majjaeriksson

Kolmården

Kategori: Maja

Åh, vilken bra dag det blev! Jag har varit i Kolmården med Ellen, Per och Hedda och vi har haft det mycket bra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så himla himla bra.
Jättefin dag!
 
Maja.
 

Sommar sommar sommar

Kategori: Maja

Vi tog en tur upp till Tokanäset nu ikväll för pappa skulle klippa gräset. Och jag skulle göra bomben:
 
 
 
 
 
Oavsett väder och vattentemperatur så är det sommar nu! ;)
 
Maja.
 
 

Tillsammans är vi oslagbara

Kategori: Maja

I hela mitt liv har jag haft en fin vän vid min sida. Eller, de tre första veckorna i livet fick jag klara mig utan henne, det måste varit trist då... Men sen kom Moa till världen och sen dess har livet alltid varit okej liksom. För Moa äger!
 
Moa och jag för några år sedan:
 
Moa för några dagar sedan. Tillsammans rensade vi så att hela kärran blev full med ogräs:
 
Tillsammans var vi oslagbara, tillsammans är vi oslagbara och tillsammans kommer vi alltid vara oslagbara.
 
Imorgon är det redan fredag och sen är det helg. På lördag bär det av till Kolmården med lillasyrran och kusinen. Ska bli himlans trevligt alltså!
 
Maja.

We are young

Kategori: Maja

 
 
Nej, men snart får jag tusanimej hitta på något annat än att jobba och strosa omkring på landet. Om inte annat så för bloggens skull. Haha. ;)
 
Fortsätt ha det bra, det ska jag!
 
Maja.

Sommarkvällar

Kategori: Maja

Sommarkvällar, visst är de fina!
 
Home
 
Fötter
 
Solisoliglimpiklimpar
 
Bus

Tjo!
 
Maja.
 

Ja ni

Kategori: Maja

 
Jag vet inte riktigt vad jag ska berätta idag.
Jag skulle kunna berätta att det ösregnat hela dagen och att Moa och jag därför sopat källare och sopat källare.
Jag skulle kunna berätta att jag saknar folkiskompisar och att jag vill hälsa på dom någon helg.
Jag skulle kunna berätta att det mesta känns bra.
Jag skulle kunna berätta hur jag är riktigt sugen på att fota. Typ en sån där tidig morgon igen.
Jag skulle kunna sluta blogga.
Jag skulle kunna blogga mer.
Men jag ska bara fortsätta som jag gör.
 
Maja.

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig...

Kategori: Maja

Mitt fönster i svartvitt
 
Det är en regnig dag idag. Jag håller mig inne. Och chillar verkligen galet. Laddar för fem dagars jobb. Och funderar på vad jag kan hitta på när det är helg. På helgerna har jag ju faktiskt sommarlov. ;)
 
Hoppas att ni haft en bra helg och att eran vecka blir bra. Vi jobbar för det, eller hur!?
 
Maja.

Midsommarafton hos mig

Kategori: Maja

Midsommar blev så där fint som det ofta blir.
 
Släktingar:
 
Gull-lillasyster och Gull-Selma:
 
Grillmästarna:
 
Och här är jag:
 
Hoppas att ni också fick en fin dag och kväll!
 
Idag blir det födelsedagskalas hos kusinen Tilda som blir 20 idag. :)
 
Maja.

Midsommarmorgon

Kategori: Maja

Jag vaknade tidigt. Jag hoppas inte att det är mitt lilla nya hem som gör att jag sover dåligt. Jag tänker inte låta det vinna iallafall. Jag stannar. Jag gick in på toa. Gick ut och somnade om igen. Skönt. Vaknade lite senare. Nu lagom tidigt. Gick in en stund. Men gick ut igen. Ut för att skriva lite i min skrivbok. Jag har en skrivbok där jag skriver saker som jag inte skriver här. Inga jättehemlisar oftast. Men ja, ord som jag gärna håller för mig själv.











Ganska fin morgon.

Maja.

Jobb, plättlunch, sol, bad och långhelg

Kategori: Maja







Idag var det bara jobb till 12, vilket var alldeles jätteskönt! Och efter jobbet åkte Moa och jag till hennes mormor där vi fick god plättlunch och massor annat gott. Och sen åkte jag till sol och bad i Tokanäset med lillasyster Ellen och kusin Hedda. Mysigt mysigt. Och nu är det alltså långhelg. Välbehövligt och skönt!

Trevlig midsommar på er!

Maja.

Miljöhjältar och Varamon

Kategori: Maja

Tjena!

Idag när Moa och jag rensade ogräs för fulla rabatter (muggar) så kom det fram några smågrabbar och den ena sa: "Man kan säga att ni är som miljöhjältar!" Otroligt gulligt sagt och peppande. När de sedan kom förbi och sa att de skulle åka till stranden kändes det inte lika mysigt ibland buskarna i värmen. ;) Men även den här jobbardagen gick bra.

Sen blev det Varamon för min del. Anneli vann äventyrsgolfen och jag vet inte vad jag gjorde idag... ;P Och sen åt vi glass och badade fötterna och snackade och så där och jag tog lite blurriga foton på solglitter i Vättern och så där.







Det här med solglitter i vatten. Det är fint det.

Maja.

Det är så här det ska vara nu. Vi får se sen.

Kategori: Maja



Jobbdag två avslutad. Man var lite seg idag, både i kroppen och i huvudet, men vi jobbade på bra, såklart! Moa och jag jobbar så bra ihop och har kul vilket gör det hela ännu bättre än vad det redan faktiskt är. Idag har vi mest rensat ogräs och sopat men också sprungit med lite gröna påsar igen och plockat skräp. Och nu är det viltime för Maja, det behöver jag och det är jag värd.

Just det, jag upptäckte att det fanns lite fler härliga foton från den där tidiga och underbara morgonen. Så jag tänkte visa er dom också, här nedan och så den över texten då. ;)













Om man bara fick fotografera vid en tidpunkt på dagen skulle jag utan tvekan välja de tidiga morgnarna! :)

Imorgon blir det jobb 7-16 då och på kvällen blir det minigolf och mat med Anneli. Kommer bli en kanondag med andra ord!

Tjong!

Maja.

Första jobbdagen - check!

Kategori: Maja

Jajemen, nu är första jobbdagen över och herregud vad fort den gick!
Jag sov bra i mitt nya kribb i natt och det kändes bra att gå upp på morgonen och det har varit en bra dag. Jobbarpolarna var schyssta och dagen flög verkligen fram, som skrivet. Så jag är glad! Men mina fötter är inte lika glada då vi hela dagen har delat ut grönapåsen till massa lägenheter, jajemen, trappa upp upp upp och så ner. Skoskav? Japp, som vanligt. Men jag överlever. Man ska ju känna att man lever har jag hört. ;) Och det bästa är ju ändå att man får betalt för motionen, tackar tackar.

Nu hoppas jag bara att jag kommer upp ur sängen imorgon! ;)

Maja.

Flyttiflytt

Kategori: Maja

Jag har länge funderat på att flytta ut från storhuset och in i ett eget litet krypin på gården. Men när jag upptäckte att internet inte fungerade enda dit ut ångrade jag mig ett tag. Men nu har jag ångrat mig igen så idag flyttade jag ut! Jag kommer mest sova där ute och varför ska jag då ha internet, det blir tillochmed bättre ju, för då kanske jag läser en god bok eller skriver lite innan jag ska sova istället för att hänga på facebook. ;)

Så, här bor jag nu:


Före Maja:


Och nu:


Jag tycker att det blev supermysigt!

Idag är jag lite pirrig i magen, för imorgon drar jobbet igång. Men mest känns det bra, tror det kommer bli bra!

Maja.

Våran lilla stad!

Kategori: Maja

Vätternrundan! Självklart var vi där. Iallafall i starten! ;) Det är kul dom här dagarna, när Motala fullkomligt invaderas av massor massor folk. Våran lilla stad! Man blir lika förvånad varje år tycker jag.

Marknadsstånd och människor:


Eh, okej... jag väljer att skylla allt på sockervadden!


Tur med vädret? Japp.




Och huvudpersonerna då, cyklisterna!






Gillar ni Vänddia-effekten? Det gör jag, tycker den skapar en magisk myskänsla.

Jahapp, det var mitt sommarlov 2012 då. Kort, men fint! Livet är ganska fint nu. De flesta dagarna känns det riktigt bra i magen. Fast jag saknar folk och funderar som vanligt på framtiden... Men allt det där blir bra, för människorna finns kvar och framtiden blir bra, det blir den alltid!

Maja.

Vad tror du?

Kategori: Maja



någon gång
någonstans


va?

Maja.

Utflykt: Vadstena

Kategori: Maja

Tjena!

Igår var mamma och jag i Vadstena. Det är fint där!











Jag tycker att jag tar väl hand om min sommarlovsvecka! :)

Idag ska jag träffa Moa. Vi ska åka och fixa jobbarkläder, för på måndag drar vi igång vettni. Kommer bli bra! När vi har testat kläder ska vi luncha. Det ska bli trevligt att träffa Moset, det är inte bra när Majset och Moset är ifrån varandra så här länge!

Ha en bra dag!

Maja.

Ja jisses

Kategori: Maja

Åh hallelujha vilken morgon! Jag vaknade efter fyra och kunde inte somna om. Så mellan cirkus fem och cirkus sex var jag ute och fotade. Det var helt amazing fotoväder. UNDERBART!

























Ja jisses!

Kärlek åt den här morgonen och att jag lyckades fånga den på bild! <3

Maja.

Utflykt: Övralid/Farfarsstugan

Kategori: Maja

Jajemen, idag blev det en liten uflykt tillsammans med mamma och lillasyster. Vi åkte till Övralid och fikade vid farfarsstugan.













Sämre kan man ju ha det!

Maja.

Jag bara försvinner in i det.

Kategori: Maja

Idag när jag gick ut såg jag mycket fint:















Ibland är det så härligt att ta kameran och bara gå. Jag bara försvinner in i det och inget annat betyder något. Jag bara går. Höger. Vänster. Höger. Vänster. Jag letar motiv. Hukar mig och letar efter de bästa dropparna och de vackraste blommorna och det som... ja, som känns i magen. Som den lilla blombuketten som låg slängd på den leriga gångvägen, sånt får tankar att snurra i mitt huvud; vad har hänt här?

Maja.

Bullbakardag

Kategori: Maja



Om vädret är som på bilden ovan då kan man stanna inne och baka bullar! Och det var just det jag gjorde idag. Redan efter frukost satte jag igång. Och det gick så där bra som det bara gör ibland. Ni vet, när det blir exakt lika många bullar som det står i receptet att det ska bli, när margarinet räcker precis och när det flyter på så där så att när man är klar med det kan man göra det och när det jäser kan man städa och när man har städat så kan man pensla. Och bullarna blev fina OCH goda. Det var en bra bullbakardag helt enkelt!









Jag är bra!

Nu har jag ätit lunch samtidigt som jag bloggat och nu har det slutat regna! Så nu ska jag hoppa ur Onepiecen och gå ut lite!

Ha det gött!

Maja.

Sverigesommar

Kategori: Maja

Nämen tjaaa!

Idag har jag varit i Varamon tillsammans med lillasyster och hennes Per. Vi spelade minigolf, strosade lite på stranden och åt glass. Vädret var minst sagt konstigt. Från sol till ösregn och tillbaka igen. Typiskt Sverige, eller hur? Men jag gillar't!









Det var en trevlig stund.

Men jag känner mig lite så där rastlös och liksom lite tom. Vad händer nu?
Jag måste hitta på lite roliga saker nu i veckan innan jobbet drar igång. Men också öva på att inte ha så mycket att göra kanske. ;)

Hoppas eran helg varit fin och att ni också känner er förväntansfulla inför veckan!

Maja.

Det är som livet...

Kategori: Maja


Carros bild på fina klassen.

Det känns lite konstigt idag. Jag fattar nog inte egentligen. Att jag inte ska tillbaka till Sörängen...

Idag har jag fotat lite sommarregndroppar, kolla:






Följ med mig genom sommaren! Jag har nu sommarlov i 9 dagar innan sommarjobbet drar igång. Och det känns riktigt bra, jag ser framemot både lovdagarna och jobbet!

Livet är härligt!

Maja.

Hej då, Sörängens folkhögskola!

Kategori: Maja

Idag tar det slut. Mitt år på Sörängens folkhögskola, Nässjö, tar slut idag. Jag har haft ett bra år. Jag är glad att jag spenderade mitt år här. Jag har utvecklat mitt fotograferande och fått lust att fota mer. Och jag har träffat nya vänner som jag hoppas jag kan hålla kontakten med och kanske träffa någon gång. Och jag har växt som människa. Det känner jag verkligen att jag har.

Avslutar med några foton från det här kapitlet i mitt liv:

Mitt rum:


Några av många fotoutflykter:
Skurugata:


Vattenfall Stalpet:


Bilskrot:


Eksjö:


Tidiiiig morgon, Tenhult:


Som sagt, få av många härliga utflykter!

Klassresan till Gotland var nog ändå höjdpunkten. Men det är ju väldigt färskt, så det är bara för er att rulla ner i arkivet så finner ni massa underbara Gotlandsbilder där.

Utställningar:
Konstnärsgården:


Scandinavian Photo, Bankeryd:


Fotoplanket, Mullsjö:


Klassen; Isabella, Matilda, Philip, Anna Karin, Carolin,
Linn,
jag, Lynn, Malin, Ulrika:


Tack och hej Sörängen, nu är det dax för nästa kapitel i mitt liv; Sommaren 2012!

Maja.

Ja

Kategori: Maja

Den sista dagen blev en bra dag!

Maja.

Rum godkänt, slappislapp, studentbal och sen flytt då...

Kategori: Maja


Godkänt, wohooo!

Sitter nu i mitt rum som känns som ett fängelse... Men städningen blev godkänd och det känns mycket bra!

Ska mysa här lite vid datorn nu och sen är det lunch och sen ska jag med Philip till stan. Han skulle fota studentbalen och ville ha sällskap, klart jag är på! :)

Imorgon är det avslutning och flytt... Rullar in ett förberett inlägg här då!

Trevlig helg!

Maja.

Knytkalaslunchpicknick och flyttstädning

Kategori: Maja

Japp, de två orden i rubriken sammanfattar min dag ganska bra.

Jag städade. Och sen var det knytkalaslunchpicknick med klassen och nu ska jag väl ta tag i städningen igen.





Mitt rum är tomt nu. Alla saker står utanför. Redo att lämna Småland för Östergötland.



Det känns lite konstigt.

På fredag går flyttlasset alltså... Nej, måste städa! Imorgon klockan 9 ska mitt rum, badrummet och det gemensamma köket vara städat och rent så det går igenom besiktningen!

Maja.

Mullsjöööö

Kategori: Maja

Hej hej!

Idag har Carro och jag varit i Mullsjö och kollat på lite fotoplank, utställningar och portfolios. Det var fina grejer som gjorde mig fotosugen!









Nej ni, nu är det lite Hela-skolan-gemensamt-mys!

Maja.

Ditt och Datt

Kategori: Maja



Idag har vi städat lite och så har jag och några klasskompisar varit i fotografen Hasses studio nere i stan och satt upp lite av våra foton där. Så nu har vi lite utställningen där också, i några dagar.

Idag händer inte så mycket mer. Ska väl få kartonger av Anna Karin tror jag, så jag kan packa ner lite mer. Men annars bara ta det lugnt. Imorgon bär det av till Mullsjö tillsammans med iallafall Carro, det är ju fotofestival där vet ni, och det ska bli rätt kul att kolla in. Och på kvällen är det lite grillkväll och vårfest på skolan. Så imorgon kan ni nog räkna med lite foton från mitt liv här. Hehe.

Ha en bra start på veckan!

Maja.

Impulsryck!

Kategori: Maja

Fick ett sådant där impulsryck som gör mig själv lite rädd. Kände att jag var tvungen att åka hem. Får typ panik och tvångstankar. Haha. Det låter lite allvarligare än det är. Men ibland bara känner jag något och känner det starkt och känner att jag måste följa det och följa det fort. Så jag cyklade. Fort. Och tog snabbtåget. Och blev hämtad i Mjölby och är nu hemma i Sonnorp. Det känns så bra. Kände mig bara så ensam. Men nu är jag glad igen.

Imorgon åker jag tillbaka såklart och avslutar ett bra år i Nässjö med en bra sista vecka! :)

Maja.

Klänning, nagellack, cykeltur, flyttlådor, kebab, film, sista veckan nu.

Kategori: Maja

I onsdags köpte jag en ny klänning:






Och nytt nagellack:




Och trosor. Men dom får ni inte se. Haha.

Idag är det lördag och jag gör inte mycket alls. Cyklade en sväng tidigare. Hittade flyttlådor men insåg att man inte kan cykla med såna så ska ta dom i en bil någon dag. Det är dax att börja packa vet ni. Stannade i stan lite. Hyrde tre filmer på Hemmakväll. Köpte kebabtallrik. Cyklade hem och åt kebab och såg på film. I sängen. Har nu sett en film av tre. Den heter Trust och handlar om Annie som är 14 år. Hon träffar en kille på internet, de pratar och en dag träffas de, men han är inte riktigt den Annie trodde att han skulle vara och det händer saker som river upp hela tillvaron för Annie och hennes familj. Jag gillade filmen. Den grep tag i mig för att man inser att det är så verkligt, att sådant här händer på riktigt. Och ja, några tårar rann ner för min kind.



Två filmer till har jag ju.... Frågan är hur länge jag kan hålla mig... Ska nog börja packa lite smått idag också. Dagarna går ju fort nu och i veckan händer det ju lite annat roligt! Häng på vettja!

Maja.

Foton till planket

Kategori: Maja

Tja!

Som jag berättat tidigare är det fotofestival i Mullsjö nu lördag-tisdag. Jag och min klass ska delta genom att visa foton på "planket". Jag har haft svårt att välja denna gång, men nu är valet gjort och bilderna håller på att skrivas ut. Varje bild är 15x10 cm och de ska sitta som på bilden nedan.



Jag är nöjd, vad tycker ni?

Trevlig helg!

Maja.