majjaeriksson

Fotofavoriter 2014

Kategori: Maja

Igår när jag var ute på promenad så kom jag på ytterligare ett sätt att blicka tillbaka på året. Att leta, hitta och visa favoritfoton som jag tagit under 2014. Det var riktigt kul att kolla igenom alla mappar och jag hittade en hel del foton som jag kände att jag tycker mycket om. Tänkte visa er en bunt!
 
Först ut är två foton på mig själv. Den ena från när det var grön vårexplosion i skogen och den andra från när jag var ballongansvarig på min lillasysters student. Jag minns inte om de är tagna med fjärrkontrollen eller självutlösare men jag kommer ihåg hur klurigt det var, framför allt där i skogen, när jag skulle balansera kameran på högkant uppe på kameraväskan på en knölig skogsstig (nej, jag hade inte stativet med mig...). Så det är nog en ganska stor del i varför jag tycker om just den, att få till allt med kameran och fånga sig själv mitt i hoppet är ju inte lätt! Dessutom gillar jag mina smutsiga barfotafötter. Den andra tycker jag nog mest om för att jag har fin klänning som jag håller upp för att inte blöta ner samtidigt som jag har gummistövlar på mig och ser så glad ut där jag kikar upp mot ballongerna. Och att det är så himla grönt runtomkring. Helheten alltså.

 
 
Nedan följer två naturfoton som jag tycker mycket om. Jag älskar att gå nära nära nära, men mitt dåliga tålamod gör det svårt att få det riktigt bra. I de två fallen nedan tycker jag dock att jag har lyckats. På den första gillar jag djupet och hur både spindeln och några runda små perfekta droppar är i fokus medan annat är suddigt. Den med grässtrået är inte perfekt på så vis att det inte är hundra fokus i droppen, som man ju helst vill ha, men jag tycker mycket om den ändå. Det är nog de andra grässtråna som är ännu suddigare som gör det, liksom ljuset bakom och upp-o-ner-världen, med den lilla solen, i droppen.
 
 
 
Slutligen vill jag visa två djurfoton som har fastnat hos mig. Djur är tacksamma objekt och speciellt fåren har varit riktigt schyssta modeller genom åren. För att inte tala om lammen! Det översta fotot här nedan har jag såklart också mycket att tacka ljuset för. Jag tycker att det är så fint när solen lyser in genom plankorna. Något annat jag tycker om med denna bild är samspelet mellan lammen och mamman. Hur mysiga de är tillsammans och hur mamman ser lite trött ut, medan lammisen gosar loss. När det gäller det sista fotot har jag lite svårt att sätta fingret på varför jag tycker om det. Jag tror på något vis att det är mörket som håller på att falla och att färgerna i växterna samtidigt kommer fram så fint. Och så är det något med det mörka fårögat.
 
 
 
Vilken är din favorit? :)
 
Kanske blir det något mer sånt här inlägg innan året är slut...
 
Maja.

Kommentarer

  • Moa säger:

    Åh vilka jättehärliga bilder!! <3 Jag blir alldeles glad av dom :) Min favorit är den första, jag fick värsta vårkänslorna bara av att kolla på den :) härligt!

    2014-12-19 | 09:34:20
  • mormor säger:

    Alla bilder är fina, men min favorit är ballongbilden!
    Vilka fina stövlar!! Ha,ha. Kram

    2014-12-19 | 23:53:36
  • Freja säger:

    Sååå fina bilder! Min favvo är ballong-klänning-Majabilden!

    2014-12-21 | 20:34:59

Kommentera inlägget här: