majjaeriksson

Alla<3sdag Och Min framtid

Kategori: Maja

Idag är det Alla hjärtansdag. Det är en fin dag tycker jag. Det handlar om att göra det man själv känner. Fira som man själv känner med den/dom man själv vill fira med. Hoppas att ni får en fin dag! :)

Jag har tänkt att jag ska börja med den här listan (som jag hittade någonstans):

1 – Min framtid
2 – Min första kärlek.
3 – Mina föräldrar.
4 – Det här åt jag idag.
5 – Vad är kärlek?
6 – Min dag.
7 – Min bästa vän.
8 – Ett ögonblick.
9 – Min tro.
10 – Det här hade jag på mig idag.
11 – Mina syskon.
12 – I min handväska.
13 – Den här veckan.
14 – Min favoritmusik.
15 – Mina drömmar.
16 – Min första kyss.
17 – Mitt favoritminne.
18 – Min favoritfödelsedag.
19 – Detta ångrar jag.
20 – Den här månaden. 
21 – Min favoritfilm.
22 – Det här upprör mig.
23 – Det här får mig att må bättre.
24 – Det här får mig att gråta.
25 – En första gång…
26 – Mina rädslor.
27 – Min favoritplats.
28 – Det här saknar jag.
29 – Mina ambitioner.
30– Ett jobbigt ögonblick.

Det kommer inte bli exakt denna lista. Inte rätt av. Inte i rätt ordning. Och inte alla punkter. Men kanske det mesta. Vi får se. Jag sätter igång med Min framtid på än gång.

Framtid är ett ord som snurrar i mitt huvud mer eller mindre varje dag nu. I och med att jag hoppade av kursen som jag skulle läsa denna termin så gör jag "ingenting" om dagarna. Vilket leder till att det känns som att jag väntar. Jag väntar på någonting. Men jag vet inte vad det är jag väntar på. Förut, alltid, jämt, när jag har haft lov så har det funnits ett slut. Jag har suttit där med ett datum på när skolan börjar igen. Men nu finns det inget datum och ingen plats. Det borde vara skönt, men det är faktiskt väldigt läskigt också. Ovisst. Jag måste ju hitta nått. Jag måste snart ha ett datum och en plats. Först och främst är det ju sommarjobb. Det är viktigt. Jag måste ha pengar. Jag har sökt några få och vet ett till jag ska söka och sen får jag bara hålla tummarna. Till hösten har jag tänkt söka till folkhögskolor med inriktning foto. Det känns bra. För att fotografera är ju mitt intresse. Men, som med allt annat, känns det inte bara bra. Det är läskigt och svårt... Tänk om jag inte kommer in på någon skola! Tänk om jag kommer in men inte trivs! Tänk om jag kommer in men känner att det inte är där jag ska vara! Tänk om det är för svårt! Tänk om, tänk om, tänk om. Det är mycket tankar. Jag längtar tills den dagen då framtiden är nuet och jag vet vad jag gör och det känns rätt...

Hoppas att ni fortsätter följa mig så att ni också får veta hur min framtid blir...

Maja.

Kommentarer

  • Freja säger:

    Spännande det där... Men du, sök en massa folkisar, så kommer du alltid in någonstans! Skiter det sig så åker du hem och börjar om på nytt någon annan stans. Men jag lovar, det kommer bli sketakul och man lär sig massor om sig själv när man vågar sig iväg! Du vet, "Bättre lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge"...

    2011-02-14 | 18:26:49
  • töjje säger:

    oj Maja vilka fina framtidsplaner du har, men det där "måste", vad är det? är det något, eller är det för att det ska vara något??

    Foto och folkhögskola låter jättespännade tänk om...

    du kommer in, och det är jätteroligt, och du stortrivs och det är lätt men inspirerande svårt och kul osså en dag får man kanske läsa en bok med foton av Maja E, visst kan det bli så bra...jag hejar på Maja!!

    /töjje/

    2011-02-14 | 20:48:08
  • Moa säger:

    Jag håller med mina släktingar! Go for it! :)

    Jag finns alltid för dig, om det skiter sig kan du alltid komma och hälsa på mig! ;)

    2011-02-15 | 16:44:28

Kommentera inlägget här: