majjaeriksson

Valborg

Kategori: Maja

Min morgonutsikt.
 
God morgon! Idag är det Valborgsmässoafton och jag tänkte fira tillsammans med Philip ikväll. Kanske tillagar vi något gott, för det är såå mysigt och kul att laga mat ihop. Kanske går vi hand i hand in till stan och lyssnar på gubbar som sjunger, stirrar in i en brasa och blickar upp mot fyrverkerier. Ja, fint låter det! Jag har målat naglarna valborgsmässiga; alltså vårgrönt med en touch av konfetti:
 
 
 
Innan det blir kväll får det bli en del plugg iallafall, men äntligen känns det som att jag har kommit någon vart med den där uppsatsen. Så nu känns det bättre! Det blir nog en promenad i den där gröna explosionen idag med, jag tycker ju om den!
 
Hoppas att ni får en bra dag och kväll!
 
Maja.

Den gröna explosionen

Kategori: Maja

 
Jag har just varit ute på kanske årets bästa lunchpromenad. Det känns som att man varje år blir överraskad över hur underbar våren är. Explosionen fortsätter där ute och det tycks bli grönare för varje minut. Det gör mig kär i livet.
 
 
 
 
 
Maja.

Måndag.

Kategori: Maja

 
Min frukoststund.

Som ni ser hade jag en helt okej frukoststund imorse. Jag älskar frukoststunden. Det är den bästa tiden på dagen. Efter frullen var det dags för plugg. Jag läste lite och det gick väl lite framåt, kanske. När det blev lunchtid gjorde jag ugnade grönsaker och lax som jag åt ute i solen och sen pluggade jag lite till ute på en filt. Strax före tre cyklade jag in till stan för en fika med min vän Anneli. Det var ett tag sen vi sågs nu, så det var på tiden! Efter halv fem cyklade jag ner till Korpen för ett spinningpass. Det var en ny instruktör och det blev ett gött pass. Efter det cyklade jag hem (hua!). Hemma blev jag serverad hamburgare och nu har jag precis duschat av mig. Nu ikväll ska jag försöka plugga lite till, men den här uppsatsen gör mig bara arg, så det går inte så bra just nu. Jaja, en bra dag har det varit iallafall! Hoppas att ni också har haft en bra dag!
 
Maja.

Fina Tokanäset

Kategori: Maja

Ja, det blev några riktigt fina timmar i Toka med mamma, lillasyster, mormor, moster och kusin Ville.
 
Jag tog tempen på Vättern, men blev inte det minsta sugen på ett dopp.
 
Vi planterade blommor, räfsade löv och gjorde fint.
 
 
 
 
Fru And hälsade på på bryggan.
 
Lunch.
 
Jag promenerade runt den lilla udden. Och jag tänkte att tänk att jag nu fyller kameran med så många bilder, fast jag fotat här så många gånger förut och varit här så mycket under hela mitt liv. Det är ju lite knasigt. Men mest fint.
 
Fina båthyttar får avsluta.
 
Tack ni inblandade! :)
 
Maja.

Solsken

Kategori: Maja

 
 
 
"Ska jag va i bakgrunden?"
 
Fredag och lördag blev fina dagar, förstås!
 
Alldeles strax ska lillasyster och mamma och jag dra till Toka för lite städ-och mysförmiddag med mormor. Vädret är ju strålande (igen!) så det kommer bli gött!
 
Maja.

Sommarjobb

Kategori: Maja

God morgon!
 
Jag har glömt berätta att jag fick ett mail för ett tag sen. Ett positivt sommarjobbsmail! Jag ska jobba på samma ställe och med samma sysslor som jag gjort förut. Alltså ta hand om Västers gröna ytor. Och Moa kommer knega vid min sida. Känns himla bra!
 
Lite så här såg det ut förra året:
 
Fullastat på lilla elis:
 
Före Moa och Maja:
 
Efter Moa och Maja:
 
Regn och skratt vid container:
 
Mot gräsmattornaaaa!
 
Bra jobb. Bra betalt. Bra kollega. Det ser ljust ut! Vi börjar den 16 juni och slutar den 8 augusti. Vilket jag tror betyder att jag borde ha lite tid, både innan och efter, då det liksom inte ens existerar något plugg. Lite sådan tid förtjänar man ju också!
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Dagens...

Kategori: Maja

...frukost:
 
...bakverk:
 
Och dagens citat: "Varför är du deppig om du har chokladbollar och sol?" /Lillasyster
 
Imorgon kommer bli en bra dag för jag ska hänga med Philip. Och vi ska dra till Linkan vi!
 
Maja.

En bok

Kategori: Maja

 
Häromdagen började jag läsa Förr eller senare exploderar jag av John Green. Det dröjde inte länge innan jag var fast, och det kommer inte dröja länge innan jag har läst ut den.
 
Ett bra ställe att läsa på är ett soligt rum, med öppet fönster.

 
 
Vem blir inte kär i Augustus Waters!? Ingen? Tänkte väl det!
 
Maja.

20.29 Solnedgång

Kategori: Maja

 
Igår gasade jag och Philip mot solnedgången. Och jag är såå glad att vi gjorde det, för det blev en fin solnedgång och en himlans fin stund.
 
 
 
 
Maja.

Grönt är skönt!

Kategori: Maja

Igår spenderade jag lite tid så här:
 
Som ni vet är det uppsatstider nu och det känns lite kämpigt. Nu har jag ändrat mig angående uppsatsämne (igen), är nu inne på att använda Harry Martinsons Aniara och analysera den utifrån ett läsarorienterat perspektiv. Grundfrågan eller undertiteln blir Vad har tiden för betydelse för läsningen? och tanken är att jag ska jämföra en tolkning av boken då (1956, eller vilket/vilka år jag nu kan hitta material ifrån) med en från idag. Det låter väl rätt intressant ändå!? Jag tror det kan bli bra. Och när detta pluppar upp på bloggen väntar jag nog på bussen som ska ta mig till universitetet och biblioteket där jag kan se vad jag kan hitta och ha användning av. Det känns bättre nu, men fortfarande motigt. Helst vill jag bara gå omkring under exempelvis denna syn:
 
Men man måste väl göra lite nytta för att få njuta av livet antar jag!
 
Maja.

3 fina P

Kategori: Maja

Alltså Presenter, Promenix och Premiärgrill.
 
I helgen har jag fått ytterligare två fina födelsedagspresenter!
En mycket bra kokbok från storasyster. Tack så hjärtligt!
 
Och en fiiin kopp från Moa. Tack, kompis!
 
Igår gick några människor och några hästar och jag på vitsippepromenad. Det var fint det!
 
Kolla in Sandra och Lisa:
 
Igårkväll blev det också premiärgrillning!
 
Så GÖTT!
 
Prima!
 
Maja.

Påskfint

Kategori: Maja

Igår kom mormor och morfar förbi och det blev fika utanför stallet med min nya picknickkorg:
 
Fåren gillar också solen och det är såå tacksamt att fota dom i ljuset som kikar in mellan plankorna:
 
 
 
Jag hade det gött.
 
När det blev lite mer eftermiddag promenerade jag och mötte Philip. Vi promenerade vidare till Borenshult där vi åt glass. (Tips: Mango/PassionSorbet i Borenshultkiosken!)
 
Herr And fick smaka.
 
På kvällen målade vi ägg. En munk och ett kärleksägg blev det.
 
Och idag har fröknarna Wik varit här i Sonnorp och fikat och planerat. Och återigen blev det fika i solen.
 
Livet är fint ni!
 
Maja.

Dimma och dagg

Kategori: Maja

Idag när jag vaknade och kikade ut såg jag dimman. Dimma är nog mitt favorit-foto-väder. Så jag hoppade i stövlarna och knatade ut. Jag är så glad att jag gjorde det, för det var så fint.
 
Dimma vs. Sol över stallet.
 
Dimma över lerig åker.
 
Vissa träd hade pärlsmycken påskafton till ära.
 
Dimman ville vidare, men jag nästan sprang ifatt den och hann knäppa några bilder när den svävade fram framför kyrkan.
 
Spindlarnas nät var så tjusiga. Den första bilden här under är en ny favorit.
 
 
Ha en fin påskafton!
 
Maja.

Min Skärtorsdag

Kategori: Maja

Igår vaknade jag ganska tidigt, slog på Nyhetsmorgon och pysslade med hemligt påskägg.
 
Åt frukost framför datorn och läste bloggar och sånt.
 
Sen upptäckte jag att jag visst ska ha skrivit massa syfte och frågeställningar och sånt till uppsatsen till på onsdag (hoppsan!), så jag sökte efter lite material på datorn och satte igång och läste boken jag tror att jag ska skriva om (hehe, lite väl loj och slarvig kanske...).
 
Chockade med omelettlunch.
 
Promenerade med randig jacka och randig sjal och mötte randig katt.
 
Jag promenerade till Ica där jag mötte Philip. Vi handlade lite saker för på kvällen skulle vi på middag hos Lovisa och Martin. Vi lagade kycklingpaj och kladdkaka och spelade kort. Jag ägde de andra på Poker och vann pengar och blev dryg (vi spelade inte bara Poker, men jag har glömt hur det gick för mig på de andra spelen...;)) En riktigt bra kväll! Det gör vi om hörrni!
 
Idag promenerade jag hem under denna himmel:
 
Tror aldrig att jag har varit så bubblig av vårkänslor som jag är nu.
 
Maja.

(G)ullisar 2014

Kategori: Maja

Ellen och Blyger.
 
I måndags kom de sista Sonnorpslammen till världen! Det blev sex stycken (g)ullisar i år. Det är ju lite synd att det inte blev sju, med tanke på att de är döpta efter dvärgarna, men vi får väl säga att den lilla som föddes men tyvärr inte klarade sig var en liten Prosit.
 
Här är Butter:
 
Kloker:
 
Glader:
 
Mamma Greta och Toker (som är min födelsedagskompis(!!):
 
Och Pippi med sina fina Trötter och Blyger:
 
Mysigt att ha skuttande lammisar i ladugården igen!
 
Maja.

Kaktusar

Kategori: Maja

Fotograf: Moa Wik.
 
God morgon!
 
Är inte kaktus en fräsig växt!? Det tycker jag, och det har jag nog någonstans alltid tyckt, men i Gran Canaria föll jag ytterligare för dessa mysgröna taggisar som kan se så olika ut.
 
Som jag skrev igår fick jag en kaktus OCH kaktusfrön i födelsedagspresent och igår planterade jag. Jag tänker mig att det är bra för de små fröna att ha en förebild så de fick dela hem med den fullvuxna kaktusen. Och nu bor de alla i mitt fönster! Jag är medveten om att det är långt ifrån lätt att få igång en kaktusfamilj, men vi kan väl hålla tummarna tillsammans!?
 
 
Nej, åter till hemtentan!
 
Maja.

Födelsedagen

Kategori: Maja

I söndags var det min födelsedag. Jag fyllde 23 år. Och jag måste erkänna att jag ibland lider av en liten ålderskris. 23 känns lite för mycket för lilla mig... Men min braiga födelsedag skänkte mig inga negativa tankar alls!
 
Vid halv nio blev jag "väckt" (jag hade såklart varit vaken ett tag då...) av mamma, pappa och lillasyster. Det var dock bara mamma som sjöng, vilket kan, och bör, läsas som kritik mot far och syster. Med sig hade de den traditionsenliga brickan med varm choklad och ett ljus på. Och födelsedagspresenter. Av Ellen fick jag en biljett! I november ska vi se Glada Hudikteaterns Trollkarlen från Oz!  Det ligger ju en ganska bra bit in i framtiden, men det är då turnén kommer till Linkan, och att ha ett evenemang att se fram emot är ju aldrig fel. Jag fick även choklad av lillasyster. Tackar! Av mor och far fick jag en picknickkorg med picknickprylar och godis och gött och så fick jag en kaktus och kaktusfrön. Det blir nog ett litet kaktusinlägg framöver, med en parallell till Gran Canaria-resan.
 
Vid tio blev jag upphämtad av Philip och vi drog på utflykt till Karlsby! Det var perfekt utflyktsväder. Vi promenerade omkring runt Salstern där och det var så skönt och fint och himla bra! Och så fikade vi på en pläd på en klippa. Här kommer tre foton från utflykten:
 
 
 
 
Fint! Sen gasade vi hem till Philip lite och på kvällen åt vi kinamat på restaurang Ming. Det blev alltså en lyckad födelsedag. Jag är lycklig lottad jag, minst sagt!
 
Idag skriver jag hemtenta. Det går ganska bra ändå. För den där fina pojken kom ju hit och förgyllde några timmar tentapaus. Japp, lyckligt lottad. Nu ska jag försöka skriva några rader till i det där Word-dokumentet innan jag tar kvällsledigt. Imorgon fortsätter tentaplugget och på kvällen blir det box med lillasyster. Och oj, vilket långt inlägg!
 
Maja.

Huvudstaden

Kategori: Maja

God kväll!
 
Igår hade jag en himla fin födelsedag, som jag tänkte att ni skulle få se några glimtar av imorgon!
För idag har jag nämligen också haft en bra dag som förtjänar ett eget inlägg! Dagen har spenderats i Stockholm med systrarna mina, mormor och mamma.
 
I Kungsträdgården blommade det, och jag fotade mot skyn som alla andra:
 
På Urban Outfitters köpte jag denna kläd, alltså shorts och linne i ett:
 
Och på Indiska denna klänning:
 
Jag och lillasyster delade på en brownie MED glass:
 
Dagen gick verkligen superfort, plötsligt satt vi där på bussen och vinkade hej då till storstaden.
Trevlig dag! Tack, ni inblandade! :)
 
Maja.

Kalajs

Kategori: Maja

Nu har jag haft kalas! Ett himla fint ett. Ett stort tack till er som kom och för allt fint jag fick! :)
 
Så här fint blev kalasfikat:
 
Jag fick ett jättestort och jättefint påskris med färgglada fjädrar och pengar i:
 
Och massa annat fint och bra som ni kan se nedan:
 
Och denna klänning och strumpbyxor:
 
Tusen tack igen, finisar!

Inte nog med detta! Idag har vi också fått fler lamm. Grållan har fått två småttingar. Vi har bestämt att alla lamm ska bli döpta efter varsin känd sagodvärg i år. Sedan tidigare har Stina fått en liten Butter och idag fick Grållan en Glader och en Kloker. Så mysigt så! Kommer väl lite bilder på dom i veckan kan jag tänka mig.
 
Det kan vara så att det blir tomt här imorgon och eventuellt också på måndag. Kanske. Men härliga rapporter är sedan att vänta. Hoppas att ni också har fina dagar!
 
Maja.

Kalasstilleben

Kategori: Maja

 
Sådärja, nu står två hallonglassar i frysen. Imorgon ska jag ha kalajs!
 
Maja.

The cicle of life

Kategori: Maja

 
 
Maja.

Bra saker med igår:

Kategori: Maja

 
Pannkaksfrukost.
 
Det var några som sa att jag var solbränd.
 
Jag överlevde iallafall den där redovisningen.
 
Jag köpte en kanelbulle i seminariepausen.
 
Och jag spenderade kvällen hos och med Philip.

 
Bra onsdag!
Nu: Fokus på torsdag!
 
Maja.

Hur...

Kategori: Maja

... man värmer en regnkall kropp:
 
1. Rosta två såna där göschagoda chokladsaker (du vet, som du köpte med dig hem från Gran Can) och fixa varm oboy.
 
 
2. Hämta lillasyster och ta på dig sockar.
 
3. Och dansa slutligen framför wii-spelet Just Dance!
 
Å vips så är du varm igen!
 
Maja.

Hej i regnet!

Kategori: Maja

Medan jag har hängt lite vid Atlanten och fått smaka på sommaren, har det iallafall blivit lite mer vår här hemma. Vitsipporna har exempelvis börjat slå ut! :)
 
 
 
 
Okej, det där muntrade upp lite efter en cykeltur i ösregn (skorna hälsar: KLAFFS KLAFFS!) Har varit inne på universitetet en sväng och ska åter dit imorgon. Ikväll: Spinning. Nu: Värma min regnkalla kropp.
 
Maja

Hej, vardag!

Kategori: Maja

Det var skönt att sova i sin egen säng. Jag gick och la mig utan att ställa väckarklockan och sov till halv tio. Mycket skönt.
 
På förmiddagen har jag pluggat:
 
Släppt ut en ilsken humla:
 
Matat hästar och får (det finns fortfarande bara ett skuttande lamm i Sonnorp):
 
 
Och matat mig själv med lax och ugnade grönsaker:
 
Idag tänker jag ha pyjamas på mig hela dagen och nu ska jag återgå till plugget.
 
Maja.

Hej, vecka 15!

Kategori: Maja

 
Det känns faktiskt lite som att jag flyger in i vecka 15 och tillbaka till vardagen. Vecka 15 kommer bestå av två universitetsbesök, två spinningpass, pojkmys, ett stycke släktkalas och en födelsedag. Det är vad jag vet om veckan så här på söndagen iallafall, ser rätt bra ut! Hoppas att eran vecka också gör det!
 
Maja.

Gran Canaria

Kategori: Maja

Nämen tjenare!
 
Nu är jag hemma i Sverige och Motala igen! Moa och jag har verkligen haft en supervecka på Gran Canaria. Allt har gått så bra och varit så underbart! Med det sagt varnar jag för bildbomb och låter kameran tala:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ni ser ju! Fiiiin semestervecka minst sagt! :D
 
Och nu surfar jag på semestervågen och tränger undan pluggtankar och åker till en fin kille ikväll istället! :)
Livet är fint ni!
 
Maja.