majjaeriksson

Världen är gulorangeröd

Kategori: Maja

10.42 - svampmackor, te och clementin.
 
11.38 - läsa på tåget.
 
12.51 - fina träd på campus.
 
14.55 - en kexchoklad i väntan på bussen hem.
 
16.30 - nötter och juice hemma.
 
Ja, lite så där har det sett ut i min gulorangeröda värld hittills idag. Ikväll ska jag göra mitt bästa för att få lite vettigt gjort och kanske blir det en promenad i och under gulorangeröda löv också. Som om det vore ovettigt.
 
Maja

Sjön suger (och äger)!

Kategori: Maja

Eftersom det var så höstfint idag bestämde sig Han och jag för att åka ut på Boren en sväng. Min morfars båt är nämligen tillbaka vid Philips farbrors brygga nu efter att ha varit på lite vift på Vättern och så. Det blev dock ingen fisk, men en riktigt härlig tur! :)
 
''
 
 
 
 

Nu ska jag läsa lite inför morgondagens seminarium. Tjohej!
 
Maja.

Septemberpojken

Kategori: Maja

Idag är det Philips födelsedag. Han fick frukost på sängen och några små paket av mig.
 
 
Och efter disk och städ blev det bak! Äpplena som vi plockade i Sonnorp igår blev äpplekaka idag.
 
En riktigt höstfin kaka som doftade och smakade görgött blev klar alldeles lagom till det att Philips föräldrar, bror och morfar kom och ringde på.
 
Trevligt och gott! Nu ska vi snart promenera iväg för att äta med samma lilla sällskap! :)
 
Maja.
 

I höstsolen

Kategori: Maja

Jag tänkte redovisa lite lördagsfint.
Dagens frulle bestod av bland annat detta (resten var inte lika fint):

Solen tittade in mellan persiennerna och vi blev alla så där romantiskt randiga.
 
Efter att ha chillat loss hela förmiddagen gav vi oss ut i finhösten.
 
Vi åkte hem till Sonnorp och plockade äpplen. Det ska nämligen bakas äpplekaka imorgon.
 
Klockan tre var det match. Maif mot Halmia. Maif vann med 2-1.
 
Och nu har vi chillat en del till och sett på Orange is the new black. Trevlig serie.
 
Nu ska vi se på ett avsnitt till!
 
Maja.
 

Lika som bär

Kategori: Maja

Igår när Philip och jag såg på televajtarn tyckte vi att en person på televajtarn var lik Viveca Lärn. Vi googlade på Viveca Lärn. Hon på televajtarn var inte lik Viveca Lärn. Men när vi bläddrade omkring bland bilder på Viveca Lärn upptäckte vi plötsligt hur lik hon var någon annan. Kolla:
 
 
Viveca och jag. Eller jag och Viveca? Lika som bär, eller hur!? ;)
 
Maja.

Kvällspromenaden

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Maja.

Framför kakelugnen

Kategori: Maja

 
 
Vilket höstrusk! Jag hade tänkt studsa upp vid sju och gå ut och fota glittrande frost, men det blidde inget. Men höstrusk ute, betyder höstmys inne. Har just ätit bra frukost framför brasan och ska nu bara byta ut frullen mot plugg. Och sitta kvar.
 

Maja.

Mycket glass och mindre träning

Kategori: Maja

 
Ovan kan ni se vad jag just har njutit av. Glass. Varma hallon. Chokladsås. Dagens mellis. Glass är det bästa jag vet. Jag äter glass så gott som varje dag. Jag älskar glass. Jag älskar att äta överhuvudtaget. Mat är gott! Jag inser att jag skulle kunna äta allt jag äter med ännu godare samvete om jag släpade mig själv till Korpen och köpte ett träningskort. Som jag sagt att jag skulle göra. Som jag gjort duktigt innan sommaren och förra hösten. Men nu har det inte blivit av. Jag känner verkligen inte för det. Jag tror att jag struntar i att träna just nu. Jag menar, jag cyklar ju en del i vardagen ändå och promenerar också. Jag rullar inte fram utan fordon. Och jag mår ju bra! Jag vill hellre vara ute mer och sköta skolan bättre. Så nej, nu släpper jag helt jag-är-på-väg-till-gymmet-tanken och fortsätter med allt annat som gör mig glad i kropp, knopp och själ utan en gnutta dåligt samvete i kroppen. Som att cykla det fortaste jag kan och låta hösten ruska om mitt hår. Som att kramas hårt och länge med den jag tycker om mest. Och som att äta glass förstås!
 
Maja.

Känslor och plugg

Kategori: Maja

I fredags fixade Philip en god drink åt mig. Sockerdricka, tranbärsjuice och lime. God och fin!

Jag är nu hemma i Sonnorp efter att ha varit helgbo i fyra nätter. Jag grät när jag skulle cykla hem... Om Philip ska resa bort eller värvas till armén? Nej då, inte alls. Vi kommer antagligen ses inom mycket kort. Jag ska bara flytta hem lite. Blir bara så (över)känslig ibland. Att cykla hem känns som att cykla från saga till verklighet lite. Herregud, jag hör hur larvigt detta låter. Men lite fint också, visst!? :S ;) Iallafall. Nu är jag hemma och tänkte plugga och se på tv och äta och fixa lite laxsallad till imorgon och så. Imorgon ska jag in till uni, det blir näästan en heldag. Och just det. Första kursen är avcheckad och jag är nog ett uppsatsämne på spåren. Såå, det känns skapligt positivt på skolfronten.
 
Hoppas att ni också har skapligt positiva fronter i era liv! ;)
 
Maja.

Nedlagda ställen

Kategori: Maja

 
Igår såg Philip och jag på en läskig film (bild ovan). Den handlade om ett litet gäng som filmade på ett nedlagt mentalsjukhus. Vaktmästaren låser in dom och ska sen komma och släppa ut dom på morgonen. Hur läskig den var på en skala från 1-10? Nästan 10. Jag var till och med rädd för Philip när filmen var slut... Kanske var det då passande (eller inte) att checka in en nedlagd fabrik idag. Philip har någon grej för nedlagda ställen alltså. Är väl typ lika knäppt som det låter. Iallafall, jag visade honom Toka idag och sen visade han mig den här fabriken:
 
 
Kan till viss del förstå tjusningen med gamla ställen så där, men jag skulle aldrig närma mig ett sånt ställe efter mörkrets inbrott, det är ett som är säkert. Men nu var det ju ljust och skönt att promenera lite i höstluften.
 
Nu vankas det lite pannkakor och plugg här på duvedal. :)
 
Maja.

Sånt man kan äta mest

Kategori: Maja

 
 
 
 
Igår var en bra dag. Jag och Philip vaknade och åt frulle framför Nyhetsmorgon. Sen tog vi tåget till Linköping där vi strosade omkring och köpte lite småsaker som till exempel fiskesaker och saltkar och sen åt vi god lunch. Friterad kyckling, ris och wokade grönsaker och sånt. Sen tog vi en buss ut till Tornby där vi hängde ett tag, och såg en död sork med fossingarna i vädret, tills vi tog Motalabussen hem. Då handlade vi och städade lite för vid klockan 18 kom Lovisa och Martin och vi (mest Lovisa) lagade kyckling och potatisgratäng och så såg vi på Idol och åt kladdkaka och spelade Bezzerwizzer och sen åkte dom hem (Tack, Lovisa och Martin, tycker om er!) och så var det slut på en bra dag!
 
Idag vankas det lite kalas för storasyster och sen får vi se vad mer dagen har att ge! :)
 
Maja.

Grattis storasyster!

Kategori: Maja

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min storasyster Lisas födelsedag!
 
Så här söta var vi förr i tiden:
 
 
 
Grattis Lisa! Jag är inte hemma när du kommer till Sonnorp ikväll, men vi ses imorgon! :)
 
Maja.

Svartvit dimma och pannkakor

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Det där hade kunnat vara igår. För då var det dimmigt och jag åt pannkakor. Men det var faktiskt i tisdags. Då promenerade jag genom tjock morgondimma och åt smarrig pannkaksbrunch vid halv elva.
 
Maja.

Solnedgången

Kategori: Maja

Ja, den där solnedgången förtjänar allt ett alldeles eget inlägg.
 
 
 
 
 

Maja.

Burgare, solnedgång och vimplar

Kategori: Maja

Måndagsfrullen:
 
Cykelturen:
 
Jag tog tåget kl. 11.03.
 
Hoppade av i Linkan, tog bussen till uni, köpte kompendiet, tog bussen till stan och åt en burgare på Burger King.
 
Köpte strumpbyxor, bh, vimplar och hemliga saker.
 
Jag är inte så bra på att knata omkring på stan och speciellt inte ensam, så ganska fort tog jag tåget hem igen. Där jag fixade lite och läste lite och packade lite och så åt jag filmjölk med banan ute i solen.
 
Vid 18 hämtade Philip mig och efter att vi hade handlat lite åkte vi till Råssnäs och såg på solnedgången.

Och sen åkte vi hem till Philip där vi vimplifierade lite.
 
Och se så fint det blev! :)
 
Maja.

En naturfotografisk dröm?

Kategori: Maja

Igår när jag och kameran var ute på en alldeles vanlig promenad hände något ovanligt. En pulshöjare faktiskt. Vi kommer strax dit.
 
"Grattis, du kom först över mållinjen!"
 
Jaa, jag kollade som vanligt mycket upp.
 
Och blixtrade på en fräsig svamp.
 
När jag kom ut på ett fält såg jag hur något sprang längst bort på fältet. Jag spände ögonen och såg hur det var en räv som jagade ett rådjur. Eller jag tror att det var räven som jagade rådjuret. De sprang mest runtruntrunt. Det var ett äkta skicka-din-film-till-Mitt-i-naturen-läge. Rådjuret hade en rådjurskompis, men hen bara stod där. Jag zoomade allt jag kunde, men fick tyvärr inte världens bästa bild. Men ändå.
 
Var detta en naturfotografisk dröm? Jo, det var det väl, men jag var också lite rädd att de skulle börja springa åt mitt håll och börja jaga mig med. Räven verkade så väldigt irriterande, jag hörde till och med hur den fräste åt rådjuret. Ett tag försvann dom in i skogen, men så kom de ut igen. När de upptäckte mig började dock alla stirra på mig och det blev lite läskig stämning nästan. Jag gick som en omväg runt dom och blev hela tiden paranoid och trodde att jag hade en räv efter mig. Haha. Här kan ni skymta hur den sitter i skogskanten och spanar. Suddig som tusan, men ändå.
 
Det började mörkna och det började kännas lite spooky där jag skyndade mig fram på andra sidan fältet. De "nerklippta" klöverblommorna gjorde det inte muntrare direkt.
 
Det var en speciell upplevelse. Synd att jag inte lyckades/vågade gå närmare. ;)

Idag är jag mellan kurser så att säga. Men, jag tänkte åka in till uni och köpa ett kompendium som jag behöver läsa lite i och passa på att besöka Linköpings city lite. Om ett tag. Först frukost.
 
Maja.

"Lås in mig!"

Kategori: Maja

Hej, från Philips lägenhet och säng! Philip åkte nyss iväg för att förbereda i en av stans vallokaler och ta emot röster (Kom ihåg att rösta hörrni!). Jag orkade inte gå upp och cykla hem, så jag blir kvar här lite. Philip har rast några timmar sen vid tio så då kommer han tillbaka och kramar på mig och släpper ut mig. Hihi. Igår bokade vi Münchenresan som jag berättade om nyligen. Det känns bra! Snart ska jag gå upp och äta frukost och se på Nyhetsmorgon. Snart.
 
Maja.

Bullfest

Kategori: Maja

 
 
Ja, visst blev det bullfest igår sen!
 
Jag bakade på riktigt duktigt och unnade mig en varm bulle och kall mjölk i solen, medan nästa plåt var i ugnen.
 
Det blev ett rejält lass med bullar!
 
Vissa nöjde sig med pärlsocker.
 
Det blev tre bullpåsar till frysen, en ligga-framme-och-ta-slut-över-dagen-påse och en bull-låda.
 
Bull-lådan tog jag med mig till Philip på kvällen och han fixade en bricka med myskvällsmat där två bullar fick ta plats.
 
Och så var det slut på den fina bulltorsdagen!
 
Idag är det fredag så jag säger väl: Trevlig helg på er!
 
Maja.

Torsdagslunchen

Kategori: Maja

Jag åt just lunch. Goood lunch.
 
Bandspagetti.
 
Ugnade grönsaker; morot, broccoli och rödlök.
 
Creme fraiche och sweet chilli-sås.
 
Stekt lax.
 
Ett glas mjölk.
 
Mmmm. Rekommenderas.
 
Nu tänkte jag kicka igång en redig kanelbulledeg. Rekommenderas.
 
Maja.

Att se fram emot

Kategori: Maja

 
 
 
Ullig gullis nyfiken på paraply.
 
Jag har tre såna där lite större saker som man faktiskt måste planera och boka in ett tag i förväg att se fram emot den (nåja, relativt) närmaste tiden. Att det är med tre olika favoritpersoner gör inte saken sämre.
 
- Den tionde till tolfte oktober ska jag åka till Falun och min kompis Moa. Det ska bli så fint att se hennes nya studenthem, och hela lilla fina henne med såklart. Detta evenemang är alldeles nybestämt så vi har inte planerat vad vi ska hitta på än, men jag är ungefär hundra procent säker på att det kommer bli en toppenhelg!
 
- Måndagen den tredje november ska jag och lillasyster Ellen till Konsert och Kongress i Linköping för att se Glada Hudik-teatern presentera Trollkarlen från Oz. Jag fick det i present av Ellen när jag fyllde år och det var nog nästan det första jag skrev in i min nya almanacka. Jag diggar verkligen gänget i Glada Hudik, och min lillasyster, så detta ser jag mycket fram emot!
 
- Torsdagen den tjugonde november tänkte jag och min pojkvän Philip åka till München i södra Tyskland. Vi har inte bokat än, men vi har ju typ nästan hundrabestämt. Philip är ett stort fan av fotbollslaget Bayern München, så självklart ska vi, tillsammans med cirkus sjuttitusen andra åskådare, gå på match. Mäktigt! Vi tänkte hänga i München torsdag till söndag och får se vad vi hittar på mer än att kolla på fotboll. Jag ser iallafall framemot det väldigt mycket. Flyga över molnen tillsammans, gå hand i hand på nya gator och bara vara med Honom i fyra hela dagar i streck.
 
Ja, detta framtidsinlägg gjorde mig sannerligen glad i hjärtat! :)
 
Maja.

Min dag (hittills)

Kategori: Maja

Ja, jag är medveten om att klockan är typ tre och att det kanske är lite tidigt att sammanfatta en dag, men jag har ändå hunnit med en del hittills.
 
Jag vaknade först klockan sex, men slumrade om till klockan åtta. Det första som mötte mig var den lilla tavlan nedan. Igår glasade jag nämligen in mina och Philips första ord. Tycker att det är så fint att Philip fångade dom i en screenshot och dessutom när dom var dagsfärska och vi fortfarande var främlingar för varandra.
 
Jag åt frukost framför tv:n. Det blev juice, oboy och två knäckemackor med ost och gurka.
 
Sen pluggade jag. (Fortfarande framför tv:n, men fick stänga av ljudet för att kunna koncentrera mig.) Den första kursen denna termin känns sådär. Upplägget är ganska... jobbigt. Det är bara en 6-poängskurs, men den är uppdelad i tre delar med tre lärare och varje lärare har sin examinationsuppgift. Vi har nu avverkat två och till torsdag ska man ha skrivit den tredje. Den första var nog svårast och jag tror inte att jag kommer få den godkänd. Den andra, som var till igår, fick jag besked om redan idag att den är klar. Så det är positivt iallafall.
 
Till lunch idag blev det omelett med majs, avokado, rödlök, tomat, creme fraiche och sweet chili-sås och så lite mjölk. Gött!
 
Sedan blev det lite plugg till. Jag mailade också till lärare nummer tre om uppgiften till torsdag. Vill veta om jag är något på spåren eller ute och cyklar. Väntar på svar.
 
Ganska så nyss var jag ute på en paraplypromenad. Träffade på några kompisar och försökte introducera paraply(e)t (?) för dom, men det var bara skeptiska blickar.
 
Så, det var min tisdag så här långt! Imorgon kanske det blir ett inlägg med fler bilder från paraplypromenaden, eller bilder från en annan promenad med annat sällskap, eller så kan det bli ett sånt där glassigt inlägg, eller kanske en liten lista med saker jag ser fram emot. Mmm, möjligheterna är många. Vi får se! :)
 
Maja.

Vardagsgrått och vardagsglim

Kategori: Maja

Idag vaknade jag hos min helgbo. Och när han cyklade till jobbet promenerade jag hem. Väl hemma skrev jag ut en skolgrej, packade ur helgsaker ut Kånken och ner skolsaker, duschade och åt en andra frukost. Sen cyklade jag till bibblan och lånade en skolrelaterad bok, innan jag cyklade vidare till stationen där jag tog tåget till Linköping, där jag tog bussen till universitetet. På universitetet var det seminarium mellan ett och tre, det roligaste hittills denna termin, vilket visserligen inte är en merit, men ändå. Sedan tog jag bussen hem till Motala och cykeln hem till Sonnorp och nu är jag hemma. I brist på vackra foton från dagens gråa vardag tänkte jag visa upp tre till foton från i fredags då jag var ute och knatade på åkrar häromkring vid sju på morgonen.
 
 
 
 
Maja.

En fena på fiske

Kategori: Maja

Idag har Philip och jag varit en sväng uppe i Karlsby, fast inte vid Salstern denna gång utan vid en annan liten sjö.
 
 
 
 
 

Ja, en fena på fiske är han allt, min lille vildmarkspöjk! :)
 
Vi gjorde dock ett klokt byte; gäddan som Philip tog upp (han fick faktiskt flera) åkte vi och lämnade till Philips föräldrar och så fick vi en påse med svamp istället. Så nu har jag nyss njutit av en god svampmacka. :)
 
 
Nu ska vi spela Bingolotto. ;) Och sen blir det hämtpizza! Fin avslutning på helgen här alltså! :)
 
Maja.

Martinsjuka, marknad och mys

Kategori: Maja

Det blidde tyvärr ingen kräftis igår, för Martin har gått och blivit sjuker. Riktigt synd! Istället blev det middag i hamnen tillsammans med Philips föräldrar då Philips pappa fyllde år igår. Så det blev ju liksom bra ändå. Trevligt och gott var det. :)
 
Idag har vi varit inne i Borensberg och gått ett varv på marknaden där.
 
 
 
Är väl inget hardcore marknadsfan, men det var fint att gå hand i hand under ekarna och en sur jordgubbsrem går ju alltid hem! :)
 
Nu ikväll ska vi prova några kräftor till förrätt och så blir det tacorullar i ugn till huvudrätt.
 
Tacohej!
 
Maja.

Fotomorgon

Kategori: Maja

 
Jahaadå, jag tog mig upp och ut som planerat. Fast lite senare än tänkt. Det var fint där ute, men jag har inte riktigt förlåtit mig själv för att jag snoozade så länge. Jag missade nog mycket fint.
 
Fina fina vyer. Kan inte få nog.
 
 
Det här blev favoriten från morgonpromenaden:
 
Hörs imorgon!
 
Maja.

Idag, 2012 och imorgon

Kategori: Maja

Idag har jag varit i plugget nästan hela dagen. Först lyssnade jag på uppsatsventileringar mellan nio och tolv, en uppsats handlade om läsförståelse hos gymnasieelever, en om hästböcker och en om Frödings poesi. Intressant förmiddag faktiskt! Sen var vi på Linköpings stadsbibliotek där vi fick en liten specialvisning nere i arkiven bland exempelvis handskrifter från medeltiden. Fina saker alltså! Inte så mycket jag kan visa upp här dock... Så det får bli en liten tillbakablick igen.
 
Jag scrollade lite på måfå i arkivet, såå många blogginlägg där finns. Hittade några fina foton från den tjugoandra september tvåtusentolv. Samma foto i två versioner. En med färg och en svartvit.
 
 
 
 
 
 
Fina tycker jag!
 
Ikväll vankas det lite plugg och lite tv och sånt slappt och imorgon blir det fotomorgon (om vädret och känslan och så tillåter ni vet) innan pluggdag (om jag inte chockar och blir klar ikväll!? (skulle inte tro det)) innan kräftskivekväll med Philip, Lovisa och Martin.
 
Maja.

Ett halvår kärlek

Kategori: Maja

 
Igår firade jag och Philip att vi har varit tillsammans i sex månader med att äta börgare på O'learys! Göttigött gött! Det senaste halvåret har varit så himla fint. Jag minns att jag i början av året promenerade med min vän Lovisa och hur vi sa att Det är något med 2014, det låter så bra på något vis. Jag bestämde att 2014 skulle bli Mitt år, ett bra år. Det är ett bra år. Och inte bara mitt. Det är Vårat år. Philips och mitt.<3
 
Nu: åter till boken!
 
Maja.

En dimmig väg hem

Kategori: Maja

Som jag skrev igår var det ganska fotovänligt igår morse när jag promenerade från stan till landet. Dimman, som jag tycker om så mycket, var vaken och gömde ganska mycket av sånt som man brukar se. Och jag vet inte hur många spindelnät med fina små droppar jag såg. Säkert 400.
 
 
 
 
 
 
 
Det var en fin promenad hem det, även fast en del av mig önskar att det skulle vara helg jämt.
 
Maja.

Lite söndag

Kategori: Maja

Igår vakande jag hos Philip och somnade hos Philip och jag tänkte att detta inlägg skulle visa lite vad vi hittade på däremellan.
 
Vi började dagen som man brukar, med frukost. Min macka är den utan salami.
 
Efter att ha myst lite i soffan åkte vi till Östenssons där vi köpte lunchsallader och så åkte vi vidare till Karlsby.
 
Där fanns det näckrosor.
 
Och andra fina blommor.
 
Vi fiskade. Och på kastet efter det sista fick jag napp! Tjihuu! Man blir glad av att få napp!
 
Efter några timmar i Karlsby åkte vi in till civilisationen igen för att gå på match. Maif spelade mot Skövde och det blev 1-1 efter lite väl nervösa minuter i slutet.
 
På kvällen blev det soffhäng, lätt kvällsmat och sen dessert! Bananasplitt!
 
En bra dag, helt klart!
 
Nu har jag ganska nyligen kommit hem efter att ha promenerat hem från Philip (a.k.a. min helgsambo). Det var ganska fotovänligt den här måndagspromenaden också. Ni får se imorgon! Jag ska förbereda det inlägget nu och sen ska jag läsa lite pluggtexter.
 
Maja.