majjaeriksson

Tuddeluu!

Kategori: Maja

Idag har jag varit på bibblan. Jag fortsätter på spåret med självbiografier/sanna berättelser och lånade dessa:


1. Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin och Lena Katarina Swanberg. Pigge Werkelin var på semester i Thailand tillsammans med sin familj när tsunamikatastrofen inträffade. Hans fru och hans två söner drunknade.

2. Grabben i kuvösen bredvid - Om att vinna mot ett handikapp av Jonas Helgesson. Jonas har en allvarlig CP-skada. Boken är hans egen berättelse om att vinna mot svårigheter och omgivningens fördomar.

3. Flickan i källaren - berättelsen om Natascha Kampusch av Allan Hall och Michael Leidig. Natascha Kampusch blev kidnappad och satt i en källare. Boken bygger på hennes eget vittnesmål, intervjuver med hennes föräldrar, släktingar, skolkamrater och vänner till familjen, men också på samtal med kolleger, grannar och andra som kände den hemske mannen bakom det hela, Wolfgang Priklopil. Boken bygger också på polisutredningen och på kontakt med de sjukvårdare som tog hand om Natascha efter det att hon lyckades fly och komma ut i den riktiga världen igen.

4. Hjälp vem är jag? - Anteckningar ur en terapi av Caroline af Ugglas och UKON.  Artisten och konstnären Caroline af Ugglas bok har hon skrivit tillsammans med en psykolog. Boken är en dokumentär byggd på samtal de emellan. Naket får man läsa om Carolines depressioner, sin familjehistoria, kärleken till familjen osv.



Jag har också gjort hallonglass. Så nu ska den stå i frysen några timmar innan jag får sätta tänderna i den... Det ska bli göttigt värre!

Ha en fin lördag!

Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Du har något att se fram emot, dom 2 första har jag läst, mycket bra...Kram

    2011-10-01 | 21:34:56
  • Moa säger:

    Dina boktips gör att man vill läsa alla böckerna! :) Dom verkar kanonbra! Berätta vilken som var bäst sen så ska jag läsa den, jag är ju tyvärr inte lika stor bokmal som du ;) :)

    2011-10-03 | 19:24:12

Kommentera inlägget här: