majjaeriksson

Today

Kategori: Maja

Livet som Växjöbo fortsätter... Idag har vi gjort stan där vi även åt vår lunch. Sen så har vi promenerat/ridit en sväng i skogen och så har vi ätit mat från pizzerian. Jag säger bara Kebabpizza i mitt hjärta!<3 Nu ska vi bara lördagsmysa framför tv resten av kvällen. :)

Här kommer några bilder från dagen:










Maja.

Kall näsa

Kategori: Maja

Japp, nu är min näsa kall. Vi har just kommit tillbaka från stallet där Lisa har ridit lektion:


Ellen och jag kollade på lite och gjorde annat lite ;):


Fråga inte! ;P


En fin grind:


Ett fint träd med fin himmel bakom:


Nu ska vi alldeles strax äta lunch och sen får vi väl se vad som händer. :)

Maja.

Ett inlägg från Växjö, Småland

Kategori: Maja

Igår kväll tog jag och lillsyrran tåget mot Växjö och storasyster. Ja, det här med att åka tåg... Väntan är ju aldrig speciellt skoj och man ägnar ju några tankar åt vad det är för freak man blir tvungen att sitta bredvid. Men när man väl hittat sin plats och upptäckt att man inte alls är placerad bredvid något freak utan bredvid en alldeles normal kvinna då släpper ju det. Och när tåget börjar rulla inser man att det kan vara rätt mysigt att åka tåg. Det är lite småkul att tjuvlyssna på folk som pratar och smygglutta på folk som sover. Igår satt jag snett emot en äldre herre, han såg trevlig ut och så log han så finurligt under sin mustasch åt några barn som spelade kort, när jag kollade på honom kunde inte jag låta bli att le. Så nog kan det vara hög mysfaktor i kupén alltid.

Det är dock inte lika kul med tekniska fel... Att stå stilla i en främmande stad i 40 minuter är ju inget man ropar jippi åt direkt, menar jag. Men då är det ju tur att man har resegodis och att man har en snäll syster + fästman som kan hämta i Alvesta när man missar anslutande tåg där... När vi väl hade nått destination lägenhet så kändes det väldigt bra. (Sen att jag blev väckt av en kanin som hade racertävling i sin bur klockan 7 i morse är ju en annan femma och en annan historia. ;))
Nu ska vi vara här till söndag kväll och det känns mycket bra i maggropen.

Vi har precis varit ute och spelat basket, och jag vann såklart:


Jag undrar varför Lisa inte ville vara med!? ;)

Hahah ;)

Nu ska vi laga pasta och skinksås och ikväll blir det bio. :)

Ha det bra så hörs vi när vi hörs!

Maja.

Kvällis

Kategori: Maja

God kvällis! Jag vet att det redan ramlat in ett inlägg idag, men jag vill så gärna visa er några härliga foton som jag tog idag:





Japp, där ser ni resultatet på Selmas och min lunchpromenad. Underbart! Om ni undrar vad Selma håller på med på bild två där, så vet jag inte så mycket mer än att hon rullar sig mitt på grusvägen, haha<3

Maja.

Selma och IKEA

Kategori: Maja

Godmorgon.
Vill börja med att tacka för kommentarerna, det värmer mer än vad man tror att få en liten komplimang då och då, tack!

Jag har just varit ute på en promenad med Selma:

Gullig va!? Är nämligen lite hundvakt, det är mys. När jag åt frukost så satt hon och granskade mig noga för varje tugga jag tog, liite obehagligt. Hihi. Men nu sover hon så gott i mammas och pappas säng, hoppas det är okej!?

Efter att mamma har slutat idag så ska vi dra till IKEA och även Hööks där vi skulle shoppa något till Lisa. Så det blir nog en bra eftermiddag/kväll.

Nu sitter jag här och lyssnar på radio, radio är en så himla bra uppfinning tycker jag! Jag gillar radiomusik, att man lär sig alla låtar och kan sjunga med i de flesta. Och så är det också kul att lyssna på de som pratar, det ger lite inspiration på något sätt. Tummen upp för radion!

Ha en bra dag ni, så hörs vi!

Maja.

Boring blogg number one

Kategori: Maja

Hej. Känner att min blogg gått och blivit tråkigare och tråkigare. Korta inlägg om mina ointressanta dagar och alldeles för dåligt med bilder. Jag vill så gärna skärpa mig, men min inspiration är inte på topp. Men jag ska försöka. :)

Tänkte börja med att göra lite reklam för en bok som jag just läst ut:



Den heter Tio saker jag hatar med mig själv och är skriven av Randa Abdel-Fattah. Den handlar om Jamilah vars föräldrar kommer från Libanon, men familjen bor i Australien. Jamilah skäms över sin bakgrund, hon är rädd att kompisarna i skolan ska få fördomar om henne om de får reda på vart hon kommer ifrån. För att hindra detta så ljuger hon. När hon är i skolan är hon Jamie. Hon blonderar håret och använder blåa linser och på så sätt är det inga problem att vara Jamie, men det har sina nackdelar och hon känner att hon inte kan hålla på så här så länge till...
Jag gillade boken för den var spännande. Den var väldigt lättläst, men den hade ett fint budskap. Mina ögon öppnades lite efter att jag läst den här boken, mina vyer vidgades. Läs den!

Så där ja, där har ni ett boktips. Kanske blir det något mer framöver, kanske inte. Men jag ska försöka att komma med lite nya saker för att bloggen inte ska stå och förfalla helt.

Ha det bra. 

Maja.

 

Lördag

Kategori: Maja

Idag har syssling Melker, 5 år, varit här hela dagen och så har jag övningskört med pappa. Men nu har Melker åkt hem och övningskörningen är över för idag. Nu blir det bara lördags mys resten av kvällen! :) Ni glömmer väl inte att man ska ställa tillbaka klockan en timme sen!?

Maja.

Vi vill ha lov lov lov

Kategori: Maja

Idag är det torsdag. Imorgon är det fredag. Imorgon blir det lov redan klockan 12, lovely! Det ska bli så skönt med lov. Att bara göra vad man vill och ta vara på ledigheten. På måndag blir det körlektion och på onsdag drar jag och syrran till Växjö till syrra nr.2. Vi ska vara i Växjö enda till söndagen, det kommer bli våran rekordvistelse där och det känns väldigt bra. Ser framemot att spendera så många dagar med mina fina systrar.

Ha ett bra lov ni andra också och även ni som inte har lov får ha det så bra. ;)

Maja.

Glad

Kategori: Maja

Känner mig glad idag. Så där glad för ingenting, ni vet. Man känner sig inte orolig för någonting, man har inga negativa tankar och man har saker att se framemot. Det är helt enkelt lätt att ta sig igenom dagen med ett leende på läpparna.

Det gick bra på körlektionen igår. Jag var otroligt nervös, men det gick helt okej. Det var framför allt en stor lättnad att ha den första lektionen avklarad! Nästa körlektion är inbokad till måndag redan, nu kör vi!

Slutar tidigt idag. Jag har tänkt att jag ska beställa foton, äta hemmagjord hallonglass och så ska jag plugga. Det känns som en bra eftermiddag. :)

Take care.

Maja.

Vilken dag

Kategori: Maja

-oförberett test på tyskan
-kanske samhällsdebatt
-historia bokseminarie
-jobbig psykologi
-körlektion

Bara det första avklarat och det gick som det gick....

Hjälp!

Maja.

Hej

Kategori: Maja

Jag är hemma hos Moa. :)

Det här är vi för några timmar sedan:

Maja.

Söndag

Kategori: Maja

Igår vaknade jag halv elva(lagom), idag vakande jag åtta(inte lika lagom).

Igår övningskörde jag, det gick bra. Jag börjar bli stolt över mig själv. På tisdag är min första körlektion och sen kommer det gå som smort. Och så blir Skodan lagad, så har jag en bil med, great!

Idag ska jag också övningsköra lite. Och så ska jag till Moa, vi ska dricka varm choklad i skogen!

När jag gick hem från stan i onsdags:




Ha det bra.

Maja.

Heeeeeeeeeeeeeeeeee

Kategori: Maja

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelg

Maja.

Studentmössor och facebook

Kategori: Maja

Idag provade vi studentmössor i skolan, det var kul. :)

Nu har jag återaktiverat mitt facebook konto, så nu är jag en i mängden igen. ;)

Maja.

Plugg i massor

Kategori: Maja

Oj, vad jag har pluggat idag alltså, det måste vara rekord för min del. Visst är det jobbigt att plugga som en dåre, men nog känns det bra efteråt alltid. :)

Vad kallt det är ute nuförtiden, hade mössa och vantar och hela baletten på mig när jag cyklade idag. Jag känner på mig att det är en riktigt kall vinter på gång.

Ta hand om er.

Maja.

Söndag

Kategori: Maja

Fredagen hos Wiks blev riktigt mysig, god mat och mycket skratt. Dock blev Moa, jag och Ellen lite trötta framåt natten så vi låg mer eller mindre däckade i soffan, men även en sån sak är ju bättre om man är fler. Hihi. Vi åkte hem vid ett-tiden.

Igår hände väl inte så överdrivet mycket i mitt liv. Sov rätt länge. Slappade. Pluggade lite grann. Slappade lite till. Gosade med Elvis. Handlade mat med mamma. Åt taco. Såg lite Körslaget på tv. Åt Riesen. Såg lite Robins. Åt turkisk peppar. Såg lite Skruva den som Beckham. Gick och la mig och somnade nog ungefär direkt.  

Idag vaknade jag klockan åtta, blääää. Halv tio är lagom att sova till tycker jag, men jag vaknade åtta.:( Så, efter att ha försökt somna om, men blivit trött på att snurra runt i sängen, satte jag mig här, och här har jag suttit i 37 minuter nu. Idag ska jag nog övningsköra, min första körlektion på trafikskolan är bokad till den 20:e. Och plugga ska jag också göra idag. Låter det kul!? Inte så värst va, men så är läget iallafall.

Elvis:


Hoppas att ni får en bra söndag.

Maja.

Den nionde oktober tvåtusennio

Kategori: Maja

Kort skoldag idag, 10.10-12. Ingen tyska med andra ord, jag fick helg samtidigt som alla andra SP07A:are den här gången. Skönt. Nu är jag hemma och min helg har alltså satt igång, men jag ska försöka att vara ansvarsfull och plugga lite ändå, det finns en hel del att jobba med.

Ikväll ska vi till Wiks, det blir inte dumt det. :)

Trevlig helg.

Maja.

Höstens framsida gör sig påmind

Kategori: Maja

Jag blickade jag upp mot de gula trädtopparna som vajade i vinden och tänkte: "Vad vackert det är." När jag var på bron blickade jag ner mot solblänket i vattnet och tänkte: "Vad vackert det är." Det är som om någon har bytt ut mina ögon. Det är som att jag för första gången såg höstens vackra färger i solens glans.

Maja.

Dagens bilder:

Kategori: Maja







Tre bilder säger mer än 3000 ord, right!?

Maja.

091004

Kategori: Maja

Hejsan!

Imorse var pappa, Ellen och jag uppe i Blommedal för att tillsammans med Töjje ta upp kräftburar som vi la i igår kväll.

Solen på väg upp:


Vi fick ett få-(väldigt få)tal kräftor, här är jag med en, vi kan kalla honom Urban:


Vi har även varit inne i Linköping idag. Laget som Matheus tränar i Växjö mötte Linköping idag. Växjö förlorade tyvärr med 8-1, men siffrorna är inte riktigt rättvisa måste jag säga, 5-1 hade varit mer rätt. Det var kul att se på hockey iallafall. :)


Jag tyckte det var gulligt att isbilden såg ut som en buss. ;)


Just nu håller Ellen (och lite jag) på att baka bröd.


Hoppas att resultatet blir gott. :)

Vad ofta det rullar in inlägg nu för tiden, måste säga att jag gillar't starkt. Sen att ni är några som läser och kommenterar gör ju det hela ännu roligare. :)
 
Maja.

Jag fotograferade lite igår:

Kategori: Maja











Maja.

Ensamhet

Kategori: Maja

På fredagar slutar min klass klockan tolv. Alla utan jag. Jag har tyska mellan tjugo i tre och halv fyra. När de säger "hej då" och "trevlig helg" så är det inte helg för mig än. Klart att det är jobbigt. Klart att jag önskar att jag också kunde få börja min helg klockan tolv. Klart att det är olika från fredag till fredag. Ibland är det lite jobbigt, ibland är det jobbigare. Ibland har man en bra dag, ibland en sämre.

Idag känns det inte så jobbigt att sitta här och vänta. Idag känns det skönt att bara sitta och vara själv med mina egna tankar. Jag är ju inte helt ensam. Människor rör sig omkring mig. Människor samtalar med varandra. Men jag är ensam. Jag sitter själv och iakttar och jag trivs med det. Jag tjuvlyssnar. Jag smygtittar. Men jag sitter för mig själv med mina tankar. Jag kan ägna den här väntetiden till precis vad jag vill. Jag sitter här själv och myser med mina tankar. Idag trivs jag med det.

Maja.