majjaeriksson

Today and a little hiss and diss

Kategori: Maja

Hej!
Nu har jag skjutsat Ellen till skolan och mamma till jobbet. Det goda brödet som jag bakade i fredags ligger på tining. Jag är hungrig och sugen på frukost. Idag ska jag åka till stan. Jag ska köpa filmen I rymden finns inga känslor för att den är så bra och jag vill gärna ha den i min ägo. Och så ska jag köpa en liten skrivbok för tankarna (den nuvarande är näästan full). Och så svart oljefärg till Ellen. Kameran åker förstås med, så kanske får ni se några bilder på Motala stad vid ett senare tillfälle... ;) Nu: en liten hiss och en liten diss.

Jag vill hissa låten Fly On The Wings Of Love med Olsen Brothers för den är så härlig.
Jag vill dissa programmet Time Out för att det helt enkelt inte är roligt längre.

Tack för mig! Hej!

Maja.

sunday

Kategori: Maja

Å så var söndagen här. Fast nu för tiden spelar ju inte dagarna så stor roll för mig. Blandade känslor det där.
Nu ska jag visa bilden som jag skickade med som cv-bild (sommarjobbsökare, ni vet):


Jag är inte direkt känd för att bli bra på bild och jag gillar't inte så värst. Men den här bilden från Gotlandsfärjan tycker jag faktiskt är helt okej.

Idag ska jag skriva matlista för den kommande veckan och ikväll är det Korpenträning som gäller. Inte så mycket planer alltså... ungefär som oftast.

Veckan som börjar imorgon ser ut så här än så länge:
Måndag: -
Tisdag: Spinning
Onsdag: -
Torsdag: Box
Fredag: Movieeftermiddag/kväll hos Moa plus övernattning.
Lördag: Vaknar hos Moa. Individuell korpenträning (inget pass alltså)
Söndag: -

Så jag har en del att fylla för att inte bli helt galen och klättra på väggarna. Men jag tror att det kommer bli en bra vecka!

Hoppas ni fortsätter läsa. Det gör mig glad! :)

Maja.

promenad

Kategori: Maja

Det blev en promenad tidigare. Inte bara jag och min kamera som det oftast blir. Nej, denna gång var vi några fler. Och vi kände våren i luften, iallafall nästan. Jag tror att den är på gång. Hoppas.

Caputte:


Lisa, Sandra, mamma och Caputte:


Ellen:


Trädtoppar:


Ett litet eklöv och solen:


Maja.

gårdagens soluppgång

Kategori: Maja

Igår skjutsade jag Ellen till skolan och när jag kom hem möttes jag av en fin soluppgång. Jag sprang in och hämta kameran och lyckades något så när fånga den på bild.








Maja.

solen genom lövet

Kategori: Maja

Igår var jag ute och fotade och bilden nedan blev nog min favorit. Berätta gärna vad du tycker om bilden. Vad gillar du med bilden? Vad tycker du är mindre bra?


Maja.

bookreview - finns inte på kartan

Kategori: Maja

Hejsan. Jag tänkte bara dela med mig av en bok som jag läst. Den ser ut så här:


Och heter alltså Finns inte på kartan och är skriven av Carin Hjulström.
Boken handlar om Frida som läser till journalist. När de ska ut på praktik så hoppas hon, liksom alla andra, att hon ska få vara på någon stor tidning. Men så blir det inte. Frida hamnar i Bruseryd som är ett litet litet litet litet samhälle. Till en början tycker hon att det känns väldigt trist och jobbigt, men det vänder. Det händer spännande saker även i Bruseryd, Varför sitter den där tanten vid en sten på ängen hela dagarna till exempel? Vad gör Åke när han kilar ut i bilen? Och varför är Annika så arg hela tiden? Frida lär känna människorna och blir en del av det lilla samhället, människorna där behöver henne.
Jag tycker att boken var bra för man ville veta hur det skulle gå för alla. Jag kände sympati för Frida och ville följa henne. Allt i boken skulle kunna vara helt sant. Kanske bidrar även det till att jag vill fortsätta läsa. Jag tror inte att den här boken är jättespeciell eller sticker ut så, men det är något med den som jag verkligen gillar. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det...
Men om du läser'n, kanske du kan? ;)

Maja.

perfect day

Kategori: Maja

(OBS! Missa inte förra inlägget med receptet!!! OBS!)

Idag har jag haft en underbar dag med min vän Moa. Vi åkte "pulka", stekte/åt plättar och spelade spel.


















Tack, världens bästa vän för en perfekt dag. Jag behöver dig!
-----------------------------------------------------------------------

Imorgon bjuder jag på en bokrecension... och kanske något mer. Vi får se.

Fortsätt gärna kika in!

Maja.

Receptdax

Kategori: Maja

Gomorron, gomorron. Nu ska ni få (om ni vill) receptet på en underbar efterrätt. Nämligen hallontårta/hallonglass/hallonparfait (kärt barn har många namn) som ser ut så här om ni gjort rätt:


Det här behöver du:
400 gram hallon
knappt 2 dl socker, knappt 2 dl vatten - Sockerlag
3 äggulor
1/2 dl socker
4-5 dl vispgrädde

Gör så här:
Låt 2 dl vatten + 2 dl socker koka samman ca 5 minuter. Låt kallna.
Vispa äggulor + 1/2 dl socker.
Vispa grädden.
Blanda hallon, sockerlag och äggsmet.
Vänd i grädden.
Häll i form och ställ den i frysen.
Låt den stå där minst 3 timmar.
Ta fram och ät och ni kommer tycka att det är en skänk från ovan!!

Jag ska påpeka att det inte är jag som kommit på receptet. Jag tror bestämt att det är in kära moster!


Nu ska jag äta upp in yougurt för snart är det "pulka"åkning med Moa!

Maja.

projekt och tjuvkik på vad som komma skall

Kategori: Maja

Japp, då var jag klar med mitt lilla projekt.
Så här såg den ut innan jag satte klorna i den:


Och så här ser den ut nu:






Det enda ni behöver är tidningar, tapetklister och något att sätta fast det på. Det kan vara en kruka, en pall, en låda eller vad som helst. Jag valde en låda med sex små lådor i. Runt om hela är det liksom på locket, ord/bokstäver/siffror i svart och vitt. Varje liten låda har en egen färg, röd, brun, grön, blå, rosa/lila och gul/orange.
Jag är nöjd. Den blev glad. Och det var roligt att göra. En sysselsättning jag rekommenderar helt enkelt!

Inlägg som kommer dyka upp de närmaste dagarna:
- Recept på världens godaste efterrätt
- Bokrecension
- Bilder från en härlig dag med Moa (som kommer gå av stapeln imorgon)

Så, håll er uppdaterade!

Maja.

it's monday

Kategori: Maja

Eftersom jag hoppade av kursen i torsdags/fredags så kan man säga att jag från och med idag "inte har något att göra". Jag ångrar inte valet jag gjorde, men det känns lite skrämmande. Det är skönt att ha ett schema att hänga upp livet på. Ibland kommer det vara underbart att vakna och känna att idag kan jag göra vad jag vill. Men ibland kommer jag vakna och tänka att va tusan ska jag göra idag? Men jag tror nog att jag kommer klara mig fint. Det finns ju alltid saker att göra.
Jag vet att det kan vara tråkigt att bara höra vad jag har gjort på dagen. Så jag lovar att försöka hitta på lite andra inlägg. Kanske om så projekt jag sysslat med, filmrecension, bokrecension, recept, listor, foton, hiss och diss, om träningen, dagens... mm.mm.
Redan imorgon tror jag att jag att jag kan visa er ett färdigt litet projekt som jag började med redan igår... Håll er uppdaterade!

lambi

Kategori: Maja



Åå, vad jag hoppas att det blir lammisar i år. De är ju så underbara så. Och gosiga.

Vi har ju en bagge (Tarzan), men man är ju aldrig säker för det. Han verkar ganska mesig faktiskt!

Men vi håller tummarna! De borde väl dyka upp i april eller där i krokarna tror jag. Lammen alltså.

Maja.

fredagsmys och lördagsspinn

Kategori: Maja

Hej. Idag började jag dagen med 47 minuters cykling. Spinning alltså. Det känns bra. Lika jobbigt som det är att köra, lika skönt är det när man är klar. :) Jag längtar redan till nästa veckas träning.

Nu: En bild från myskvällen med Anneli och Maria:


Tack för kvällen igår, tjejer! Och tack Moa för träningen idag! :)

Ha en bra lördag!

Maja.

avhopp och dagens planer

Kategori: Maja

Hej kompisar!
Igår bestämde jag mig för att hoppa av kursen som jag läser i Örebro. Det kändes inte rätt. Det kändes inte kul. Det kändes inte värt att resa med tåg och buss och buss och tåg för att sitta där i 1 h och 45 min. Jag kände mig inte motiverad för fem öre för det vi skulle göra. "Varför ska jag sitta där och analysera en film?" Så jag har beslutat att jag hoppar av. Och det känns helt rätt. Det starkaste argumentet för att stanna är att jag behöver något att göra. Ja, visst, det stämmer väl. Men argumentet räcker inte om det man gör inte känns kul och rätt.

Jag är stolt över mig själv att jag läste svenska förra terminen. Att jag jobbade på, åkte dit varje gång och träffade nya härliga människor. Å då kändes det kul å rätt å värt det. Men det räcker så för nu. Jag tror att om det blir universitetet någon mer gång för mig så får det bli ett program, så att jag blir något.

Igår boxades jag med Moa. Vi var ju på ett boxpass igår och det var kul! Det var precis vad jag behövde då. När jag hade boxat av mig och pratat med Moa så kände jag att jag höll på att ta rätt beslut. Avhoppbeslutet. Så nu är beslutet beslutat. Nu gör jag som många andra jag känner har gjort/gör: "ingenting".

Planer för idag:
Storstädning av mitt rum + badrum.
Lång fotopromenix.
Taco- och filmkväll med Anneli och Maria ikväll.

Maja.

slow down

Kategori: Maja

GodMorgon. Det ser ut att bli fint väder idag:


Jag åker med tåget 10.29 idag. Börjar 13.15. Har en föreläsning till 15.00. Tar tåget 16.17. Är hemma 17.26. Äter något. Kör box med Moa 18.30.

Och imorgon kör jag också. Öret alltså. Men sen är det helg och nästa vecka blir myyycket lugnare på Öretfronten.Tack gode gud

Maja.

Dagens avundsjuka

Kategori: Maja

Eller kanske lite mindre dramatiskt: Idag skulle jag vilja vara...
Killen med gröna, stora gummistövlar, rosa fjällrävenrygga och en chipspåse i näven.

Maja.

handboll på televajtarn

Kategori: Maja

Go'kväll! Här sitter jag. Jag är lite trött och har lite ont i huvudet. Jag ska nog gå och lägga mig ganska tidigt idag. Jag ska åka med tåget som går 6.17 imorgon. Det känns lite halvkämpigt att jag ska till Öret varje dag denna vecka men det funkar. Det hör ju inte till vanligheterna om man säger så. Nästa vecka är bara en lektion inbokad, men kanske blir det någon grupparbetesdag också. Det är sånt som märks. Vi har inte kommit igång så mycket än. Igår fick vi en introduktion på vad vi ska göra under kursen och idag fick vi en introduktion på ämnet medie- och kommunikationsvetenskap. Imorgon ska vi se på två filmer. The Hurt Locker - krigsfilm och Låt den rätte komma in - skräckfilm. Känns inte alls som mina genrer, men det blir säkert bra. Kul att kolla på film ju! :)

Det får nog räcka för nu och idag ni. Vi hörs antagligen på kvällen imorgon!

Maja.

över till dig

Kategori: Maja

Hej. Jag skulle kunna babbla på om mina känslor efter gårdagen eller inför den här terminen eller så. Men jag väljer att tillägna detta inlägg till världens bästa storasyster. Inte bara för att hon just är världens bästa storasyter utan också och framförallt för att hon fick jobb i Hallsberg igår! STORT stort grattis!


Nu gör jag precis som igår, läser lite bloggar. Och sen drar jag till tåget.

Maja.

vardagen är här

Kategori: Maja

Hej. Idag är jag lite nervös. Den nya kursen kickar igång. Medie- och kommunikationsvetenskap. Nya människor. Nya lärare. Nya böcker. Nytt schema. Osv. Men det blir nog bra. Det blir trevligt att få lite tågsällis denna termin iallafall. Min kära vän Lovisa börjar nämligen i Öret idag. Kul! Och idag ska vi åka tåg samtidigt dit! :) Halv elva.

Igår var det lite galej för min kära, bästa storasyster. Hon kommer bli en superlärare!

Ellen och jag hade gjort fina och goda tårtor:




Finns det hjärterum så finns det stjärterum...


Godis!


Nu: Läsa some bloggs.
Sen: Fixa det sista och dra sig mot tåget.

Maja.

Godmorgon!

Kategori: Maja

Idag ringde alarmet klockan nio, ibland känns det bara bra att komma upp innan elva (typ). Dock var jag nog inte så vaken just klockan nio, nej, vaknade på riktigt gjorde jag nog sådär en kvar senare genom att slå huvudet i spisfläkten. Bättre sätt kan man ju vakna på... Men nu, över till någor roligare:

I helgen har jag blivit klar med min lilla virkade gubbe. Han heter Pär Pären Pärsson:


Man kan styla frillan om man vill:


Söt va!?

Maja

you spin my head

Kategori: Maja

Tjenixen.
Vet ni hur jag började dagen? Jo, med ett spinningpass. Det var härligt. Spinning passar mig perfekt! Hoppas jag får till något pass i veckan, trots att jag nog ska till Örebro varje dag...

Nu ska jag läsa bloggar och sen kanske jag tar tag i pluggandet... ;)

Ha en bra lördag!

Maja.

ett försök till att hitta inspiration

Kategori: Maja

Jag satte mig för att plugga. Men. Det blev inte många ord skrivna. Jag tog kameran och gick ut. Jag trivs bättre där. Bakom kameran. Nu är jag inne igen. Men plugga gör jag senare. Kanske idag. Kanske imorgon. Kanske på söndag. På måndag ska arbetet vara klart. Och därmed hela svenskan. Och det kommer det att vara. På något sätt lyckas det alltid bli klart i tid. Tillslut. Trots att lusten att plugga lyser med sin frånvaro. Oftast.





Maja.

kalla mig maja japan

Kategori: Maja

Hahahahahhahahahahaha. Kolla denna gamla cam-bild. Finessen gör att jag ser ut som en japanunge.


Hahahahahahaha

Maja.

roll'n

Kategori: Maja

Igår var en bra dag. Jag hann med allt jag skulle och det kändes väldigt bra att ha en fullplanerad dag, det är inte så ofta det händer mig. Kolla på Moa när hon tränar:


Härlig tjej det där! :)

Idag har jag varit i Öret och imorgon ska jag dit igen. Och när jag är tillbaka i stan imorgon tänkte jag gå och träna direkt. Korpen ligger ju väldigt nära tågstationen nu. :)

Annars rullar livet på, hoppas det gör det för er också!

Maja.

uppe med soluppgången

Kategori: Maja


Guten Morgon. Idag är jag uppe med sol(t)uppgången, anledningen är att jag ska hinna med en hel del idag. Jag ska träna med Moa och Freja klockan 11 och efter det luncha på stan och ikväll ska jag mysa med Kajsa och Lovisa. Och, det är här skon klämmer, jag måste läsa, ni vet, plugga. Därför är jag uppe nu, för att jag inte ska bli stressad ikväll. Så... det är väl dax att återgå till den där texten då............

Maja.

hm

Kategori: Maja

Kul att läraren inte dök upp idag. Verkligen jättekul att åka till Öret i onödan... Då är man inte så munter. Och inte så laddad för plugg direkt. Jag måste läsa en, för mig, sketasvår text på engelska till onsdag... Hua! Men arbetets deadline blev flyttat till måndag iallafall, så det får jag ta i helgen! :)

Nu: läsaaa då. :/

Maja.

bort till nya motiv

Kategori: Maja

Jag fick som jag ville ni: SOL!
Och pluggat har jag också gjort redan. Och det ordentligt. Så ordentligt att jag inte kan göra mer på arbetet idag. Jag måste låna en bok/flera böcker imorgon först. Arbetet ska vara klart på torsdag och man får skriva om vad man vill inom det vi pratat om. Jag skriver om minoritetsspråket samiska. Det är intressant!

Ute och fotat har jag också hunnit med redan. Här kommer några härliga nytagna foton:








Det är konstigt att jag fortfarande fylls av en glädjekänsla när jag går runt huset och fotar. Jag vet inte hur många gånger jag har fotat samma grässtrån, blommor, sprickor, träd mm.mm.mm.
Ibland längtar jag verkligen bort. I fotograferingssyfte liksom. Bort till nya motiv. Jag längtar till jag reser utomlands en vecka med Lisa, Matheus och Ellen. Dels för att det är varmt och skönt och kul. Och dels för att nya platser betyder nya motiv.

Ta hand om er bloggisar!
Imorgon är det Örebro som gäller mig!

Maja.

plundringsmys och var är solen?

Kategori: Maja

Idag var det julgransplundring med mysiga släktingar. Jag känner att jag åt lite för mycket godis, så kexchokladen sparar jag till imorgon. ;)

Imorgon ska jag plugga och jag hoppas att det blir sol. För jag känner för en fotopromenix. Dagens väder gillade jag icke. Så här ska det ju se ut:






Sol? Ja, tack!

Maja.

en fin vinterdag

Kategori: Maja

Idag har det varit en fin vinterdag. Både om man pratar väder och om man pratar sällskap. Solen sken och jag träffade Kajsa och Lovisa. Efter mycket om och men gick vi på promenad. Det blev mycket bilder, och här kommer några av dom:










Tack, å vi ses snart igen! <3

Maja.

härliga jullov, sport, väder

Kategori: Maja

Hej.
Igårkväll spenderade jag kvällen i sporthallen tillsammans med lillesyrran och kussen. Det var slutspel i Östgöta Innefotbolls cup och det var härlig stämning. Och väldigt varmt.

Idag skulle vi åkt på vinteruflykt till Resjön och familjen Wik, men vädret hindrade oss. Det går inte att ta sig ut på landet. Suck, vad tråkigt. Men så är det. Tyvärr.

Det blir nog hockey med syrran x2 och kussen sen istället. MAIF spelar klockan fem. :)

Vi hörs!

Maja.

glädjeblandat snö

Kategori: Maja

Jag, Ellen och Hedda var ute och lekte i snön.








Maja.

snön fortsätter å falla...

Kategori: Maja







Maja.

bring it

Kategori: Maja

Hej bloggisar.
Hoppas att ni har haft en fin start på 2011. Det tycker jag nog att jag har haft. Jag tror och hoppas att det här kommer bli ett riktigt bra år!
- Den 17:e januari sparkar en ny kurs igång för min del, nämligen medie- och kommunikationsvetenskap. Det tror jag blir kul.
- Jag fyller 20 år (OH MY GOD!)
- Jag åker utomlands med Ellen, Lisa och Matheus (i början av juni tror vi, vet inte var än :P)
- Jag måste ha ett sommarjobb!! Verkligen. Måste. Ha. Så alla ni som har ett jobb till övers eller har några tips eller dylikt kan gärna höra av er!!
- Förhoppningvis kommer jag in på någon fotokurs på någon folkhögskola. Jag tror att det är fem olika som jag har hittat och ska söka. Alla är på ett år och ligger på olika ställen i landet. Kommer jag in så flyttar jag hemifrån!! :O Det är ju spännande och läskigt. Men jag ser framemot det. Hoppas att jag kommer in någonstans bara, jag får jobba på foton och personligt brev och sånt som ska skickas med. :)
Jag ser framemot 2011!
Avslutar med en bild från igår när mamma o jag gick en sväng. Bara för att fylla ut med en bild liksom:


Maja.

rolig kväll

Kategori: Maja

Det var hockeyspelsturnering ikväll. Och det var tufft. Många hårda matcher. Vissa hade nerverna på rätt ställe, andra inte. Jag hämtade upp mig efter att ha spelat väldigt dåligt i gruppspelet. Tillslut kom jag på tredje plats (av sex) och vann detta goda pris:


Övriga bilder:






I finalen stod Matheus mot pappa (så ojämställt det kan bli alltså...) och Matheus vann. På bilden nedan gör dock pappa mål och höjer armen rakt i bilden...


En rolig kväll var det!

Imorgon ska jag plugga. Inte galet. Kanske inte ens mycket. Men lite ska jag knåpa ihop.

Maja.

en liten bok och söndagsplaner

Kategori: Maja

Nu har jag läst ut den här boken:


Man kan säga att det är en kärleksbok. Men den är inte som de flesta andra kärleksböcker. Den är mer knasig och kanske mer verklighetstrogen. Egentligen. Om ni läser den kommer ni nog skratta lite för er själva eller iallafall fnissa lite, men ni kommer nog också tänka lite. Ni vet, bli lite grubbliga ett tag. Eller så blir ni inte det alls. Ni kanske bara fnissar. Men läs boken, jag gillade den! :)

Senare idag ska jag och mina familjemedlemmar dra oss hem till Lisa och Matheus. Det blir hockeyspelsturnering och pizza/kebabtallrik! :)

Ha en bra söndag!

Maja.

bilder från igår/inatt

Kategori: Maja















Maja.