majjaeriksson

Söndag i Köpenhamn

Kategori: Maja

Tjenare!
 
Jo, en söndagsrapport utlovades ju så här kommer en.
 
Givetvis började dagen med hotellfrukost. 
 
Att äta hotellfrukost är bland det bästa när man är på resa är ju sen gammalt, men att äta den på Olearys var något nytt. ;)
 
Efter utcheckning gick vi till ett närliggande typ industriområde där Philip besökte en ölbutik.
 
 
Och sen promenerade vi till city. Som ni redan märkt handlade helgen om att äta gott och gå mycket. ;) Vi köpte churros. Även det var en ny upplevelse och alldeles färskvarma hamnade de i våra magar.
 
En stund senare var vi på ett café där vi värmde oss med té/kaffe.
 
Och så promenerade vi lite till. Mycket olika byggnader fick vi se. Som denna pampiga:
 
 Dessa färgglada:
 
Och denna lite äldre:
 
Vi kom till typ en park där många promenerade och en del ännu hurtigare sprang.
(null)
 
Och självklart promenerade vi till den lilla sjöjungfrun. Kanske ändå en lite överskattad sevärdhet kände jag när vi hade gått långt och vinden blåste kallt. ;)
 
Men ni måste ändå medge att jag bjöd bra på mig själv på den här selfien... usch vilken bild...
(null)
 
Och det var faktiskt helgens sista bild. Efter vi hade hälsat på sjöjungfrun promenerade vi tillbaka till stan, satte oss på en restaurang nära stationen. Men en kombination av att vi inte kändes oss sedda där och ett sms från sj om att vårt tåg var inställt en liten bit (köpenhamn-malmö) gjorde att vi lämnade restaurangen och tog en burgare på stationen.  Vi fick ta ett pendeltåg till Malmö där vårt ordinarie tåg gick ifrån och hem kom vi återigen precis enligt tidtabell. :)
 
Tack världens bästa Philip för en mysig helg. Jag gillar att resa med dig.<3
 
Maja.

Köpenhamn

Kategori: Maja

Hej hej bloggen! Om vi har haft det bra i helgen? Mycket. Vi åkte från Mjölby 8.15 i lördags och var framme exakt 11.20 som planerat. :)

När vi gick av tåget möttes vid av kyliga vindar vilket inte var jättemysigt, men vi hade vantar och halsdukar med oss, så vi hämtade oss snart. Vi började vistelsen med lunch - smörrebröd med varm choklad/öl - på ett mysigt lite ställe vid namn Den lille gule.
(null)

Sen strosade vi vidare. Att just äta gott och strosa var helgens stora mål, så det gick enligt plan. 
(null)

Självklart hade vi siktet inställt på Nyhavn.
(null)

(null)

(null)

Vi slogs oss ner på en uteservering (med värmelampor!) för att värma oss och sitta en stund. Jag värmde mig med en kopp té och Philip tog en kall öl.... ;)
(null)

(null)

På vägen mot hotellet köpte vi med oss fika och på hotellet checkade vi in och firade med fika. Vi bodde på First hotel Mayfair.
(null)

(null)

Och så vilade vi upp oss på rummet innan vi gick ut och åt middag. Vi hamnade på ett ställe som hette Nose2Tail där vi beställde in en god oxfilémiddag för två. Riktigt gott var det och trevligt hade vi.
(null)

Och det var lördagsrapporten det. Jag hade visst så mycket att berätta och visa att vi får ta en liten söndagsrapport imorgon. :)

Maja.

Tre fredagsbilder

Kategori: Maja

Hej på eftermiddagen! 

Fredagen blev visst en ledig dag. Jag har kämpat med en fruktansvärd statistikuppgift de senaste dagarna så tyckte jag förtjänade det.

Philip började sent idag så vi åt frukost tillsammans. Och sen fixade jag till en jacka jag köpte på secondhand för ett bra tag sen. Jag bytte knappar på den dagen efter jag köpte den men jag lyckades göra ett misstag och har därför bara hängt undan den. Men idag sprättade jag och gjorde om och gjorde rätt så i helgen rockar jag en röd jacka. 
(null)

Vid ett mötte jag Moa vid tåget och vi tog en skön och frisk prata-om-livet-promenad följt av lite téfika här hemma. Bästa bästa Moa, vad skulle jag göra utan dig?<3
(null)

Och alldeles nyss följde jag med Moa ut för att hälsa på familjen Wiks yngsta tillskott - Turid! Så gulligt namn. :) (Psst! Lisa jag fick träffa Turid före du fick träffa Turid! ;))

Vad händer i helgen då? Jo vi ska ju till Köpenhamn Philip och jag. Det ska bli så mysigt och det känns som en perfekt tid att åka iväg lite så här mitt i hösten och innan julmyset. Självklart blir det en redig helgrapport efter helgen! :)

(null)

Trevlig helg!

Maja.

Dagens tips!

Kategori: Maja

Var inte orolig, bilden är från förra året. ;)
 
Halloj!
 
Det är nu två månader kvar till julafton och snart ramlar frågorna in. Ni vet hur det är, mamma frågar, syrran frågar, mormor frågar... "Vad önskar du dig i julklapp?" "Finns det inte något du behöver?" "Kan man få en önskelista?" Ju äldre man blir desto svårare blir det att svara på de där frågorna med värdighet. Man vill ge ett bra svar, man vill hjälpa till, man vill vara en god medmänniska, men det är ju sååå svårt.
 
Men måste det vara det? Kom igen! Vi kanske inte ska vara så blyga? Radda upp vad du drömmer om för prylar bara, vi alla har ju lite saker som vi skulle köpt om vi inte var så jäkla snåla alternativt sparsamma. Eller hur!?
 
Därför kommer jag i år göra en oblygsam önskelista innefattande bilder och förslag på inköpsställe. Om jag har börjat? Jajemen, är visst på sida tre i worddokumentet nu. ;)
 
Det är kul! Det är nog grejen med att leka lite barn och klippa in bilder som gör det roligt och ja, att surfa runt bland fina/bra/roliga grejer man absolut skulle kunna tänka sig att äga. Så det är mitt tips - gör en oblyg önskelista med tillhörande bilder i år. För det är du värd. ;)
 
Jag återkommer med min fullständiga lista om en månad eller så. ;)
 
Maja.

Helg

Kategori: Maja

Hej! Planen igår var jag att jag skulle vara hemma till 16 för att sen bli hämtad då vi skulle till Hedda i Örebro. Men jag blev uttråkad och fick lov att bli hämtad redan 12.30. Så det blev några timmar på landet. Älskade älskade landet.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och sen blev det en tur till Örebro med familjen och mormor. Till nyinflyttade Hedda som hade det så fint i lilla lyan. Mysig kväll!

Idag blev det sconessöndag!
(null)

Och en frisk promenad i Råssnäs.
(null)

(null)

(null)

(null)

Och lite slängning av återvinningsskräp och inköp av diverse matvaror och annat. Dagens middag blev linssoppa. Den innehöll röda linser, sötpotatis, morötter, palsternacka, lök, vitlök, ingefära, spiskummin och lime. Och toppades med chiliflakes och persilja. Himlans gott!

Nu laddas det för en ny vecka. Kan man väl säga.

Maja.

Läsning

Kategori: Maja

(null)

God morgon!

Det är lördag och Philip har nyss åkt till jobbet. Ganska ofta har jag svårt att somna om efter att han har gått upp och stökat, men det gör mig inget. Jag är för att vakna skapligt och känna känslan av att en hel dag ligger framför mig. 

Denna morgon börjar jag med att läsa lite. Jag kommer nog läsa ut Nej och åter nej av Nina Lykke. Första boken efter läsutmaningen. Jag gillar den! Jag tänkte också passa på att lista upp de böcker jag står i kö på just nu och som jag alltså är nyfiken på att läsa. :)

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman.

- Lugnet av Tomas Bannerhed

- Arv och miljö av Vigdis Hjorth

- Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri

- Till minne av en villkorslöskärlek av Jonas Gardell

Nej, åter till boken. :) 

Trevlig helg!

Maja.

Jobbet motiverar

Kategori: Maja

(null)

Gódagens!

Jag sitter på pendeln påväg hem från Linköping. Jag har jobbat några små timmar. Det bästa med att jobba denna termin är att det påminner mig om varför jag pluggar. Att jobba på bibliotek känns verkligen fint och rätt och därför ska jag klafsa mig igenom det tråkiga och krävande pluggträsket. Så tack jobbet för den motivationen, den behövs. 

Maja.

Onsdag

Kategori: Maja

(null)

God förmiddag!

Jag tror att jag vaknade när klockan var ungefär halv fem. Grubblet gick igång och jag fick svårt att somna om. Jag hamnade i en dipp där självförtroendet åkte i botten lite - tänkte tankar om att jag var dålig på allt i livet (dålig flickvän, dålig vän, dålig student, dålig jobbare...). Jättedumt, för det är jag ju inte. Sen somnade jag om iallafall och vid åtta gick jag upp med en lets-do-this-känsla. Så dessa tre timmar har jag nu spenderat i tvättstugan, vid diskhon och i mataffären. Nu känns det bättre.

Och kanske finns det lite go kvar till plugg också.

Maja.



Båtupptagarsöndag

Kategori: Maja

Jajemen, det var det idag. Det kändes ju dock lite märkligt att ta upp båten en sån här sommardag, men nästa helg är det nog inte sommarvarmt längre, tänker jag. 

Men idag var det ju riktigt bra sjöväder!
(null)

(null)

(null)

(null)

Efter några timmar på sjön behövde jag gå i land för att kissa. Ganska vacker toalett, visst? 
(null)

Och sen blev jag kvar på land medan Philip rodde iväg en vända till.
(null)

Och efter en ganska lång och väldigt skön stund på bryggan kom familjen min och båten drogs upp på land.
(null)

Klart slut på båtsäsongen och klart slut på helgen!

Maja.



Fredag och lördag

Kategori: Maja

Tjenare! 

Jag upptäckte att jag hade en del fint i telefonen efter dessa två dagar.

Som det här till exempel! Efter en dimmig morgon blev dagen så fin och promenaden på nästan en timme (till mammas jobb) blev så härlig.
(null)

(null)

Sen åkte vi alltså till Tornby för att vi hade några shoppingärenden. Och fikaärende har jag alltid. ;)
(null)

Sen åkte mamma tåg till Nyköping och jag och Ellen åkte bil hem till landet. Igår var återigen en sån där dag då jag kände i hela kroppen att jag bara måste bo på landet igen i framtiden.
(null)

(null)

Philip kom och hämtade mig.
(null)

Bonde söker fru? Haha<3
(null)

Sen åkte vi förbi Ica för att sen laga asiatisk fisksoppa efter detta recept, det blev såå gott! Prova vettja! :)

Och så blev det lördag. Philip åkte till jobbet och jag fick ligga och dra mig. Men till sist segrade hungern över tröttheten och det blev dags för frukost. Det blev långsam frukost framför Nyhetsmorgon.
(null)

Och så slog jag in två små gåvor...
(null)

Jag skulle nämligen på baby shower för Lovisa! Så fint hade det fixats och Lovisa blev överraskad och glad, tror jag. :)
(null)

(null)

(null)

Och nu blir det snart lördagmiddag här hemma.

Imorgon får vi se vad som händer. Kanske fastnar något på bild då med? Troligen va. ;)

Maja.

Dimmig höstmorgon

Kategori: Maja

God morgon!

Ellen har sovit här i natt. Igår åt vi taco, spelade ett spel och hade det mysigt. För en stund sen sa jag "jag går ut en sväng" och så gick jag ut en sväng. Få saker gör mig så sugen på att gå ut som dimma. Och kanske speciellt höstdimma.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Man ångrar aldrig en promenad. När jag kom tillbaka in sa Ellen "nu chillar vi" och jag svarade att "det borde stå på din gravsten". Halv tolv ska vi äta tidig tacolunch och sen ska vi ut i hösten igen. Vi ska gå till mammas jobb för att sedan åka till Linköping för att shoppa lite grann. Men innan det kanske jag ska skicka in den där uppgiften. Mentalt är jag helt klart färdig med den.

Trevlig helg!

Maja.

Självförsörjande på purjo

Kategori: Maja

Hej!
 
Efter att ha jobbat lite helg och lite måndag och tisdag så är det nu dags för en hemmadag. Det känns skönt. Variationen gör det ju lite lättare att ta tillvara på dagarna och uppskatta de olika sysselsättningarnas fördelar.
 
Innan jag ger mig på den där inlämningsuppgiften som ska in på måndag tänkte jag att det kanske ändå är dags för en liten växtkoll.
 
Ekollon plockade jag för ett tag sen och det känns faktiskt som att det finns hopp för alla fyra. Min plan denna gång är att inte sätta dem i jord utan se hur mycket det kan växa i endast vatten. Ett litet tag till får de ligga kvar i gemensamt bad.
 
 
Avokadon frodas och mår bra i ett fönster i vardagsrummet. Jag ville nästan göra små blyertsstreck i fönsterkarmen (som "man göra med barn") för att tydligt se hur den växer, men Philip verkade inte tycka att det var en lika bra idé, tyvärr. ;)
 
 
Något annat som ska testas är att återuppliva en purjolök. Ryktet säger att det ska växa upp nytt grönt där på toppen och jag tycker redan att det har börjat röra sig. Vore ju himla coolt om det lyckas så man kan bli självförsörjande på purjo! ;)
 
 Nej, dags att göra lite nytta!
 
Maja.

Inte som planerat

Kategori: Maja

Hej på söndagen!
 
Min dag blev inte helt som planerat. Planen var att jobba 11-15, men när jag kom till jobbet fick jag frågan om jag kunde stanna till stängning (klockan 17) på grund av sjukdom. Jag ville inte, men hade ingen giltig orsak till att säga nej så det var bara att le och se glad ut. Men självklart kändes det segt att jag skulle komma hem vid 18 istället för 16. Men men. Värre saker har ju hänt.
 
Vid frukosten var jag dock ännu vid gott mod och åt följande.
 
Cyklade iväg till tåget. Verkligen inget roligt innejobbarväder idag tyvärr...
 
Läste på tåget. Oftast lyssnar jag på podd på tåget, men idag hittade jag inget jag kände för. Det är skönt att vara på andra sidan läsutmaningen och helt fritt kunna läsa vad jag vill. ;) Har nyligen börjat med denna.
 
 
Och på jobbet fick jag alltså veta att jag skulle bli på jobbet lite längre än planerat. När det blev dags för lunch fick jag därför stödköpa en liten macka då jag bara hade blåbärssoppa och frukt med mig.

Jag var i återlämningsrummet 11-12, 
satt i receptionen 12-13, 
hade rast 13-13.30, 
återlämningsrummet 13.30-14, 
receptionen 14-15.30 
och så återlämningsrummet 15.30-17. 
Det gick faktiskt bra. Jag kände mig som en tjurig barnunge (bara inombords såklart) en stund efter 11, men jobbdagen gick fort och smärtfritt. :)
 
När jag slutade och kollade tågappen nåddes jag av dagens nästa lilla motgång... Inställt tåg. Så då var det bara att maska och hoppas på nästa... Det gick och hem kom jag vid halv sju. Till godis<3
(null)

Och nu har Philip och jag precis gjort, och ätit,  potatis- och purjolökssoppa. Görgött!
(null)

Och så fick även den här dagen ett fint avslut. :)

Maja.


Motala runt

Kategori: Maja

Nästan iallafall. Jag tog en promenad i förmiddags. Så långt bort ifrån plugget jag kunde komma. ;) Jag inser att jag klagar mycket på plugget och det är ju för att jag tycker att det är rätt så väldigt segt och oinspirerande. Men jag känner ingen oro eller stress över det, jag kommer hinna klara av det jag ska ha klarat av innan jul. Det känner jag ändå en trygghet i. Jag litar på min mångåriga pluggerfarenhet, kan man säga.

Äh, tillbaka till promenaden. Det blev en timme och tio minuter. Blåsigt, men också en värmande sol.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Trevlig helg!

Maja.

Läsutmaning 2018 avklarad!

Kategori: Maja

(null)
Boktitelpoesi ala Maja.
 
Jag gjorde det! Nu har jag läst en bok per bokstav efter författarefternamn (med två - enligt mig godkända - undantag, författaren Xue Yiewei står faktiskt på X så där fick förnamnet räknas och på Ä lyckades jag inte hitta något författarefternamn så det fick bli en novellsamling med Ä som första bokstav i titeln).
 
Här kommer listan i sin helhet:
 
Adebayo, Ayobami Stanna hos mig                            
Brun, Jonas - Ingen jämfört med dig                           
Cannon, Joanna - Problemet med får och getter        
De La Motte, Anders - Slutet på sommaren                
Eriksson, Isabel - I bunkerläkarens våld                       
Ferencik, Erica - Floden om natten                              
Gentry, Amy - Andras döttrar                                      
Haag, Martina - Livet går så fort. Och så långsamt.    
Ishiguro, Kazou - Never let me go                               
Jägerfeld, Jenny - Blixtra, spraka, blända                   
King, Stephen - Carrie                                                
Lidbeck, Agnes - Finna sig                                         
Moyes, Jojo - Ensam i Paris och andra historier          
Nevala, Tiina, Karlsson, Henrik - För såna som oss
Oates, Joyce Carol - Karthago
Platt, Anna - Vi faller
Qviström, David - Tio lektioner i manlighet
Rosvall, Ina - Harungen
Setterwall, Carolina - Låt oss hoppas på det bästa
Title, Sarah - 30 dejter på 30 dagar
Unge, Mirja - Jag går och lever
(V/)Winterson, Jeanette - Det finns annan frukt än apelsiner
Xue, Yiewei - Mitt tomma bo
Yazbek, Samar - En mörk strimma av ljus
Zweigbergk, von Helena - Sånt man bara säger
Årnfelt, Thomas - Den som söker
Ä lskanoveller - 30 nyanser av kärlek
Öström, Mia - Den du söker finns inte här
 
Jag tog mig igenom det med god marginal innan årets slut ju, bra jobbat av mig! Det har varit en liten utmaning emellanåt, men ändå kul att läsa sånt jag kanske inte annars hade läst och också en morot till att överhuvudtaget läsa ibland, istället för att till exempel döscrolla på telefonen. 

Vi får se vad det blir för utmaning nästa gång, men nu vill jag fritt läsa vad tusan jag vill, åtminstone året ut. ;)
 
Maja.

Historisk inspiration

Kategori: Maja

Hej från en tröttis. Det är 40 minuter kvar på den här jobbdagen och jag känner mig trött. När jag jobbar på ett närbibliotek som idag 10-19 så måste jag ta tåget som går vid halv nio på morgonen och så kommer jag hem med tåget som är framme halv nio på kvällen. Det är en lång dag i min värld. Men jag ska inte klaga allt för mycket, sen blir jag hemma i dagarna tre och sköter mig själv. På gott och ont. ;)
 
Nu tänkte jag ta en titt i mitt bloggarkiv och se om Maja från historien kan ge mig (och kanske dig?) lite oktoberinspiration.
 
I oktober förra året bakade jag ett flätat sesambröd. Att prova på någon annorlunda form på bröd kanske man skulle kunna göra igen...
 
I oktober 2016 bakade jag äppelscones. Det kan jag absolut tänka mig att göra igen... :)
 
I oktober 2015 målade jag en liten liten Caputtetavla och åt glass. Vilket mys och vilken kombo!
 
I oktober 2014 fikades det i skogen.

I oktober 2013 fotade jag näranära. Sånt gjorde jag ju jättemycket förr. Det kan jag sakna. Jag kanske skulle ta en tidig morgonpromenad och ta med mig kameran en dag snart...
 
I oktober 2012 satt jag på rumpan på Varamonstranden. Bara det liksom.
 
I oktober 2011 hade jag en hang-up på att lägga in djupa textrader på mina foton. Ändå lite fint, mitt i allt det ostiga? ;)
 
Maja från oktober 2010 kan nog tyvärr inte inspirera mig idag..... hahaha. ;)
 
Men ändå. Att kunna inspirera sig själv lite så här en vanlig tisdag i oktober. Tack Maja, varsågod Maja. Nej nu måste jag sluta innan jag blir alldeles för självupptagen. ;)
 
Maja.

Oktober

Kategori: Maja

(null)
 
Godmorgon!
 
Det är väl lika bra att erkänna att jag precis har gått upp för dagen. Jag jobbar 14-19 idag så förmiddagen får bara gå tänker jag. Imorgon jobbar jag 10-19 och sen är det plugg onsdag, torsdag och fredag följt av helgjobb lördag och söndag.
 
Säger hejdå till september med tre favvoglimtar från instagram:
 
 
 
 
Vi hörs i veckan!
 
Maja.