majjaeriksson

Spa't!

Kategori: Maja

 
Igår, vid tre, checkade vi in på Högby spa (mellan Motala och Borensberg) för att spendera nästan ett dygn där. Anledningen var att min farbrors fru Mia har fyllt 50 år och istället för att fira traditionellt bjöd hon in drygt 20 kvinnor i sin närhet för en spavistelse helt enkelt. Vilken himlans bra idé va!?
 
Vi checkade in och fick nycklar till våra rum. Mamma, jag, Lisa och Ellen fick bo i Lillstugan som bestod av två dubbelrum, ett för mig och lillasyster och ett för mamma och storasyster. och ett badrum. Halv fyra var det afrikansk dans. Jag vet inte om jag var så bra på det, men kul hade jag. Jätteskoj var det! Efter det var det fika och sen fick vi spaá loss. Det fanns flera bassänger i varierade storlekar och temperaturer och både ute och inne.
 
Till kvällen blev det middag med bordsplacering.
 
Förrätten var klassikern Toast Skagen.
 
När den var uppäten plingade Mia i glaset och sa att de som hade "50" på sin namnskylt skulle flytta till nästa bord. Så det gjorde jag. Där blev man serverad huvudrätten som var oxfilé och potatisgratäng. Såå gott. Typ det godaste jag ätit tror jag.
 
*Pling pling* Flytta vidare. Efterrätten var limepaj!
 
Jättegod mat och trevlig stämning. Under kvällen var det också några som höll tal och det blev också lite lekar som gissa tv-serien och quiz om födelsedagsbarnet och ordlekar. Sen somnade jag gott i en skön säng.
 
Imorse ringde klockan 8.00 och jag blev så glad när jag såg vädret där ute. Solen sken och jag är så löjligt förtjust i när solen kommer på besök inomhus.
 
8.30 var det morgonyoga. Vi var i samma lokal som när vi dansade igår, en lokal med konstgräs, som de har till lite olika saker, bland annat agility.
 
Och sen var det frulle. Så gott det med. Skulle vilja ha hotellfrukost varje dag.
 
Och sen blev det lite bad igen innan utcheckning klockan 12. Hela upplevelsen var himlans trevlig och mysig och positiv, men det absolut bästa var den varma utomhuspoolen. Igårkväll satt vi där under stjärnhimlen och idag i den sköna förmiddagssolen. Nära på magiskt. (Ni ser väl hur nertryckt snön är där bakom!? Jag var en av dem som vågade ta ett dopp i snön igår.) (Här kan ni också se mina nya brillor) (Mycket nu)
 
Kristallkrona över den största innepoolen. Alltså.
 
Tack så hjärtligt kära Mia för en fiiin spavistelse!
 
Maja.

Kommentarer

  • Faster säger:

    Åh va fint du fått ihop om dygnet😊👍 o fina kort!!! Trevligt vare!!!

    2015-02-08 | 16:26:11
  • Moa säger:

    Åh så underbart mysigt och lyxigt! :) Precis vad man behöver nu i snöyran och vinterkylan. Det ser helt underbart ut!! :D

    2015-02-08 | 19:57:16
  • Sandra Lundin säger:

    Åh, så mysigt! Låter som en dröm :)

    2015-02-09 | 08:45:44
    Bloggadress: http://atilio.blogg.se/
  • Freja säger:

    Vilken spahelg! Ser helt fantastiskt ut!

    2015-02-09 | 10:05:44
  • Mia säger:

    Åh Maja vad fint du skrivit och vad glad jag blir att du hade det så bra ! Jag är supernöjd, det där med att fylla 50 är inte alls dumt ;)
    Stor Bamsekram !!

    2015-02-09 | 13:01:42

Kommentera inlägget här: