majjaeriksson

Instagram i juli

Kategori: Maja

Och tjoff så var det sista juli! Fast den här sommaren känns ju samtidigt som en rätt lång sommar då den började redan i maj. Hur har då mitt juli sett ut? Jo, som jag skrev häromdagen är det ju ingen superbloggsommar direkt. Men på instagram har det lagts ut en hel del. Låt oss kolla.
 
Den första juli gjorde jag rabarberkräm. Man kanske skulle ta vara på några till innan säsongen är över?
 
Den andra juli jobbade jag heldag i Ljungsbro, 10-19.
 
Den fjärde juli skördade jag stolt min första tomat. Det har blivit några stycken under månaden och fler är på gång.
 
Den sjunde juli var Moa min helgsambo och vi gjorde pannkaksfrukost.
 
På kvällen gjorde vi vietnamesiska vårrullar. Philip och jag gjorde det igen häromkvällen. Rolig och god grej!
 
Den åttonde juli gjorde jag textiltryck på ett kuddfodral. Skulle vilja göra något mer. Får komma på nått!
 
Den tionde juli svalkade Vera och jag oss i Nyköping.
 
Den elfte juli gjorde jag och Philip räktacos. Även det kan jag tänka mig att göra om!
 
Den trettonde juli var vi ute på Boren.
 
Och den fjortonde juli på Vättern. Det var då vi paddlade och sov på en ö. Här var det kvällsdopp.
 
Jag sov inte så bra så jag gick ut och väntade på solen. Här klockan 4.13.
 
Den nittonde juli åt jag en fräsch frukost. Även vinbären där ute kanske jag borde njuta av lite mer innan de tackar för sig.
 
Den tjugonde juli åt vi hamburgare på Flott i Linköping. Mycket gött!
 
Den tjugoandra juli badade vi i stora vågor i Varamon. Årets roligaste dopp enligt mig. Vågorna var enormt stora. Det kändes som att man badade i havet.
 
Den tjugofjärde juli hängde vi på älskade släktbryggan i Toka.<3 I hemlighet drömmer jag om att ta med min egen lilla familj dit. Men det ligger nog några år in i framtiden, om man får drömma.
 
Den tjugonionde juli fick Philip bara en massa bottennapp. ;)
 
Och igårkväll, den trettionde juli, tog vi ett kvällsdopp i Varamon.
 
Sommaren 2018, badsommaren!<3
 
Idag tänkte jag bara hänga här hemma under dagen. Jag ska städa/rensa vårt skafferi och skåpet med handdukar/lakan/dukar/diverse tyger tänkte jag. Kanske hitta ett tyg jag kan textiltrycka lite på? ;) Och kanske läsa en del i min bok. Jag ska också måla nytt nagellack, ska bara komma på vilken färg jag ska välja. Ja ni hör, storartade planer. Ikväll blir det restaurang och bio med mina systrar och systrarna Wiks. Det ska bli mysigt. :)
 
Maja.

Ingen bloggsommar

Kategori: Maja

 
Hej från jobbet!
 
Det är lugnt här på bibblan idag så jag passar på att skriva några rader. Det verkar inte vara någon direkt bloggsommar för mig just nu. Känns som att jag antingen jobbar eller badar. Men det är ju inte fy skam det.
 
Men efter klockan 16 idag går jag och blir ledig i hela åtta dagar. Det tycker jag faktiskt att jag förtjänar.
 
Vi hörs!
 
Maja.

24 juli

Kategori: Maja

 
Jag måste säga det igen. Att jobba varannan dag är inte alls dumt. Det blir som att jag går på max både på jobbet och på de lediga dagarna. På ett bra sätt. Även denna vecka jobbar jag i Ekholmen måndag, onsdag och fredag och sen jobbar jag på huvudbiblioteket på lördag.
 
Idag har Philip och jag varit i Toka. Grundtanken var att äta frukost där, men vips så var vi där mellan tio och tre. Så härligt! Och så härligt det är att bara vara hemma sen efter det. Bara ligga platt. Jag läste ut en bok precis. Den här:
 
Den handlar om ett.... grannskap? En gata. En dam på gatan försvinner och två små tjejer bestämmer sig för att undersöka saken. Och så får man lära känna alla grannarna lite grann och veta vad som hänt tidigare och lite så. Om jag skulle beskriva den med ett ord får det bli mysig. 
 
Ska nog börja med en ny bok nu.
 
Maja.

Avokadoresan

Kategori: Maja

22 februari
 
18 mars
 
3 maj
 
8 maj
 
17 maj
 
19 juni
 
Idag, 21 juli
 
Maja.

En julitorsdag

Kategori: Maja

Och så har ännu en ledig dag passerat. 
 
Dagens frulle:
 
Igår läste jag ut Blixtra, spraka, blända! av Jenny Jägerfeld. Den tyckte jag om! Och i förmiddags började jag med boken nedan.
 
Har inte läst så många sidor än, men den har väckt mitt intresse.
 
 
Idag blev det ett litet loppisbesök, 
 
i väntan på att vår mat skulle bli klar. Vi tog med oss hem.
 
Och sen for vi till Karlsby för att meta och ta ett dopp.
 
 
 
 
 
Imorgon är det jobb som gäller igen, 9-16, och sen tänkte jag och Philip äta i Linkan på kvällen. :)
 
Maja.
 
 

Bra (mat)dag

Kategori: Maja

Imorse var dagen oplanerad och nu sitter jag här med en bra dag i backspegeln.
 
En enkel men god frukost.
 
Det blev en sväng till landet där jag bakade rabarber/jordgubbspaj till mig, mamma och Philip.
 
Och nu ikväll har vi varit hos Lovisa och Martin och ätit grillat. Det var faktiskt jag som var kvällens grillmästare.
 
När vi hade ätit åkte vi till Varamon för ett kvällsdopp.
 
Och sen avslutade vi kvällen med Mcdonaldsglass.
 
Nu blir det helt okej med en jobbdag imorgon igen. Man kanske alltid skulle köra varannan dag. ;)
 
Maja.

På en ö i Vättern

Kategori: Maja

Hej!
 
Philip och jag paddlade ut på Vättern igår. Och tältade på en ö. Jag tyckte att det var lite mer otäckt än jag trodde att det skulle vara. Med vågorna där ute. Men det var ingen fara på riktigt såklart. Och jag sov kanske bara en timme i natt. Trots dessa båda faktum är jag såå nöjd med vår lilla minisemester. Jag hade med "riktiga" kameran så jag låter bilderna tala.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Philip. För trygghet och skratt.<3
 
Kommande vecka jobbar jag i Ekholmen måndag, onsdag och fredag. Och det känns faktiskt helt okej efter en sån här helg. :)
 
Maja.
 

Sommarlugnet

Kategori: Maja

Det här med sommarledigt. Jag kan nog vara väldigt bra på det, men också känna att det är lite jobbigt ibland. Pressen över att varje dag ska bli så bra som möjligt. Egentligen har jag ju inte så höga krav på livet, men just sommaren är svår. Man vill ju hinna med mycket, inklusive  att öva på att ha det lite tråkigt. ;)
 
Glass är ju det bästa. Egentligen krävs det ju inte så mycket mer än en glass för att det ska vara en bra sommardag, visst!? Igår blev det en glass i Borenshult.
 
Och på kvällen åt vi räktacos. Det vill jag göra igen, mycket gott!
 
Imorse sprang jag en runda. Något jag är mycket stolt över. Jag lyssnade på Elin Olofssons sommarprat. Eller en del av det har jag hunnit med. Det var fint.
 
Och så har vi varit ute på Östagötaslätten idag och i Ödeshög av alla ställen. Vi gjorde studiebesök på både bibblan och systemet.
 
Vi var också på Skattegårdens handelshus där det både fanns nytt och gammalt. Och så åt vi såklart glass också. På Lysings bageri. Såå god hallonsaltlakrisglass!
 
Och på hemvägen stannade vi vid en bärbod och köpte en låda bigarråer.
 
Fint så, i sin lilla enkelhet. I helgen har vi tänkt paddla och tälta. Det blir ett annat slags äventyr det. ;)
 
Maja.

Moster Maja

Kategori: Maja

Tjenare!
 
I måndags (när jag var på väg hem efter att ha hämtat denna bok)
 
ringde mamma och frågade om jag ville med till Nyköping. Det ville jag. Så vid 18 steg vi på pendeln.
 
Och igår, fram till 18.40, var jag i Nyköping. Det är alltid mysigt och kul att träffa Vera. Hon börjar bli en stor tjej nu.
 
 
 
Efter 18 lånade jag Lisas cykel och cyklade till stationen. Och sen åkte jag ett tåg, väntade i Norrköping i en halvtimme, åkte ett tåg till och promenerade. Och när jag kom hem var Philip hemma efter en vecka borta. Det är fint att längta och sen ses igen, man kanske skulle vara ifrån varann oftare. ;)
 
Nu på förmiddagen är det tvätt som gäller och sen får vi se om vi hittar på något. Vi är lediga tillsammans veckan ut och har eventuellt en spännande plan för helgen iallafall. :)
 
Maja.
 

Läsa, läste, läst!

Kategori: Maja

 
 
Andras döttrar av Amy Gentry. Jag vet inte varför men jag har lite svårt att komma fram till vad jag tyckte om denna bok. Baksidestexten fångade verkligen mitt intresse och den var rätt spännande, men det var någonting som gjorde att den inte blir någon fullpoängare hos mig, tyvärr. Kanske avslöjar jag för mycket om jag försöker gå in på varför så jag stannar nog där.
 
 
 
Vi faller av Anna Platt. Mmm, denna tyckte jag om. Jag gillar enkelheten i språket. Men att det samtidigt är rätt poetisk. Inte på ett pretentiöst och svårt sätt utan just enkelt. Vardagspoetiskt? Äh, jag vet inte! Några konkreta exempel och faktiska meningar från boken:
 
 
 
 
Näst ut blir nog..... J, för den ska jag hämta på bibblan idag. :)
 
Maja.

Sunday sun

Kategori: Maja

Och så var man gräsänka igen då. Moa lämnade mig vid halv två i eftermiddags efter en mysig helg tillsammans. Vi chillade verkligen loss, som ni också kan se i gårdagens inlägg.
 
Imorse fixade vi gófrulle igen. Före:
 
Efter:
 
Sen åkte vi till Råssnäs igen. Men inte för att strosa bland sand och stenar denna gång utan för att sola och ta ett dopp. Doppet var... friskt. Och de två timmarna vi var där var mycket behagliga. Jag lyssnade på konstnären Jesper Walderstens sommarprat. Hans röst var väldigt behaglig att lyssna på och han sa en hel del tänkvärt och poetiskt fint. Men lite flummigt var det också. ;)
 
Sen åkte vi hem och tog oss lite macklunch innan Moa lämnade mig. Tusen tusen tack världens bästa vän för att du var min helgsambo!<3
 
Ensam men inte sysslolös. Jag for till Bråstorp och köpte textilfärg för att göra ett pyssel jag såg i en tidning häromdagen. Jag köpte mesgrönt och svart. Och plockade med mig lite natur in. Provade mig fram först.
 
Och beslutade mig för svart! 
 
Och blev nöjd! :D
 
När jag pysslade och drog runt hemma lyssnade jag på ett sommarprat till. Katarina Wennstams. Det handlar om feminism, våld mot kvinnor, kvinnans rättigheter och jämställdhet. Hemskt och så vettigt. Sakligt. Bestämt. Starkt.
 
Sen läste jag ut en bok! Det får du läsa om i  inlägget som får komma ut imorgon. :)
 
Vid fem åkte jag ut till landet. För att äta wokmiddag med mamma, pappa, Ellen och Per. Och för att klappa katter såklart.
 
Och alldeles nyss, strax efter nio, landade jag hemma i ensamheten, nöjd efter en mycket fin helg! :)
 
Maja

Livets lördag!

Kategori: Maja

Om Moa och jag har haft en bra lördag? OM vi har! Kanske en av livets bästa lördagar!
 
Vi började den starkt med amerikanska pannkakor till frukost. 
 
 
Vi har också gått en sväng runt Råssnäsudden. När jag vaknade imorse kände jag nämligen en stark längtan till vattnet. Jag ville gå på en strand och plocka bland stenar. Så det gjorde vi.
 
 
 
 
Sen åkte vi och handlade lite och hemma blev det lunch. Jag gick ut på balkongen och hämtade grönsaker. ;)
 
Och sen såg vi på fotbollsmatchen. Tyvärr blidde det ju ingen vinst, men det var bra kämpat! Sen gick vi ut en sväng igen och sen in för att kolla på Bröderna Lejonhjärta. :)
 
Nyss åt vi sen lördagmiddag. Vietnamesiska vårrullar! Det var premiär för oss båda och det gick så bra! Jag är så stolt över oss och jag ser fram emot att utveckla mina färdigheter och testa med olika ingredienser i rullarna i framtiden. 
 
 
Nu är det återigen soffläge och kanske orkar vi med varsin glassandwich innan vi somnar också. ;)
 
Maja.

Livets bak

Kategori: Maja

Och då menar jag inte rumpa eller stjärt utan bakverk. Ellen och jag kan idag ha skapat det godaste vi någonsin skapat. Glassandwich efter detta recept! Jag hittade receptet för rätt länge sen och idag var det äntligen dags! Och fy bubblan vad bra det blev. Cookies + glass = sant!
 
 
 
 
 
Hitta någon som tittar på dig som jag tittar på dessa glasskakor! ;)
 
Maja.

Framtiden på bibblan

Kategori: Maja

Halloj!
 
Jag trivs med att jobba på bibliotek av flera anledningar.
Jag tycker att miljön är trivsam,
jag gillar kombinationen av jobb med människor och bakom-kulisserna-arbete, 
jag gillar att de som kommer till biblioteket kommer dit för att de själva vill,
jag tycker själv om böcker och läsning,
jag tycker om att biblioteken är en plats för alla,
jag tycker att biblioteket är en viktig plats
och jag tycker om att se många olika människor och höra personer säga saker till varandra. Kanske framför allt barn. Barn är ju bäst på att säga både roliga och kloka saker. Igår skrev jag ner en sån liten konversation som fastnade hos mig. Den kanske inte är jättemycket för världen, eller jo, kanske förresten.
 
Flicka (kanske 8 år) läser på en bok: "Godnattsagor för rebelltjejer... jag vet inte vad det är...?"
Pappan: "Det betyder typ tuff."
Flickan: "Ah! Men det är ju jag!" *börjar bläddra i boken*
 
Jag älskar att se självförtroende hos tjejer!
 
Idag sökte jag efter bibliotekariejobb på platsbanken. Jag gör det då och då för att kolla läget och för att få en uppfattning om hur det ser ut just nu. Och det blir mer och mer verkligt att det snart är dags för mig att söka och, förhoppningsvis, få ett bibliotekariejobb. Det pirrade faktiskt lite i mig när jag tänkte på det idag. Även fast jag är nervös inför framtiden så är det mest ett positivt pirr just nu. Vad kul det ska bli att ge sig ut! På riktigt!
 
Maja.

Igår, och denna vecka!

Kategori: Maja

Hej från Ljungsbro!
 
Efter en ledig vecka väntar nu en vecka med jobb. Idag är jag i Ljungsbro 10-19, imorgon Ekholmen 10-19, onsdag Ljungsbro 14-18 och fredag Ekholmen 10-18. Imorgon blir jag gräsänka i en vecka, men jag har på känn att det blir en riktigt bra vecka ändå. På torsdag blir det en dag med lillasyster och i helgen får jag en ny sambo i form av Moa. Så det känns rätt fint! :)
 
Igår var det också rätt fint. Det var Baby shower för Tilda! Lovisa med flera hade fixat såå fint!
 
Och efter några timmar i solen behövde lillasyster och jag ett kvällsdopp, så då tog vi oss ett kvällsdopp. I Pariserviken! Det var inte jättevarmt i vattnet, MEN man ångrar aldrig ett dopp! Den där svala känslan efter ett dopp är högt upp på min lista över "känslor"! :)
 
 
 
Vi hörs i veckan!
 
Maja.

Instagram i juni

Kategori: Maja

Gud vad fort juni har gått! Fast så känner man ju nästan jämt. Jag tänkte, i vanlig ordning, säga adjö till månaden genom att kolla igenom vad jag lagt upp på instagram.
 
Den 3 juni planterade jag om det som ska bli broccoli. Det har växt till sig mer nu, men något som liknar broccoli ser jag ännu inte.
 
4 juni. "Blomaffär möter ungdomsgård?"
 
Jordgubbar på nationaldagen.
 
Den 10 juni solade jag med mina tomater. Jag har rätt många på gång, men de är inte röda än.
 
11 juni mötte jag sötaste grannen i stan.
 
13 juni var det hotfulla moln över Boren.
 
15 juni flyttade vi till landet över helgen och jag knäppte en ny favoritbild.<3
 
16 juni var det kvällswok.
 
Och 17 juni kom sommarregnet.
 
19 juni visade jag avokadoplantan. Den har växt ytterligare lite nu.
 
23 juni klappade Vera katt... ;)
 
25 juni undrade jag var växten var på väg. Och det gör jag fortfarande. :P
 
26 juni levde jag bryggliv.
 
Och 27 juni firade jag fotbollsvinsten med taco!
 
Din tur juli, show me what you got!
 
Maja.