majjaeriksson

Yoghurtglass med persikosmak

Kategori: Maja

 
Igår tyckte jag att det var dags att prova ett nytt litet glassrecept så det gjorde jag. Ovan ser ni ingredienserna och så här gör man/gjorde jag.
 
1A. Skala och avlägsna kärnorna från persikornas fruktkött.
B.Pressa en halv lime.
C. Tillsätt en matsked socker.
D. Mixa de tre ingredienserna till en puré.
E. Koka upp purén och låt den sedan sjuda i några minuter.
 
2A. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i 1 1/4 dl turkisk yoghurt. Egentligen skulle man bara en en halv vaniljstång men jag tänkte äsch, jag tar hela och så tog jag hela.
B. Tillsätt en tesked honung.
C. Vispa ihop.
 
Och så var de båda glasskomponenterna klara!
 
 
Dags att fylla de små glasspinneformarna!
 

Enligt receptet skulle det bli sex stycken, men hos mig blev det fem.
 
Så! Nu är det bara att vänta medan glassen står i frysen i några timmar...
 
Men på kvällskvisten, lagom tills middagen har lagt sig fint i magen och nagellacket just har torkat, då kan du ta dig en liten glass!
 
"Det smakar marmelad... fast kallt! Det smakar fryst hotellfrukost!" = Philips första utlåtande. Men efter att ha fått lite smak även på yoghurtdelen så var han lite nöjdare. Jag tycker faktiskt att det blev riktigt gott! Och fina blev de ju också! :)
 
Maja.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: