majjaeriksson

Svamp, smoothie och jobb

Kategori: Maja

 
Dagens frukost. Ni får välja om ni vill fokusera på svamp eller smoothie. ;)
 
Idag har jag jobbat mitt mest hektiska jobbpass så här långt. Det var inte så att något gick fel utan det var bara mycket att göra helt enkelt. Jag kan berätta lite kort vilka arbetsuppgifterna är just när jag är på huvudbiblioteket.
 
Dagen är uppdelad i olika jobbpass och idag jobbade jag plus en annan biblioteksassistent under 13-16-passet. Halva tiden, alltså 13-14.30, satt jag i receptionen. Uppgiften där är att ta emot biblioteksbesökare och svara på diverse frågor, och som ni kanske förstår kan dessa frågor vara väldigt varierade.
 
Några exempel på frågor/"problem" som jag fick idag: Jag vill ha ett lånekort, Jag kan inte låna den här boken i automaten, Jag ska hämta en reserverad bok, Var finns tidningarna, Kan man boka studierum, Kan ni sätta upp de här affischerna, Det här id-kortet låg glömt i kopiatorn, Finns det wi-fi, Hur länge får man låna en bok. Osv osv osv. Idag rullade det verkligen på och det var inte lång stund som jag fick sitta ifred. Vilket iochförsig mest är bra då jag ju lär mig av att få riktiga uppgifter att öva på samtidigt som tiden går fort när det händer mycket.
 
Den andra halvan av jobbpasset är man inne i det så kallade Bibbi-rummet, så där hängde jag 14.30-16 idag. Bibbi-rummet är rummet dit böckerna som återlämnas kommer in och det är där reservationer till och från biblioteket hanteras. Uppgifterna när man är där inne är bland annat att byta bokvagnar när de blir fulla, att ställa upp reserverade böcker i hyllan och lägga andra reserverade böcker i postbackar som ska ut till andra bibliotek. Här var det också fullt upp idag då jag kom in just när ett stort lass med reservationer skulle "igenom datorn" och upp i nummerordning.
 
Det jag tycker om med jobbet är att det är varierat och att besökarna (i de allra flesta fall) är glada och tacksamma. I regel är det ju så att man besöker biblioteket för att man själv vill och i regel kan jag hjälpa besökaren med vad denne vill ha hjälp med och så blir både hen och jag glada! :)
 
Maja.

Kommentarer

  • mormor säger:

    Fokus på svampen! Kram

    2015-10-06 | 21:33:47
  • Jasmine säger:

    En så god frukost! Ambitiöst med smoothie må jag säga.

    Du verkar ha haft fullt upp på jobbet! Bättre det än öde, inte sant.

    Kram :)

    2015-10-07 | 17:31:21
    Bloggadress: http://rosanatt.blogg.se
  • Moa säger:

    Åh vad kul det låter, roligt att få höra mer i detalj vad du har för dig på dagarna :)

    2015-10-08 | 20:23:49

Kommentera inlägget här: