majjaeriksson

Bildbomb Uppsala

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag tänkte passa på att blogga från museet idag, så det gör jag. Vi går mot slutet av museisäsongen, en säsong som gått bra och nog har det varit lite mer besökare än förra året. Idag hängde tio pers på låset, men resten av dagen blir det nog desto lugnare. Sen jobbar jag här på onsdag och två septemberhelger innan jag tackar museet för i år.
 
Men nog om det. Jag tänkte visa er bilder från min och Philips Uppsalahelg. Vi har haft en fin helg. Det var skönt att komma iväg lite och att upptäcka en ny stad. Uppsala var en fin stad som föll oss i smaken med sina parker och trädgrådar och Fyrisån som rinner genom stan. Vi slogs också av att det inte kändes som den storstad det på pappret är, allt det lummiga och fina byggnader gjorde staden lite mer småstadsmysig, tyckte vi, även fast där ju också fanns shoppingstråk och gallerior.
 
Nej, dags för bildbomb:
 
Frukost på en rastplats någonstans mellan Motala och Uppsala. ;)
 
 
Domkyrkan.
 
Fin kille och domkyrkan.
 
Kindpuss i Stadsträdgården<3
 
Ica-wrap bredvid Fyrisån.
 
Stros i Stadsträdgården.
 
Och över en av alla broar som fanns i stan.
 
Mäktiga domkyrkan som vi tyvärr inte fick möjlighet att se insidan av.
 
Morgonsol på hotellrummet. Såå smart med vita mörkläggningsgardiner bakom vanliga gardinerna, tyckte jag och kände mig inte alls tråkvuxen... ;)
 
Linnéträdgården. Hade jag fått drömma hade vi kanske besökt Uppsala lite mer under växtlighetens högsäsong, men det var fortfarande himla fint.
 
Övergångsställe för människor och katter.
 
Botaniska trädgården.
 
 
Ett loppisstopp på hemvägen.
 
Det blev inga fynd på loppisen, men i Linnéträdgårdens lilla shop köpte jag några fina smågrejer som ska få pryda hemmet.
 
Och det var den helgen och tillhörande bildbomb. Det får nog bli fler små helgresor i framtiden! Så tack mamma och pappa för julklappen, den ägde! :D
 
Maja.

Kommentarer

  • Faster säger:

    Åh vilka härliga bilder, o mysigt med en liten minitripp 🙏

    2016-08-29 | 14:13:18
  • Freja säger:

    Vilken härlig liten resa!

    2016-08-30 | 14:57:53
  • Mormor säger:

    Fin resa!
    Uppsala är en fin stad👍🏼

    2016-08-30 | 19:44:03

Kommentera inlägget här: