majjaeriksson

Påminn mig senare

Kategori: Maja

Hej!
 
Hoppas att ni har det bra i dessa tider. Allt är så märkligt nu. Så läskigt och ovisst. Man vill bara att allt ska vara som vanligt, visst? Men så länge får vi göra det vi kan av situationen. Ta hand om oss och ibland lämna nyhetsflödena hemma och ge oss ut i naturen. För där är allt som vanligt och precis som det ska.<3
 
Igår åkte Philip och jag upp till Toka och lagade lunch. Helgen har ju bjudit på strålande väder och både jag och Philip har haft tredagarsledigt. En bra kombo som vi är tacksamma för.
 
Glad kille.<3
 
 
Det blev lite vad-köket-hade-att-bjuda-på-wok. Allt är så gott utomhus.
 
Jag balanserade stenar.
 
Och fångade diskvatten.
 
Även idag gav vi oss ut i solen. Men idag fick bilen vila och vi tog cyklarna till Marieberg. Där ställde vi cyklarna och gick runt udden. Men det var inte en helt vanlig promenad, nej, vi körde "tipspromenad". Hemma hade vi förberett 6 stycken frågor var och väl ute ställde vi timern på ett fyraminuters intervall och när klockan ringde var det dags för fråga.
 
Utslagsfrågan var hur många solstrålar som Folkets Park-solen har. Philip var närmast, han gissade på 14 och det var 16. Men utslagsfrågan hade inte behövts för Philip vann med 4-2 under tipsrundan...
 
Fina fina vädret skrämde bort lite av klumpen i bröstet.
 
Jag har också sått tomat- och paprikafrön idag. Och även krasse. Håll tummarna för framgångsrik skörd!
 
Nu blir det en skärmfri stund innan sovdags.
 
Ta hand om er!
 
Maja.

Välbehövlig skogsluft

Kategori: Maja

Hej!
 
Idag kände jag och Philip att vi behövde komma ifrån lite, så vi bestämde oss för att ta en tur till Klippan i Karlsby. Där blev det hamburgergrillning, banan/chokladgrillning och några kast med fiskespöet. Gott va're, skönt va're och här kommer bilder på're.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll vankas det filmkväll med popcorn.
 
Ta hand om er och varandra!
 
Maja.

Stockholm, jobb och längtan

Kategori: Maja

Hej!
 
I lördags var jag, mamma, Ellen och Hedda i Stockholm över dagen. Jag har så blandade känslor inför helgerna numera, på ett sätt vill jag planera in massor med kul, men på ett sätt vill jag bara ligga hemma. Stanna upp lite. Andas. Inte göra så mycket alls. Det rullar på så fort nu och ganska ofta känner jag en vad-är-klockan-nu-stress eller vad man ska kalla det. 
 
Men det var trevligt i lördags. Vi hade först en tanke om att besöka något museum, men vi prioriterade att gå i affärer och att äta istället. ;)
 
 
 
Denna vecka har jag 6dagarsvecka på jobbet. Vilket alltid känns tungt på måndagsmorgonen, men sen kommer ju veckan igång och så går det rätt bra ändå. Jag har snart jobbat som barnbibliotekarie i fyra och en halv månad, vilket låter rätt lite?!? Jag tycker att jag kommit in det hela rätt bra, samtidigt som det fortfarande är mycket nytt och mycket första-gången-grejer som ska klaras av. Igår hade jag till exempel min första klassvisning för en grupp andraklassare. Det gick bra tycker jag, även fast det är lite nervöst och speciellt precis innan... Men barn är ju schyssta och dom blev så glada när de fick varsitt lånekort. :)
 
Igår var jag också ute och satte upp affischer för två saker som händer i april - sagostund och författarbesök. 
 
 
Idag började jag dagen med lönesamtal, vilket var lite läskigt det med, men det gick bra det med och som alltid känns det fint efteråt. Så det rullar på och känslorna går upp och ner och mellan nervositet och lättnad typ hela tiden, vilket såklart tar på krafterna. 
 
Man längtar ju till sommaren nu. Förstå att jag kommer ha min första "riktiga" betalda semester, bara det! :)
 
Vi hörs!
 
Maja.

Rimfrost

Kategori: Maja

I fredags när jag vaknade var världen täckt av dimma och rimfrost. Det gamla fotopirret slog till med full kraft och jag fick med mig lillasyster ut på en promenad runt Bondebacka. Med riktiga kameran. När vi var på väg hemåt sa jag "det blev nog inga wow-bilder, men upplevelsen var wow". Vilket nu låter rätt larvigt, men just då kändes det så. En fin start på en tredagarshelg. Och några bilder tycker jag allt blev riktigt bra.
 
 
 
 
 
 
 
Och i övrigt har helgen också varit bra. Vi var ju i Linköping igår och tog en kortis på stan innan vi skulle köra Escape Room. Jag köpte en klänning och vantar. Och halv fyra blev vi inlåsta i en cell där vi skulle hitta ledtrådar och lösa koder för att ta oss ut på en timme. Vi samarbetade bra tycker jag och alla drog sitt strå till stacken och vi klarade det på 50 minuter, med tilläggsminuter för två ledtrådar inräknade. Det kan vi vara nöjda med tycker jag, för klurigt var det, helt klart.
 
Idag har vi varit på landet en sväng för att gå ut i halkig lera med Simba och nu sitter jag i soffan med en sån där lite tung söndagskänsla över mig. Så är det ju ibland. Svårt att skaka av sig. En vanlig femdagarsvecka väntar iallafall nu, imorgon ska jag till Finspång av alla ställen på möte tillsammans med andra barn- och ungdomsbibliotekarier inom götasamarbetet och på torsdag ska jag besöka Öppna förskolans babycafé för att presentera mig och biblioteket lite.
 
Och nästa helg väntar en dagstur till huvudstaden för att Ellen fyller år. Så nästa vecka ska nog gå den med. :)
 
Vi hörs snart!
 
Maja.