Dagens tips: baka bröd!
Kategori: Maja
Dagens tips är alltså: Baka bröd! Gör det bara. Det kommer vara värt det. Det behöver inte vara svårt eller ens tidskrävande. Och det är så gott!
Brödet jag bakade igår, och alltså det ni ser på bilden ovan, grundar sig i ett recept från arla, men av olika anledningar så blev det lite ändingar här å var, så det ni läser nedan är de ingredienser och mått som jag använde mig av. Det är ju det som är kul - att man kan utgå från en grund och sen ta vilka mjölsorter man vill/har och likaså med nötter och frukt och sånt. Lära sig av andra, men köra på sin grej liksom.
Filmjölksbröd med lingonsylt:
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl grovt hackade valnötter
1 dl solrosfrön
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
1 msk honung
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner filmjölk, lingonsylt och honung.
Klicka i smetdegen i en avlång brödform.
Och så skjuts in i nedre delen av ugnen i 60 minuter!
(Skulle brödet se lite väl mörkt ut lite väl tidigt - täck det med aluminiumfolie den sista tiden.)
Ät och njut!
Maja.