majjaeriksson

Att ha mycket ledig tid

Kategori: Maja

Jag har mycket ledig tid. Rent ekonomiskt så kan jag absolut leva så här som jag gör nu ett tag då hyran är låg och jag inte är så dyr i drift, men det är ju det här med att det blir svårare att "underhålla" sig själv ju mer man är ledig. Jag skulle säga att jag både är dålig och bra på att hantera det. Dålig för att jag just måste underhålla mig på något sätt. Jag tycker om att se på tv, men för lång tid framför dumburken klarar jag bara inte av. Jag är dålig på att bara vara. På ett sätt. Men jag tror att det gör mig bra på så sätt att jag tvingas att promenera och pyssla och så vidare. Kreativiteten tvingas fram. Och det kan kännas rätt fint i mig.
 
Frukostarna blir också ofta godare när jag är ledig. Nedan ser ni gårdagens som kanske inte är världens bästa exempel på en extragod frukost. Men ändå.
 
Att kunna promenera och dessutom kunna använda kameran under nämnda promenad är något annat som jag uppskattar och det kan ju bara hända under dygnets ljusa timmar och vi alla vet hur få dom är nu i november. Nedan ser ni tre foton som jag tog uppe på Bondebacka igår. Jag la märke till hur radiomasterna försvann uppe bland molnen och det lockade mig upp på kullen. Det tackar jag min lediga tid för.
 
 
 
Projekt är något annat som är bra för mitt välmående (haha) och igår tog jag upp en gammal goding. Minns ni att jag i våras skrev om att jag ville skapa en barnbok? Nu har jag gjort det. Nej, inte riktigt, men jag har börjat och kommit en bit. Jag har skissat och skrivit fram hur nästan alla sidor ska se ut. Min tanke nu är att ta tag i själva skapandet och igår började jag med framsidan med hjälp av akvarellpennor och blöta penslar. Jag tänker att jag kanske kan ge bort boken i present sen... :)
 
Tre andra saker som gör att det är helt okej att ha mycket ledig tid:
 
1. Att jag har en pojkvän som för tillfället har ett jobb som han sköter hemifrån köket, vilket innebär att jag kan pussa på honom om det behovet skulle bli akut och att vi kan äta lunch tillsammans en vanlig tisdag.
 
2. Att jag ju faktiskt har ett jobb och då och då blir erbjuden nya jobbtimmar. I måndags fick jag till exempel en förfrågan om två jobbdagar i Ljungsbro - på fredag och ett datum längre fram - jag tackar och tar emot.
 
3. Att jag har min blogg som jag tycker mycket om och att jag blir glad av att ni är några stycken som läser och till och med lämnar en kommentar efter er ibland.
 
Klart slut! :)
 
Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Jag bara älskar din blogg!!!!

    2015-11-05 | 23:14:54

Kommentera inlägget här: