majjaeriksson

inspiration please!?

Kategori: Maja

Hej på er!
Jag har lyckats ta bort min profilbild här på flanken. Jag skulle byta bild, men nu kan jag inte sätta in en ny... Hmm. Konstigt är det.

Jag hoppas att ni har haft en bra helg och en bra början på denna vecka. Jag är inne i en lite seg bloggperiod känner jag. Vet inte riktigt vad jag ska publicera för inlägg...

Imorgon ska Moa kommma hit. Äntligen! Hon har varit sjuk, men nu är hon äntligen frisk så imorgon blir det Halv ett hos mig. Om ni har tur blir det en liten film från det. ;)

Kolla in här imorgon, då blir det ett roligt inlägg! :)

Maja.

Det är en sån dag idag...

Kategori: Maja



Maja.

hockey

Kategori: Maja

Japp, hockey var det. Tyvärr förlorade Maif med 7-2. Det var inte roligt...

Så idag var inhoppen helt klart roligast:


Tekning:


Den obligatoriska/traditionella hockeychokladbollen som vi måste köpa i andra pausen:


Hoppas att ni har haft en fin helg så här långt, och om inte, så har ni en dag till på er. Ta väl hand om er söndag och gör det bästa av dagen!

Maja.

Listan - min favoritplats

Kategori: Maja

Jag tänkte plocka fram den gamla lista och välja ut en punkt. Nämligen min favoritplats. Det är en ganska klurig punkt tycker jag för jag gillar många platser. Men jag har valt ut en. Tokanäset. Mormor och morfar äger en båtplats och det är där vi håller till så gott som alla soliga sommardagar. Så har det varit enda sen jag var en liten liten tös. Det som är bra med platsen är först och främst människorna som håller till där. Släkten på mammas sida alltså. Men det är också ett perfekt badställe. Det finns både grunt vatten och dykvatten. Dessutom är det en fin plats som självklart är kopplat till många minnen. Nu: bilder på mitt favoritställe:









Jaa, Tokanäset är ett riktigt favvoställe! :)

I eftermiddag blir det hockey med syrrorna! Hoppas att kameran är laddad den här gången! ;)

Maja.

film - ellen spanar

Kategori: Maja

Hallojsan.
Idag började jag dagen med omelett och te. Gött! :)
Nedan kan ni kolla på en liten film som Ellen och jag gjorde för ungefär ett år sedan. Jag hade tänkt visa en reklam från tv:n som jag tycker är rolig men jag vet inte vad det är reklam för så jag kan inte hitta den på youtube. Det kanske blir någon annan gång.
Nu: Ellen spanar:



Jag tror inte att det finns någon charmigare och sötare människa än min lillasyster! <3

Trevlig helg på er!

Maja.

Igår promenerade jag,...

Kategori: Maja

Ellen och Hedda:


Glada tjejer:


Fina istappar:


Coola helikoptrar:


Det var en härlig promenad....


...speciellt för att vi kom hem med dessa...


;)

Hoppas att ni får en fin torsdag jag tror inte att jag ska göra så mycket alls idag. Mer än spinning ikväll! :)

Maja.

Bilder från gårdagen

Kategori: Maja

Det blev en bra dag igår. Först blev det lunch på stan och sen bowling och sen på kvällen var jag och Hedda hos Lisa och spelade alfapet och åt marängsvisch (ellen var med några kompisar).


Jag blir galen när jag kör bowling.


Glad och suddig Ellen.


Matheus in action.


Söt syster och söt kusin.


Glad Hedda.

Bowlingresultatet:
Vinnare: Matheus
2:a: Hedda
3:a: Jag
4:a: Ellen
5:a: Lisa
Och jag har lovat att tillägga att alla fick strike någon gång utom jag.

Kvällsbilder:

Lisa och Viggo softar (hon trycker inte ner honom).


Alfapet.


Glass, grädde, maränger, chokladsås och banan.

Som sagt, bra dag!

Idag har jag nog tänkt gå ut och fota lite. Känns som att det var länge sen. Men det får bli senare idag. Om en timme ska jag träffa Lollo på stan! :)

Maja.

it's up to you

Kategori: Maja

Gårdagen slutade bra. Det blev en seneftermiddagsfika med Anneli och efter det gick jag till Korpen och ett spinningpass. Kul! Trevligt! Och bra!

Idag är det bowling som gäller. Eller vi hoppas det, det är nämligen drop in. Bilder på det kommer om det blir nått! :P :)

Ha det bra!

Maja.

fotbollscup igår

Kategori: Maja

Det blev en datafri dag igår. Ellen och jag åkte till Askersund på morgonen för att kolla när kussen Hedda spelade cup. Det höll på hela dagen och det var kul. Dessvärre gick det inte så bra för Heddas lag, men hon var duktig. Och gjorde ett mål!




Ellen och jag sov över hos kussarna. Nu är vi tillbaka i Motala. Ellen, jag, Hedda och Ville. Hedda ska stanna här några dagar och Ville ska hem ikväll.

Nu, läsa ifatt på bloggfronten! :)

Maja.

klant-maja på hockey

Kategori: Maja

Hemma från hockeyn. Det var spännande idag. 3-2 till Maif. Och mer publik än vanligt, idag var det 476 pers. Kul! :) Något som inte var lika kul var att jag klantade mig. Jag tog en bild på publiken och sen tog batterierna slut, så det blidde tyvärr inga bilder på matchens hetta. Men nu ligger kameran på laddning så imorgon ska det väl bli några fotbollsbilder förhoppningsvis. :)


Dagens publiksiffra: 476 personer.

Nu ska jag sätta igång med lördagsmiddagen! :)

Maja.

bara massor utav sport

Kategori: Maja

Igår blev det hockey (J-20) med syrrorna mina, det är trevligt det. Fast just matchen igår var inte så rolig. Vi gick efter ungefär halva matchen och då stod det 7-1. Då åkte vi hem till Lisa och spelade lite alfapet! :) När Matheus sen kom hem fick vi veta att matchen slutat 22-1 till Maif. Det känns lite väl kan jag känna...

Idag blir det hockey igen. A-laget. Då blir det nog roligare. Mer publik. Och förhoppningsvis mer spännande. Det är kul med sport!

Imorgon ska jag och Ellen dra till Askersund och kolla när kussen kör fotbollscup. Det ska bli kul det också. Vi åker på morgonen och så blir det nog så att vi sover över där. :)

Så... det ni kan se framemot här är faktiskt något så ovanligt som sportfoton! ;)

Ta vara på er helg!

Maja.

fotomaja

Kategori: Maja

Hej. Idag har jag gått och blivit medlem på fotosidan.se. Det är en sida där fotografer (=en person med ett seriöst intresse för att fotografera, man behöver inte vara duktig, men man ska ha viljan att utvecklas) lägger upp bilder och får sina bilder kommenterade. Om man har tur! Jag har redan fått ett kommentar! Vad kul det är med foto och vad jag har att lära. Jag har kollat runt i massa album som är upplagda av riktigt duktiga fotografer. Först blir jag lite avundsjuk när jag ser vilka otroliga bilder folk tar men sen blir jag inspirerad och glad och inser hur gärna jag vill utvecklas!

Nu... Några bilder från när jag var ute nyss:










Tjohej!

Maja.

Idag var det skönt att vara jag... och kommer katten gå ut?

Kategori: Maja

När klockan ringde drog jag på mig träningsoverallsbrallor över pyjamasbrallorna och så skjutsade jag Ellen till skolan. När hon var på plats tutade jag vidare mot Östenssons där jag unnade mig frallor (den senaste tiden har jag ätit havregrynsgröt till frukost). Sen styrde jag hemåt. Väl hemma drog jag av mig träningbrallorna och nu sitter jag här med pyjamasbyxor och en och en halv fralla i magen. Skönt va!? Jag tycker det. Just nu känns det bra.



Nu ska ni få se en liten serie... Kommer katten lämna stallets lite varmare vrå eller ej...






Något tveksam var hon allt, men ut kom hon. :)

Ta hand om er och ha en trevlig helg! :)

Maja.

gamla skola... fotoförvaring...vad göra idag?

Kategori: Maja

Idag skjutsade jag Ellen till mitt gamla gymnasium. De skulle dit och hälsa på idag. Det kändes lite konstigt att köra dit faktiskt. Ibland saknar jag det lite. Och ibland saknar jag det inte alls.

Jag fick foton igår och jag tänkte visa två bilder på hur jag förvarar/visar upp mina foton:





I båda fallen kan man byta ut och flytta om foton och det är viktigt. För det blir mycket foton och att flytta om bland dom är kul! Jag har även album, men jag har blivit dålig på att sätta in bilder där. Jag tycker att det är roligare att ha de framme så att man kan se de hela tiden. Jag funderar på om jag ska fixa ytterligare ett fotoställe... Kanske ett snöre som hänger rätt ner från taket... Vi får se!

Nu ska jag ta en dusch och sen kanske jag kollar på alpint, går en promenad, skriver ett personligt brev (till första skolansökan som är Gotland), går ut till stallet och gosar med katt och kanin, städar lite, ser någon film eller något annat. Man vet aldrig! ;)

Ikväll blir det spinning. Gött!

Maja.

det här fick mig att le idag...

Kategori: Maja

Jag hade tänkt att vänta lite med detta inlägg, men nu kände jag att jag inte kunde hålla mig längre.

Igår fick jag post. Ett kuvert från posten. Det var en avi på ett paket jag skulle hämta. Jag blev väldigt fundersam för jag har inte beställt något. Förutom foton men de hamnar direkt i brevlådan. Avsändaren var en Expertbutik i en annan stad och det gav mig inget... Jag funderade och funderade men kunde inte fatta vad det var för något. Idag for jag och pappa till Ica för att hämta ut paketet. Det var spännande för jag hade ju ingen aning om vilken form det skulle ha eller hur stort det skulle vara. Jag höll på att få hjärtat i halsgropen när tjejen bakom disken grabbade tag i en jäkla låda, men som tur var ställde hon tillbaka den och jag fick ta emot ett paket som var lagom stort. Så fort jag kom till bilen rev jag upp kartongen och detta var vad jag hittade:




Ett litet brev med otroligt fina ord och en fotobok! :)

Det var från Karin Danielsson. Hon är en gammal vän till familjen! :)

Jag blev så otroligt glad och överraskad så ni förstår inte! Ett leende fastnade på mina läppar långt efter att jag slitit upp lådan. Varför?
Jo...
- Karin läser min blogg...
- och hon gillar den...
- så till den milda grad att hon vill ge mig något för det...
- hon kommer på idén...
- skriver ett litet brev...
- och skickar mig ett brev och en fin/bra fotobok

Förutom att denna överraskning får mig att le får den mig att vilja blogga ännu mer och ännu bättre och jag uppmanar er som vill, att säga vad det är för slags inlägg ni gillar bäst och vad ni kanske gillar mindre så att jag kan anpassa mig och få fler glada läsare.

Stort tack Karin och jag hoppas att du fortsätter följa min blogg och framförallt att du fortsätter tycka om den! ;)

Maja.

Katten Bus

Kategori: Maja











Mysiga kisse! :)

Maja.

usch för halsfluss och 2. Min första kärlek

Kategori: Maja



Vet ni någonting tråkigt? Det gör ni säkert, men kanske inte min tråkiga sak. Moa är sjuk. Halsflussig. Stackarn! Så det blir tyvärr ingen "Halv ett hos mig lunch" denna vecka. Det är synd. Men mest synd är det såklart om Moa. Krya på sig vännen!!

------------------------

Nu, över till dagens rubrik, Min första (och senaste) kärlek:
Vi var ett gäng kompisar som ofta var tillsammans. Så min första kärlek var först en vän. Fast jag tror att det fanns något där redan från början. Iallafall, vad jag nu kände växte och en dag blev vi tillsammans. Det var fina månader. Jag var så himla glad och jag kände något som jag aldrig känt förut. Tyvärr fick det inte ett lika fint slut. Han klantade sig. Jag var, och kommer alltid vara, ledsen för att det inte fick något ordentligt slut. Det blev liksom svårare för mig att förstå och släppa taget när jag inte riktigt förstod vad som hände/hade hänt. Jag är otroligt glad för de fina månaderna (ca 8) vi hade tillsammans, det är bara synd att sättet det slutade på liksom lägger en skugga över allt.

Nog babblat om det där. Jag längtar till den dagen då jag får uppleva kärlek igen. Hihi.

------------------------

I eftermiddag ska jag och min familj åka till Linköping. Det blir nog trevligt. :)

Ha en bra tisdag! :)

Alla<3sdag Och Min framtid

Kategori: Maja

Idag är det Alla hjärtansdag. Det är en fin dag tycker jag. Det handlar om att göra det man själv känner. Fira som man själv känner med den/dom man själv vill fira med. Hoppas att ni får en fin dag! :)

Jag har tänkt att jag ska börja med den här listan (som jag hittade någonstans):

1 – Min framtid
2 – Min första kärlek.
3 – Mina föräldrar.
4 – Det här åt jag idag.
5 – Vad är kärlek?
6 – Min dag.
7 – Min bästa vän.
8 – Ett ögonblick.
9 – Min tro.
10 – Det här hade jag på mig idag.
11 – Mina syskon.
12 – I min handväska.
13 – Den här veckan.
14 – Min favoritmusik.
15 – Mina drömmar.
16 – Min första kyss.
17 – Mitt favoritminne.
18 – Min favoritfödelsedag.
19 – Detta ångrar jag.
20 – Den här månaden. 
21 – Min favoritfilm.
22 – Det här upprör mig.
23 – Det här får mig att må bättre.
24 – Det här får mig att gråta.
25 – En första gång…
26 – Mina rädslor.
27 – Min favoritplats.
28 – Det här saknar jag.
29 – Mina ambitioner.
30– Ett jobbigt ögonblick.

Det kommer inte bli exakt denna lista. Inte rätt av. Inte i rätt ordning. Och inte alla punkter. Men kanske det mesta. Vi får se. Jag sätter igång med Min framtid på än gång.

Framtid är ett ord som snurrar i mitt huvud mer eller mindre varje dag nu. I och med att jag hoppade av kursen som jag skulle läsa denna termin så gör jag "ingenting" om dagarna. Vilket leder till att det känns som att jag väntar. Jag väntar på någonting. Men jag vet inte vad det är jag väntar på. Förut, alltid, jämt, när jag har haft lov så har det funnits ett slut. Jag har suttit där med ett datum på när skolan börjar igen. Men nu finns det inget datum och ingen plats. Det borde vara skönt, men det är faktiskt väldigt läskigt också. Ovisst. Jag måste ju hitta nått. Jag måste snart ha ett datum och en plats. Först och främst är det ju sommarjobb. Det är viktigt. Jag måste ha pengar. Jag har sökt några få och vet ett till jag ska söka och sen får jag bara hålla tummarna. Till hösten har jag tänkt söka till folkhögskolor med inriktning foto. Det känns bra. För att fotografera är ju mitt intresse. Men, som med allt annat, känns det inte bara bra. Det är läskigt och svårt... Tänk om jag inte kommer in på någon skola! Tänk om jag kommer in men inte trivs! Tänk om jag kommer in men känner att det inte är där jag ska vara! Tänk om det är för svårt! Tänk om, tänk om, tänk om. Det är mycket tankar. Jag längtar tills den dagen då framtiden är nuet och jag vet vad jag gör och det känns rätt...

Hoppas att ni fortsätter följa mig så att ni också får veta hur min framtid blir...

Maja.

days like this

Kategori: Maja

Moa har gått och blivit sjuk och jag kände inte för att träna själv så jag skippade det idag. Istället blev det en framkalla-foton-och-kolla-gamla-album-och-ta-ett-långt-bad-dag-och-inte-gå-ut.dag. Men nu ikväll blev det hockey, Maif vann med 4-1. :)

Hoppas att ni har haft en fin helg!
Vi hörs imorgon!

Maja.

dagens bilder

Kategori: Maja

Promenad:


Lisa ramla lite i den djupa snön:


Bus:




Ellen:


Vi åkte mot Askersund:




Fotografen:


Imorgon är det söndag. Då blir det först träning med Moa och så på eftermiddagen/kvällen (för vad är det när klockan är fem?) är det maif-hockey med syrrorna. :)

Maja.

Halv ett hos mig - med Moa & Maja

Kategori: Maja



Jag klará det ni!  Så nu kan ni se Moas och min film från igår. Hihi. Och bered er på att det kommer dyka upp fler filmer här framöver! :)

Maja.

elfte februari 2011

Kategori: Maja

Jaa, ni, mina vänner. Vem var det som sa att våren var på gång!? ;)









Trevlig helg!

Maja.

underbar lunch, underbar träning, underbar dag

Kategori: Maja

Det blev en underbar lunch hos Moa. Menyn kan ni läsa i föregående inlägg men nu ska ni få se bilder på maten.

Välkomstdrink:


Förrätt:


Varmrätt:


Efterrätt:


Moa hade verkligen gjort ett underbart jobb! :)

Vi gjorde även en film där vi liksom gjorde ett helt eget program. Jag skulle sååå gärna vilja visa den för er, men jag vet inte hur man gör för att lada upp den här!!! :(

Nu ikväll var Moa och jag på box.

Det här var en perfekt dag! :)

Maja.

bild, dröm, vädret och lunchen

Kategori: Maja



Denna bild är tagen för några dagar sen. :)

I natt drömde jag att det var krig. Jag var med i kriget. Jag var liksom i samma lag som min gamla gymnasieklass. Vi alla hade vapen och det var några andra där. Fiender. Alla hade vapen och man såg stora kulhål i golvet och jag råkade skjuta rätt upp i taket. Precis innan jag vaknade låg jag under en annan person. I panik. För att gömma mig liksom. Och jag sa typ: "när man ligger här undrar man varför man gör det här. Vi kan bli skjutna och aldrig komma hem." Våra fiender stod med sina vapen riktade mot oss och en lossades liksom skjuta hela tiden. Sen vaknade jag och fattade att det var en dröm. Det var en otroligt läskig dröm! Usch!

Något annat som är usch är dagen väder. Speciellt eftersom jag ska ut på vägarna... Men målet är roligt. Jag ska ju till Moa på lunch. Och här kommer menyn:

Moas Meny
Halv ett hos mig!

Förrätt - Rulliga rullar med räkfyllning och avacado

Varmrätt - Quinoasallad med lax och limeyoghurt

Efterrätt - Moas chokladmousse med finfina bär och vispgrädde

Det låter ju mumma alltihop alltså! :)

Men det är om några timmar. Nu ska jag... typ fördriva tiden. ;P

Maja.

Ibland är livet bra härligt

Kategori: Maja

Idag ska jag klippa mig. Det är ungefär det värsta jag vet. Jag gillar inte att sitta i den där stolen och stirra på mig själv. Men ibland måste man. Jag tror att jag ska börja ha lugglugg. Kort, rak lugg över hela pannan liksom. Det blir spännande. :)

Nu ska ni få se några bilder från yesterday:








Ibland är livet bra härligt ni! :) Spinnigen igår gick bra också. :)

Hoppas ni fortsätter läsa för imorgon ska jag på Halv ett hos mig- lunch hos Moa. Jag har redan fått menyn, men ni får se den imorgon! :)

Maja.

Droppelidropp och färgfingrar

Kategori: Maja

Tjena, tänkte bjuda på två bilder som jag tyckte blev ganska fina:




Ikväll ska jag köra spinning, det ser jag framemot och jag tror att det kommer gå riktigt bra. Varför? Jo, för Ellen har piffat till mina naglar så pass att jag tror att det kommer påverka min energi på cykeln. Haha.


Glada va!? :)

Nörrping

Kategori: Maja

Imorse hämtade Matheus och Lisa mig och vi åkte till...


Norrköping


En rolig liten skylt/lapp i en godisaffär...


Det finns många gamla, fina hus i Norrköping:


På en resturang med namnet St. George åt vi det här goda:


Och det här är vad jag shoppade:
- Sex and the city 2 (eftersom jag köpte 1:an häromdagen som jag tydligen redan sett...)


- En vattenflaska:


- (Och till mamma) en disktrasa:


Det var en trevlig stund i Norrköping det. :)

Maja.

plans for the week

Kategori: Maja

Tjenixen kompisar!
Precis nyssens åkte min mor och far iväg mot Askersund för att hämta lillesyrran. Jag kände inte för att följa med. Mest för att det är tråkigt att åka bil och de ska ändå bara dit och vända. Typ. Så jag stannade hemma. Och hamnade här. Men snart ska jag ta med mig kameran på en liten promenix tänkte jag. Men först, lite redovsining av planering för veckan som sätter igång imorgon:

Måndag: Norrköping med Lisa och Matheus
Tisdag: Spinning
Onsdag: Frissan
Torsdag: Halv ett hos Moa (alltså bli bjuden på trerätterslunch!) + Box på kvällen
Fredag: Marias lag mot Solfjäderstaden kl. 19 (om jag hittar någon som kan/vill gå med mig, typ Anneli! ;))
Lördag: -
Söndag: Träning

Vi ska även fira moster har jag för mig. Hoppas det blir på lördagen då. ;)
Det kommer bli en hejdundrans bra vecka, det känner jag på mig!:)

Nu: promenad!

Återkommer imorgon med Norrköpingsbilder.

Maja.

bästis-nördar

Kategori: Maja

Hejsan!
Igår var jag som skrivet hos Moa. Vi såg på Kejsarens nya stil, Alvin och gänget och några Björn Gustafsson klipp. Det var en bra kväll! Jag skulle sova över där och det blev dax att fälla upp gästsängen...
I detta läge är sängen uppochner... Bonzo var inte bra på att hjälpa till!

Idag har vi tränat...


Och ätit lunch på Sjöbris...




Inte nog med det! Vi har dessutom planerat att vi ska ha Halv ett hos dig, liksom trerätterslunch. Det ska bli riktigt kul! Moa kör sin lunch någon gång denna vecka å så jag nästa. :) Och... håll er i nu, för detta är inte riktigt normalt. Vi ska även ha små redovisningar för varandra. Liksom, så vi blir allmänbildade. Typ. Denna vecka har vi valt varsitt land, jag - Belgien, Moa - Canada. Hahaha. Vilka nördar vi är alltså! De bästa nördarna!
Bästis-nördar! <3

Huhi.

Vi hörs snart igen!

Maja.

kanoners, kamrater!

Kategori: Maja

Igår körde Moa och jag box. Det är ett roligt pass. Och "tanten" som håller i det är så härlig tycker vi. Hon peppar så bra och säger saker som "kanoners" och "nu är det bara tio kvar kamrater". Jag är så glad att Moa och jag tränar tillsammans. Det är så kul! Vi kommer bli så ***** vältränade till beachen 2011. Så då får ni passa er. ;) Nån gång ska jag ta med mig den lilla kamerna till boxpasset så att jag kan bevara lite av den härliga känslan och självklart visa er hur coola vi är med handskarna på. ;)

Idag har jag skjutsat Ellen till skolan och så åkte jag till Viggo (sötisen nedan). Han fick lite frukost å så fick han skutta runt lite. Han är så mysig.


Inatt ska jag sova hos Moa. Jag tänkte åka dit vid fem ungefär. Vi ska se på film å ha det bra och imorgon ska vi in till Korpen och träna. :) Så, jag återkommer nog imorgon å då kan jag nog bjuda på lite bilder. :)

Ha det jättebra och trevlig helg på er!

Maja.

ojoj

Kategori: Maja

Hej igen.
Precis nyss ställde jag in nyknådade hamburgerbröd i ugnen. Till middan ikväll! Man kan pyssla med mycket när man går hemma så här. En annan sak som jag sysslade med nyss var att leka ego-studio. Jag satte upp kameran på ett stativ, tog den lilla kamerafjärkan i min hand och tog några bilder på mig själv. Det var kul. Vill ni se resultatet? Well, you have to.







Herregud. Vart är jag på väg? Allt oftare trillar det in mer än ett inlägg per dag och nu tar jag egobilder på mig själv. Ajajaj. Men jag bakar ju hamburgerbröd och ikväll är det box med Moa! Glöm inte det. ;)
Lovar att återkomma med mer seriösa/intressanta inlägg!

Maja.

vet ni vad jag gjorde igår?

Kategori: Maja

Jag smyckade min mobil med klistermräken. Jag vet, det låter galet. Och det är det också. Men jag är helt seriös när jag säger att de ska få sitta kvar ett tag. De gjorde mobilen roligare faktiskt. Kolla:






Jag menar, alla har inte råd med en iphone och allt vad det heter, så då får man göra sitt bästa för att piffa till vardagen! ;)

Haha. Vi hörs ni!

Maja.

Kan du känna våren i luften?

Kategori: Maja













Det gör jag. :)

Maja.

citat från boken jag läser

Kategori: Maja

Hej! Nu har jag sett till så att Ellen kom till skolan och så har jag ätit gröt. Jag är duktig ibland. ;)

Men, nu över till lite citat. Jag håller på med en bok som heter Syster och är skriven av Bengt Ohlsson.



Den handlar om Marjorie vars syster är försvunnen. Marjorie får bo hos sin faster Ilse. Jag har kanske läst en tredjedel av boken eller så och jag gillar den. Den är fin. Samtidigt som den är sorglig. Jag skulle vilja säga tyst. Hehe. Man får följa Marjorie och hennes tankar. Hon tänker mycket. Här kommer några utdrag ur boken:

"Faster Ilse kom ut på balkongen med en bricka. Hon hade kokat te och lagt upp några kakskivor på ett fat. Marjorie visste inte hur länge hon hade varit borta.
Hon tyckte inte så mycket om te, men hon måste ha tackat ja nyss, så det var bara att tvinga i sig. Hon var bra på att tvinga i sig saker. Hon brukade fantisera om att någon hade tagit mamma till fånga och tryckte en pistol mot hennes huvud, och han sa att Marjorie måste äta upp, annars skulle han skjuta mamma. Sen skulle han fortsätta med resten av familjen.
Då gick det bra. Då gick det hur lätt som helst. Då kändes det rentav härligt att tvinga i sig någonting som smakade avskyvärt; det blev som ett sätt att säga till mamma eller pappa att hon tyckte om dem."

---------------------------------------------------------------------

"- Ja, sa faster Ilse.
Där ljög hon igen. Inte heller den här gången sa Marjorie någonting.
Hon lät blicken försvinna i horisonten och hon tänkte att det var som om hon hade bestämt sig för att samla på faster Ilses lögner. Det kändes som om hon fick lite mer makt över henne för varje lögn. Eller också blev de bara bättre vänner. Marjorie visste inte vilket."

----------------------------------------------------------------------

"- Vill du att vi ska ta med oss något? sa mamma.
- En spade, sa Marjorie.
- Vad för slags spade?
- Något som jag kan ha på stranden.
Marjorie visste inte varför hon sa det där med spaden. Hon hade aldrig tänkt att det skulle vara bra att ha en spade på stranden. Hon hade visserligen tyckt om att gräva den stora gropen, men hon kunde lika gärna gräva med händerna. Hon ville bara inte säga till mamma att hon hade allt hon behövde."

-----------------------------------------------------------------

Så. Jag undrar hur det går. Jag undrar om Marjorie förändras på något sätt och om de hittar hennes syster...

Tack för mig, hej!

Maja.


you're gonna need a bigger boat

Kategori: Maja

Tjabba Tjena Hallå!
Igår var jag på stan. Som jag sa. Det var ganska tråkigt. Jag är ingen gå-på-stanare och speciellt inte själv. Men jag köpte det jag skulle och den som vill får gärna låna I rymden finns inga känslor men på fredag ska jag och Moa se den. Så det så! ;) Jag tog även några bilder i stan, men dom blev inte så... roliga. Det är så grått och trist nu.






När jag strosade omkring där i min egna värld så stannade en bil. Kvinnan i bilen vevade (säger man så när man liksom inte vevar?) ner rutan och frågade var Strandvägen låg. Jag förklarade. Eller jag försökte. Men det vet i katten om hon hitta dit alltså. Visst är det svårt att beskriva vägen så där!?

Igår började lillasyrran och jag med ett litet projekt (kan man säga), vi ska se klassiker. Film alltså. Klassiker som vi (eller ibland, en av oss) inte sett. Det kan vara allt från Grease 2 till Mio Min Mio till James Bond till Hajen. Igår såg vi Hajen. Vi var ganska rädda. Men mest innan. Den var ju inte så läskig! Mest för att hajen var så ful. Den såg inte alls äkta ut. Men okej, lite rädda var vi allt ändå, men inte såå fasansfullt nu-stänger-vi-av-rädda som vi nästan trodde innan att vi skulle va. Inte ens i närheten. Fast ibland skrek vi till och kramades hårt. Hahaha.

Haj då! (Jag skrev fel, men det blev ju kul!)

Maja.