majjaeriksson

Färdigmålat

Kategori: Maja

Då så hörrni, nu har vi en gul vägg här hemma. Det känns riktigt bra. Min tanke var ju att det skulle bli "bohemgult" och jag tycker att det blev det. Det kändes lite läskigt att köpa färg och imorse var der pirrigt när jag började måla, men nu är väggen målad gul hela tre gånger och jag tror att det blev som jag ville ha det. :D
 
Det är ju inte helt lätt att återge en färg så här på bild, men här nedan kan ni se tre bilder som borde ge er en ganska korrekt bild. Den tredje bilden är tagen efter den andra av tre målningar, så det flammiga ni kan se där hoppas jag att jag fick bort under runda tre.
 
 
 
Nästa steg nu är att ta bort tejpen och det känns faktiskt lite läskigt det med. Jag hoppas att jag först och främst får bort den, med tanke på hur mycket färg den har täckts av och att det sen ser skapligt ut. Kanske får jag gå på med en minipensel om det blir knas någonstans. Och sen ska jag stryka de nya gardinerna och försöka få upp dom och eventuellt hänga upp en ampelväxt i gardinstången. Före- och efterbilder får ni om några veckor när den nya soffan har kommit. :)
 
Maja.

4 söndagsbilder och vecka 5

Kategori: Maja

 
 
 
 
God kväll på söndagen!
 
Jag har haft en bra söndag. Jag gillar när söndagarna känns så där långa, så man verkligen hinner bli klar med dagen och både få saker gjort och känna lugn. Och så har det varit för mig idag. Väggen har blivit grundmålad hela tre gånger och det är nog som Philip säger att jag kommer känna mig tom när den är klar. Men helt klart blir ju inte rummet förrän om kanske tre veckor när soffan kommer och vi kan fixa klart med all inredning. Så jag skjuter upp tomheten lite till. ;)
 
Imorgon ska jag jobba 14-19 och på tisdag tänker jag att väggen ska bli gul. På onsdag får det bli mest fokus på plugg för på torsdag ska en liten skrivuppgift lämnas in. Och sen ska jag jobba i helgen. Och i veckan blir det ju februari med. I och med det ska jag göra ett nytt försök med att börja hemmaträna. Det ska bli ganska skönt att lämna januari.
 
Jag tror att det kommer bli en bra vecka. Jag menar, jag kommer ju "få" en gul vägg! ;)
 
Nu ska jag bädda ner mig och läsa bok.
 
Maja.

Let love sparkle

Kategori: Maja

God morgon!
 
Det blev ett fint bröllop igår. Tilda och Tobias vigdes på stranden och så fort de blev man och hustru tände vi alla upp tomtebloss. Eller ja, efter lite kämpande på grund av blåst och så, så tände vi alla tomtebloss. ;) Och sen blev det mat och trevligheter inne på Sjövik.
 
 
 
Det blev lite lekar och tävlingar. Här skulle vi lägga upp händelser i kronologisk ordning. Inte helt lätt, inte ens för brudparet med föräldrar visade det sig. ;) Men en rolig grej! Tidslinjen nedan är alltså mitt bords försök och tyvärr inte facit då och så fortsätter den med några lappar till.
 
Och här har vi huvudpersonerna! :)
 
Min polaroidkamera gjorde ett gästspel på bröllopet och det var himla lyckat. Alla gäster fotade loss och skrev några ord i gästboken. Inspirerande idé!
 
Vid kanske halv tolv åkte Philip och jag hem efter en trevlig kväll. Stort tack till Tilda och Tobias för en fin kväll och lycka till med allt!<3
 
Idag jobbar Philip och jag har fyra planer - få bort hostan, få tillbaka rösten, tvätta kläder och spackla vägg. Det sistnämnda är jag både pepp och pirrig inför. Jag ska alltså spackla en hel vägg. Jag tror jag ska googla och läsa på lite innan jag sätter igång. ;) Men tänk, om några dagar har vi en gul vägg!!
 
Maja.

Plugghäng och god middag

Kategori: Maja

Gókväll!
 
Idag har jag hållt igång ni. Jag kan visa er några glimtar som nog sammanfattar min dag ganska bra. :)
 
Den började tidigt med en kopp té, det är något lite småelakt som smyger omkring i min kropp och jag försöker skrämma iväg det med varma koppar.
 
Strax före nio promenerade jag mot tåget. Solen kämpade.
 
Framme i Linköping hade solen segrat!
 
Och jag mötte upp Moa för en dag tillsammans!!<3 Vi bestämde idag att vi ska försöka ha som riktlinje att plugga tillsammans en dag i veckan.
 
Efter lunch tog vi en promenad innan vi pluggade lite till. Vi gick till Trädgårdsföreningen och där såg jag, för första gången live, växten som jag drömmer om - forellbegonian. Så cool! Ni får googla om ni inte vet och är nyfikna, för den fastnade inte på bild tyvärr. Det gjorde dock min gullemössiga kompis!<3
 
Några timmar senare var jag hemma igen och det blev lite hantverk. Det går sakta men säkert framåt, vilket jag antar är bra fast jag är otålig och vill vara klar nu nu nu. Men nu är iallafall all tapet borta, jag har sandpapprat loss på hela väggen och tejpat runt tre fjärdedelar. Så imorgon kanske jag kan gå på med primern. ;)
 
Och ikväll har vi checkat av veckans recept. Det blev en mycket mycket god räkpasta. Den kanske inte ser så mycket ut för världen här på bilden, men den var riktigt god. :)
 
Imorgon är det fredag och det betyder eventuellt att väggen ska få smaka på primer, fast frågan är om jag vågar riskera att komma vitprickig till kvällens event som inte är något mindre än ett bröllop! Jajemen, kusin Tilda och hennes Tobias ska gå och gifta sig. Det ska det bli fint att närvara på. :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Rummet

Kategori: Maja

God kväll!
 
Det verkar inte som det blev något av den där sjukdomen ändå. Märkligt. Igår kände jag mig inte alls bra och idag känner jag nästan ingenting. Jaja. Ikväll tänkte jag ge er en liten uppdatering om rumprojektet.
 
Jag bestämde mig till slut för Åke i Spiraserien. Och idag hämtade jag ut kuddfodralet. Visst är han fin!? :)
 
Och idag har Philip, jag och mamma varit i färgaffären. Det visade sig att det blir mer jobb med en liten vägg än vad vi trodde. Naiva jag tänkte liksom att man kunde sandpappra lite och sen grundmåla och sen färgmåla. Men nej då, här ska det köras med någon primer och det ska spacklas och det ena med det tredje. Skönt att det bara är en liten vägg. ;) Vi kör iallafall på gult som vi har varit inne på hela tiden. Jag är osäker på om bilden nedan gör färgen rättvisa, men den ger er ju en hint om hur det kommer se ut iallafall. Ska bli så spännande detta!
 
Alldeles nyss drog jag bort en reva tapet. Som ni kanske anar består tapeten av olika fält med lite olika strukturer (texturer?) och därför tänker vi att det är bäst att ta bort tapeten. Vi vill ju inte att det syns några blommor eller så igenom färgen sen.
 
Nej, nu ska jag nog dra bort lite mer tapet. Tillfredsställande arbete!
 
Maja.

Inte min månad

Kategori: Maja

God morgon.
 
Eller hos mig är den tyvärr inte så god. Lagom till knäet (typ) har läkt vaknar jag idag och är halssjuk......... Det gick så fort. Igår kväll sa jag till Philip att jag tror att jag har lite ont i halsen. Ni vet, det första lilla steget. Är det en inbillning eller är det något litet och ytterst tillfälligt? Tyvärr inget av de båda. Vid två i natt vaknade jag och då var det igen tvekan om att jag hade ont i halsen. Och så är huden så där öm ni vet. Och jag känner mig allmänt orkeslös. Fick liksom sätta mig ner nyss när jag skulle pressa en apelsin till juice. Måste ju försöka få i mig någonting. Men usch för att svälja. Och usch för min januarimånad...
 
Skicka friska tankar i riktning mot min säng tack.
 
Maja.

Sju Nyköpingsbilder

Kategori: Maja

Hallå där och god morgon!
 
Jag tänkte visa några bilder från mitt (typ) dygn i Nyköping. :)
 
I fredags blev det tacoooo!
 
Och igår vaknade jag upp till den här vyn. Så fint!
 
Det blev lite pyjamasmys i soffan.<3
 
Och sen gjorde vi stan!
 
En riktigt fin dag var det.
 
Tycker om den här bilden. Synd att mamma förstör den lite där bakom... ;)
 
Och lördagschokladen får bli den sista bilden för den här gången.
 
Jag kan ha köpt tre saker som alla är i tre olika gröna nyanser... Det återstår att se hur det där rummet blir alltså, men på Ikeahandlarlistan har jag nu skrivit dit "En kudde som inte är grön". ;) Min plan är ju att åka dit idag och jag hade kunnat studsa upp nu och gasa iväg inom kort här, men min sambo kom hem vid fyra och ligger och snarkar bredvid mig.... Det återstår att se hur Ikeapepp han är när han väl vaknar. Annars får jag väl åka själv, för jag är för Ikeapepp för att stanna hemma. ;)
 
Maja.

Vinterstad

Kategori: Maja

Goddagens!
 
Jag har just kommit in efter en promenad ute i snön. Jag tycker att det är himla fint där ute nu. Det blir så ljust och liksom mjukt till skillnad mot det grådaskiga och hårda.
 
 
 
 
 
 
Torsdag eftermiddag. Nu känner jag helgbrisen. Jag ser mycket fram emot den kommande helgen. Om ganska exakt ett dygn åker jag mot Nyköping för att hänga där fram till lördag kväll. Och på söndag ska Philip och jag antagligen till Ikea. Jag hoppas att det blir så. Imorgon blir det nog ingen rapport från min del, men jag återkommer med lite Nyköpingbevis på lördag kväll när jag är hemma igen.
 
Så jag säger trevlig helg redan nu: Trevlig helg!
 
Maja.

Jobb, plugg, sommar, projektpirr

Kategori: Maja

God morgon!
 
Ja, detta inlägg blir nog lite bladder om lite av varje. :)
 
Igår jobbade jag i Ekholmen 10-19. Det är ju bra att tjäna in lite pengar. Annars känner jag vissa dagar att jag verkligen börjar bli trött på timvikandet, vilket kanske inte är så konstigt efter 2,5 år. Men samtidigt är det ett mycket bra komplement till studierna. Idag blir jag dock hemma och det blir pluggläsning för hela slanten. Variationen blir liksom motiverande för mig.
 
Igår fick jag frågan om jobb i sommar (ja, på bibblan är dom tidigt ute) och jag svarade att jag vill jobba ganska mycket. Jag har bestämt mig för att tre somrar på musset får räcka och det känns som ett skönt beslut. Visst, det är nära hemma och bra på andra sätt, men det är inte ett så stimulerande jobb. Skönt också att bara ha ett jobb att vara tillgänglig på känner jag. Det räcker. Så tack museet för tre säsonger, men nu räcker det för min del. :)
 
Och så det sista lilla rubrikordet då - Projektpirr! Det känner jag. Häromdagen skrev jag ju några ord om "Philips rum" i och med att vi beställde en soffa och nu är det några dagar senare och saker har hänt. Inte så det syns, men så det känns inom mig. ;) Vi ska nu inte försöka få det lite mer Majigt trots tapeten utan vi ska ta bort den och måla om! Och inte nog med det - hyresvärden betalar! Tankarna har nu gått igång ordentligt och det ska bli så roligt att göra rummet till vårat. Väggfärgen jag tänker mig, innan vi har varit på färgaffären, är typ bohemgult. Tänker typ så här:
 
 
De andra tre väggarna ska ju alltså förbli som dom är och alltså grå. Så det blir en ny vägg och jag tror att gult kan bli läckert. Idag ska jag städa rummet tänkte jag och ta före-bilder och om några veckor när det är klart så visar jag er. Så länge kan ni väl hålla era inredningsögon öppna lite, ser ni någon matta, kudde, kruka, tavla, gardin eller vad som helst som ni tror jag/vi skulle gilla - låt mig veta. Inspiration är aldrig fel!
 
Nej, plugget kallar.
 
Maja.
 

Min bokutmaning och en annan

Kategori: Maja

Hej!
 
En utmaning som jag har gett mig själv är ju att läsa 29 böcker i år - en för varje bokstav i alfabetet. Och nu är jag igång! Året har börjat med god läslust, hoppas det håller i sig. :)
 
Jag började året med H. H som i Haag, och läste boken Livet går så fort. Och så långsamt. Av Martina Haag.
 
 
 
Jag ville läsa den för att jag gillade hennes förra bok Det är något som inte stämmer, och för att det kändes bra att börja året med någonting lättläst. Lättläst var den helt klart, men i övrigt måste jag tyvärr meddela att jag är besviken. Jag tyckte att det hände för lite. Varje kapitel blev nästan som en lösryckt anekdot utan tillräcklig koppling till det förra eller nästa kapitel. Jag hade velat ha lite mer spänning och liksom en mer tillfredsställande dramaturgisk historia.
 
Desto mer spänning fick jag ta del av när jag läste årets andra bok. Jag checkade då av bokstaven D, genom att läsa Slutet på sommaren av Anders De La Motte, som jag fick i julklapp av mormor.
 
 
 
I första halvan av boken handlar varannat kapitel om sommaren 1983 och varannat om 20 år senare. Ett upplägg som fick mig att vilja läsa ett kapitel till och ett till och ett till. Jag gillar också när kapitlen är korta, speciellt i lite tjockare böcker (denna är 373 pocketsidor). Två klyschiga ord: Spännande bladvändare. Ett ord: Rekommenderar!
 
Jag har varit en sån där person som säger att jag läser allt utan deckare, men jag måste nog sluta med det, riktigt spännande böcker tilltalar ju mig! Så har du någon favorit i genren deckare/thriller/kriminalroman så får du gärna dela med dig. :)
 
Idag tog Philip och jag en liten promenad till biblioteket för jag hade fått ett sms om en reserverad bok som då blir årets tredje. Den består av två kortromaner och nio noveller och ser ut så här:
 
Och när vi var på bibblan fick jag också syn på en liten inspirerande lapp som jag plockade med mig. Det är också en läsutmaning, fast med hela 52 punkter och ett litet annat upplägg än min då. Kanske lite roligare också... Så den får det nog bli nästa år (fast 52 böcker på ett år låter lite väl saftigt)! Den kanske kan inspirera någon av er så länge? :)
 
 
 
Maja.

Söndag

Kategori: Maja

Hej! Lite så här har min och Philips söndag sett ut:
 
 
 
 
 
 
Den började med enkel och sen frukost med avokadoknäckisar. Varje gång jag äter just knäckemackor med avokado och salladskrydda så undrar jag varför jag inte äter det oftare. Så gott. Sen har vi spelat en del hockey. Sen jul och nyår när vi spelade det med släkt och vänner har det stått på vardagsrumsbordet och jag anar att det kanske kommer bli stående där... ;) Och så blev det en tur till landet där det blev lunch, kattgos och en promenad. Och pizzan åt vi här hemma alldeles nyss. Vi provade den nya pizzerian ("Baka gott") och blev mycket nöjda. Billigt, snabbt och gott bakat.
 
Imorgon är det ny vecka och för det känner jag... inte så mycket. Jag kommer börja dagen med att få stygnen borttagna (håll tummarna för mig) och sen är det någon slags introduktion för en ny kurs klockan 10 (ja, online då alltså). Imorgon börjar ju nämligen andra terminen och med den två nya kurser.
 
Och så hoppas jag att jag får ett mail från vår hyresvärd snart! Igår kan jag nämligen ha mailat honom för att fråga om jag får måla om en vägg. ;) To be continued...
 
Vi hörs i veckan!
 
Maja.

Fredagsgott

Kategori: Maja

God morgon!
 
Ska vi prata lite om saker som är goda att äta? Jag tycker det. Min fredag var nämligen nästan en superdag rent matmässigt.
 
Till frukost gjorde jag (föga förvånande, jag vet) den godaste smoothien på länge.
 
Till lunch blev det pannkakor. Enligt mig är den perfekta pannkakan lite frasig i kanten och så äter man den med blåbär och sirap. Mmmmmm.
 
Och på kvällen testade vi ett nytt recept - rosa fisksoppa! Enkel och riktigt god! Rekommenderar er att testa. :)
 
Jag fick pannkakssmet över efter fredagslunchen så tanken är att fixa plättbrunch idag, det kommer bli riktigt smarrigt. :)
 
Göttigöttgött!
 
Ha nu en god helg, ni också!
 
Maja.

Inredning

Kategori: Maja

Hej!
 
Ska vi prata lite inredning? Jag tycker det. Idag har jag nämligen gjort något som jag inte har gjort förut. Köpt en soffa. Eller ja, vi beställde den och det var Philip som beställde. Men halva soffan är ju min! Det är nämligen så att soffan som vi sitter i varje kväll, som är Philips från början, är lite trasig. Vill man inte sitta tätt ihop så måste en person sitta i en grop och liksom få en hård fjäder i rumpan. Inte jättemysigt. Så nyss slog vi till. Det blir denna:
 
 
Dock får vi vänta på den några veckor, men jag tror att det blir riktigt bra. Och nu tänker jag att när vi ändå ska ha en ny soffa så kan man ju passa på att fixa lite mer. Denna ska ju alltså stå i det vi kallar Philips rum.
 
Vi kallar det Philips rum för att... Hur ska jag formulera mig här? För att det rummet ser ut som hans förra lägenhet? För att det mest är Philips grejer där? För att det är... lite ungkarligt? Jag tycker inte så mycket om Philips rum om jag ska vara ärlig, resten av läggan tycker jag verkligen har blivit våran nu, men nja, det där rummet alltså... Och det är ju trist att känna så när vi spenderar så mycket tid där. Så tanken är nu att jag ska passa på att Majifiera det lite mer nu i samband med soffleveransen ;)
 
Dock är inte det ett jättelätt uppdrag av främst två anledningar.
1. Philip.
2. Tapeten som sitter på "huvudväggen":
 
Jag gillar ju färg och mönster och mycket från min stil krockar nog med den där väggen tyvärr, men lite förändring borde ju inte vara några problem?
 
En ny matta hade ju varit fräscht kanske. I nuläget har vi denna:
 
Och sen ska vi absolut ha nya kuddar! Jag har önskat mig en av Spirakuddarna nedan ett tag nu så någon av dom ska jag nog slå till på.
 
Sen tänker jag att vi nog ska plocka in lite mer växter i det rummet, det har vi ju gott om och det gör ju mycket i ett rum. Och kanske nya gardiner och något nytt att ha på väggen? Ja, tankarna har kommit i rullning ordentligt iallafall och det är kul. Jag återkommer väl med en bildbomb i i vår någon gång med förhoppningsvis ett lite mer Majigt rum. ;)
 
Maja.

Promenader och lite oro

Kategori: Maja

God förmiddag!
 
Jo, när vi lämnade 2017 och steg in i 2018 bestämde jag mig ju för lite saker som jag tänkte försöka hålla. Bland annat att promenera varje dag. På grund av knäincidenten blev dock detta lite uppskjutet, men med promenaden i solnedgången i Råssnäs häromdagen kickade jag igång det. Nu är det promenad som gäller varje dag. Helst innan mörkret faller om jag har möjlighet.
 
Igår blev det en sväng innan lunch. I en krispig värld.
 
 
 
 
Och idag blir det nog att gå förbi biblioteket för att lämna tillbaka en bok. :) Hemmaövningarna som jag också har planerat att sätta igång med, vill jag dock skjuta lite till på. På grund av knäet då.
 
Jag måste erkänna att jag är lite orolig för knäet. Inte så orolig att jag ska uppsöka sjukvård, men i dagsläget är jag osäker på om stygnen kommer gå att ta bort på måndag när jag har bokat tid. Jag är också lite orolig för när jag kommer typ kunna sätta ner knäet i golvet, vilket ju kan vara praktiskt när man vill sitta på golvet eller till exempel när man ska dammsuga under sängen som jag gjorde igår. Det gör inte ont att gå längre, men att trycka på knäet utan att få ont känns långt borta.
 
En annan liten del som oroar mig är hur det kommer se ut när det är helt läkt, inte för att jag är ytlig så, men jag tänker ändå på det. Och det sista är en liten oro för infektion. Jag ska inte gå in på några detaljer, men det är ju inte jättevackert det där såret. Sen har jag inget att jämföra med så det är ganska svårt att avgöra vad som är normalt känner jag.
 
Jag ska försöka att inte övertänka utan se vad de säger på vårdcentralen på måndag helt enkelt. Jag kanske skulle ägna mina tankar åt plugget nu istället. ;)
 
Maja.

Frasigt gjutjärnsbröd

Kategori: Maja

Hej!
 
Så här långt (eller kort) in på året känner jag att receptutmaningen knappt kommer bli en utmaning. Det är ju såå kul att testa nya recept och denna vecka kanske det till och med blir två stycken.
 
Jag har nu provat en ny typ av bröd, nämligen frasigt gjutjärnsbröd. Det jag gillar med brödbakning är att det går att utgå från ett recept och att det sen är ganska enkelt att freestyla lite själv utifrån det. Lite så blev det även den här gången. Jag valde att använda 7 dl vetemjöl och 3,5 dl grahamsmjöl, som smaksättning i brödet blev det lite pumpafrön, pinjenötter, russin och tranbär och för att "bröa formen" använde jag sesamfrön. Och så använde jag såklart vatten, jäst, salt och honung som det står i receptet.
 
Eftersom denna deg skulle jäsa över natten fick den göra det. I måndags vid klockan 19 såg den ut så här:
 
Och jag tänkte hur mycket kan den jäsa egentligen? med tanke på att mängden jäst jag hade haft i motsvarade en ärta i storlek. Men jäsa kunden den allt. Igår morse vid 8.30 såg den nämligen ut så här:
 
Då tillsatte jag lite mer mjöl och buffade runt den några gånger och sen fick den jäsa ett par timmar till. Vid 11 satte jag ugnen på 250 grader och ställde in en tom gryta för uppvärmning. Här måste jag dock utfärda en VARNING som jag inte hade en tanke på innan - ni ser att det står Le Creuset på grytan, den texten klarade inte ugnsvärmen... Så nu har jag en märkesgryta utan märke tyvärr... Men men, värre saker har hänt.
 
När ugnen och grytan blev varm tog jag ut grytan, hällde i lite sesamfrön och sen i med degen. Efter 30 minuter i ugnen med locket på såg brödet ut så här:
 
Och efter ytterligare 15 minuter men utan lock var det klart och såg ut så här:
 
Så läckert ju!
 
Och tisdagens lunch som bestod av en färdig frysrätt blev lite lyxigare med nybakat bröd till! :D
 
Maja.

Solnedgång 8 januari

Kategori: Maja

Hej!
 
Igår hade jag som pluggmål att nå 2000 ord, välformulerade och vettiga. När jag, strax före klockan tre, hade skrivit 1419 stycken ord skrev jag 3 till på denna lapp...
 
Och åkte ut till Råssnäs för att se solen gå ner. Sådana beslut tycks alltid vara rätt. Jag hade med mig riktiga kameran och det blev en sån där sällsynt eftermiddag då bilderna, i mina ögon, inte behöver någon redigering överhuvudtaget.
 
 
 
 
 
Så fint var det.<3
 
Efter promenaden och mathandling satte jag mig åter framför datorn och när klockan var 18.28 och dokumentet visade 1762 ord valde jag att sätta punkt för dagen. Jag nådde kanske inte hela vägen till mitt mål, men ganska mycket av det jag har skrivit känns ändå skapligt välformulerat och vettigt så jag väljer att känna mig nöjd så långt. Idag är tanken att jag ska bli så gott som klar med den inlämningen (riktmärke: 3500 ord) och sen väntar den tråkigare och svårare av dom i dagarna tre....
 
Återkommer med veckans recept imorgon förresten! :)
 
Maja.

Igår och idag

Kategori: Maja

 
Hej på måndagen!
 
Som väntat blev julgransplundringen mycket trevlig. Släktingar, mat, dans runt en tomte och mycket fokus på Vera förstås. Med all rätt! Hon är ju i en så härlig ålder nu, tycker jag. :)
 
Vi läste lite bok.
 
Och när vi dansade runt "granen" så ville sällskapshunden Simba också vara med så han satte sig mitt i ringen...<3
 
Julgransplundring betyder att man inte behöver äta så mycket mer efterråt. Men några timmar senare blev det ändå en gó kvällsbricka för en annan. Nu ska jag försöka hålla mig ifrån godsaker fram till helgen igen, det känns ju ändå vettigt.
 
Något annat som jag ska göra fram till helgen är att plugga... Japp, hela veckan är vigd till plugg då det är pluggterminens sista dag på söndag och då ska två inlämningar in. Men jag satsar på att bli klar på fredag, förstås. Pluggmotivationen är som vanligt inte på topp, men förra veckan fick jag tillbaka två plugginlämningar med resultatet godkänt och det betyder nu att jag är i fas OCH att jag ändå har något slags lugn inför denna vecka. Jag är bra. Jag klarar det här. En sak i taget och snart är hela plugget pluggat.
 
Ha en fin vecka!
 
Maja.

Halv-åtta-middag nummer tre

Kategori: Maja

Hallå där!
 
Det är söndag och solen skiner. Man kanske borde gå ut en sväng? Knäet blir bättre och bättre så snart kan jag nog skutta som innan. ;) Senare vankas det julgransplundring hos mormor och morfar. Men nu: en rapport om gårdagen.
 
Det blev en enkel frukost i sängen.
 
Och julen städades bort. Nu kanske det inte syns på den här bilden, men jag gillar att det står Julsaker på kartongen med den lilla plastgranen i, tydlighet är ju A och O i ett hem. ;)
 
Och sen gjorde jag ett litet kort till kvällens värdpar som också fick lite godis och té av oss. Självklart gick allting i en blå nyans... :)
 
Kvällens värdpar var Tilda och Tobias. Och det var alltså dags för halv-åtta-middag nummer tre av fyra. I slutet av november var vi hos Emma, Pontus och Ebba och åt gott och sista september kickade vi igång det hela hemma hos oss. Men igår var det alltså middag nummer 3, temat var Italien och menyn var följande:
 
Bruschetta till förrätt alltså.
 
Pizza till huvudrätt.
 
Och Italiasviss till efterrätt. Här hade värdparet använt lite av sin listighet för egentligen hade man kunnat kalla efterrätten för pannacotta, men tydligen fanns det bara två p till menytavlan så det fick bli italiasviss. Bra namn på en bra efterrätt som fick avsluta en mycket bra och trevlig middag! Tack Tilda och Tobias! :)
 
Den tredje mars blir det finalmiddag hos Lovisa och Martin! Då ska vinnarparet koras och det känns spännande. Det här har verkligen varit en jätterolig grej som jag skulle rekommendera till alla jag känner. Men som sagt, en middag kvar... :)
 
Gó söndag!
 
Maja.

Receptutmaning vecka 1

Kategori: Maja

Hej!
 
Vilken tråkig start det blev på året... Jag har inte lämnat lägenheten sen jag kom hem i tisdags kväll. Idag är målet att gå iallafall till soptunnan... Det känns lite bättre med knäet. Tror jag. Det gör mindre ont när jag är helt still, men när jag går så visar sig smärtan i form av typ sveda nu. Inte alls mysigt, men jag antar att det beror på att det börjat läka.
 
Så tråkigt att det blev så här när jag var pepp på promenader och träningsövningar. MEN jag har skött mig när det kommer till andra punkter. Jag har redan läst ut årets första bok (återkommer i slutet av månaden) och jag har inte ätit några godsaker dessa dagar trots att jag haltar omkring i en lägenhet som innehåller både godis, chips, lussekatter och glass. Men skönt att helgen är på ingång, för sugen är jag. ;)
 
Och igår testade jag årets första nya recept. Eller det blev faktiskt två stycken. Jag gjorde det här enkla och nyttiga brödet och en grön currysoppa. Som inte blev så lik bilden i receptet.... Jag vet inte om det berodde på att vår gröna curry var i fel "form" (Jag tog både lite currykrydda och currypasta)? Eller om det skulle kokat samman lite mer kanske? Men den blev godare än vad jag trodde faktiskt. När jag såg resultatet trodde jag nästan vi skulle behöva tvinga i oss, men vi båda fyllde på våra skålar en andra gång. :)
 
Och det kändes ju fräscht med en middag gjord på dessa ingredienser:
 
Frågan är vad man ska testa nästa vecka? Och Freja: Jag vill jättegärna ha tips på gröna recept! :)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Något att se fram emot

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag tror att april kan bli en av årets mest händelserika månader. Den 8 april ska jag, lillasyster Ellen och kusin Hedda se William Spetz föreställning, 9-11 april ska jag till Borås, den 13 april fyller jag år och...
 
...19-22 april ska Philip och jag till Edinburgh!
 
 
Ja, vi bokade i förrgår (det var alltså den roligare saken som jag hintade om igår) och det känns så kul! Förra året bokade vi en vårresa till Gran Canaria precis efter nyår och i år blir det alltså en tripp till Edinburgh. Det är ju något mycket fint med att fylla tomma kalenderdagar med saker att se fram emot! Och Edinburgh verkar såå fint. Ser riktigt mycket fram emot den weekendresan. :)
 
Kul kul! Nu vill man ju nästan att våren ska komma bums! MEN på vägen dit finns det annat att se fram emot så länge - ikväll ska jag testa ett nytt recept och i helgen väntar halv-åtta-middag nummer 3 och dessutom julgransplundring hos mormor och morfar. Fina saker att halta runt till. ;)
 
Maja.

En dag, två nya erfarenheter

Kategori: Maja

Godmorgon! Ja, igår gjorde jag två nya saker i livet, dessa två saker är ganska så långt ifrån varandra på den tråkiga-roliga-skalan.

Vi börjar med den tråkiga av dom. På väg till tåget före 12 så ramlade jag. Japp, snö och is försvinner och jag lyckas ramla... Det var i en liten sluttning och jag halkar på grus med högerfoten och sätter i vänsterknäet. Det gör ont. Men ramlat har man ju gjort några gånger så det är bara att resa sig. Jag ser dock ganska fort att det inte bara är strumpbyxorna som har gått sönder utan att det dessutom blev ett onödigt stort jack i knäet.

Jag tar hjälp av lite papper jag har i jackfickan och går till tåget där jag ber om plåster som jag får fixa med på tågtoaletten. Här konstaterar jag att såret är kanske två centimer långt och när jag böjer på knäet glipar det ”mycket”.

Väl på jobbet skickar jag en bild på såret till kompisen Martin som ju jobbar inom vården och han tycker absolut att någon ska kolla på det. Jag tar hans ord på allvar, men jobbar dock mina tre timmar först. Här vill jag bara understryka att det inte gör så jätteont än och att jag kanske inte är medveten om hur illa det är med såret.

När klockan slår fyra går jag till närmaste vårdcentral i Linköping.
 
 
Jag hade ju helst velat åka hem till Motala först men då skulle vårdcentralerna hunnit stänga. Av sköterskan jag träffar får jag höra att egentligen ska du ju hänvisas dit (där jag är skriven), och jag är ju medveten om att det är så men jag tycker faktiskt inte att hon ger ett så trevligt mottagande som jag tycker att man kan begära.

Iallafall, hon får se såret och säger direkt Det där måste sys.

Hon försvinner och efter några minuter kommer två andra in och efter sammanlagt en timme på vårdcentralen går jag ut med sex glesa stygn (glesa för att eventuell smuts ska kunna smita ut). Och de där planerna om att promenera och träna på kvällen blev ju bokstavligt talat grusade... Men det får jag ta igen!

Jag fick höra flera gånger att det var på gränsen på för många timmar sen jag ramlade. Alltså att man helst ska sy så fort som möjligt. Så nu ångrar jag ju att jag väntade de där timmarna, men som sagt så var jag nog inte medveten om hur illa det faktiskt var. Vi får hoppas att jag slipper infektion eller liknande...

Inatt har jag sovit lite dåligt då känseln kom tillbaka och med den en otrevlig smärta. Jag skulle jobbat 10-16 idag men jag har ringt och sjukanmält mig för det här knäet kan jag inte gå omkring med. Det får bli en Ipren och lite fokus på plugg istället.

Oj, vad långt det blev. Jag får nog vara lite elak och berätta den roligare saken i ett inlägg imorgon istället. ;) (Obs! Det är inget livsomvälvande så få inte för höga förväntningar nu bara)

Hörs imorgon och gå försiktigt där ute!!!!

Maja.

Okej, jag gör det.

Kategori: Maja

Hej!
 
Jag känner faktiskt av hur jag hör till den gruppen människor som tänker saker som "Nytt år, nya möjligheter" och "New year - new me" (kräks nästan lite själv nu) och det kan ju vara farligt och inte minst klyschigt att ge löften om träning och mat och sånt så här den andra januari. MEN om jag inte gör det nu så blir det bara ännu en ursäkt för att skjuta upp den där skärpningen som faktiskt skulle behöva ske. Så, nu har jag också gjort det. Jag har skrivit ner konkreta saker om hur jag ska skärpa mig helt enkelt. Det är inga bautasaker och jag har absolut inga mät(eller väg)bara kroppsmål. Mest handlar det nog faktiskt om att jag ska bevisa för mig själv att jag klarar av att hålla något som jag har bestämt mig för.
 
Ja, så planen är följande:
 
 
Som sagt inga jättestora saker kanske, men vettiga och realistiska för mig idag känner jag.
- Punkt ett känns på ett sätt svårast. Jag har väldigt lätt att unna mig och det känns som att det har blivit onödigt mycket onyttigt länge nu. Jag kommer dock fortsätta unna mig på helgerna för ett liv helt utan godsaker vill jag inte leva. ;)
- Ett annat mål som jag redan har berättat om är ju att prova ett nytt recept varje vecka, det kommer inte vara något superdupernyttigt varje gång, men jag ska försöka hitta en hel del gröna recept. Har du något? Dela gärna med dig!
- Och så frukten. Jag älskar ju frukt. Man blir ju glad av frukt. Så mer frukt ska det bli nu.
- Att promenera varje dag känns också rimligt. Här sätter jag inget mål på hur lång promenaden måste vara, men det ska ske varje dag.
- När det kommer till hemmaträningen har jag i nuläget kommit så långt (eller kort) att jag har laddat ner en app som jag tänker testa ikväll. Här har jag inte bestämt hur många dagar i veckan detta ska ske, men det tänker jag slå fast när jag har kommit igång och ser vad det finns för olika övningar i appen och sånt.
 
Ja, det var väl det hela. Faktum är att det känns lite läskigt att publicera detta för det känns som ganska stora utmaningar för mig ändå. Låt oss nu hoppas bestämma oss för att jag klarar av att hålla dessa fem punkter.
 
Vi hörs!
 
Maja.

Årets sista dag

Kategori: Maja

Hej bloggen och 2018!
 
Hoppas att just du som läser detta fick ett fint avslut på 2017 och en fin start på 2018.
 
Jag började årets sista dag med att plugga lite för att skicka in sista uppgiften för året. Jag är stolt över mig själv efter första terminen med plugg (även fast pluggterminen faktiskt slutar 14 januari). Jag har tyvärr inte tyckt att det har varit så inspirerande och trots att plugget ju på pappret är 100% så har jag ju jobbat en del också. Och trots detta och den där motivationsbrisen så har det allra mesta gått vägen. Så det känns ju bra förstås. :)
 
Sen blev det scones! Jag: Är det de bästa sconesen jag har gjort i år? Philip: Nej. Nehepp...Man försöker ju iallafall. ;)
 
Och sen var det en ganska stilla och lugn dag hemma. Jag satt och klottrade och funderade lite inför 2018. Ett mål är att forsätta blogga. :)
 
Och klockan 18 var det dags att börja fira. Jag och Philip tillbringade den sista kvällen med Lovisa, Martin, Tilda och Tobias. Och först var det trerätters på Vänner och vin. Det var en ny upplevelse att gå på restaurang på nyårsafton och det var inte så dumt alls.
 
Till förrätt var det hummersoppa.
 
Oxfilé till huvudrätt.
 
Och enligt menyn var det egentligen friterad camembert till efterrätt, men den bytte några av oss ut mot creme brulé.
 
Gott var det och trevligt givetvis! :) Efter middagen promenerade vi hem till Lovisa och Martin för mer trevligheter. Det blev snacks och spel och skratt och prat.
 
Och tjugo i tolv begav vi oss upp till utsikten där vi kollade in fyrverkerier och skålade in det nya året.
 
 
För att sedan gå tillbaka till värdparet för att spela spel och ha det trevligt lite till. Vid ungefär halv tre var vi hemma och somnade gott efter ett mycket fint nyårsfirande.
 
Nu ligger jag här och är glad i magen och förväntansfull inför 2018. Men allra mest är jag nog hungrig på en rostad macka med ost och marmelad. Dags att gå upp.
 
God fortsättning bloggkompisar!<3
 
Maja.