majjaeriksson

Me and no one else

Kategori: Maja

Det var jobbigt att cykla hem. Inte för att jag inte ville lämna skolan, utan typ tvärtom. Jag var så himla trött på sista lektionen. Kände mig nästan sjuk. Jag misstänker nästan att det var lite feberkänsla, men jag kan inte säga säkert för jag vet inte hur det känns. Att ha feber alltså. Jag är aldrig sjuk. Ibland funderar jag på om all min sjukdom kommer att drabba mig på en och samma gång och att jag då dör av det för att jag har så mycket att ta igen. Det vore hemskt.

Imorron ska vi ha något som kallas för Lokalt nationellt prov, hur nu det går ihop. Iallafall, det är en övning inför det svenska nationella provet, uppsatsdelen. Vi ska skriva i tre timmar. Mellan åtta och elva. När det är på riktigt sen i höst är det fem timmar, det låter rätt jobbigt, fast jag gillar ju att skriva så det ska nog gå bra.

Snart är det påsklov! Det är mer än välkommet just nu.

Maja.

Jag gick omkring, va ingenting

Kategori: Maja

Igår var jag, mamma, syster, mormor och kusin i huvudstaden. Vi åkte klockan åtta på morgonen. Strosade omkring på Stockholms gator, åkte tunnelbana, åt kebabtallrik och hade det allmänt bra. Huvudaktiviteten började klockan fyra på Göta Lejon. Musikalen. Vi hade alla sett framemot den under en lång tid. High School Musical. Den var bra. Jag är riktigt svag för kärlekshistorier och då faller HSM mig perfekt i smaken. Jag vet inte hur många gånger jag har sett de tre filmerna... nördigt många gånger iallafall. Men åter till musikalen. Skådespelarna var duktiga, riktigt härliga karaktärer och även små ljusglimtar som man inte får njuta av i filmen. De sjöng och dansade (!) otroligt bra, det var kul att se. Så jag är riktigt nöjd med gårdagen! :D

Nu sitter jag här och lyssnar på lite härlig musik.
Snart kommer Moa, yeeeah! :)
På lördag blir det en annan huvudstad, LONDON! Det längtar man ju till kan jag säga, ska bli super kul! :D

Maja.

Spela död

Kategori: Maja

Jag är så otroligt trött på snön. Det är bara vitt vitt vitt när jag tittar ut genom fönstret. Snön yr i luften. Det är den 27 mars. Datumet säger att det är vår, men vädergudarna vill tydligen något helt annat. Typiskt. Jag trodde faktiskt att våren var hör för att stanna för ett tag sen, men uppenbarligen inte. Vintern har gjort comeback, och vilken comeback sen!

Idag ska jag inte göra något speciellt. Bara slappa, mysa och kolla finalen på Let's dance. Jag håller på Magnus men tror på Laila, vi får se hur det går.

Imorron bär det av till Stockholm för musikal. High School Musical. Det ska bli kul! :D

På söndag kommer Moa, hon ska kolla in våra små söta lamm. :)

Maja.

Every day is like an open door

Kategori: Maja

Igår födde Grållan två små lamm, en kille och en tjej. Och idag när pappa kom hem på lunchen så hade Snövit fått två småttingar, två tjejer. Det är såå gulligt med lamm, speciellt när de blir lite större och börjar springa och hoppa. Hoppas det kommer fler! :)<3

Psykologiprov idag. Vet inte riktigt hur det gick. Det var bara fyra frågor men de var stora som hus. Man skulle tydligen veta vad som va viktigast och bara skriva det. Jag tyckte det var svårt att veta vad han ville att man skulle skriva. Vi får se hur resultatet blev...

Min kära vän Lovisa har fått körkort idag, ett stort grattis till henne! :D Det får mig att tänka att jag kanske borde sätta mig på förarplatsen snart... Jag fyller ju snart. Om 18 dagar för att vara exakt. Jaja, det ordnar sig väl någon gång.

Ikväll ska vi bege oss till kusinerna för att planera inför Londonresan den 4:e april. :)

Maja.

We´ll never ever forget

Kategori: Maja

Hejsan
Vet ni vad som hade trillat ner i min inkorg när jag loggade in på msn idag? Ett mejl från en person som säger att hon läser min blogg. Vet ni vem det var? Jo, min mormor i egen hög person. Haha, jag tyckte det var lite roligt! :) Så ett extra hej till dig mormor om du läser detta. :)

Igår blev det en promenad på 1 h och 50 min tillsammans med mamma, Moa och Karin. Det blev en trevlig promenad måste jag säga. På något sätt så tänkte jag inte på något vettigt under hela den där promenaden, jag och Moa flummar alltid så mycket och då finns det inte rum för vanliga, tråkiga tankar som liksom hör vardagen till. hihi. Bjuder på en fin bild från promenixen. :)

Denna eftermiddag/kväll ska jag ägna åt skolböckerna då det är psykologiprov på torsdag!

Maja.

I'm just thinking

Kategori: Maja

Ibland tror jag på ödet. Ibland känns det verkligen som om det är någon som har bestämt vad som ska hända. Ibland skulle jag vilja ta ett snack med den. Ibland för att skälla ut. Ibland för att berömma. Hela livet består av val. Alla gör val. Man kan inte undvika val. Ibland så handlar inte bara val om dig själv. Ibland handlar allt bara om dig och du står ensam vid vägskälet. Ett val kan påverka ett helt liv. Du går åt höger. Vad hade hänt om du valde vänster? Eller stannat? Kan man stanna? Kan man vända och gå tillbaka?

It's just make me feel good

Kategori: Maja

Kvällen igår blev lyckad. Jag, Kajsa och Lollo åt på resturang och sen var vi hos Kajsa efteråt. Vi åt kyckling, wokade grönsaker och cashewnötter och till efterrätt blev det friterad glass. Det var gott. Det enda som kan ge ett minus till kvällen är att Kajsa är lite tappad när det gäller att räkna pengar, haha. ;) När vi satt på resturangen kom jag på mig själv med att le. Jag bara njöt av sällskapet för där satt jag med världens bästa vänner. De finns alltid där och allt känns bara bra när jag är där de är. Jag älskar mina vänner. <3

Tomorrow can wait for some other day to be

Kategori: Maja

Jag har ridit. Jag är stolt. Anledningen är att jag är lat och inte rider så ofta som jag egentligen har lovat. Jag erkänner det. Men det ska bli en ändring på det. Jag ska ta tag i det. Jag ska ta tag i allt. För så här kan vi inte ha det. Sommaren närmar sig med stormsteg och varken magen eller konditionen är vad den brukade vara. Så en förändring är ett måste nu. Skärpning slarv-maja. Där fick jag mig en liten känga. En välbehövlig sådan. Ha! 

I morse slog jag upp ögonen och upptäckte att klockan bara var sex. Och jag tänkte, men då kan jag ju somna om ett tag till, iallafall en timme. Jag trodde att det var skoldag. MEN sen plötsligt slog en tanke mig och en känsla spred sig i kroppen. Och den känslan måste vara den härligaste känsla en människa kan känna. Ni vet den känslan som sprids efter att hjärnan har kopplat och säger att det inte alls är skoldag och att man kan vända ryggen mot klockan och fortsätta drömma. Himmel vilken känsla alltså. Den känslan är det bästa jag vet. 

Ha en bra dag.

Maja.

Our futures coming soon

Kategori: Maja

Det blev Morgan som fick lämna Let's dance. Lite synd tycker jag. Han var så härlig, alltid go o glad. Men det är klart, Laila är jätte duktig och Magnus har ju utvecklats väldigt mycket så de är väl båda värda en plats i finalen. Men nog kommer jag sakna lille Morgan nästa vecka, det kommer jag allt. Imorron kommer nog bli en härlig dag, jag håller tummarna hårt och hoppas på fint väder igen, vart var våren idag? Jag ska nog rida en sväng imorron och på kvällen blir det att umgås med två underbara vänner, det blir  nice.<3

Maja.

I've never been perfect but neither have you

Kategori: Maja

Äntligen helg! Denna vecka har varit jobbig, tror jag, fast jag minns typ inte måndagen, det är skumt det där. Och nu upptäckte jag hur förvirrande det där lätt, som om jag slagit i huvudet nån gång efter måndagen, men det har jag inte, vad jag vet... Detta börjar ju bli läskigt på riktigt, så nu byter jag samtalsämne (om det heter så när man skriver? skrivämne? :P)
Idag är det fredag, om man ser det från skolans perspektiv så tycker jag att fredagen är lätt jobbigast. Psykologi, samhäll och historia EFTER lunch = slutar 15.20. Det är segt, och man är lagom trött (=jävligt trött) när man äntligen får lämna skolans område. Så just nu känner jag mig väldigt välförtjänt en helg, som alltid går så jäkla fort. Det är fredag och innan man vet ordet av så är det söndag och kväll. Jag vet inte om det bara är jag, men jag minns iallafall inte att tiden gick så här fort när man var mindre. :S Är det någon skumis som mixtrar med tiden eller?

Laddar upp en bild från sommaren för att jag längtar dit mer än nånsin nu. Tänk er sola, bada, slappa, ta dagarna som de kommer och bara njuta av livet, barrapapapa I'm lovin it!

Just walk away and don´t look back

Kategori: Maja


Hej igen. Nu kände jag att det var dax för ett nytt inlägg här. Skolan idag var väl helt okej. Började med ett stort idrottsprov, hoppas det gick bra. Skrev så att pennan glödde iallafall, hoppas bara att någon kan tyda min skrift... Efter skolan hämtade mamma upp mig och så åkte vi till Östenssons och handlade lite. Där träffade vi Moa och Karin och plötsligt var det bestämt att vi ska ta en liten mamma-dotter mamma-dotter fika hos dem på måndag, trevligt. När mamma och jag åkte hem nyss så fick vi bevis på att det är vår i luften, och på marken också. ;) Vi såg nämligen blåsippor! :D Senare ska jag rida en sväng, det blir nog bra. :)

 Maja.

Hej

Kategori: Maja

Tänkte att det var dax för mig att skaffa en blogg. Jag har faktiskt funderat på det under en längre tid, men inte kommit till skott förrän nu. Jag brukar läsa andras bloggar och det har gett mig inspiration. Att jag alltid drömt om att en dag skriva en bok kanske också påverkar mitt beslut att börja skriva. Men ha det så bra så får vi se när nästa inlägg trillar in. :)

Maja.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Maja