majjaeriksson

Örebro

Kategori: Maja

Hejsan. Idag har jag varit i Örebro tillsammans med Lisa och Matheus. Innan jag kör igång med lite bilder och bildtexter så tänkte jag dela med mig av min åka-tåg-upplevelse (som jag skrev i mobilen när jag satt på tåget); Världen susar förbi på andra sidan tågfönstret. För det mesta är det skog, skog och skog. Men ibland kan man se en liten sjö och skymta en liten stuga bland alla träd. Ibland ser man tillochmed en väg, en riktig bilväg, med asfalt! ;) Och jag får ju inte glömma de små villaområdena som försvinner lika fort som de dykt upp. Utsikten från kupén är alltså inte så spektakulär, men vad kan man begära liksom!? Då är det desto roligare att titta sig omkring inne i tåget; Sträcka på sig och försöka se vad hon på andra sidan gången gör på sin dator, smyglyssna på mannen med mysig dialekt som pratar i mobilen, och självklart kan man inte låta bli att fnissa lite åt grabben som lyckats somna med öppen mun några platser bort.

Nu över till det gamla vanliga.
Lisa:


Jag fikade på kladdkaka med grädde:


Vatten och slottet:


Underliga och inte jättesköna bänkar:


En fin duva:


En liten liten liten bit av slottet:


Vi har haft en bra dag! Det gick bra att åka tåg. Det gick bra att åka buss till universitetet! Vi hittade huset jag ska vara i på måndag och för det mesta och vi gick tillochmed in och kollade runt lite. Jag tror nog att jag ska hitta! Sen promenerade vi in till centrum. Vilket, enligt skylten, skulle vara 2,9 kilometer, men kändes som minst 3,5. I stan shoppade vi lite, för mig blev det en matlåda och ett par jeans. Och så åt vi. Jag åt bakad potatis med kyckling och curry, gött! Och lite senare fikade vi (som ni såg några bilder upp). Jaa, och så gick vi omkring lite i affärer och så, satt vid slottet lite och så gick vi till tåget och väntade och sen åkte vi hem. SLUT.

Maja

Kommentarer

  • Freja säger:

    låter (som vanligt)som en bra dag:) Tror att vi har samma upplevelser av tåg du o jag, det är allt lite mysigt med tåg! Kladdkakan såg schysst ut också!

    2010-08-27 | 17:20:37

Kommentera inlägget här: