majjaeriksson

Edinburgh, dag 3

Kategori: Maja

Hej! Är det onsdag redan? Det är ju inte klokt vad fort det går. Men, här på bloggen ligger vi ju några dagar efter. Låt oss kolla på vad vi gjorde i lördags.
 
Vi åt frukost. Guest houset som vi bodde på hade bara 12 rum så själva frukostmatsalen var ganska liten och hela stället var väldigt lugnt och skönt i allmänhet. Det gillade jag. Så här såg min lördagsfrukost ut.
 
Det bästa med att vara i en ny stad är att bara gå omkring tycker jag. Allt man ser är ju mer eller mindre nytt för ens ögon. Och något som jag gillade med Edinburgh var kontrasten mellan de grå stenbyggnaderna och färgklickarna runt omkring.
 
 
Jag gillar också de gammeldagsa gatuskyltarna.
 
Hej hej!
 
 
När man går mycket så behöver man fylla på med mycket energi så det gjorde vi även i lördags. Det blev en mysig fika på ett ställe som hette Clarindas Tea Room. Philip drack kaffe och åt en morotskaka och jag drack té och åt en karamellnötig kaka som var mycket mycket god.
 
 
De hade ett gulligt litet kakbord. Jag har svårt att se att någon skulle vilja ha frukten som ligger i en skål där nere. ;)
 
Och sen orkade vi promenera lite mer.
 
Det var verkligen sommarvärme och så himla skönt att bara sitta och chilla i parken. Så då gjorde vi helt enkelt det. Ganska trevlig utsikt här måste jag säga. Den där barnsliga drickan jag drack var dock verkligen inget att hänga i julgranen.
 
Men Philip var såklart helnöjd. ;)
 
Här kan ni se mina nya skor som jag fick av Philip från Primark. :)
 
Sen gick vi en sväng på National Museum of Scotland. Där fanns det djur och det var lite rymden och flygplan och sånt. Det var skönt att strosa omkring där inne en stund.
 
Och på kvällen avslutade vi vår lördag med att dela på en liten tacotallrik. ;) Stället hette The Auld Hoose och som ni ser var de ganska generösa med portionerna. Detta lass var enligt menyn för 2-3 personer och vi kom fram till att det nog hade räckt bra till 3 jättehungriga personer för vi orkade då inte äta upp allt. Men gött, det var det.
 
Och det var lördagsrapporten det, imorgon får ni se sista resedagen. :)
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Vilken vårig och härlig resa ni verkar haft! Och det där cafeet hade ju kunnat flytta till Östergötland..👌🏼☕️🍰

    2018-04-25 | 20:53:18
  • Mormor säger:

    Jag säger bara: HÄRLIGT👍🏼👫😍

    2018-04-25 | 23:23:08
  • Mamma säger:

    Även lördagen såg härlig ut☀️☀️☀️

    2018-04-25 | 23:23:37

Kommentera inlägget här: