majjaeriksson

MÖHIPPA!

Kategori: Maja

Ja, efter att ha tisslat och tasslat och planerat och peppat kanske i flera månader så var det igår äntligen dags för min storasysters möhippa! Det blev en så oerhört lyckad dag, tyckte vi alla, och inte minst den blivande bruden. Alldeles perfekt blev det!
 
Det började med att jag, lillasyster Ellen, kusin Hedda och kompis Freja väckte Lisa klockan 7 på morgonen genom att "storma" in i rummet. God morgon, kul att ses, jag måste bara tvätta håret, fick en chockad Lisa ur sig och tvätta håret fick hon också göra, innan hon packade ihop saker som stod på en lista och vi körde iväg mot nya äventyr.
 
Vi hamnade i Varamon där det dukades upp frukost. Vi hade delat upp lite ansvar under dagen och det var jag som stod för frukosten. Det smakade riktigt gott trots ett litet ruskigt morgonväder.
 
 
 
Redo för nästa aktivitet!
 
Men först skulle ytterligare en deltagare hämtas upp på tågstationen. Ja, fyra av oss visste ju vem denna någon var, men Lisa visste ingenting och kunde inte heller lista ut det när jag gav ledtrådar som "stor" och "skräckinjagande". Jag körde iallafall till stationen och hämtade denna mystiska person och nedan ser ni både vem denne någon var och vad nästa aktivitet var. Rätt svar: Moa och kajakpaddling!
 
Med anledning av lite blöta aktiviteter så blev det ganska mycket såna här uppstyrda gruppbilder under dagen. Vilket inte alls är fel såklart. Men på lördag, på den stora dagen, ska jag försöka fånga lite mer in-the-moment-ögonblick. Det där var en parentes.
 
Det var så kul att paddla kajak! Att komma i och ta sig ut en bit var det klurigaste för det blåste på rätt bra och ja, det var ju första gången för oss alla. Men när vi väl kommit i våra kajaker och tagit oss utanför bryggan så gick det galant och var riktigt härligt. Vi var ganska överens om att det var något vi absolut vill göra om i framtiden!
 
Efter kajakturen var det dags för lunch. Engångsgrillarna förbereddes...
 
... och resultatet blev ganska svart. Det kan ha varit så att jag var lite ivrig att lägga på korvarna, men till mitt försvar trodde jag inte att engångsgrillar var så bra. ;)
 
Vi var så glada ändå så!
 
Sen var det så att vi hade lite tid över i schemat. Tanken hade varit att liksom sommarhänga i Varamon lite här, men som ni kanske anar var vädret inte helt å hållet på topp så vi fick ta till en ny plan - hämta bröllopsklänningen! Jag hade nämligen lovat Lisa att åka med henne och hämta den just denna dag, fast jag hade ju ljugit förstås, för nån klänning hade vi ju inte tid att hämta på möhippedagen, men så hade plötsligt vi det! Allt gick jättebra, klänningen satt som en smäck och den är såå himla jättefin. Fast ni kan glömma att ni får se den här och nu, är ni bjudna på bröllop får ni se på lördag annars kanske det dyker upp något här på söndag. ;)
 
Efter att vi hade hämtat klänningen åkte vi till dagens nästa, och sista, stopp - Högby spa!
 
Där vi hoppade i våra bikinis...
 
...för att sedan hoppa i, eller mest gå lugnt i, diverese pooler. Till exempel utomhuspoolen! Så skönt att sitta där i en ganska varm pool, men med huvudet i en lite kyligare lufttemperatur och blicka ut över fina vyer och snacka med goa vänner.
 
Det var nog ungefär här som nästa, och sista, möhippedeltagaren, anlände till tillställningen. Nämligen kusin Tilda! Hon hade jobbat, men kunde iallafall komma till eftermiddagen och kvällen och det var ju en himla kul, och blev ytterligare ett överraskningsmoment för Lisa! Medan vi alla sex "bara" blötte runt i diverse bassänger fick den blivande bruden dessutom en spabehandling. Vi hade bestämt att hon skulle få prova "Hot stone" för att få testa något lite annorlunda och kunna slappna av riktigt ordentligt inför den stora dagen. Hon blev helnöjd!
 
Halv sju var det dags för tvårättersmiddag. Till huvudrätt blev det flundrafilé, med potatis och citronsås. Det smakade riktigt bra efter en lång och bra dag!
 
Och till efterrätt blev det chokladkaka med grädde och körsbärssås, också det mycket smakligt!
 
Sen satt vi där och pratade om allt från husdjur till högskoleprov och bara hade det riktigt trevligt. Innan vi lämnade Högby spa fick en hur den helgulliga personalen ta en avslutande gruppbild på oss alla.Tack för det!
 
Och tack alla inblandade för den hellyckade dagen! Jag hade så kul och trevligt och är så glad för att min fina storasyster också verkar så himla nöjd med dagen. Vi ses på lördag! :D
 
---
 
Det är fina dagar nu. Även idag händer det något fint och alldeles jättehärligt. Idag, och imorgon, ska nämligen jag och Philip utnyttja min examenspresent - att åka till Smålandsgårdens gästgiveri för att promenera på nya stigar, spela yatzy på en balkong, äta god mat, sova i en hotellsäng, äta hotellfrukost och göra ett besök i Gränna. Bland annat! Kommer bli så mysigt!
 
Ha det sommarfint ni också!
 
Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Vilken härlig dag ni ordnat till Lisa!

    Du och Philip får säkert några härliga dagar i Småland.
    Kram

    2015-06-30 | 16:24:32
  • Freja säger:

    Vilket härligt inlägg om en superhärlig dag! Oj så kul vi hade det! :D

    2015-06-30 | 19:39:10
  • Faster säger:

    Åh vilken härlig dag!!! O det ska bli så spännande på lördag!!

    2015-06-30 | 20:30:08
  • Lisa säger:

    Återigen tack för en underbar dag o vilket fint blogginlägg 🎈 Visst får jag skriva ut o spara det syrran?

    2015-07-02 | 12:32:23
  • Lisa säger:

    Återigen tack för en underbar dag o vilket fint blogginlägg 🎈 Visst får jag skriva ut o spara det syrran?

    2015-07-02 | 12:32:24

Kommentera inlägget här: