Att baka jordgubbscupcakes
Kategori: Maja
Nu har jag bakat igen! Med en del hjälp från Philip. :) Det blev jordgubbscupcakes idag. Och det blev så lyckat och så fint så här kommer receptet och bilder (receptet kommer från Mia Öhrns bok Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk och bilderna är mina).
Du behöver:
Till själva cupcakes:en
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
finrivet skal av en citron
1,5 dl mjölk
Till fyllningen:
150 g jordgubbar frysta eller färska
Till toppingen:
250 g jordgubbar, färska eller frysta
2 msk strösocker
500 g mascarpone
2 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Smält smöret och placera ut muffinsformarna på en plåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa även ner citronskalet..
4. Sikta ner mjölblandingen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.
6. Fyllning: Gröp ut lite av inkråmet ur varje cupcake och smula sönder det grovt i en bunke. Mosa jordgubbarna och blanda dem med inkråmet. Fyll inkråmet åter i varje cupcake.
7. Topping: Mixa jordgubbarna fint och blanda med strösockret i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i 10-15 minuter för att reducera vätskan lite. Låt svalna helt.
8. Blanda mascarpone och vispgrädde och vispa fluffigt med elvisp.
9. Fyll en spritspåse med jordgubbs- och mascarponetoppingen och spritsa dina cupcakes.
KLART!
Fina va!? Blir toppen att ta med till kvällens grillkväll tänker jag. :)
Maja.