majjaeriksson

Digital läsning

Kategori: Maja

Tjenare tjenare!
 
Idag tycker jag att det har varit en himla bra dag för hemmalugg. Jag läser som vanligt två kurser samtidigt, men jag försöker att hålla mig till en kurs om dagen för att inte röra ihop det fullständigt i huvudet. Idag har jag fokuserat på kursen om e-böcker. Den är faktiskt, sorgligt nog, en av få kurser så här långt som jag på riktigt kan känna genuint intresse för. Den känns liksom verklighetsförankrad på ett vettigt sätt.
 
Och det jag har pysslat med idag är den delen i kursen som handlar om digital läsning (första delen handlade om distribution av e-böcker och den tredje kommer handla om produktionen). På fredag ska delen om digital läsning lämnas in i form av svar/diskussioner kring tre frågor/ämnen. Det handlar till exempel om digital läsning hos barn och unga och kognitiva aspekter av digital läsning.
 
Det låter väl ändå aktuellt och intressant? Det är ju ändå digital läsning som du sysslar med just precis nu. ;)
 
Men nu är det färdigpluggat för idag. Jag har just lagt på en vårig duk på matbordet för det tyckte jag att tulpanerna som jag fick igår förtjänade. Och nu är det dags för en promenad i det som enligt väderappen ska kännas som -18 trots att termometern visar -9...
 
 
Vi hörs!
 
Maja.

Guldklimpar i februari

Kategori: Maja

Hej från biblioteket i Malmslätt!
 
Jag är ju ett stort fan av appen instagram, det är min favorit-app där jag dagligen finner inspiration. Nu för tiden är det mest blomstrande konton med mycket gröna växter som jag börjar följa. Och mitt egna instagramkonto är som en samling guldklimpar från utvalda guldstunder i livet. Eftersom februari snart är över tänkte jag nu radda upp månadens åtta bilder här nedan.
 
Den 5:e februari promenerade Philip och jag i Varamon och satte oss sedan ner vid Kärsbyån för att äta äggmacka och dricka varmt.

Den 7:e februari hade Moa och jag pluggdag hemma hos mig och så åt vi pannkakslunch.
 
Den 9:e februari jobbade jag till klockan åtta på fredagkvällen, fast jag underströk att jag trots detta inte var så surmulen som Majan på bilden. ;)
 
Den 14:e februari, på Alla hjärtans dag, firade jag kärleksdagen med att leka "åka filt" med Vera.

Den 16:e februari lagade Philip och jag fläskfilé med sparris- och getostrisotto. Den veckans nya recept.
 
Den 24:e februari fick jag snö rakt i ansiktet på grund av klätterkatten på bilden.
 
Den 25:e februari fixade jag sconesfrukost åt mig och Philip.
 
Och igår, den 26:e februari, promenerade jag när solen gick ner.

Åtta fina ögonblick från en kylig februarimånad. Undra vad mars har för guldklimpar att bjuda på?
 
Maja.

Håll tummarna för grönt

Kategori: Maja

Hej!
 
Läget? Med mig är det bra tack! En ny vecka är här och det innebär som oftast lite jobb, men mest plugg. På fredag har jag och Philip varit tillsammans i fyra år och det är nog inget vi kommer fira direkt, men ändå lite fint att åtminstone uppmärksamma lite grann, tycker jag. Och på lördag är det final i Halv åtta hos oss! Det ska bli så kul att se vad Lovisa och Martin bjuder på och så ska det bli riktigt spännande att läsa upp alla poäng från alla middagar! I övrigt hoppas jag att soffan som skulle kommit förra veckan kommer denna vecka. :)
 
Idag är det hemmadag hela dagen och jag tycker att jag har fått en del nytta gjort så här långt. Och lite nöje förstås. ;)
Det närmar sig ju mars nu och även fast det är mycket snö där ute och ganska kallt så börjar det pluppa upp lite vårtankar. Iallafall hos mig. Så idag har jag förberett för lite grönt.
 
Jag har satt två avokadokärnor i vatten. Här har jag inga höga förväntningar, men jag hoppas såklart att det kan bli något.
 
Och så har jag planterat lite frön som också får stå på fönsterbrädan och gotta sig och förhoppningsvis kika upp ur jorden så småningom. Jag hade "gamla" frön av broccoli, persilja och gräslök så det sådde jag.
 
 
Och sen testar jag att så färska tomatkärnor.
 
 
Håll tummarna för grönt!
 
Maja.

Klätterkatten

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
Maja.

Torsdagen i bilder

Kategori: Maja

Hej!
 
I dagens inlägg tänkte jag att ni skulle få slippa mitt bladder. Klockslagen och bilderna får själva berätta om min ganska medelmåttiga torsdag.
 
Klockan 9.04
 
Klockan 9.57
 
Klockan 12.00
 
Klockan 12.32
 
Klockan 14.39
 
Klockan 17.33
 
Klockan 19.36
 
Klockan 19.58
 
Kanske ingen dag som förtjänar trumpeter och fanfarer, men ändå en vardag som jag just nu trivs bra med. :)
 
Maja.

Middag för en

Kategori: Maja

Halloj!
 
Imorse efter klockan sex skjutsade jag Philip till tåget och sen dess och fram till fredag kväll är jag gräsänka. Det är nog bra för mig att vara lite själv. Jag har ju aldrig bott själv. Visst, på folkis hade jag ju eget rum, men middagen åt jag med andra på skolan och så så jag tycker inte riktigt att det räknas. Så nu får jag passa på att leva ungmö-liv i några dygn. ;)
 
Och ikväll passade jag därför på att testa ett nytt recept som Philip inte var så sugen på att testa när jag visade det för honom. Jag fotade av receptet i någon bok på bibblan för ett tag sen och nu ikväll skred jag till verket. Nedan ser ni ingredienserna (exklusive lite smör, vatten, salt, peppar och gräslök till garnering).
 
Och tillsammans skapade vi sötpotatis- och äppelsoppa!
 
När jag smakade av tänkte jag först förvånat vad är det här? typ, jag tror det var ovana just för att det var så sött. Men efter att ha smakat av med lite salt och samtidigt vant mig vid sötman, tyckte jag inte att det var dumt alls! :)
 
Kul det här med nya recept, jag lägger in bild på det nedan om någon mer vill prova.
 
Nu ska jag fortsätta äta soppa, bröd och dricka äppeljuice! :)
 
Maja.

Vecka 8

Kategori: Maja

Hej från jobbet! Så här kommer min vardagsvecka se ut:
 
Måndag:
Plugg
Jobb - HB 16-20
 
Tisdag:
Jobb - Ekholmen 10-19
 
Onsdag:
Plugg
 
Torsdag:
Plugg
Jobb - Ekholmen 14-18
 
Fredag:
Plugg
 
Sen hoppas jag att pappa och jag ska kunna hämta soffan som antagligen kommer denna vecka. Det vore ju himla kul att slänga ut den gamla och lägga kuddarna på den nya. Philip ska till Stockholm på jobbgrej onsdag-fredag så då får jag härja fritt här hemma och äta vad jag vill. ;) Så lite så ser planerna ut. Vi hörs i veckan!
 
Maja.

Inte den bästa utflykten

Kategori: Maja

Hallå! Allt till belåtenhet?
 
Philip och jag har idag varit ute på fiskeutflykt. Det blev kanske inte vår bästa utflykt någonsin. Mest på grund av att vi på hemvägen lyckades köra fast... Men ingen skada skedd! Pappa kom med fyrhjulsdrift och rep och tjoff! så kunde vi köra hem. Bara lite tid som gick förlorad alltså och vad gör det om hundra år?
 
Själva fiskevistelsen var väl okej ändå (förutom att mina fötter blev lite väl obekvämt frusna...). Vi fick några små firrar och det var som vanligt skönt med frisk luft och tyst skog.
 
 
 
Jag håller alltså i en liten fisk här nedan, det är inte en låtsaskompis jag gullar med... ;)
 
 
Och när vi kommit hem och duschat varmt och ätit lite så kände jag ett starkt behov av sura godisar. Så jag promenerade iväg och fixade det.
 
Sämre söndag hade vi ju ändå kunnat haft. HELT KLART.
 
Imorgon är det ny vecka och... jag återkommer imorgon med hur min vecka kommer se ut. :)
 
Maja.
 

M och I - check!

Kategori: Maja

God kväll! Hoppas att du har haft en fin lördag. Det har jag. En lugn och skön en. En bok har hämtats på bibblan, skräp har dumpats i diverse containrar och så har vi varit en sväng på landet. Och nu har jag precis läst ut en bok.
 
Utmaningen med en bok per bokstav rullar på. Jag har ju tidigare nämnt årets två första böcker och årets tredje bok blev Ensam i Paris (och andra historier) av Jojo Moyes. Boken består av två kortromaner och nio noveller. Perfekt när man behöver något lättsamt och feelgoodigt, men den är var den är och inget jag har burit med mig efteråt direkt.
 
 
Idag checkade jag av bokstaven I genom att läsa ut Never let me go av nobelpristagaren Kazuo Ishiguro.
 
 
 
Efter att ha läst 80 sidor skrev jag följande anteckning i telefonen: "Vilken skum bok. Det är mycket jag inte förstår. Och det känns som att det hela tiden byggs upp mot att något större ska hända. Eller att jag plötsligt ska förstå."
 
Efter att ha läst hela boken känner jag fortfarande lite samma sak. Den hade absolut någonting, men det jag väntade på kom aldrig riktigt. Typ. Den lämnar mig lite tom. Tyvärr.
 
Nästa bokstav jag ska bocka av blir.... K! Återkommer med titel och rapport någon gång i framtiden. :)
 
Nu ska lördagssåsandet fortsätta här. Imorgon blir det fiskeutflykt och då tänkte jag ta med ”riktiga” kameran. :)
 
Maja.

Little miss sunshine

Kategori: Maja

 
 
 
 
 
 
 
 
Gó unge att vara moster till!<3
 
Maja.

Alla hjärtans dag

Kategori: Maja

Eller så kunde rubriken varit "Kärlekens framväxt genom bloggarkivet". Haha...ha. Det lät ju kanske lite väl ostigt? Men det är fint att ha en blogg som hjälper en att minnas lite. Att gå tillbaka fyra år i tiden och läsa små korta meningar om pirrande magkänsla. Att läsa det nu, nu när jag är här. I vårat hem. Hans och mitt. Fyra år senare.
 
22 januari 2014:
 
12 februari 2014:
 
22 februari 2014:
28 februari 2014:
 
3 mars 2014:
 
12 mars 2014:
 
15 mars 2014:
 
Hoppas att just du får en fin och kärleksfull dag.<3
 
Maja.

Tre tisdagsbilder

Kategori: Maja

Tjena!
 
Ser ni en vinkande liten Maja där i hörnet? I förmiddags hade jag och två klasskompisar en liten ljud- och bildcheck för att se så att det funkar inför seminariet imorgonbitti. Och det gjorde det, skönt att veta att tekniken iallafall är med oss! :)
 
Klockan 14-18 hängde jag på bibblan i Malmslätt. Det gick bra trots att jag kom kanske två minuter sent på grund av att busschauffören gasade förbi två busshållsplatser trots att det var tryckt på stoppknappen. Jag fick springa fram och säga till och sen småspringa tillbaka några hundra meter... Jaja. Det blev ett mycket lugnt jobbpass sen i alla fall.
 
Och nu har jag varit hemma en stund och ätit frukostmiddag och en semla! Jag blandade i lite hallon i grädden och känner nog att jag inte gör det nästa gång... Men man vet ju inte förrän man har testat. ;)
 
Imorgon är det seminarium klockan nio och sen blir det väl lite mer plugg innan jag far mot Nyköping vid tvåtiden. Och på torsdag ska jag hänga där med mamma och Vera hela dagen och liite in på kvällen. Det blir fint det.<3
 
Maja.

Vecka 7 hos mig

Kategori: Maja

En bild från februari 2017.
 
Nämen tjenare!
 
Igår när jag jobbade hade jag lite tid att sitta och planera och få en överblick över kommande vecka. Alltså den som har börjat idag. Jag gillar ju att ha koll och med lite jobb uppe på plugget så krävs det faktiskt en del planering för att jag ska ha just koll och för att jag ska veta vad som ska prioriteras när. Speciellt när man väljer att åka bort över en dag mitt i veckan, som jag tänker göra denna vecka. ;)
 
Så här kommer min vecka antagligen, och förhoppningsvis, se ut:
 

Måndag - Kl. 10 Q&A E-bokskursen - check!

               Förberedelse inför onsdagens seminarium

 

Tisdag - Förberedelse inför onsdagens seminarium

             Jobb i Malmslätt 14-18

             Äta en semla

 

Onsdag - Online-seminarium kl. 9

               Plugg

               Till Nyköping

 

Torsdag - Nyköpingshäng med mamma och Vera

              Åka hem

 

Fredag - Jobb i Malmslätt 10-13

              Fika med Moa!

 

Och sen är helgen öppen för vad jag känner för just då. Det känns som en bra vecka så här på förhand. Hoppas att du känner likadant inför din. :)

 

Maja.

Myslördag och jobbsöndag

Kategori: Maja

God morgon från bibblan!
 
Snart är det söndagsjobb som gäller fram till klockan 16 så ja laddar upp med lite frukost nu. Gårdagen blev som jag hade tänkt. Efter att ha sett på OS (Guld! Woho!) och diskat så promenerade jag, via två små ärenden på stan, till landet.
 

Lillasyster mötte mig efter ungefär halva vägen så sista halvan fick jag sällskap.

Och inne i "värmen" ;) fanns det mer sällskap.

Och bullar!
 
Och gos!
 
Fint! Vid cirkus tre kom Philip som hade jobbat och efter lite landethäng till så åkte vi hem. Kvällen blev också som planerat förutom att jag lyckades sätta på endast belysning och ingen värme på ugnen och det tog ungefär en timme med mat i ugnen innan jag upptäckte mitt misstag..... Men vid halv tio blev det lördagsmiddag. ;)
 
Klockan tio öppnar vi bibblan och jag hoppas att det blir en lugn dag. För vi är en man kort i arbetsstyrkan idag och dessutom är det ju söndag. Då vill man ju ha det lite lugnt.
 
Vi hörs!
 
Maja.

Fredag!

Kategori: Maja

 
 
 
Hej på fredagen!
 
Det vankas helg. Härligt. Fast för mig vankas det faktiskt lite jobb och lite helg. Jag ska åka in till Linköping om ett tag för att jobba 16-20 idag och sen är jag ledig imorgon för att sedan jobba på söndag igen. Det kan nog bli bra ändå. När jag tänker på den lediga lördagen idag så tänker jag att jag på förmiddagen kan tänka mig att ta en promenad ut till Sonnorp. Och att jag kan hänga där med katter och lillasyster och föräldrar och brasa i några timmar. Det känns inte helt fel så här på förhand. Men, vi får väl se hur jag känner imorgon. ;)
 
Trevlig helg!
 
Maja.

Bärbröd

Kategori: Maja

Gókväll!
 
Här sitter jag och känner mig positiv efter en bra dag. Den började faktiskt så tidigt som sju då jag gick upp och tvättade och gjorde dagens lilla hemmaträning (jag har börjat oerhört småskaligt med endast några få minuter varannan dag och sen är planen att öka dosen successivt). Vid tio kom Moa och vi pluggade duktigt fram till lunch. Då blev det en tiopoängare till pannkakslunch innan vi pluggade lite till. Klockan tre kände vi oss båda mycket nöjda med dagens plugginsats och tog en snöig promenad. Efter att ha kramat Moa hejdå vid halv fem städade jag trappuppgång plus källare och sen fick sig diskberget en match. Så nu sitter jag väl här och känner mig nöjd och positiv med all rätt!? ;)
 
På tal om rätt - redan igår checkade jag av veckans nya recept. Det var ju ingen hel rätt dock, men ett gott bröd! Jag utgick från detta recept som ju är ett recept på blåbärsbröd, men på min närmaste affär fanns inga frusna blåbär igår så det fick bli ett björnbärsbröd istället. Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig, men det blev faktiskt oväntat gott. :)
 
 
Ganska snart är det Lerins lärlingar på ettan, har du inte sett det så kan jag verkligen rekommendera att du gör det. Programmet har både fått mig att skratta, gråta och begrunda livet. Faktiskt.
 
Ha det fint!
 
Maja.

De gröna

Kategori: Maja

Som ni kanske minns fick jag hela tre stycken monsteror i julklapp. En från Philip, en från moster och kusinerna och en från mamma. Jag tycker mycket om dom. Alltså inte dom där människorna utan monsterorna. ;)
 
På latin heter monsteran Monstera deliciosa och ursprungligen kommer den från Mexico, Centralamerika. Något som jag inte visste men läste precis nu är att den kan blomma och få ätliga frukter!!! Och något jag lärde mig en annan dag var att de kan gråta. Ja, det är sant. En dag var det små droppar längst ut på varje blad och då googlade jag och lärde mig följande:

"Plötsligt hänger det droppar längst ut på varje bladspets, i vissa fall kan plantan gråta så ordentligt att den slabbar ner golvet under den. Det är ingen katastrof. Tårarna är så kallad guttation, växtens sätt att göra sig av med överskottsvatten. Monsteran är byggd för att bo i regnskog och måste naturligtvis kunna bestämma själv hur mycket vatten som är lagom. Gråter din planta har du vattnat för mycket. Håll igen."

Coolt, visst!? Och idag blev jag varse om att jag visst hade vattnat för mycket igen... Jag får nog hålla igen lite.

 
 
 
Ha en fin tisdag!
 
Maja.

Bra lunch

Kategori: Maja

Imorse när klockan ringde vid halv åtta kände jag bara nee, kan inte jag få ha en söndag? Men nej, lite måndag var det tvunget att bli för jag hade chattmöte med några klasskompisar på grund av grupparbete. Och tro't eller ej, men det var faktiskt ganska uppmuntrande. Grupparbeten är, historiskt sett, VERKLIGEN inget jag har uppskattat, men det här kändes så bra. Vi fick igång en mycket bra diskussion, fick många intressanta tankar på pränt och planerade väl så vi har goda chanser att få ihop det till inlämningen på fredag. Topp!
 
Och sen blev det lite söndag ändå. För jag och Philip for till Varamon för att äta äggmacka och dricka varm choklad till lunch. Bildbevis:
 
 
 
Tjena!
 
Vid Kärsbyån slog vi oss ner för lunch.
 
Och sen avslutade vi kalaset med barkbåtsrace. Som jag vann utklassande stort.
 
Och sen fick han bråttom hem. ;)
 
Nu... ska jag försöka få lite mer måndagsgöra gjort. Lite iallafall. :)
 
Maja.

Min lördag

Kategori: Maja

 Hallå där!
 
Idag har jag tänkt på vad många olika "roller" man har och hur fint det är. Jag menar, förutom att vara "bara" Maja idag så har jag aktivt varit biblioteksassistent, vän och sambo. Jag vet inte, jag kände bara någon slags trygghet och stolthet över att vara allt det där just idag.
 
Strax efter åtta imorse var jag frukostätare. Det blev ingen lyxig lördagsfrulle idag, bara vaniljyoghurt med russin och pumpafrön och en passionsfrukt.
 
Före nio var jag på väg mot tåget. Det yrde en hel del snö omkring mig och vi som var ute var nog de som liksom var tvungna att gå ut.
 
Sen åkte jag tåg.
 
Och sen jobbade jag 10-16.
 
 
Och en liten kort sms-konversation hade jag med. Visst är Bitmojin som jag har skapat lik mig!? ;)

 
När jag hade jobbat klart promenerade jag den korta biten hem till Moa där jag blev bjuden på fika.<3
 
Och när jag kom hem lagade jag och Philip veckans nya recept. Mycket enkelt och mycket gott!
 
Nu blir det soffläge och imorgon är det jobb som gäller 10-16 igen och vad som händer mer återstår att se. :)
 
Hoppas att du har en fin helg!
 
Maja.

Fredag

Kategori: Maja

Det är fredag och högst upp på handlarlistan står Ben&Jerrys. Jag pluggar idag och jobbar i helgen och Philip är samtidigt ledig i fyra dagar... Det är inte bra för min redan låga koncentrationsförmåga. En del av mig ser dock fram emot att jobba imorgon. Verkligen. Att jobba är lättare än att plugga. Jag känner verkligen så nu. Det är mer givande. Roligare. Mer utvecklande. Viktigare. Men jag ska ta mig igenom plugget. Det gör jag. Med glass i magen och positiva tankar. En sak i taget. Ett steg fram. Få gjort. Checka av. Sitt inte och stirra i tomma intet.
 
Imorgon tänker jag att jag ska dokumentera lite av min lördag och så kikar jag in här på kvällen och lämnar en liten rapport. Förutom jobb och tågresor blir det fika hos Moa. Det om något muntrar ju upp. Vi hörs då!
 
Trevlig helg! :)
 
Maja.

Hej februari!

Kategori: Maja

Gomorron!
 
Ja, nu har vi sagt hejdå till januari. Det känns bra. På ett sätt känns det som att årets första månad var ganska händelserik, men samtidigt känns det som att jag har stått på ett tuggat tuggummi och stampat/försökt stampa.
 
På instagram har jag under månaden lagt upp följande guldklimpar:
 
Den sjätte januari åt vi frukost i sängen. För Philip var förkyld och mitt knä var ganska nysytt.
 
Den åttonde januari kunde jag komma igång på riktigt med dagliga promenader.
 
Den trettonde januari fixade jag helgbrunch.
 
Och den fjortonde januari hade Maja i hyllan det lite trångt.
 
Den tjugonde januari var jag i Nyköping och drack varm choklad.
 
Den tjugofjärde januari planterade jag om.
 
Den tjugoåttonde januari gosade jag med Kaktus.
 
Och igår, den trettioförsta januari, visade jag upp min gula vägg som jag är mycket nöjd med.
 
Nu välkomnar jag februari med öppna armar!
 
Hoppas att just du får en bra dag och månad. :)
 
Maja.