majjaeriksson

Inget bus, bara godis

Kategori: Maja

Jag började lördagen med att dra av några riff. Nej, alltså ärligt talat - jag "drar inte av några riff", jag är gördålig. Ni ser ju att min hand inte är gjord för sånt där bus. Godis är mer min grej.
 
Lördagsfrukost.
 
Före ett promenerade jag och Philip genom hösten i riktning mot stan.
 
Där mötte vi Philips föräldrar och några släktingar som jag inte hade träffat förut. Vi åt lunch på Sjöglimten och det blev schnitzel för min del. Gott! Jag tackar så mycket. :)
 
På hemvägen köpte vi med oss godis. Och några löv. Fast dom var gratis.
 
Och sen har vi hängt är hemma i läggan, Philip och jag. Ryktet säger att det vankas film här snart: "Den är inte läskig, det är bara en thriller alltså..."
 
Imorgon ska jag jobba som extraperson på storbibblan klockan 11-15. Återkommer troligtvis med en rapport om vad det innebär och hur det gick. :)
 
Maja.

Jobbfredagen

Kategori: Maja

Gó kväll!
 
Imorse tog jag tåget klockan 8 för att 9.05 hoppa av bussen i Ekholmen centrum.
 
Det är alltid lika spännande att hitta själva biblioteket efter att man har hittat rätt buss och gått av på rätt busshållsplats. I Ekholmen hittade jag dock en tydlig skylt som visade mig vägen.
 
Biblioteket var stort för att vara ett närbibliotek och jobbpasset 10-13 rullade på med mycket jobb så tiden gick fort.
 
På väggen fanns fina målningar som jag tror att kulturskolan(?) låg bakom.
 
Det var kul att se ännu ett bibliotek. Nu har jag hunnit jobba på 6 av de 10 bibliotek som finns i Linköping. Vi får se hur lång tid det dröjer innan jag har varit runt överallt. :)
 
Efter klockan 13 åkte jag buss in till city igen där jag först blev lite uppstressad då självaste bibliotekschefen hade försökt nå mig och ville att jag skulle komma in till huvudbiblioteket så fort jag kunde (jag skulle egentligen börja där klockan 16) då det blivit någon miss i schemat. Fast sen så löste det sig ändå och jag kunde stressa ner - fast då hade jag redan ställt mig in på skräpmat så det fick det bli. Men sen kunde jag iallafall ta det lugnt till strax före 16.
 
Bibliotekschefen upplyste mig också om att biblioteket stängde redan klockan 18 idag så det svängde fort för mig - från början trodde jag att jag skulle jobba 16-20.15, sedan ett tag typ 14-20.15, men tillslut blev det bara 16-18.15. Så kan det bli.
 
Jobbpasset på storbibblan gick iallafall också bra och nu sitter jag här i soffan och är nöjd med jobbdagen. :)
 
Jag inser att detta inlägg blev lite torrt, men jag tänker att typ mamma iallafall kommer blir glad av ett livstecken efter en dags tystnad här på bloggen. ;)
 
Trelig helg på er!
 
Maja.

Min förmiddag

Kategori: Maja

Min dag började med en ganska lyxig lilllörde-frukost. Ja, jag tog en bit mörk choklad till. ;)
 
Sedan hoppade jag ur pyjamasen, i kläderna och upp på cykeln.
 
Jag cyklade hem till landet där jag skulle hämta lite post (ja, jag ska flytta hemifrån även administrativt någon gång... ;)), en stekpanna och så passade jag på att sno med mig lite svamp också.
 
Japp, det var det ärendet jag hade på landet. Men tji fick jag - plötsligt ser jag pappa åka förbi utanför fönstret i en väldans fart för att lite senare ringa mig och säga att baggarna hade rymt till grannbondens tackor... Vi försökte fånga in dem, men som ni kanske förstår var damerna ännu mer intressanta än vad vi var, trots hinken med havre. Vi fick inse oss besegrade och ge upp för tillfället helt enkelt.
 
Jag cyklade hem till stan igen och lagade pasta och hälften av svampen som jag snodde med mig. Det satt fint!
 
Och här sitter jag nu i nutid, mätt i magen, och fortfarande med en tanke på att vilja bo på landet när jag blir stor, men kanske inte ha några djur som tycker om att rymma. ;)
 
Om någon av er fortfarande är lite nyfiken på att läsa om jobb så får ni hålla er till fredag och söndag då två ganska olika jobbdagar väntar för min del och som jag tänkte försöka dela med mig lite av. Gott och blandat vill jag ha det här på bloggen. Vi får se vad det blir imorgon. :)
 
Maja.

Promenaden och bebiskaktusarna

Kategori: Maja

Igår slog jag ihop två saker på min att-göra-lista. Nämligen att promenera och att köpa en bebiskaktus.
 
Under min promenad hittade jag ett fint löv/blad (vad är skillnaden? är det någon skillnad?) och undrade om jag någonsin varit så här glad i hösten.
 
Det är ju för läckert.
 
Jag promenerade alltså till blomaffären för att köpa en bebiskaktus och jag blev himla glad när jag kom fram för kolla vad fina:
 
Efter att ha tagit svåra beslut angående vad jag skulle köpa med mig begav jag mig ut i hösten och hemåt igen.
 
Och detta kom jag hem med - en blomma som heter Höstglöd och två bebiskaktusar.
 
Det kan ju tyckas lite sällsynt att det står "köp en bebiskaktus" på någons att-göra-lista, men det var nämligen så att jag hade fått en liten fin supermario-låda med godis i av Philip, och när godiset var slut kom Philip på att vi kunde sätta en blomma i lådan och jag kom i min tur på att det skulle vare en liten bebiskaktus och plötsligt kändes det som en självklar grej att skriva på en att-göra-lista. Fint blev det också! :)
 
Och hela familjen samlade i fönstret:
Så fint så.
 
Maja.

Söndagsmysiga

Kategori: Maja

Allt är inte alltid jättebra. Det förstår ni ju. Alla som på något sätt bevittnar någon annans liv på någon blogg eller i något annat socialt media förstår förhoppningsvis vilket pytteliten del av livet man faktiskt får insyn i. Även fast det känns som att så otroligt mycket läggs upp och delas. Jag har det ju väldans himla bra och allt ni ser på bloggen är ju självklart sant och på riktigt, men jag har ju också ett humör som fort kan svänga uppåt och neråt, jag har perioder när jag oroar mig mycket av olika anledningar och jag har dagar när jag är mer eller mindre ledsen utan någon egentlig jätteanledning. Igår var en liten sådan dag. Jag började dagen lite ledsen. Så kan det vara. Det gick, som det ju oftast alltid gör, över, men ibland känner jag att man bara måste "erkänna" att allt inte alltid är guld och gröna skogar (...) Så, hur avslutar vi det här inlägget? Jo, med tre myssaker som muntrade upp mig under min söndag! :)
 
När Philip var på andra sidan Atlanten så köpte han lite små presenter till mig. En av dessa var den välkända puss-emojin och igår satte jag stolt dit den på min kära Kånken. Mer pussar till folket!
 
När Philip och jag senare promenerade i den fina hösten träffade vi på en gó och ganska tjock katt. Sånt muntrar ju helt klart upp.
 
Och på kvällskvisten målade jag en liten Caputte som smyger omkring i högt gräs (tre småtavlor till och sen är stortavlan klar) och sen lite favvoglass på det (på ica fanns det en kartong med fyra olika små ben&jerrys *gör tummen upp*)
 
Maja.

Fredag och lördag

Kategori: Maja

I fredags efter soluppgången så blev det frukost och lite ihoppackning av mina prylar och vid elva hämtade jag Philip och hans familj inne i stan för de var äntligen hemma från New York. Det är skönt att ha Philip hemma igen. Och i fredags så åt vi lunch tillsammans och sen blev det några timmar på bibliotek för min del innan jag landade hos Philip igen och fick bildvisning och fler anekdoter från andra sidan Atlanten. Och nu över till gårdagen.
 
Lördagsfrukosten bestod av hallonsmoothie, satsumasklyftor och rostmacka.
 
Efter att ha vaknat till och duschat och sådär så begav vi oss till Sonnorp för att fixa klart med kvällens "maskeradutklädnad"...
 
Philip och jag skulle vara Motalabron! Och bar alltså skapelsen nedan emellan oss.
 
Kameran som ser till att man får betala när man åkt över bron = favoritdetaljen.
 
Vi åt också lite lättlunch på landet. Och fick en grön fin växt av mamma.
 
Och om vi hoppar fram några timmar så var vi på platsen för kvällens halloweenfest och maskerad. Lägenheten var snyggt och läskigt utsmyckad.
 
 
Vi åt god mat - det vill säga grejer som fladdermusvingar och spöksnor och så blev vi uppdelade i tre lag. Vi skulle lösa en mordgåta - Vad var mordvapnet? I vilket rum hade mordet skett? Och vem var mördaren? För att kunna svara på sista frågan fick vi gå en runda på kyrkogården. Det var klurigt och tyvärr kom min grupp på nyckeln till lösningen försent så det blev ingen vinst...
 
Här har ni värdparet - Tobias och Morran. Morran vann också blodpokalen för bästa utklädnad, vilket jag tyckte var helt rätt!
 
Tack för en bra kväll alla inblandade!
 
Maja.

Soluppgång oktober

Kategori: Maja

 
Mitt projekt börjar närma sig slutet. Efter idag är det bara två soluppgångar till som ska förevigas och sen är fotoprojektet för 2015 slut. Det känns faktiskt skönt att det snart är över, inte för att jag har tröttnat på att bevittna soluppgångar, men pressen att liksom försöka hitta på något unikt för tionde, elfte och tolfte gånger känns lite... pressande. Jag har liksom blivit mer och mer medveten om att jag snart är klar och att det då ska "bli något". Jaja, resultaten idag blev som vanligt varierande. Jag har exempelvis en mängd sådana bilder som den första här nedan... Men den har faktiskt växt lite på mig. Det är ju sådär det ser ut - jag springer omkring med ruffsigt hår och kikar mot solen. ;)
 
 
Men det här blev nog morgonens favorit. Också lite knepig på något vis, men jag gillar solens strålar och hur jag får som en ljuskant på min tjockmyströja.
 
Jag tycker att man verkligen ser hur omruskat av naturen det där lilla trädet är. Gillar't.
 
Och när jag gick upp mot huset så fick jag kanske en idé till ett nytt fotoprojekt - att en gång i månaden gå ut en bit på åkern och ta en bild mot huset. Kanske vore något.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Dagens tips: baka bröd!

Kategori: Maja

 
Dagens tips är alltså: Baka bröd! Gör det bara. Det kommer vara värt det. Det behöver inte vara svårt eller ens tidskrävande. Och det är så gott!
 
Brödet jag bakade igår, och alltså det ni ser på bilden ovan, grundar sig i ett recept från arla, men av olika anledningar så blev det lite ändingar här å var, så det ni läser nedan är de ingredienser och mått som jag använde mig av. Det är ju det som är kul - att man kan utgå från en grund och sen ta vilka mjölsorter man vill/har och likaså med nötter och frukt och sånt. Lära sig av andra, men köra på sin grej liksom.
 
Filmjölksbröd med lingonsylt:
 
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl grovt hackade valnötter
1 dl solrosfrön
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
1 msk honung
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner filmjölk, lingonsylt och honung.
Klicka i smetdegen i en avlång brödform.
Och så skjuts in i nedre delen av ugnen i 60 minuter!
(Skulle brödet se lite väl mörkt ut lite väl tidigt - täck det med aluminiumfolie den sista tiden.)
 
Ät och njut!
 
Maja.

Solen tittar in

Kategori: Maja

 
 
 
 
En fin dag önskar jag eder alla!
 
Maja.

Landat på landet

Kategori: Maja

Jag provar lite olika boendesituationer nu när jag är gräsänka en vecka. Först blev det ju en kompishelg med två nätter hos Moa och nu har jag spenderat två nätter själv i lägenheten. Båda har haft sin charm och nu är det dags för veckans tredje boende - hemma hos familjen på landet.
 
 
 
 
Maja.

5 att se fram emot

Kategori: Maja

Det är måndag och ny vecka och jag ska jobba klockan 14-19 idag. Jag vet att det är viktigt att befinna sig i nuet, men inte minst sådana här gråa måndagar tycker jag att man kan behöva blicka lite framåt. Mot saker man ser lite extra fram emot. Jag har pysslat fram en liten 5-punktslista med 5 härliga händelser som ligger i min framtid.
 
 
Maja.

Kompishelgen

Kategori: Maja

Nu är jag hemkommen efter en fin helg i Falun. Låt oss kika på lite bildbevis.
 
Moa hade förberett för min ankomst genom att bädda på madrassen redan innan jag kommit dit.<3
 
Vi åt taco som man ju ska på fredagar och så glass, grädde och chokladsås medan vi såg på en film.
 
När vi vaknade på morgonen var det dimmigt utanför Moas fina fönster.
 
Vi kickstartade dagen genom att gå till affären och köpa både frukostbröd och lunchgrejer och sen vandrade vi upp på vackra Lugnet.
 
Efter att ha njutit av pannkakslunch i solen så passade Moa på att njuta lite till.
 
Hemma igen blev det varsin kolaknut och varm choklad med grädde.
 
Och på kvällen blev det lite yatzy och återigen film- och sängläge, denna gång med hemmagjord tacopizza.
 
Idag har vi varit ute i den vackra hösten igen,
 
varit på stan en sväng, lunchat hemma hos Freja och John och avslutat helgen med ännu lite mer yatzy och varm choklad. *nöjd smiley*
 
Tack för en bra helg, Moa! :)
 
Maja.

Rosainlindat och höststilla

Kategori: Maja

Jag är så naiv. Inatt någon gång kom jag på att det kanske inte är heltigenom positivt att vara "lycklig som en såpbubbla" - poff kan det ju säga och så är det fina över? Det var inte alls så mina naiva tankar gick. Jag tänkte att såpbubblor svävar så vackert och liksom blänker i skyn och vem blir inte glad av såpbubblor? Jaja, jag menade inte på något sätt att min lycka känns tillfällig och skör som en såpbubblas iallafall... :P
 
Över till något heltigenom positivt. Gårdagens solnedgång. Om det var blåtonigt och höstkrispigt under solnedgången häromdagen så var det desto mer rosainlindat och höststilla igår. Tyvärr var inte min kamera med så bilderna är knäppta med mobilen, men ändå.
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag äta en god frukost och sen ska jag rensa kamerakortet så att nya fina minnen får plats.
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Lycklig som en såpbubbla

Kategori: Maja

Jag är ledig idag och det känns ganska så bra. Philip sitter och jobbar i köket och jag har just läst en hel bok i ett streck. Den består visserligen av endast 120 sidor och lite text på varje sida, men en bok är det ju iallafall.
 
Den ser ut så här:
 
Och den handlar om nittonårige Markus som blir förälskad i Ingrid som är sjuk i cancer. Kärlek och cancer. Samtidigt. Kanske det finaste och det fulaste som finns? Jag tyckte att boken var himla fin. Kanske delvis för att jag mest, eller egentligen bara, kan relatera till den fina delen av berättelsen, men kanske också för att det fulaste i världen på något sätt aldrig helt kan vinna över det finaste?
/ Kungen av klyschor ;)
 
Jag tyckte iallafall att så mycket var så fint att jag inte vet hur många de avfotade citaten blev tillslut. Men nedan följer tre.
 
 
 
 
Inatt/imorgonbitti klockan fyra ska Philip och hans familj åka buss mot Arlanda och sedan flyg över Atlanten för en vecka i New York. Det känns sådär ärligt talat. Jag är lite avis och dessutom kommer jag sakna han som gör mig lycklig som en såpbubbla. Samtidigt är jag givetvis glad för deras skull OCH tror att även min vecka kommer bli himlans fin. Redan imorgon vid två rivstartar jag helgen genom att sätta mig på ett tåg mot Dalarna och Moa!
 
Infinner sig ingen blogglust imorgon innan jag åker så får ni vänta till söndag kväll då ett uppfriskande Falun-inlägg pluppar upp på bloggen! :)
 
Maja.

Vi ska på maskerad - Sneak peek

Kategori: Maja

Inte nu på lördag, men nästa, så ska jag och Philip på maskerad. Sen vi fick inbjudan så har vi klurat på vad vi ska klä ut oss till. Det är förvisso Halloween-maskerad, men det finns inget krav på att man ska klä ut sig till något läskigt, och något läskigt blir det inte heller för vår del. Något som vi däremot snabbt tänkte att vi ville köra på var någon slags par-grej - att vi på något sätt skulle höra ihop eller kanske till och med sitta ihop... ;) Nu har vi kommit på en idé och nu ikväll är vi i Sonnorp och pysslar loss. Med risk för att någon som ska på maskeraden läser detta så vill jag inte avslöja vad vi kommer föreställa, men ni kan få lite små mystiska sneak peeks. ;)
 
 
 
 
Hela outfiten får ni se när kalajset är avklarat och när vi, förhoppningsvis, har tagit hem blodpokalen för bästa utklädnad! ;)
 
Maja.

8 kilometer frisk luft

Kategori: Maja

 
Hej! Här står jag som idag har flätat hår och just har promenerat åtta kilometer. Ni var ju inte med, men ni kan få se några små ögonblicksbilder som fastnade hos mig och i kameran.
 
 
 
 
Maja.

Mer pengar, mindre guldklimpar

Kategori: Maja

Mycket möjligt var det och så blev det - personalassistenten ringde vid åtta imorse och vips så blev det en jobbdag i Ljungsbro. Jag föredrar givetvis att få jobbtider på mail, i förväg, men nu har jag ju en sån här tjänst och får ta det lite som det kommer och vara flexibel och glad för alla timmar och all lön jag får. Det är nog bra för mig att inte alltid veta till punkt och pricka hur morgondagen kommer se ut. Och det har ju sin charm att flänga runt på olika bibliotek. Det bästa av allt är nog att jag bara behöver göra det jag ska när jag är där och att jag inte behöver "ta med mig något hem", det känns väldigt skönt efter alla pluggår då det ju alltid finns diverse uppgifter och texter som flåsar en i nacken och nafsar en i hälsenorna och aldrig lämnar en i fred.
 
Ett litet minus är dock att bloggen blir en lite större utmaning. Jag vill ju ha min blogg som en liten mysplats där jag samlar livets guldklimpar och då är det inte bra med för mycket jobbsnack, det får ju inte bli för torrt. ;) Men å andra sidan har det ju inte blivit mycket jobbsnack under bloggens tidigare 6 år så ni kanske får stå ut lite nu när det här är det nya och "stora" just nu. :) Men jag lovar att fortsätta fylla den här internetplatsen med ojobbiga guldklimpar också, var så säkra!
 
Det var nog allt för ikväll!
 
Maja.

Tre söndagsfina

Kategori: Maja

1. Den lilla ekorren jag träffade på innan jobbet imorse. Den satt så fint där på det röda planket och mitt i hösten. Allt var så matchigt på något vis tyckte jag. Och ekorrar är ju söta.
 
2. Att det gick bra att jobba idag också och att jag har fått jobba så många timmar i veckan.
 
3. Och att jag när jag kom hem blev upphämtad av Philip och att vi for och åt söndagsstek med hans familj och att vi fick lingoncheesecake med oss hem.
 
Nu har jag hamnat i soffan, nöjd med dagen och veckan. Veckan som kommer har jag inte något jobb inbokat som det ser ut nu, men det är mycket möjligt att personalassistenten hör av sig. Men fredag, lördag, söndag vill jag absolut inte ha något jobb för då ska jag åka till Dalarna, Falun och Moa. Det ska bli fint det! Men mer om det om en vecka! :)
 
Gókväll!
 
Maja.

Att vakna på landet

Kategori: Maja

Det tycker jag om.
 
Jag vet inte hur många gånger jag har öppnat fönstret i mitt rum och fotograferat vyn. Så här såg den ut imorse:
 
När jag kom ner till köket så möttes jag av lappen nedan.
 
Så jag slog mig snällt ner på en av köksstolarna och väntade, trots att jag var görsugen på frukost. Men det var värt att vänta på det som inhandlades.
 
Sedan tog mamma och jag en tur till Hjärta till hjärta. Jag köpte en mössa, en halsduk och en duk till mig själv och fyra minigarn till mamma och alltsammans gick på 128 kronor!
 
När vi var tillbaka på landet plockade jag päron till moster.
 
Och sen åkte mamma, lillasyster och jag och hämtade mormor och Philip och sen blev det kalas i Askersund med mängder av gött att äta och fintfint sällskap. En mycket fin lördag alltså. :)
 
Imorgon väntar söndagsjobb för min del, men först lördagskväll några timmar till.
 
Maja.

Hello friday!

Kategori: Maja

Hittills idag har jag...
 
ätit frukost,
 
målat frukost,
 
packat för jobb, övernattning på landet och kalas i Närke och tagit på mig nya höststrumpbyxor.
 
Nu ska jag diska, sen ska jag äta lunch, efter det ska jag åka till Linköping och fredagsfika med Philip och sedan väntar ett jobbpass kl. 16-20.15, följt av att jag åker tåg, cykel och bil till landet för att äta sen middag och sova där.
 
Klart slut och trevlig helg!
 
Maja.

Blåtonigt och höstkrispigt.

Kategori: Maja

Det var när jag var mitt uppe i det andra müslimakeriet på kort tid som Philip sa Vi åker till Råssnäs och promenerar där! Och jag plockade fort upp mobilen och konstaterade att Vi kanske kan hinna till solnedgången! Så direkt när müslin var färdigrostad så gasade vi iväg.
 
Det kanske inte blir en så vacker solnedgång ändå...
 
Jag sparkade i höstlöv. En syssla jag rekommenderar.
 
Nej, det kanske inte var någon fullpoängare till solnedgång men det var ändå himla fint. Blåtonigt och höstkrispigt.
 
Instamoment!
 
Hej du gulliga och suddiga person och tack för att du bär min lilla väska så fint!
 
<3
 
 
En klassisk majabild får avsluta dagens inlägg.
 
Maja.

Den 7 oktober - bakåfram

Kategori: Maja

Hej!
 
 
Här sitter jag inne på blogg.se med en tekopp i högsta hugg. Nej, det sista var ljug, för teet är alldeles för varmt för högsta hugg. Men ändå.
 
Innan det så åt Philip och jag middag. Ganska så göttig middag för att vara onsdag måste jag säga.
 
Och för nästa bild får vi hoppa till ungefär klockan 16 då jag stod i hösten och väntade på en buss.
 
Jag hade nämligen jobbat två timmar på Sturefors bibliotek. Och om det var mitt mest hektiska jobbpass hittills igår, så var det motsatsen idag. På två timmar kom det tre besökare... Men men, det var trevligt att se ännu ett nytt bibliotek och dessutom få tre-timmars-lön för två timmars jobb för att de egentligen inte får "binda upp" oss på endast ett två-timmars-pass. :)
 
En stund innan de två timmarna av jobb så befann jag mig på stadsbiblioteket där jag och min före detta klasskamrat och faktiskt nuvarande kollega Emelie åt lunch på cafét Galejan som ligger i själva biblioteksbyggnanden. För min del blev det lax- och spenatpaj.
 
Anledningen till att jag var inne på stadsbiblioteket idag var också att vi som är ganska nya skulle få en liten visning av stiftsbiblioteket som har en forskarsal på bibblan och mängder med gamla fina böcker i källarens arkiv.
 
Och innan det åkte jag såklart tåg och innan det åkte jag cykel och när jag hade åkt cykel så tog jag en liten bild och det är den ni ser nedan.
 
Och den sista bilden i denna bakåfram-redovisning av dagen blir min lilla frukost som jag njöt av vid halv åtta imorse.
 
Klart slut och god kväll!
 
Maja.

Svamp, smoothie och jobb

Kategori: Maja

 
Dagens frukost. Ni får välja om ni vill fokusera på svamp eller smoothie. ;)
 
Idag har jag jobbat mitt mest hektiska jobbpass så här långt. Det var inte så att något gick fel utan det var bara mycket att göra helt enkelt. Jag kan berätta lite kort vilka arbetsuppgifterna är just när jag är på huvudbiblioteket.
 
Dagen är uppdelad i olika jobbpass och idag jobbade jag plus en annan biblioteksassistent under 13-16-passet. Halva tiden, alltså 13-14.30, satt jag i receptionen. Uppgiften där är att ta emot biblioteksbesökare och svara på diverse frågor, och som ni kanske förstår kan dessa frågor vara väldigt varierade.
 
Några exempel på frågor/"problem" som jag fick idag: Jag vill ha ett lånekort, Jag kan inte låna den här boken i automaten, Jag ska hämta en reserverad bok, Var finns tidningarna, Kan man boka studierum, Kan ni sätta upp de här affischerna, Det här id-kortet låg glömt i kopiatorn, Finns det wi-fi, Hur länge får man låna en bok. Osv osv osv. Idag rullade det verkligen på och det var inte lång stund som jag fick sitta ifred. Vilket iochförsig mest är bra då jag ju lär mig av att få riktiga uppgifter att öva på samtidigt som tiden går fort när det händer mycket.
 
Den andra halvan av jobbpasset är man inne i det så kallade Bibbi-rummet, så där hängde jag 14.30-16 idag. Bibbi-rummet är rummet dit böckerna som återlämnas kommer in och det är där reservationer till och från biblioteket hanteras. Uppgifterna när man är där inne är bland annat att byta bokvagnar när de blir fulla, att ställa upp reserverade böcker i hyllan och lägga andra reserverade böcker i postbackar som ska ut till andra bibliotek. Här var det också fullt upp idag då jag kom in just när ett stort lass med reservationer skulle "igenom datorn" och upp i nummerordning.
 
Det jag tycker om med jobbet är att det är varierat och att besökarna (i de allra flesta fall) är glada och tacksamma. I regel är det ju så att man besöker biblioteket för att man själv vill och i regel kan jag hjälpa besökaren med vad denne vill ha hjälp med och så blir både hen och jag glada! :)
 
Maja.

På vårt kylskåp

Kategori: Maja

God kväll!
 
Idag jobbade jag på stora bibblan 10-13 och under det passet blev jag tillfrågad om jag kunde jobba i Ljungsbro 15-19, vilket jag kunde så idag blev jobbdagen längre än vad jag hade trott, men det gjorde inte ett dugg. Jag har ett roligt jobb! Mellan passen hade jag ju dock lite tid att slå ihjäl så jag passade på att småshoppa lite. På Lagerhaus köpte jag en kalender med magnet och den sitter nu fint på kylskåpet, tänker att jag varje söndag ska skriva mina jobbtider där så att både jag och Philip kan ha lite koll. :) Dessa små tillfälligheter från dagen gav också mig en lite småknäpp blogginläggsidé - 'På vårt kylskåp' kan vi kalla den.
 
Jag har nog alltid hört till den skara människor som tycker att det är trevligt att ha saker på kylskåpsdörren. Det är en praktiskt bra plats för viktiga papper OCH man kan faktiskt också utnyttja ytan för finheter. Så här ser vårt kylskåp ut just nu:
 
 
- Där finns ett vykort modell stort som jag skickade till Philip när Moa och jag var på Gran Canaria förra våren.
- Där finns ett visitkort till en pub i Linköping.
- Där finns en liten kärlekslapp som jag skrev till Philip i början av juni när jag snart var klar med praktiken och skolan och snart skulle flytta till honom på riktigt.
- Där finns nio stycken små magnetfoton som jag såg någon annons om någon gång någonstans och föll för och klickade på och beställde.
- Där finns ett A4-papper med information om Usa-resan som Philip och hans familj ska åka på om en vecka och fyra dagar.
- Där finns ett fiskevykort som Philip fick av sina föräldrar när han fyllde år - "När du blir gammal och dina ben värker, var glad att du inte är en abborre"
- Där finns den där kalendern med magnet som jag köpte idag.
- Där finns en inbjudan till en maskerad som vi ska på den tjugofjärde oktober.
- Och där finns ett Tack-för-att-ni-firade-vår-dag-med-oss-kort från stora syster Lisa och hennes Matheus.
 
Fint, tycker jag!
 
Imorgon ska jag jobba 13-16 på storbibblan och nu ska jag dricka te.
 
Maja.

Fårtavla

Kategori: Maja

Igår målade jag en liten minicanvas igen. Det är så kul! Och det hjälper självförtroendet att det är just minicanvasar tror jag för jag vågar liksom chansa och satsa på motiv som jag nog inte hade målat i större storlek. Och för själva slutresultatet tror jag också att den lilla storleken är bra, för misstagen blir så små. ;)
 
Igår utgick jag från fotot nedan.
 
Och så här blev det:
 
Jag är nöjd!
 
Maja.

Tredje oktober

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
Foto: Mest Philip
 
Maja.

Djurlivet vid kanalen och annat fint

Kategori: Maja

 
Igår visade sig himlen från en av sina bästa sidor. Vilket kändes lite extra fint och sammanträffande (?) med tanke på mitt lilla inlägg från tidigare igår. :)
 
Jag älskar frukost. Det kanske ni har märkt. Fredagsfrukosten var inte dum. Hemmagjord müsli toppad med hallon och lite kokos har visat sig vara en riktig hit enligt mina smaklökar.
 
Idag har jag kämpat på ytterligare med att gå in mina skor. Jag började inomhus idag. ;) De är så läckra, men så hårda! Jag fick ju inte helt oväntat ganska skapliga skavsår och sen är ju själva skon så hård att trycket mot hela hälen blir så hårt. Så det gör lite ont. Men det börjar bli bättre.

Sen har Philip och jag varit inne i stan för några ärenden. Vi hämtade exempelvis en resväska som Philip ska låna av mormor när han åker till Usa snart. Hos mormor blev vi utskällda det första vi blev, men som tur var var det glädjeskall och den glada var Billy, som ni ser här nedan.
 
Och alldeles nyss tog Philip och jag en liten kanalpromenad. Jag kunde bara inte gå in när solen sken så fint. Vi såg änder.
 
En bebis-gädda! :D Ser ni den?
 
Får, som vi matade lite.
 
Och Motalas stolthet - Mandarinanden! Fast vi blev lite bekymrade då vi inte såg andens lika vackra kompis...
 
Den enda spikade kvällsplanen lyder som följer: Hemmagjord burgare, hemmagjorda pommes och hemmagjorda burgarbröd. Fint ska det vara!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Hej oktober!

Kategori: Maja

 
Ljungsbro bibliotek.
 
Jag fick jobba i Ljungsbro även igår. Och denna gång hela dagen. Det gick bra och jag känner mer å mer för varje dag att jag nog är där jag ska vara just nu. Idag ska jag också åka iväg en sväng, men då bara för ett litet eftermiddagsmöte på bibblan.
 
Jag antar att ni också har uppmärksammat att det är oktober idag? Och kanske hajat till när ni har insett det? Jag vet inte om september någonsin gått så fort förut. Jag roade mig just med att klicka på länken Oktober 2014 på bloggens vänsterkant och hitttade lite fint från precis ett år sedan. Inlägget var döpt till 'Under samma rosa himmel' och när jag läste det idag, nu när Caputte inte finns under samma rosa himmel som oss längre, så kändes det lite extra speciellt.
 
 
 
Nu gör vi oktober till en fin månad!
 
Maja.