majjaeriksson

Tankar om att pendla

Kategori: Maja

En gammal höstbild
 
Jag funderar en del på det här med att pendla. När jag jobbar i Tranås kommer det ju bli en del av den varan och det är klart att det finns en oro för att det ska bli jobbigt med många långa dagar. Resan tar en timme för att man måste byta pendel i Mjölby och det är klart att det kommer sluka en del tid. Jag vet inte exakt hur mitt schema kommer se ut, men det jag vet är ju att det är en heltidstjänst med flextid som gör att det finns lite utrymme att styra sin egen arbetstid. Jag vet också att jag kommer ha ett fast kvällspass i veckan och att jag kommer jobba var tredje/var fjärde lördag. Jag kommer också ha 2 timmar lästid per vecka som jag kan lägga när och var jag vill och så ska en dag i veckan vara passfri, som jag förstod det, alltså att det är en dag då man inte har pass i lånedisken och därför blir ytterligare lite mer flexibel att styra sin egen tid.
 
Min längtan efter en vardag och ett jobb jag trivs med är mycket större än oron över pendlingen så jag tänker helt enkelt se till att det blir bra. Packa bra frukost och mellis så att jag aldrig blir trötthungrig, läsa och lyssna på böcker och poddar på tåget. Scrolla instagram som jag annars hade gjort hemma i soffan. Och vila. Göra det bästa av situationen. 
 
Sen finns det ju en stark längtan efter att bo på landet och tanken att vi då skulle kunna söka oss lite söderut, så att det blir närmare till jobbet, har ju förstås redan slagit mig. Men en sak i taget. ;)
 
Maja.

Kommentarer

  • Mormor säger:

    Underbara positiva Maja👏🏻👍🍀😍📕

    2019-09-27 | 23:05:51
  • Freja säger:

    Det kommer nog bli jättebra! Tänk så mycket lästid du får!🤩📖 Kom söderut ni! Här är det fint som snus🤗🍁

    2019-09-28 | 21:46:52

Kommentera inlägget här: