majjaeriksson

Praktikdag 11

Kategori: Maja

Lägger in tre somriga foton för att lätta upp lite.
 
Idag har jag haft en varierad och bra dag på praktiken.
 
Dagen började med att jag cyklade (på Matheus cykel vars pedaler jag knappt nådde ner till) till en skola. Jag hade kollat upp ordentligt vart det var jag skulle och räknade "en rondell", "två rondeller", "över ån" och "en rondell till" och så "upp för en backe till vänster". Jag hittade rätt och kom fram just när jag skulle, nämligen klockan 8.15. På skolan var jag med när en grupp på 10 stycken läsglada 9-åringar hade bokträff. De är frivilligt med i gruppen just för att de tycker om att läsa. Det är en lärare och en bibliotekarie som håller i detta och så träffas de nån gång i månaden tror jag. De läser ibland samma bok och pratar om vad de läst och ibland har de läst olika böcker och tipsar varandra. Idag skulle de skriva manus, lära sig det utan till och spela in sina boktips på ipads. Det var jättekul att vara med för barnen var så engagerade, stolta och glada. Jag hoppas att jag kan få vara med nästan gång när Ewa (bibliotekarien) ska dit så jag får träffa de igen och se resultatet.
 
 
 
10.30-11 fick jag lite information om fjärrlån. Något som jag verkligen har slagits av när jag varit på biblioteket nu är hur mycket olika arbetsuppgifter det faktiskt finns. Jag är tacksam över att jag får en liten inblick bakom kulisserna så här och jag lär mig nya saker varje dag.
 
11.15-12 träffade jag nästa trevliga person som berättade om sitt arbete. Hon berättade bland annat om "Boken kommer" som handlar om att äldre får böcker hemkörda till sig och lite om hur de laddar ner och bränner ljudböcker till de som av olika anledningar inte kan läsa. Viktigt och kul arbete!
 
12-13 = Lunch.
 
 
13-13.30 berättade bibliotekets webbansvarige om bibliotekets hemsida och facebook och sina arbetsuppgifter.
 
13.30-15 ställde jag upp böcker i hyllor och plockade ner andra böcker. Det kan låta rätt trist så här, men jag tycker faktiskt att det är en rätt behaglig arbetsuppgift emellanåt. Det är lite meditativt, jag känner att jag gör nytta och så träffar man på lite roliga/intresseväckande titlar ibland. Dessutom är det skönt att efter en dag med mycket nya intryck och mycket information "bara flytta böcker", tycker jag.
 
Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Det låter verkligen som du har en toppenbra praktik!!

    2015-04-15 | 22:11:54
  • Moa säger:

    Vad mysigt det låter och verkligen roliga och varierande uppgifter :)

    2015-04-16 | 19:27:05

Kommentera inlägget här: