majjaeriksson

Meningen med livet

Kategori: Maja

Jag är en person som tänker mycket. Tänker, funderar och grubblar. Meningen med livet är en tanke som jag ofta snubblar över och nu tror jag att jag har kommit på det. Jag tror att jag har kommit på vad meningen med livet är.

Alla är vi olika individer med olika liv och olika känslor. Vi gillar att göra olika saker och vi har olika mål och drömmer i livet. Alltså borde meningen med livet vara olika för varje enskild person. Eller? Ja. Och nej.

Jag tror att det är viktigt att aldrig vara klar med livet. Man måste känna att det har mer att ge, livet, att det finns mer man vill upptäcka, fler platser man vill se, fler personer man vill träffa eller fler saker man vill lära sig.

Jag tror att meningen med livet är att ha något att se framemot. Punkt. Så länge det finns något som gör att det pirrar i magen när man tänker på det så finns det en mening med livet.

Det kan vara stora saker, det kan vara små saker, det kan vara massvis med saker, det kan vara en sak, det kan vara konkret, det kan vara abstrakt, det kan ske långt in i framtiden eller alldeles alldeles snart. Det viktiga är att det finns något där som får dig att längta.

Just nu sitter jag här och ser framemot ”Sveriges mästerkock” ikväll, spinningen imorgon, en tripp till en annan stad med Ellen på påsklovet, en annan tripp som jag inte vågar avslöja här än, våren, sommaren, hemligresa i augusti och hösten och förhoppningsvis en rolig kurs/utbildning med den.

Nu är det din tur. Tänk på vad du ser framemot. För oavsett hur tråkigt du har just nu så kommer du känna hur något tänds där inne, du kommer bli lite gladare och du kommer inse att jag har helt rätt.

Meningen med livet är att ha något att se framemot.

Maja.

Kommentarer

  • Lille säger:

    men inte bara något att se fram emot utan också att leva i nuet, det är meningen med livet enligt mig.

    2011-03-20 | 01:45:58

Kommentera inlägget här: