majjaeriksson

Edinburgh, dag 1

Kategori: Maja

Halloj! Vi är hemma! :)
 
Vi landade närmare halv ett i natt och kom väl i säng vid halv fem, så idag var det faktiskt ganska skönt att vakna av regn mot fönstret. Det blir en skön dag för att packa upp, vattna växter (redan gjort ;)) och självklart berätta för er om vår resa. Vi börjar med dag 1 idag.
 
Det var ju i torsdags som vi åkte iväg. Vi tog bilen hemifrån vid halv åtta på morgonen och flyget lyfte från Arlanda strax före klockan ett.
 
Framme i Edinburgh tog vi en buss in till civilisationen och en promenad till Edinburgh Regency Guest House där vi skulle bo. Där blev vi mottagna av en oerhört vänlig och gullig indisk kvinna som hälsade oss välkomna och visade oss vårt rum. Vi fick bo i källaren i ett ganska stort och samtidigt mysigt rum. Bakom mig här finns ett badrum och en gå-in-garderob.
 
Vi kände oss snabbt som hemma. ;)
 
Efter lite uppfräschning och laddning av telefoner och sånt promenerade vi mot själva stadskärnan för att börja bekanta oss med staden. Vi gick bland annat längs en kanal där det fanns ganska många husbåtar (tror vi) och som ni ser var vädret med oss. :)
 
Och efter kanske nästan en halvtimmes promenad var vi mitt inne i Edinburgh där vi självklart fotade loss upp mot slottet.
 
 
 
Och man fick verkligen en sommarkänsla. Mycket härligt första intryck av Edinburgh alltså!
 
I hörnet av parken låg en liten fin stuga som jag hade kunnat tänka mig att bo i om den stod någon annanstans kanske. ;)
 
Och kvällen avslutades på Holyrood 9A där vi (kanske föga förvånande?) åt burgare...
 
...innan vi strosade hem till boendet för att ganska snabbt somna efter en lång och bra dag.
 
Imorgon berättar jag om hur vi hade det på fredagen! :)
 
Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Välkomna hem! Vilken fin start på resan😎👍🏼 Ser fram mot att få läsa om fortsättningen🎉

    2018-04-23 | 17:55:01
  • Mamma säger:

    Tack för fina bilder från en dag som verkat vara BRA✈️🏨🚶🏽🏰🍔

    2018-04-23 | 23:03:00
  • Mormor säger:

    Bra början på er semestertripp☀️👍🏼

    2018-04-24 | 00:28:21

Kommentera inlägget här: