majjaeriksson

Klappar på axlar

Kategori: Maja

Hej från museet igen!
 
Jag har just guidat några personer här uppe. På tisdagar är det öppen guidning klockan 11 och den som jobbar den guidar helt enkelt. Årets absolut största skräck för min del. Ni som känner mig vet säkert att jag kanske inte helst i världen ställer mig upp och talar inför grupp. Jag har haft problem med röda kinder under hela skoltiden. Men vet ni? Jag tror att det har växt bort. Jag tycker fortfarande inte att det är kul. Svetten kryper fram i handflatorna. Jag famlar med orden. Pratar för fort. Men jag blir inte röd i ansiktet. Det känns bättre och bättre. Det skulle jag vilja skriva i ett brev till 12-åriga, 16-åriga och 20-åriga Maja. Det blir bättre.
 
Nu klappar jag mig själv på axeln och nästa gång, då det är sista gången för mig, då ska det gå ännu lite bättre.
 
Nog om det.
 
Jag vill passa på att klappa naturen på axeln lite också.
 
I söndags efter museijobbet åkte Philip och jag till skogs. Vi kom hem med en alldeles lagom skörd.
 
 
Kvällsmaten blev så här god. Jag har tur som har Philip som är bättre på att hitta svamp än mig och som dessutom inte gillar att äta den själv:
 
Igårkväll la vi i några kräftburar. I natt vid tolv väckte Philip mig, som hade sovit på soffan en timme, och vi åkte och tömde burarna.
 
Och vid nio imorse var vi tillbaka och tog upp burarna och tömde igen.
 
Det blev en alldeles lagom fångst. Philip skulle räkna dom vid koket, men vi gissade på ca 40.
 
Så imorgon kör vi en liten kräftskiva. :)
 
Jag slogs av hur himla lyxigt det är. Att "bara" gå ut i skogen och få ta hem. Och samma sak med kräftorna.
 
Tack naturen!<3
 
Maja.

Släpper in lite höst

Kategori: Maja

Du får tycka att jag är hemsk nu. Jag vet att det är mitten av augusti och att säkert flera fina sommardagar ligger framför oss. Men man måste ju vara förberedd. Planera lite. Bearbeta det. Släppa in hösttankarna dagar när man är redo och låta dem vänta andra dagar. Idag vill jag släppa in dem. Lite.
 
 
Som jag berättade häromsistens så har jag fått en plats på utbildningen jag sökte i våras. Det är ett masterprogram i biblioteks- och informationsvetenskap, på distans, via Borås högskola, på heltid, i två år.
 
Jag blev verkligen överraskad när jag fick platsen eftersom jag efter första antagningsbeskedet hade reservplats 14. Den 28:e drar det igång och imorgon kan jag registrera mig. Jag hoppas att jag ganska snabbt kommer få information om hur terminen, eller iallafall de första veckorna, kommer att se ut. När jag behöver sitta vid datorn, när första examinationen är, när jag ska till Borås på första träffen och vad som ska hända där osv osv.
 
Utbildningen är ju på 100 % och så här innan funderar jag på hur mycket det kommer vara att göra och hur mycket jag kommer kunna jobba. Jag antar att det kommer gå i perioder både med hur mycket plugg det är och hur mycket passförfrågningar jag kommer få och kunna tacka ja till. Jag får ta det som det kommer, anpassa mig och planera min tid väl. Jag tror att det kommer bli kanon!
 
En annan förändring som jag tänker ta mig an i höst är att börja träna. I någon form. Det har blivit lite väl soffigt den senaste tiden. Men det kan jag ju bladdra vidare om en annan dag. En sak i taget.
 
Maja.

Bra dag trots motgångar

Kategori: Maja

Idag är himlen grå och det känns rätt skönt faktiskt. Jag sitter på museet och har en ganska lugn och skön känsla inombords. Det känns liksom okej att himlen är grå och att jag ska sitta här till klockan fyra.
 
Igår var det andra bullar. Himlen var blå, solen värmde på och jag var igång hela dagen. I det stora hela var det en väldigt härlig dag, men det kändes som små saker gick emot mig hela dagen.
 
Jag var ledig igår och Philip har semester så vi bestämde oss för att ta en tur på Boren. Det hade vi inte gjort i år än. Så, vi skulle åka till Sonnorp för att hämta båtbodsnyckeln. Vi åkte till Sonnorp. Klappade på våra katter. Matade katter. Snodde med oss några kakor. Och åkte till Boren. Parkerade bilen. Gick några meter. Och Philip sa något i stil med Du har väl nyckeln? Det var nog egentligen ingen fråga, för att det var ju självklart att jag hade nyckeln. Men nej, det hade jag inte.... Så jag fick åka tillbaka ut på landet.... Så typiskt mig och så oerhört klantigt! (=Motgång 1)
 
Men vi kom ju ut på Boren. Och det var himla fint och skönt!
 
 
När vi skulle ta oss hem från Birgittas udde stötte vi på motgång 2: soppatorsk! Motorn ville inte starta och dunkens mätare stod på 0. Så vi började ro. Jag sitter nu här med en blåsa mitt i min högra hand.
 
Halvvägs hem fick Philip för sig att testa att starta motorn igen och då gick den igång.... :P Så sen kom vi till bryggan rätt snabbt och smärtfritt ändå. Och Philips farbror Kjell fick några abborrar som tack för att vi får ha båten på hans båtplats. :)
 
Vi var på sjön mellan klockan 12 och 17 ungefär och sen var det nästan bara hem och duscha innan vi for till landet igen för pizza med familjen och kusinfamiljen och här skedde då motgång 3. Ingen stor sådan, men ändå. Vi fick en pizza vi inte hade beställt. Någon hawaiiliknande med banan och curry... Jaja, ingen större skada skedd, alla blev mätta. :)
 
Någon gång efter åtta for jag, Philip, lillasyster och kusinerna in till stan för att gå på utomhusbio. Det var Motala filmstudio som visade La la land på en stor uppblåsbar skräm i stadsparken.
 
Tyvärr fick även denna aktivitet kantas av trubbel. Motgång 4 innebar att det, samtidigt som filmen visades, spelades livemusik från Sjöbris precis intill. Någonstans måste det ha gått fel med planering och kommunikation och efter kanske halva filmen valde jag och släktingarna att ge upp och åka hem. Livemusiken störde filmljudet alldeles för mycket för att det skulle bli en behaglig upplevelse... Suck!
 
Trots glömda nycklar, soppatorsk (ett tag iallafall), fel pizza och misslyckad biovisning blev det, som jag skrev, en rätt härlig dag ändå. Men idag tror jag att jag stannar inne. ;)
 
Maja.

På besök i 1800-talet

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
När Ellen och jag hade födelsedagskalas tillsammans i våras så fick vi en dag med Vera och ett besök i 1800-talet av familjen Vieweg. Och igår var det dags.
 
Vi vaknade upp i Nyköping och så åkte vi till Södertälje. Till Torekällberget. Upp på ett berg alltså. Med utsikt över Södertälje.
 
Området var uppdelat i Landet och Staden. På landet fanns det djur, såklart.
 
Som man fick lära sig intressanta fakta om.
 
Och i staden fanns det olika byggnader som man fick kika in i.
 
Jag kände att jag ville ha ett grönt hus och rosa pelargoner när jag såg detta.
 
En fotografs ateljé.
 
Vera tyckte nog att det roligaste var att plocka med grus och stenar. ;P
 
Jag tyckte att blomsterverandan var himla fin!
 
Och handelsboden!
 
Trött och nöjd, efter en rolig dag.
 
Och vi fick karameller efter att ha lämnat in enkätundersökning om stället.
 
Tack för en mysig utflykt!<3
 
Idag är det fredag och även idag verkar jag ha mysiga saker framför mig... :)
 
Maja.

Kvällsdoppet

Kategori: Maja

Det var Philips idé. Att vi skulle åka och ta ett kvällsdopp. Jag trodde att det närsomhelst skulle börja regna, men han hävdade bestämt att det där är INTE regnmoln. Han hade rätt. Och det var faktiskt riktigt skönt. I luften. ;)
 
Vi åkte till Varamon. Faktiskt årets första dopp just där.
 
Tror inte att jag har visat/hyllat/tackat tillräckligt för min väska. Mormor har gjort den, av ett tyg som min gammelmormor har vävt(?). Det var ingen lätt utmaning att hitta en väska som jag 1. skulle tycka om 2. kameran skulle få plats i. Men mormor knäckte koden. Tack mormor!<3
 
Och tack Philip för den här fina bilden på mig och en liten and. :)
 
 
 
 
Jag vill ju tro att såna här saker som till exempel kvällsdopp förlänger livet.
 
Maja.

Augustikänslor

Kategori: Maja

Det är ju helt klart någonting med augusti. I juni och juli är man här och nu. I augusti är man redan i framtiden. Visst? Det är nystart, förändring, "nu kör vi".
 
Idag fick stringhyllan i sovrummet genomgå en liten förändring.
 
Innan såg den ut så här:
 
Nu ser den ut så här:
 
 
 
 
Det behövdes. Det är ju augusti.
 
Maja.

Plugg, solrosor och kattgos

Kategori: Maja

När jag vaknade imorse bara bestämde jag/kände jag på mig att det här är en riktigt bra dag och så blev det verkligen.
 
Jag vaknade i sovrummet, vilket ju är ganska standard.
 
Min frukost var väl inte heller helt ovanlig, men nu var det faktiskt ett tag sen jag åt smoothie i skål. Och jag hade dessutom kiwi och valnötter hemma. Så så gott!
 
Vid halv elva tror jag, när jag väntade på ett sms om att mitt sällskap för dagen var på gång, hörde jag istället mailplinget och tänkte väl att det är väl ett av alla mail som man får varje dag och inte bryr sig det minsta om. Men nej då, det var ett mail från antagning.se som meddelade att jag hade ett nytt antagningsbesked. Just det, tänkte jag, idag skulle ju det andra beskedet komma, det borde man ju logga in och kolla upp. Till historien hör att jag efter första antagningsbeskedet hade reservplats 14, men nu så....!
 
Jag blev glad! Nu blir det plugg. Nu blir jag något. Nu känns det bra. :D Mer om detta framöver såklart.
 
Lite senare kom iallafall även sms-plinget och sedan också sällskapet som bestod av mamma, Lisa och Vera. Vi åkte ut på slätten för att finna solrosor. Och med hjälp av kartappen så hittade vi (till Ullnäs).
 
Vi var visst tidigt ute dock för många solrosor var små och gröna. Men det var fint ändå och vi fick med oss en bra bibba.
 
Och swishade pengar till dom som hade hand om det som i sin tur skänker pengarna till barncancerfonden. Fint initiativ eller hur?
 
Innan vi åkte hem igen så blev det lunch på ladugård 206.
 
Och sen hängde jag med till landet i några timmar. Gosade med katterna och så.
 
 
Och sen fick jag skjuts hem av kusin Hedda och hemma fixade jag med solrosorna. Tre hamnade i vardagsrummet som ni kan se här nedan och tre hamnade i köket.
 
Nu väntar jag på att Philip ska komma hem efter en vecka borta. Och alltså kommer den braiga dagen avslutas med en bra kväll! :)
 
Maja.

2 gånger 3

Kategori: Maja

Två saker jag har gjort idag:
 
- Varit museivärd
- Promenerat runt kanalen med Lovisa
 
Två bilder jag har tagit ikväll:
 
 
 
Två saker jag snappat upp och tänker att jag skulle vilja göra:
 
- Gå på utomhusbio nästa fredag (Philip?<3)
- Åka på solros-självplock (Mamma?<3)
 
Maja.