majjaeriksson

Min bokutmaning och en annan

Kategori: Maja

Hej!
 
En utmaning som jag har gett mig själv är ju att läsa 29 böcker i år - en för varje bokstav i alfabetet. Och nu är jag igång! Året har börjat med god läslust, hoppas det håller i sig. :)
 
Jag började året med H. H som i Haag, och läste boken Livet går så fort. Och så långsamt. Av Martina Haag.
 
 
 
Jag ville läsa den för att jag gillade hennes förra bok Det är något som inte stämmer, och för att det kändes bra att börja året med någonting lättläst. Lättläst var den helt klart, men i övrigt måste jag tyvärr meddela att jag är besviken. Jag tyckte att det hände för lite. Varje kapitel blev nästan som en lösryckt anekdot utan tillräcklig koppling till det förra eller nästa kapitel. Jag hade velat ha lite mer spänning och liksom en mer tillfredsställande dramaturgisk historia.
 
Desto mer spänning fick jag ta del av när jag läste årets andra bok. Jag checkade då av bokstaven D, genom att läsa Slutet på sommaren av Anders De La Motte, som jag fick i julklapp av mormor.
 
 
 
I första halvan av boken handlar varannat kapitel om sommaren 1983 och varannat om 20 år senare. Ett upplägg som fick mig att vilja läsa ett kapitel till och ett till och ett till. Jag gillar också när kapitlen är korta, speciellt i lite tjockare böcker (denna är 373 pocketsidor). Två klyschiga ord: Spännande bladvändare. Ett ord: Rekommenderar!
 
Jag har varit en sån där person som säger att jag läser allt utan deckare, men jag måste nog sluta med det, riktigt spännande böcker tilltalar ju mig! Så har du någon favorit i genren deckare/thriller/kriminalroman så får du gärna dela med dig. :)
 
Idag tog Philip och jag en liten promenad till biblioteket för jag hade fått ett sms om en reserverad bok som då blir årets tredje. Den består av två kortromaner och nio noveller och ser ut så här:
 
Och när vi var på bibblan fick jag också syn på en liten inspirerande lapp som jag plockade med mig. Det är också en läsutmaning, fast med hela 52 punkter och ett litet annat upplägg än min då. Kanske lite roligare också... Så den får det nog bli nästa år (fast 52 böcker på ett år låter lite väl saftigt)! Den kanske kan inspirera någon av er så länge? :)
 
 
 
Maja.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: