja säger:

    Skynda skynda! Innan kökssakerna blir omoderna! hi hi:D

    2010-10-31 | 19:32:29
  • Moa säger:

    Jag tror inte att dina saker blir så omoderna, så du kan ta det lugnt, tycker jag! :) Ne vars, jag tror det är kul att flytta, vi pratade ju om det sist... Kurserna verkade roliga, jag tyckte den andra verkade roligast, men dom var Majiga båda tvåda, så det blir bra vilken du väljer tror jag :) KRAM

    2010-10-31 | 19:34:59

Kommentera inlägget här: