majjaeriksson

En vit värld och om igår

Kategori: Maja

 
 
Årets första promenad var som medicin för själen.
 
Hej bloggen och 2016!
 
Nyårsaftonen blev en fin afton. Philip och jag klädde på oss glitterstrumpbyxor och kavaj, packade ner några sällskapsspel och ingredienser till en efterrätt och gick försiktigt ut på en halkig gata med ett fat med snittar balanserandes i handflatan. Vi skrapade bilen och åkte till Pontus och Emma. Möttes av tända marschaller, ett varmt hus och ett fint dukat bord. Ganska direkt satte vi igång med kvällens trerätters. Menyn löd som följer:
 
Förrätt: Svamp- vitlök- och parmesanfylld zucchini.
 
Huvudrätt: Oxfilépasta.
 
Efterrätt: Brownietårta med körsbär, kolasås och salta jordnötter.
 
Ingen i sällskapet hade tidigare lagat någon av kvällens rätter men det märktes då inte på resultatet som blev himla lyckat och gott! :)
 
Förutom att laga mat och äta spelade vi mest spel. Det blev ritspelet där en fårskalle blev ett getöga och en bordsduk blev benböj.... Det blev frågespelet där man inte får poäng för rätt svar, utan istället minus för fel. Och så blev det resespelet, som vi började spela 2015, men när vi räknade våra pengar var det 2016.
 
När det var en kvart kvar till 2016 gick vi ut. Vi hörde smällar och såg fyrverkerier lysa upp himlen i alla väderstreck. Vi släppte iväg två rislyktor. Det var lite trixigt att få fyr på den lilla klossen och det var inte heller helt lätt att få iväg dem, men tillslut seglade de upp och iväg. Fast vi glömde önska oss något. Men vi skålade ändå. Gott Nytt År!
 
Sen gick vi in i värmen igen och spelade kortspelet Plump och åt brownietårta. Jag fick flest plumpar och kom sist men tårtan var himmelsk god. Alltså magiskt vi-gör-en-tårta-av-allt-som-är-gott-och-det-passar-också-ihop-god. Måste nog dela det receptet vidare till er en annan dag.
 
Kvällen avslutades sedan med gamla hederliga Uno, som inte tog slut innan ögonen gick i kors. Vid tre kom vi hem och en rolig, god och lyckad kväll var över.

Hoppas att eran kväll också var fin. Nu gör vi 2016 till ett bra år! :D
 
Maja.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: